Obuolių pyragai: mokate iškepti bent 5 skirtingus, bet vis tiek ieškote naujų receptų

Nėra populiaresnio kepinio nei lengvai iškepami, skanūs ir vitaminingi obuolių pyragai. Kiekviena šeimininkė turi savo firminį receptą. Kai šeimoje auga maži vaikai, svarbiausia pasirinkti lengvai pagaminamą, skanų ir sveiką receptą.

obuolių pyragas

Pasidalinkite savo firminiais obuolių pyrago receptais!

Apverstas obuolių pyragas (keptas mikrobangų krosnelėje)

Reikės

5 obuolių

60 g razinų

160 g sviesto

170 g cukraus

2 kiaušinių

50 g miltų

50 g manų kruopų

1 arb. šaukštelio kepimo miltelių

4 valg. šaukštų grietinėlės

žiupsnelio cinamono, tarkuotos citrinos žievelės

saujos pjaustytų migdolų lapelių

Kaip kepti

Iki purumo išplakite 120 g sviesto, 100 g cukraus su vaniliniu cukrumi. Miltus sumaišykite su manų kruopomis, kepimo milteliais, tarkuota citrinos žievele, razinomis ir grietinėle. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite riekutėmis. Likusį sviestą ir cukrų sudėkite į keraminę formą ir lydykite mikrobangų krosnelėje nustatę 600W 2 minutes. Vieną kartą pamaišykite. Lydinys turi uždengti visą torto formą. Į formą pabarstykite migdolų ir cinamono, ir dar kartą pakaitinkite 0,5 minutės. Obuolių riekutes sudėkite tankiai, kaip stogo čerpes. Ant viršaus atsargiai užtepkite tešlą.

Kepkite nustatę 160°C temperatūrą 27 minutes. Šiek tiek ataušinkite ir apverskite ant torto padėklo.

***

Obuolių štrudelis

Reikės

Tešlai:

4 valg. šaukštų sviesto

6 valg. šaukštų vandens

250 g miltų

žiupsnelio druskos

1 šaukštelio cukraus

1 kiaušinio

Įdarui:

8 obuolių

125 g razinų

100 g  cukraus

1 arbatinio šaukštelio cinamono

1 citrinos žievelės

150 g maltų džiūvėsėlių

6 šaukštų sviesto

cukraus miltelių

Kaip kepti

Miltus suberkite ant lentelės, viduryje padarykite įdubą. Į ją supilkite ištirpintą atvėsusį sviestą, suberkite druską, cukrų, įmuškite kiaušinį, supilkite vandenį ir viską gerai išminkykite, kol tešla pasidarys vientisa. Tešlą uždenkite ir palaikykite kambario temperatūroje apie pusvalandį.

Nuluptus obuolius supjaustykite plonais griežinėliais. Razinas pamirkykite vandenyje, kad suminkštėtų. Sumaišykite cukrų su cinamonais ir citrinos žievele. Paskrudinkite džiūvėsius pusėje įdarui skirto sviesto.

Tešlą iškočiokite į ploną lakštą. Lakštą kiek įmanoma ištempkite nuo centro į išorę, kad būtų kaip popieriaus lapas. Ištepkite lakštą tirpintu sviestu.

Pusę lakšto apibarstykite džiūvėsėliais, paskui apdėkite obuolių griežinėliais, razinomius, cukrumi su cinamonu. Suvyniokite lakštą ir gerai užspauskite galus, kad kepant neištekėtų įdaras. Vyniotinį aptepkite lydytu sviestu ir kepkite, kol švelniai paruduos. Patiekite karštą, apibarstytą cukraus milteliais.

***

Kaunietiškas obuolainis

otilija3

Studijos „G foto“ nuotr. www.gfoto.eu

Reikės

Tešlai:

180 g miltų

1 arb. šaukštelio kepimo miltelių

90 g kambario temperatūros sviesto

60 g cukraus

vanilinio cukraus

margarino skardai patepti

Viršui:

5-7 obuolių

2 valgomųjų šaukštų razinų

4 valgomųjų šaukštų cukraus

1 valgomasis šaukštas cukraus miltelių

Glajui:

30 g minkšto sviesto

40 g cukraus

2 kiaušinių

4-5 šaukštų sirupo

Kaip kepti

Iš tešlai skirtų produktų išminkykite tešlą ir padarykite trupinius. Juos suberkite ant riebalais išteptos skardos. Obuolius nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais ir suberkite į dubenį. Kartu berkite pamirkytas vandenyje razinas, cukrų, įpilkite sirupo. Obuolius palikite kelioms valandoms. Išmirkusius obuolius išdėliokite ant tešlos trupinių, apibarstykite cukraus milteliais ir kepkite 30 minučių 200°C orkaitėje.
Glajui skirus produktus suplakite iki putų, užpilkite ant pyrago ir dar pakepkite 10 minučių.

***

GREITIEJI PYRAGĖLIAI

Obuolių pyragas su džiūvėsėliais

Reikės

2-3 obuolių

200 g džiūvėsėlių

200 g cukraus

2 kiaušinių

150 g lydyto sviesto

2 arb. šaukštelių cinamono

kelių graikiškų riešutų

Kaip kepti

Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi, į masę supilkite lydytą sviestą, suberkite džiūvėsėlius, išmaišykite. Įmaišykite riešutus ir cinamoną. Skardą patepkite riebalais, išklokite sutarkuotais arba plonai supjaustytais obuoliais. Ant obuolių pilkite masę ir kepkite.

***

Lengviausias obuolių pyragas

Reikės

8-9 obuolių

400 ml miltų

400 ml manų kruopų

200 ml cukraus, jei obuoliai rūgštūs – dar 100 ml cukraus

0,5 šaukštelio kepimo miltelių

100-150 g sviesto

cinamono

Kaip kepti
Sumaišykite miltus, manų kruopas, cukrų ir kepimo miltelius. Obuolius susmulkinkite arba sutarkuokite ir įdėkite cinamono. Sviestu storai ištepkite formos dugną. Sluoksniuokite pyragą: miltų ir manų mišinys – obuoliai – miltų ir manų mišinys – obuoliai – miltų ir manų mišinys. Pyrago viršų užklokite plonomis sviesto riekutėmis arba užpilkite lydytu sviestu. Kepkite apie 60 minučių 190°C orkaitėje.

***

Obuolių pyragas su kakava

Reikės

4 didelių obuolių

stiklinės miltų

5 kiaušinių

200 sviesto

2 šaukštų kakavos

šaukštelio kepimo miltelių

šaukšto grietinės

stiklinės cukraus

saujos razinų

trupučio druskos

Kaip kepti

Cukrų ir sviestą sukite iki vientisos masės, plakite kiaušinius su sumaišykite su sviesto-cukraus mase. Berkite, miltus, kakavą, druską, gesintus kepimo miltelius. Dėkite supjaustytus obuolius, pamirkytas razinas. Kepkite 170°C orkaitėje apie valandą. Apliekite skystu šokoladu.

obuolių pyragas

Pasidalinkite savo firminiais obuolių pyrago receptais! Laukiame idėjų info@mamoszurnalas.lt

***

Tarkuotų obuolių pyragas

Reikės

5 obuolių

5 šaukštų miltų

200 g cukraus

vanilinio cukraus

cinamono

5 kiaušinių

riebalų formai patepti

1 šaukštelio kepimo miltelių

šokolado skonio miltelių glajui

Kaip kepti

Obuolius sutarkuokite burokine tarka. Pilkite sluoksniais tešlą, išplaktą iš visų produktų, ir tarkuotus obuolius. Kepkite 170°C orkaitėje apie valandą. Apliekite šokoladiniu glajumi.

„Mamos žurnalas“

Žymos: ,

Komentarų nėra.

Palikite atsiliepimą


aštuoni + = 9