
Vaikams augant vis dažniau prisėdame kavinėse ir iš „vaikiško meniu“ užsakinėjame skrudintų bulvyčių ar pieniškų dešrelių. O metinukui duodame paragauti cepelinų iš savo lėkštės ir džiaugiamės kad… nieko, nesusirgo, nesuviduriavo.
Iš tiesų daugelio poelgių pasekmes mes pamatome ne tą pačią akimirką, todėl ir neišmokstame pamokos. Kas pasakė, kad riebaluose virti ir keletą kartų perdirbti produktai yra „vaikiškas meniu“? Vien dėl to, kad vaikai juos labiausiai valgo? Bet jeigu neįpratinsime, – ir nevalgys.
Mes nematome, kaip tas sukramtytas ar pusiau sukramtytas cepelinas keliauja mažo vaiko pilvuku, kas ten vyksta jo virškinimo sistemoje ir kaip išsiderina vaiko organizmas. Nematome, kaip „tuščios“ skrudintų aliejuje bulvyčių kalorijos pamažu kaupiasi vaiko organizme, ir pamažu jis tampa apkūniu paaugliu.
Leisdami specializuotą žurnalą apie vaikų mitybą, matome savo misiją – paprastai ir aiškiai kalbėti apie tai, kas vaikams palanku, ką valgyti sveika, ką pataria vaikų gydytojai ir mitybos specialistai.
Šiame numeryje sužinosite, ar įmanoma prisivalgyti vitaminų visiems metams? Ar galima valgyti uogas ar obuolius tiesiai nuo šakos, jei jie auga ekologiškame kaime? Kas atsitiks, jei nenuplausime? Ar galime vaikus vaišinti grilyje paskrudusia mėsyte? Ar tikrai tokie nekalti yra sausi pusryčiai, kuriuos vaikai taip mėgsta?
Kad ir kaip sveikai įpratinsime maitintis vaikus, jie prašys saldainių ir ledų – be jų neužauga nė vienas vaikas. Žurnale rasite keletą įdomių naminių skanėstų receptų. Jie ne tik šviežesni, be cheminių priedų. Svarbiausia, kad jie bus pagaminti su meile. Ir dar – daugelį jų galėsite gaminti kartu su vaikais ir puikiai leisti laiką.
Redakcija