Paskutinės minutės dovana – valgoma! Trimis receptais dalinasi Cukrinis avinėlis

Akvilės Razauskienės nuotraukoje Berta su Adele

Skanių kalėdinių dovanų idėjomis dalinasi tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė ir 2 metų Adelės mama Berta.

Per Kalėdas norisi artimuosius apdovanoti tokiomis dovanomis, kurios stebintų, priverstų šypsotis ar prajuokintų. Trys tokios idėjos kaip tik čia! Visos lengvai paruošiamos, tad puikiai tinka paskutinės minutės dovanų pasiūlymui, kai laiko daug nėra, o norisi brangų žmogų nustebinti. Reikės tik šiek tiek pasisukioti virtuvėje su miltuota nosimi.

Cinamonu kvepianti granola

(450 ml indas)

Jums reikės:

  • 2 puodelių avižinių dribsnių
  • 70 g migdolų drožlių
  • 1/4 puodelio skysto medaus arba klevų sirupo
  • 2 arb. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 arb. š. cinamono
  • 50 g šokolado drožlių

Cinamonu kvepianti granola

Kaip gaminti:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 150ºC.
  2. Avižinius dribsnius sumaišykite su migdolo drožlėmis, klevų sirupu ar medumi, alyvuogių aliejumi bei cinamonu.
  3. Paruoštus avižinius dribsnius suberkite ant kepimo ind, iškloto kepimo popieriumi. Kepkite apie 40 min. kas 10 min. vis pamaišydami.
  4. Atvėsinkite ir sumaišykite su šokolado drožlėmis. Supilkite į indą. Galite parašyti, kad tokia granola labai gardi su natūraliu jogurtu ar tiesiog su pienu.

Šokoladiniai avižiniai sausainiai (ruošinys)

(950 ml indas)

Jums reikės:

  • 1,5 puodelio miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 puodelio avižinių dribsnių
  • 100 g šokolado gabalėlių
  • 0,5 puodelio rudojo cukraus

Kaip gaminti:

  1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
  2. Inde sluoksniuokite miltus, avižinius dribsnius, šokolado gabalėlius ir rudąjį cukrų.
  3. Nepamirškite prisegti recepto. Dovanos gavėjui dar prireiks 100 g sviesto ir 1 kiaušinio. Visus ingredientus sumaišyti ir formuoti didelius avižinius sausainius, kurie kepami 180 ºC orkaitėje apie 15 min.

Šokoladiniai avižiniai sausainiai

Traškios lazdelės

(12 lazdelių)

Jums reikės:

  • 250 g sluoksniuotos bemielės tešlos
  • Kelių šaukštelių spanguolių uogienės
  • Trupučio tarkuotų apelsino žievelių
  • Žiupsnelio cinamono
  • 1 kiaušinio

Kaip gaminti:

  1. Atšildytos sluoksniuotos tešlos lakštus padalinkite į 12 juostelių.
  2. Ant kiekvienos juostelės užtepkite spanguolių uogienės bei pagardinkite cinamonu ir tarkuotomis apelsinų žievelėmis.
  3. Paruoštas juosteles susukite, kad išeitų lazdelės. Kiekvieną jų aptepkite kiaušinio plakiniu.
  4. Kepkite 180ºC orkaitėje apie 15–20 min.

Skanių švenčių!

Susiję straipsniai

Žymos: ,

Komentarų nėra.

Palikite atsiliepimą


+ septyni = 8

Kitos temos: