„Nuostabu, kai naminį tortą gali pasigaminti per kelias akimirkas, o likusį laiką tiesiog stebėti dukrytės susiliejimą su gamta“, – sako tinklaraščio „Paprasta gaminti“ autorė Karina.
Ji siūlo kelis receptus tiems, kurie nori mėgautis gardžiu maistu, bet ilgai neužsibūti virtuvėje.
Kokosinis penkių ingredientų tortas
Mums reikės:
- 200 g avižinių dribsnių
- 300 g riešutų sviesto
- 200 g juodojo šokolado
- 300 g kokoso drožlių
- 350 g kondesuoto pieno (norėdami veganiško torto, naudokite kokosų kondesuotą pieną)
Gaminame:
Riešutų sviestą tirpiname garų vonelėje.⠀
Maišome avižas ir riešutų sviestą.
Dedame masę ant kepimo popieriumi išklotos formos nuimamais kraštais.
Kepame 7 minutes 180ºC laipsnių orkaitėje.⠀
Tirpiname šokoladą.
Kol šokoladas ištirps, maišome kokoso drožles su kondesuotu pienu.
Dedame kokoso masę ant avižų pagrindo ir šiek tiek paspaudžiame.
Užpilame šokoladu.
Paliekame šaldytuve geroms penkioms valandoms arba per naktį.
Riešutų sviesto sūrumas ir kokoso gaiva – nuostabiausias derinys!
Šokoladinis penkių ingredientų tortas
Mums reikės:
- 700 g maskarponės sūrio
- 150 g juodo šokolado
- 1 didelio apelsino
- 200 g sviesto
- 2 pakelių šokoladinių sausainių (pačių paprasčiausių „Selga“ ar pan.)
Gaminame:
Sausainius malame iki smėlio konsistencijos.
Tirpiname sviestą garų vonelėje ir išmaišome su sausainiais.
Sudedame masę ant kepimo popieriumi išklotos formos ir truputį paspaudžiame.
Patariu iškloti popieriumi ir formos kraštus.
Tame pačiame puode kur tirpo sviestas, tirpiname šokoladą. Po truputį dedame maskarponę ir maišome, kol viskas ištirps ir bus vientisa masė.
Nieko neplakit, nevirinkit. Tik padarykite vientisą masę.
Spaudžiame apelsino sultis ir išmaišome.
Pilame ant sausainių pagrindo ir paliekame per naktį.
Pasaka!
Baltasis penkių ingredientų tortas
Mums reikės:
- 600 g maskarponės sūrio
- 2 žaliųjų citrinų
- 270 g sausainių
- 150 g sviesto
- 130 g baltojo šokolado
Gaminame:
Sausainius sumalame iki vientisos masės.
Sviestą tirpiname garų vonelėje.
Maišome sausainius su sviestu ir išklojame ant kepimo popieriumi išklotos formos arba į keksiukų formeles.
Storadugniame puode pradedame tirpinti šokoladą.
Dedame šaukštą maskarponės ir pamaišome.
Taip po truputį sudedame visą sūrį, kol gausime vientisą ištirpusią masę (tik neplakite ir nevirinkite).
Išspaudžiame citrinų sultis ir dar pamaišome.
Supilame ant sausainių pagrindo ir paliekame šaldytuve per naktį.
Be galo švelnu, gaivu ir gardu.
P.S. Norėdami pikantiškesnio skonio, į sausainių masę įtarkuokite žaliosios citrinos žievelių ir pakepkite pagrindą 7 minutes 180ºC laipsnių orkaitėje.
Skanaus!
Susiję straipsniai