Uogienių sezonas pradėtas! Receptais dalinasi tinklaraščio „Paprasta gaminti“ autorė

Tinklaraščio „Paprasta gaminti“ autorės Karinos Kulevičienės šeima

Receptais dalinasi tinklaraščio „Paprasta gaminti“ autorė Karina Kulevičienė.

Pirmoji mano uogienė buvo išvirta kai laukiausi Milos. Taip ilgai ruošiau stiklainius, žiūrėdama į visokius receptus ir straipsnius, kol galų gale paskambinau močiutei, kurios stiklainiuose niekada nerastumėte pelėsio. Išvirusi uogienę supratau, kad procesas man buvo ne tik įdomus, bet ir labai raminantis. Ir tada tariau – Einarai, vežk man uogų! Kaip atvežė 10 kilogramų taip ir išviriau 100 stiklainiukų. Nuo tų metų panašiai kasmet ir išverdu. Valgo visa giminė, draugai ir pažįstami. O kai išgirstu, kad žmonės perka uogienę, už širdies susigriebiu.

Mano uogienių virimo ypatumus galite pažiūrėti instagrame highlighte UOGIENĖS, bet gavau prašymų, kad dalinčiausi ir kiekvienos uogienės įrašu. Šįkart 3 rūšių braškių uogienė. Receptus rašysiu vienam kilogramui braškių, jeigu virsite daugiau, dvigubinkite.

Klasikinė braškių uogienė

1 kg braškių

700 g cukraus

Išplauname braškes. Nupjauname lapelius. Sudedame į puodą. Beriame cukraus. Paliekame per naktį.

Kitą dieną viriname 10 minučių ir paliekame pastovėti dar dienai.

Kitą dieną verdame 15 minučių ir supilame į sterilizuotus stiklainius.

Verdant tokiu būdu, braškės pasiskirstys po visą stiklainį, neplaukios viršuje.

Braškės su cinamonu

1 kg braškių

700 g cukraus

1 cinamono lazdelė

Nuplautas ir braškes perpjauname į tris dalis.

Beriame cukraus ir paliekame per naktį.

Kitą dieną viriname 10 minučių ir paliekame pastovėti dar dienai.⠀

Kitą dieną verdame 15 minučių ir supilame į sterilizuotus stiklainius.

Braškės su vanile

Klasikinė braškių uogienė

1 kg braškių

700 g cukraus

1 šaukštelis vanilės ankšties pastos

Braškes pjaustome smulkiais gabaliukais. Beriame cukraus ir paliekame per naktį.⠀

Kitą dieną viriname 10 minučių ir paliekame pastovėti dar dienai.

Kitą dieną verdame 15 minučių ir supilame į sterilizuotus stiklainius.

Paliekame truputį pasmaližiavimui iškart, o likusius stiklainius siunčiame laukti žiemos.

Siūlome ir du desertus iš braškių.

Braškės šokolade

Braškės šokolade

Klasikinis, greitai pagaminamas ir ypač skanus desertas.

Mums reikės:

500 g braškių

300 g pieniško šokolado (tinka ir kitoks)

5 šaukštų kokoso drožlių

5 šaukštų kepintų sezamo sėklų

saujos kepintų migdolų ir graikinių riešutų

Gaminame:⠀

Braškes nuplauname ir gerai nusausiname.

Garų vonelėje tirpiname šokoladą.

Smeigiame braškes ant pagaliuko.

Mirkome į šokoladą ir į norimus pabarstukus.

Išdėliojame braškes ant plėvele iškloto paviršiaus ir dedame valandai ar kelioms į šaldytuvą.

Varškės ir sūrio tortas su braškėmis

Varškės ir sūrio tortas su braškėmis

Gaivus, purus ir be galo skanus.

Mums reikės:

180 g sausainių

90 g sviesto

200 g varškės

500 g maskarponės sūrio

450 ml kondensuoto pieno

250 ml plakamosios grietinėlės

500 g braškių

100 g baltojo šokolado

50 g želatinos

1/3 citrinos

70 ml vandens

Gaminame:

Sausainius sumalame. Pilame į juos ištirpintą sviestą ir išmaišome.

Masę dedame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame 170°C orkaitėje 5 minutes. Atvėsiname.

Šaltą grietinėlę plakame iki standumo.

Išspaudžiame citrinos sultis ir maišome jas su vandeniu ir želatina. Paliekame išbrinkti 7 minutes.

Tada dedame į garų vonelę ir ištirpiname.

Į želatinos masę įmaišome porą šaukštų grietinėlės, kad masė taptų vėsesnė ir tortas nesusigumuliuotų.

Varškę triname su maskarpone ir kondensuotu pienu. Tam tiks trintuvas arba maišytuvas.

Į varškės masę įmaišome grietinėlę.

Pilame želatinos masę, greitai maišome ir pilame viską ant sausainių masės. Rekomenduoju popieriumi iškloti ir kraštus.

Dedame nakčiai į šaldytuvą.

Braškėmis puošiame valandėlę ar porą prieš patiekiant.

Šokoladą tirpiname. Mirkome į jį braškes ir gausiai dėliojame ant torto.

Pažadu, ragautojai bus patenkinti!

mamoszurnalas.lt_630x400

Susiję straipsniai

 

Žymos: ,

Rekomenduojami video

Komentarų nėra.

Palikite atsiliepimą


7 − penki =

Kitos temos: