Kaip smagu, kad yra tokie skirtingi metų laikai, kurie pasiūlo įvairiausių produktų „dienas“.
Pavyzdžiui, stintų dienos, kai pavasarį taip trumpai ir taip skaniai jomis mėgaujamės. Arba grybų dienos. Šį pavydėtinai grybingą rudenį net ir nepatyrę grybautojai randa baravykų. Dar gali būti pomidorų, moliūgų, bulvių ir kokios tik nori dienos, kai trumpam visi apsirūpiname šiais produktais ir sukame galvas – ką su jais daryti? Tikriausiai dabar internetas net kaista nuo paieškų „grybų džiovinimas ir marinavimas“.
Taigi mes redakcijoje dabar išgyvename obuolių dienas, nes Virginija jų atveža iš savo sodybos, o ir kitų darbuotojų giminaičiai, turintys sodus, nešykšti. Dar laukia talkos, kai teks padėti obuolius rinkti, vežti į sulčių spaudyklas. O dabar uždavinys – kokį gardesnį, įdomesnį obuolių pyragą išsikepti.
Visos šeimininkės kas sezoną išbando senuosius receptus, bet norisi ir naujovių. Auginant mažus vaikus vienas iš svarbiausių gero recepto reikalavimų – kad pyragą būtų galima pagaminti kuo greičiau ir paprasčiau. Šių eilučių autorė redaktorė Neila pernai rado TOOOKĮ paprastą receptą, kad skuba dalintis.
Obuolių pyragas „150“
Reikės:
150 ml aliejaus
150 ml cukraus
150 ml pieno
150 ml miltų
1 kiaušinio
1,5 a.š. kepimo miltelių
Obuolių (kiek norite)
Gaminimas:
Nuluptus obuolius supjaustykite gabaliukais arba sutarkuokite burokine tarka, sukrėskie į sviestu ar kitais riebalais pateptą skardą, užliekite skysta tešla (reikia suplakti visus produktus). Kepkite apie valandą 180°C temperatūros orkaitėje.
Yra vienas niuansas – kepdamos kokį 5 ar 10 obuolių pyragą suprantame, kad joks receptas neišgelbės – kažkaip jau pabodo. Tada imkitės gudrybės, kuri išgelbėja bet kokį pyragą. Per akcijas prisipirkite juodojo šokolado, jį tikrai dar galime įpirkti. O tada – ištirpinkite plytelę ir užliekite ant iškepto pyrago. Viskas, skanumo kategorija jau kita, daug aukštesnė.
O dabar apie šio redakcijos žodžio esmę. Kol obuoliai dar „ant bangos“, būkite geros, pasidalykite SAVO pyrago receptu. Rašykite info@mamoszurnalas.lt arba tiesiai mūsų žurnalo Facebook’o puslapyje. Labai laukiame, nes obuolių tiek daug!
Beje, viena labai skaniai gaminanti mama imasi pildyti mūsų redakcijos portale receptų skyrelį, greitai pakviesime pasigardžiuoti.
Laukiame receptų.
Redakcija