Auginant mažus vaikus, namuose dažnai būna Užgavėnės – vaikai mėgsta blynus. Receptais dalinasi tinklaraščio „Mama, ką valgom“ autorė ir 3 metų Jurgio mama Morta Belenavičienė.
Mūsų, kaip ir daugelio, savaitgalio rytas dažnai kvepia blynais. Bet kartais blynų norisi ne tik savaitgalio rytą, tad šie orkaitėje kepti grikių blynai sujungia du puikius dalykus į vieną, tešla labai paprasta, o užuot vartę blynus po vieną, juos visus iškepsite iš karto!
GRIKIŲ BLYNAI, APSIMETANTYS KEKSIUKAIS
Produktai:
150 g grikių miltų
1 a. š. kepimo miltelių
2 a. š. cinamono
1 a. š. muskato
2 bananai
200 ml pieno
Dideliame dubenyje sumaišau miltus su kepimo milteliais ir suberiu prieskonius, atskirame inde sutrinu bananus, įmušu kiaušinius, supilu pieną ir išplaku, kol suputos. Į dubenį su miltais supilu plakinį ir viską gerai išmaišau. Paskui supilstau į keksiukų formeles ir kepu iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20 min. Blynus-keksiukus valgome su avietėmis ir maskarponės sūriu, bet čia tiktų ir graikiškas jogurtas bei kitos mėgstamos uogos. Juos labai skanu valgyti dar karštus, bet neprastesni jie ir vakarop ar kitą dieną – kaip užkandis.
Išsisaugokite receptą ir savaitgalį pradėkite nuo šių blynų-keksiukų!
MOLIŪGINIAI BLYNAI
Kai dar visai mažam Jurgiui kepdavau sviestinį moliūgą, jo visada šiek tiek likdavo, bet dar vieniems pietums neužtekdavo. Taip gimė šis puikus receptas. Žinoma, blynai nebus tokie standūs, kaip tikrieji, bet jei kepsite nedidukus ir įgusite juos apversti, blynai tikrai pavyks!
Produktai:
3 kiaušiniai
4 š. graikiško jogurto
4 š. trinto moliūgo (kepto orkaitėje ar garinto)
1 a. š. cinamono
1/2 a. š. kardamono
75 ml viso grūdo avižinių dribsnių
Ranka išplaku kiaušinius, jogurtą ir prieskonius, į masę įmaišau trintą moliūgą ir avižinius dribsnius. Būtų gerai tešlą palikti pastovėti bent 10–15 min., kad dribsniai šiek tiek išbrinktų, bet jei mažieji valgytojai labai nekantrauja, galite juos išbrinkinti iš anksto arba naudoti avižinius miltus. Kepu keptuvėje su lydytu sviestu.
Ragauti galima su uogomis arba jogurtu, bet man jie tokie saldūs ir švelnūs, kad skanūs ir vieni!
GREITIEJI BANANŲ BLYNAI
Kai labai norisi blynų, šaldytuve nėra pieno, o tešlą plakti norisi palikti virtuviniam kombainui, kepu šiuos blynus.
Produktai:
3 kiaušiniai
2 prinokę bananai
120 ml avižinių dribsnių
1 a. š. cinamono
Viską sumetu į virtuvinį kombainą ir sumalu iki vientisos masės, o tada kepu keptuvėje su lydytu sviestu.
Prikepu krūvą nedidelių blynelių, juos valgome su graikišku jogurtu ir kiviu, kuris savo rūgštele atsveria blynų saldumą. Mažiausiems valgytojams blynus reikėtų supjaustyti pailgomis, dviejų pirštų storio juostelėmis, o kivius – pailgais ketvirčiais.
TĖČIO BLYNAI
Šiuos savaitgalio blynus vadinu Tėčio blynais, nes tokius juos kepa ir kepė mano vyras dar tada, kai mudu susipažinome. Tik juos šiek tiek pritaikė, kad tiktų ir Jurgiui, – vietoje cukraus blynus saldina bananu.
Produktai:
150 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
300 ml pieno
2 kiaušiniai
2 š. alyvuogių aliejaus
1 bananas
Dideliame dubenyje sumaišau miltus su kepimo milteliais, atskirame inde išplaku kiaušinius ir pieną, kol suputos, tada įpilu aliejaus ir dar šiek tiek pamaišau. Į dubenį su miltais supilu pieno ir kiaušinių plakinį, įdedu šakute sutrintą bananą ir viską gerai išmaišau.
Palieku tešlą pastovėti 10–15 min., o tada jau galima kepti ant nedidelės ugnies. Įpylusi tešlos palaukiu, kol blyno paviršiuje pasirodys burbuliukai, tada jau galima jį apversti. Aliejaus į keptuvę pilti nebereikia, bet jeigu blynas labai kimba, galima dar šlakelį įpilti. Dažniausiai kepu po vieną didesnį blyną, kad išeitų tokia amerikietiško stiliaus krūvelė lėkštėje. O valgome su graikišku jogurtu ir mėgstamais vaisiais ar uogomis. Žinoma, Jurgiui šiuos blynus supjaustau nedideliais gabaliukais – jis juos mėgina pasmeigti šakute arba valgo tiesiog pirštais.
„Related Posts” none_text=”Susiję straipsniai” order_by=”title” order=”ASC”]