Mielos skaitytojos,
sveikiname su Velykomis ir siunčiame laiko patikrintą pashos receptą. Jei mėgstate gaminti, internete rasite mažiausiai 100 paschų receptų, bet mūsų vis tiek geresnis.
O atnešė jį į redakciją kolegė Virginija dar prieš 17 metų.
Buvo labai skanu, tada gaminome namuose pačios, fotografavome ir dėjome į žurnalo receptų skyrelį. Paskui patikėjome, kad valgant termiškai neapdorotus kiaušinius galima užsikrėsti salmonelioze ir kurį laiką pamiršome šį receptą. Bet kai niekas niekada neužsikrėtė, vėl prisiminėme senąją pachą.
Velykų varškėtis (pascha)
Reikės:
2 pakelių varškės,
200 g grietinės,
2 kiaušinių,
2/3 stiklinės cukraus,
100 g razinų,
100 g mėgstamų riešutų,
40 g želatinos,
vanilinio cukraus,
karšo šokolado, kokoso drožlių, spalvotų grūdelių (papuošimams).
Kaip paruošti
Kiaušinius plakite su cukrumi, kol šis ištirps. Sutrinkite varškę. Grietinę išplakite iki putų. Susmulkinkite riešutus ir razinas. Viską palengva sumaišykite. Želatiną užpilkite stikline šilto virinto vandens. Kad želatina ištirptų, įstatykite indelį į kitą indą su verdančiu vandeniu, maišykite, kol visai ištirps. Želatiną iš lėto per sietelį supilkite į varškės masę. Viską dar kartą sumaišykite ir sukrėskite į specialią žiedo formos talpą. Varškėtį 3 valandas palaikykite šaldytuve. Sustingusį išimkite iš formos, papuoškite pagal skonį.
Skanių vaišių!
Redakcija