Tinklaraščio „Paprasta gaminti“ autorės Karinos idėja – kuo mažiau ingredientų, kuo paprastesnis paruošimas, kuo trumpesnis gaminimo laikas. Karina su dukrele Mila siūlo kelis rudeninius receptus iš obuolių.
Obuolių pyragas su karamele
Galite kepti jį ir be karamelizuoto sutirštinto pieno, tada gausite patį klasiškiausią ir be galo gardų obuolių pyragą. Tačiau rududu suteikia jam ypatingo skonio. Jis beveik neištirpsta karštoje temperatūroje, tad rūgštūs obuoliai ir karamelė burnoje bus kažkas nuostabaus!
Mums reikės:
Maždaug 13 obuolių (jų turi būti daug)
2 šaukštų cukraus (aš dėjau rudąjį)
300 g rududu
6 kiaušinių
80 g sviesto
220 g miltų (tai 2 stiklinės su kaupu)
1 šaukštelio cinamono
1 šaukštelio sodos
Gaminame:
Kiaušinius suplakame su cukrumi.
Sijojame miltus, maišytus su cinamonu ir soda.
Po truputį maišydami, supilame tirpintą sviestą.
Kepimo formą išklojame popieriumi, o kraštus tepame sviestu.
Nulupame obuolių odelę ir pjaustome obuolius tiesiai į skardą.
Užpilame obuolius tešla ir išmaišome.
Ant pyrago viršaus sudėliojame po nedidelį šaukštelį rududu.
Susmaigstome rududu į tešlos vidų.
Kepame 170ºC orkaitėje 45 minutes.
Palaukiame 5–10 minučių, kad pailsėtų, ir jau galima čiupti!
Kepti obuoliai su varške
Milos įvertinimas buvo 10 balų.
Mums reikės:
5 nedidelių obuoliukų
200 g varškės
Žiupsnelio cinamono
1 šaukšto riešutų sviesto
1 šaukštelio rudojo cukraus (galima keisti klevų ar datulių sirupu, paprastu cukrumi arba paprasčiausiai sutrinti bananą).
Gaminame:
Obuolius nuplauname, išimame vidų, kad neliktų sėklyčių. Paliekame gana storas obuolio sieneles.
Varškę maišome su cukrumi ir cinamonu.
Dedame į obuolio vidų varškės, tada truputį riešutų sviesto ir vėl varškės.
Kepame orkaitėje 180ºC orkaitėje 10 minučių.
Jeigu obuoliai didesni, reikės 15 minučių.
Mano patarimas – obuolių neperkepti, kad jie būtų salstelėję, lengvai pakepę, bet nevirstų košyte.
Per kelias akimirkas namai kvepia obuoliais ir saldžiausiu rudeniu!
Pats gardžiausias obuolių pyragas
Obuoliukai suteikia rūgštumo, varškė – glotnumo, o tešla sodrumo. Pyragas nesaldus ir lengvas. Mmm labai!
Mums reikės:
Tešlai:
400 g miltų
200 g šalto sviesto
1 šaukšto cukraus
Varškės sluoksniui:
500 g varškės
2 šaukštų cukraus
2 kiaušinių
Žiupsnelio cinamono
Obuolių sluoksniui:
5 obuolių
3 šaukštų cukraus (aš renkuosi rudąjį)
1 šaukšto cinamono
Gaminame:
Miltus, sviestą ir šaukštą cukraus sudedame į dubenį.
Minkome pirštais kol gausime smėlio konsistencijos tešlą.
Suberiame daugiau nei pusę tešlos ant popieriumi išklotos formos.
Varškę maišome su cukrumi, cinamonu ir kiaušiniais.
Dedame ant tešlos sluoksnio.
Obuolius nuskutame, pjaustome gabaliukais.
Maišome obuolius su cinamonu ir cukrumi.
Dedame ant varškės sluoksnio.
Beriame likusią tešlą.
Kepame 1 valandą 170ºC orkaitėje.
Iškepus leidžiame pastovėti 30 min. arba ilgiau.
Purus, minkštutis, becukris varškės apkepas su obuoliais
Be galo patinkantis tiek vaikams, tiek suaugusiesiems.
Mums reikės:
550 g varškės
200 g rikotos sūrio
2 bananų
1 didelio obuolio
200 ml pieno
7 šaukštų manų kruopų
1 kiaušinio
Gaminame:
Bananus sutriname.
Varškę, kiaušinį, bananus ir rikotą sudedame į dubenį ir gerai išmaišome.
Manus suberiame į pieną ir paliekame pabrinkti apie 5 minutes.
Supilame pieną į varškės masę ir išmaišome.
Išklojame 24 cm formą popieriumi ir supilame masę.
Pjaustome luptą obuolį plonais griežinėliais ir sudedame ant apkepo viršaus.
Kepame 180ºC orkaitėje 1 valandą.
Skanaus!