Du kalėdiniai tortai, kurie konkuruoja vienas su kitu, bet gali laimėti abu!

receptas

Šokoladinis tortas

Kalėdos yra pati skaniausia šventė – pasistenkime, kad vaikai visą gyvenimą prisimintų tą nepakartojamą laiką, kai mama buria virtuvėje, o rezultatas – mažas šedevriukas ant švenčių stalo.

Siūlome du nuostabius receptus.

Šokoladinis tortas

10 porcijų

Gaminimas – 1,5 val.

Reikės:

5 kiaušinių

žiupsnio druskos

150 g juodojo šokolado

175 g minkšto sviesto

175 g cukraus

1 šaukštelio „Dr.Oetker“ vanilinio cukraus

100 g miltų

100 g migdolų miltų

1,5 šaukštelio „Dr.Oetker“ kepimo miltelių

Įdarui ir puošimui reikės:

150 g juodojo šokolado

50 g sviesto

120 ml grietinėlės (35 proc.)

2 šaukštų cukraus

3–5 figų (nuplautų)

1 šaukštelio „Dr.Oetker“ grietinėlės standiklio

50 g miltelinio cukraus

„Dr.Oetker“ pabarstukų

Kiaušinius su druska išplakite iki putų.

Tešlai dubenėlyje virš indo su karštu vandeniu ištirpinkite šokoladą.

Dideliame dubenyje iki purumo išplakite sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Tada įmaišykite šokoladą, miltus ir migdolų miltus, kepimo miltelius. Galiausiai įmaišykite išplaktus kiaušinius. Pusę tešlos sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą maždaug 20 cm skersmens skardą ir kepkite 25 min. 180°C orkaitėje. Taip pat iškepkite likusią tešlą. Kepinius atvėsinkite.

Įdarui šokoladą, sviestą, 4 šaukštus grietinėlės ir cukrų sudėkite į metalinį dubenėlį ir maišydami kaitinkite virš indo su karštu vandeniu, iki masė taps kremo konsistencijos. Tada palikite atvėsti. Likusią grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi ir grietinėlės standikliu.

Pusę įdaro šokolado užtepkite ant apatinio torto sluoksnio, ant jo paskleiskite grietinėlę, tada uždėkite viršutinį kepinio sluoksnį. Šį apliekite likusiu šokoladu, papuoškite figomis ir pabarstukais.

receptas

Aguonų pyragas

Aguonų pyragas

10 porcijų

Gaminimas – 1 val. 45 minutės

Reikės:

300 g aguonų

250 g sviesto

žiupsnio druskos

150 g cukraus

1 šaukštelio „Dr.Oetker“ vanilinio cukraus

8 kiaušinių

6 šaukštų manų kruopų

1 šaukštelio „Dr.Oetker“ kepimo miltelių

600 g kietų obuolių

200 ml grietinėlės (35 proc.)

„Dr.Oetker“ grietinėlės standiklio

2 šaukštų cukraus

1 šaukšto kakavos

„Dr.Oetker“ pabarstukų

Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 30 min. išbrinkti.

Kambario temperatūros sviestą iki purios masės išplakite su druska, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po vieną įmaišykite atskirtus kiaušinių trynius.

Aguonas nukoškite, sutrinkite elektriniu trintuvu ir su manų kruopomis bei kepimo milteliais įmaišykite į sviesto ir trynių masę. Po jų įmaišykite nuluptus ir sutarkuotus obuolius.

Baltymus išplakite iki putų, sudėkite į tešlą ir lengvai pamaišykite, iki masė taps vientisa ir puri.

23 cm formą išklokite kepimo popieriumi, sukrėskite tešlą ir kepkite 160°C orkaitėje maždaug 1 valandą ir 15 minučių. Iškeptą pyragą atvėsinkite.

Grietinėlę išplakite su cukrumi ir grietinėlės standikliu, užtepkite ant atvėsusio kepinio ir apiberkite kakava bei pabarstukais.

Patarimas: Kepiniui galima naudoti ir kriaušes. Tinkamiausios sunokusios, tvirtu minkštimu. Kepinį vietoj plaktos grietinėlės galima dekoruoti tirpintu šokoladu.

 

Susiję straipsniai

Žymos: , , , , , , ,

Sponsored Video

Komentarų nėra.

Palikite atsiliepimą


9 − = trys

Kitos temos: