
Kalėdos yra pati skaniausia šventė – pasistenkime, kad vaikai visą gyvenimą prisimintų tą nepakartojamą laiką, kai mama buria virtuvėje, o rezultatas – mažas šedevriukas ant švenčių stalo.
Siūlome du nuostabius receptus.
Šokoladinis tortas
10 porcijų
Gaminimas – 1,5 val.
Reikės:
5 kiaušinių
žiupsnio druskos
150 g juodojo šokolado
175 g minkšto sviesto
175 g cukraus
1 šaukštelio „Dr.Oetker“ vanilinio cukraus
100 g miltų
100 g migdolų miltų
1,5 šaukštelio „Dr.Oetker“ kepimo miltelių
Įdarui ir puošimui reikės:
150 g juodojo šokolado
50 g sviesto
120 ml grietinėlės (35 proc.)
2 šaukštų cukraus
3–5 figų (nuplautų)
1 šaukštelio „Dr.Oetker“ grietinėlės standiklio
50 g miltelinio cukraus
„Dr.Oetker“ pabarstukų
Kiaušinius su druska išplakite iki putų.
Tešlai dubenėlyje virš indo su karštu vandeniu ištirpinkite šokoladą.
Dideliame dubenyje iki purumo išplakite sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Tada įmaišykite šokoladą, miltus ir migdolų miltus, kepimo miltelius. Galiausiai įmaišykite išplaktus kiaušinius. Pusę tešlos sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą maždaug 20 cm skersmens skardą ir kepkite 25 min. 180°C orkaitėje. Taip pat iškepkite likusią tešlą. Kepinius atvėsinkite.
Įdarui šokoladą, sviestą, 4 šaukštus grietinėlės ir cukrų sudėkite į metalinį dubenėlį ir maišydami kaitinkite virš indo su karštu vandeniu, iki masė taps kremo konsistencijos. Tada palikite atvėsti. Likusią grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi ir grietinėlės standikliu.
Pusę įdaro šokolado užtepkite ant apatinio torto sluoksnio, ant jo paskleiskite grietinėlę, tada uždėkite viršutinį kepinio sluoksnį. Šį apliekite likusiu šokoladu, papuoškite figomis ir pabarstukais.

Aguonų pyragas
10 porcijų
Gaminimas – 1 val. 45 minutės
Reikės:
300 g aguonų
250 g sviesto
žiupsnio druskos
150 g cukraus
1 šaukštelio „Dr.Oetker“ vanilinio cukraus
8 kiaušinių
6 šaukštų manų kruopų
1 šaukštelio „Dr.Oetker“ kepimo miltelių
600 g kietų obuolių
200 ml grietinėlės (35 proc.)
„Dr.Oetker“ grietinėlės standiklio
2 šaukštų cukraus
1 šaukšto kakavos
„Dr.Oetker“ pabarstukų
Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 30 min. išbrinkti.
Kambario temperatūros sviestą iki purios masės išplakite su druska, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po vieną įmaišykite atskirtus kiaušinių trynius.
Aguonas nukoškite, sutrinkite elektriniu trintuvu ir su manų kruopomis bei kepimo milteliais įmaišykite į sviesto ir trynių masę. Po jų įmaišykite nuluptus ir sutarkuotus obuolius.
Baltymus išplakite iki putų, sudėkite į tešlą ir lengvai pamaišykite, iki masė taps vientisa ir puri.
23 cm formą išklokite kepimo popieriumi, sukrėskite tešlą ir kepkite 160°C orkaitėje maždaug 1 valandą ir 15 minučių. Iškeptą pyragą atvėsinkite.
Grietinėlę išplakite su cukrumi ir grietinėlės standikliu, užtepkite ant atvėsusio kepinio ir apiberkite kakava bei pabarstukais.
Patarimas: Kepiniui galima naudoti ir kriaušes. Tinkamiausios sunokusios, tvirtu minkštimu. Kepinį vietoj plaktos grietinėlės galima dekoruoti tirpintu šokoladu.