• Apie mus
  • Reklama
  • Prenumerata
Mamos Žurnalas
  • Nėštumas ir gimdymas
    • Nėštumas
    • Gimdymas ir po jo
    • R. Šemetos mokyklėlė
    • Mano gimdymo istorija
    • Nėštumo kalendorius
    • Renkame vardą
    • Retas vardas
  • Žindymas
    • Žindymo ABC
    • Žindymo problemos
    • Žindymo konsultanto K.Vitkausko puslapis
    • Žindymo istorijos
    • Klausimai – atsakymai
  • Kūdikis
    • Naujagimis
    • Kūdikio raida
    • Papildomas maitinimas
    • Kūdikio priežiūra
    • Kūdikių ligos
    • Redakcijos kūdikiai
  • Vaiko sveikata
    • Ekologija
    • Pediatras atsako
    • Miego problemos
    • Vaikų ligos
    • Alergiškas vaikas
    • Sveiki dantukai
    • Logopedo konsultacija
    • Liaudies medicina
    • Imuniteto stiprinimas
    • Vaikų mityba
  • Lavinimas
    • Darželinukas
    • Mokinys
    • Būreliai
  • Psichologija
  • Laisvalaikis
    • Ką veikti su vaiku
    • Krikštynos
    • Gimtadieniai
    • Šeimos šventės
    • Kelionės
    • Horoskopai
    • Kalba vaikai
  • Mamos puslapis
    • Ginekologė atsako
    • Psichologija
    • Mamos sveikata
    • Šeimų istorijos
    • Lieknėjimas
    • Receptai
    • Tėčiams
    • Buitis
    • Motinystė svetur
    • Karjera
  • Redakcija
    • Tinklaraštis
    • Naujienos
    • Redakcijos projektai
  • Projektai
    • Žalia šeima
    • Savanorystės pamokos šeimoje
    • Knygų žiurkės prieš kompiuterių peles
    • Animacija Z kartos vaikams
    • Teatras Z kartos vaikams
    • Jaunas kaimas
    • Mūsų namai – tavo namai
    • Keturi milijonai
    • Vaikai, pažinę karą
    • Vaikams atsiveria senovė
  • Nėštumo skaičiuoklė
  • E.parduotuvė
No Result
View All Result
  • Nėštumas ir gimdymas
    • Nėštumas
    • Gimdymas ir po jo
    • R. Šemetos mokyklėlė
    • Mano gimdymo istorija
    • Nėštumo kalendorius
    • Renkame vardą
    • Retas vardas
  • Žindymas
    • Žindymo ABC
    • Žindymo problemos
    • Žindymo konsultanto K.Vitkausko puslapis
    • Žindymo istorijos
    • Klausimai – atsakymai
  • Kūdikis
    • Naujagimis
    • Kūdikio raida
    • Papildomas maitinimas
    • Kūdikio priežiūra
    • Kūdikių ligos
    • Redakcijos kūdikiai
  • Vaiko sveikata
    • Ekologija
    • Pediatras atsako
    • Miego problemos
    • Vaikų ligos
    • Alergiškas vaikas
    • Sveiki dantukai
    • Logopedo konsultacija
    • Liaudies medicina
    • Imuniteto stiprinimas
    • Vaikų mityba
  • Lavinimas
    • Darželinukas
    • Mokinys
    • Būreliai
  • Psichologija
  • Laisvalaikis
    • Ką veikti su vaiku
    • Krikštynos
    • Gimtadieniai
    • Šeimos šventės
    • Kelionės
    • Horoskopai
    • Kalba vaikai
  • Mamos puslapis
    • Ginekologė atsako
    • Psichologija
    • Mamos sveikata
    • Šeimų istorijos
    • Lieknėjimas
    • Receptai
    • Tėčiams
    • Buitis
    • Motinystė svetur
    • Karjera
  • Redakcija
    • Tinklaraštis
    • Naujienos
    • Redakcijos projektai
  • Projektai
    • Žalia šeima
    • Savanorystės pamokos šeimoje
    • Knygų žiurkės prieš kompiuterių peles
    • Animacija Z kartos vaikams
    • Teatras Z kartos vaikams
    • Jaunas kaimas
    • Mūsų namai – tavo namai
    • Keturi milijonai
    • Vaikai, pažinę karą
    • Vaikams atsiveria senovė
  • Nėštumo skaičiuoklė
  • E.parduotuvė
No Result
View All Result
Mamos Žurnalas
No Result
View All Result

5 prancūzų konditerio Thierry Lauvray taisyklės, kaip iškepti gerą pyragą ir tinginių „Napoleono“ receptas

Mamos puslapis, Receptai
0
pyragas

Pixabay.com

pyragas
Pixabay.com

Norint iškepti gardų ir dėmesio vertą pyragą – vien fantazijos nepakanka. Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas sako, kad burnoje tirpstantį kepinį paruošite, jei vadovausitės keliais virtuvės profesionalų patarimais.

Svarbiausia – kokybiški ingredientai

„Pirmas dalykas, į kurį vertėtų atsižvelgi ruošiant pyragus, – sezoniškumas. Kepant nuostabaus skonio kepinius rinkitės tuos ingredientus, kurie būdingi esamam metų laikui. Pavyzdžiui, rudenį saldėsiai neįsivaizduojami be lietuviškų obuolių ar iš šiltesnių kraštų atgabentų persimonų, granatų, o būtent šiuo metu tinklo parduotuvėse įsibėgėja ir šviežiai sunokusių klementinų ar apelsinų sezonas, kuris kasmet sulaukia itin didelio pirkėjų susidomėjimo. Be to, pyragus galite gardinti ne tik vaisiais ar uogomis, bet ir rudens derliaus moliūgais, morkomis ar avokadais, kurie taip pat puikiai tinka gaminant įvairiausius saldėsius“, – kalba T. Lauvray.

Pasak konditerijos eksperto, dar viena gero pyrago paslaptis – kokybiški ingredientai. Gamindami desertus vietoj grietinėlės ar sviesto niekuomet nenaudokite riebalų mišinių ar kitų pakaitalų, rinkitės kokybišką šokoladą, kakavą ar karamelę, varškę, vaisių tyres, kefyro kremus, maskarponės sūrį. Jeigu pyraguose norite sumažinti cukraus kiekį, juos saldinti galima natūraliu medumi. Jeigu norite dar sveikesnio deserto – pyragus saldinkite džiovintais vaisiais ar uogomis.

Kelios eksperto taisyklės

T. Lauvray dalijasi ir dar keliomis taisyklėmis, kurios padės iškepti nepaprasto skonio pyragą.

Naudokite šaltus ingredientus. Geras pyragas prasideda nuo traškaus jo pagrindo. Kaip teigia ekspertas, ruošiant pyrago pagrindą tešlai naudokite tik iš šaldytuvo ištrauktą sviestą, o į miltus pilamą vandenį pašaldykite ledo kubeliais. Pagamintą tešlą, prieš kočiodami, susukite į maistinę plėvelę ir taip pat palaikykite šaldytuve.

Atsargiai elkitės su tešla. Jeigu kočiojant tešlą pamatėte įtrūkimų – ne bėda. Pasistenkite juos atsargiai suklijuoti pirštais. Jeigu tešlą minkysite iš naujo – ji gali tapti itin kieta, o tai paveiks pyrago tekstūrą. Dar vienas svarbus eksperto patarimas – minkant tešlą ant jos barstyti kuo mažiau miltų. Mat didelis miltų kiekis taip pat tešlą paverčia kietesne nei ji turėtų būti.

Iš pradžių pasiruoškite pagrindą. Iškočiotą pyrago tešlą, prieš dedant ant jos įdarą gražiai įkomponuokite į kepimo formą, uždenkite ją kepimo popieriumi ir iškepkite orkaitėje. Kaip teigia ekspertas, ant kepimo popieriaus galite užberti pupelių ar žirnių – tokiu būdu kepant pyragus geriau išsilaiko jo forma.

Kepkite ant žemiausios lentynos. Tam, kad pyragas kepant nesudegtų – geriausia jį kepti ant žemiausios orkaitės lentynėlės. Be to, pyragą kepant žemiausioje lentynoje – įdaru nepersisunkia pyrago pagrindas.

Prieš patiekiant – leiskite atvėsti. Įdarui reikia laiko sustingti, antraip pyragas bus skystas. Pyragai su vaisių įdarais turi atvėsti bent keturias valandas prieš juos pjaustant, o varškės pyragai turi atvėsti apie dvi valandas prieš patiekiant. Jeigu pyragą norite patiekti dar šiltą – sustingusį, folija apdengtą pyragą galite kelias minutes pašildyti ant aukštos ugnies įkaitintoje orkaitėje.

Tortų gaminimas – tarsi meditacija

Kristina Pišniukaitė-Šimkienė, maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė ir prekybos tinklo „Iki“ ambasadorė prisipažįsta, kad konditerija ar kiti kepiniai – nėra pagrindinis jos „arkliukas“. Visgi, kokybiškai pagamintais, burnoje tirpstančiais kepiniais pasimėgauti ji labai mėgsta.

„Kai gaminu desertus pati, jie visada turi atitikti du kriterijus: kepinys turėtų būti tokio skonio, kad būtų verta pasigaminti pačiam ir antra – jis turi būti lengvai pagaminamas. „Napoleonas“ yra vienas mano mėgstamiausių tortų, kuriuo mėgaujamės su šeima, tačiau iš pirmo žvilgsnio namuose tokį tortą pasigaminti yra itin sunku. Laimei, esu atradusi tinginių „Napoleono“ receptą, kuris, nors ir pagamintas su pirktine sluoksniuota tešla, yra ypatingai viliojančio skonio“, – teigia K. Pišniukaitė-Šimkienė.

Šio torto gamyba užtrunka apie dvi valandas, tačiau ji nesudėtinga, netgi primenanti malonią meditaciją, sako Kristina ir dalijasi savo ir šeimos pamėgto kepinio receptu.

Tinginių „Napoleona„Napoleonui“ reikės:

2 pakuočių bemielės sluoksniuotos tešlos (pakuotė 500 g, du didesni lapeliai)

3/4 stiklinės cukraus

2 kiaušinių ir 3 kiaušinių trynių

1/3 stiklinės kukurūzų krakmolo

1/2 stiklinės saldinto sutirštinto kondensuoto pieno

3 stiklinių pieno

1 a. š. vanilės ekstrakto

100 g sviesto

4 v. š. spanguolių uogienės

Uogų papuošimui

Ruošiame kremą:

Į puodą beriame cukrų, įmušame du kiaušinius ir dar 3 kiaušinių trynius. Viską gerai išplakame šluotele iki vientisos masės. Į masę beriame krakmolą, gerai išplakame šluotele iki vientisos masės. Į masę pilame kondensuotą pieną, gerai išplakame šluotele iki vientisos masės. Į masę visą laiką maišydami šluotele lėtai supilame pieną.

Dabar laikas virti – keliame puodą ant vidutinės kaitros ir visą laiką intensyviai maišydami šluotele kaitiname apie 15–20 min, kol kremas sutirštėja iki gana standžios, kondensuotą pieną primenančios konsistencijos. Į kremą įmaišome vanilę ir sviestą. Kremą uždengiame maistine plėvele (ji turi liestis su kremu) ir paliekame kambario temperatūroje, kol kremas pilnai atvėsta.

Ruošiame tešlą:

Sluoksniuotą tešlą atšildome per naktį šaldytuve arba 30 min kambario temperatūroje. Stalviršį pabarstome miltais ir iškočiojame sluoksniuotą tešlą. Gausiai subadome šakute, kad kepdama tešla mažiau kiltų. Perkeliame tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos, jei norite, galite šioje vietoje išpjauti norimą tešlos formą. Jei norite apvalaus torto, įspauskite apskritimus lakštuose. Tai nėra būtina, galite gaminti ir stačiakampį tortą, tuomet reikės nuo iškepusios tešlos tik nupjauti ir sulyginti kraštelius. Tešlos lakštus iškepame po vieną ar du orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje po 15-20 min, kol tešla gražiai apskrunda. Po kepimo liks nereikalingų tešlos dalių / kraštelių – juos sutrupiname tarp pirštų ir atidedame torto puošimui.

Ruošiame „Napoleoną“:

Pirmąjį tešlos lakštą gausiai aptepame kremu. Ant viršaus dedame antrą lakštą, aptepame kremu ir spanguolių uogiene. Ant viršaus dedame trečią lakštą, gausiai aptepame kremu. Taip kartojame, kol sunaudojame visus turimus lakštus. Jų kiekis nėra svarbus – kuo daugiau, tuo tortas bus aukštesnis. Paskutinis sluoksnis turi būti kremo. Torto viršų ir šonus apibarstome sluoksniuotos tešlos trupiniais. Labai svarbu leisti „Napoleonui“ pastovėti kambario temperatūroje bent kelias valandas. Galima gaminti dieną prieš šventę, tuomet per naktį laikykite šaldytuve. Tortas skaniausias, kai ilgiau pastovi ir kremas susigeria į tešlą. Jei norisi, viršų galima papuošti įvairiomis uogomis. Tai nėra būtina, bet suteikia šventinės išvaizdos tortui. Skanaus!

mamoszurnalas.lt_630x400

Susiję straipsniai

  • pyragas
    Būkite stalo fešionista – per šias Kalėdas patiekite tai, kas šiuo metu madingiausia Vakaruose
  • receptas
    Du kalėdiniai tortai, kurie konkuruoja vienas su kitu, bet gali laimėti abu!
  • Indrė Trusovė
    Indrės Trusovės sveikuoliškas „tinginys“ su varške ir uogomis – kad neapsunktume prie Velykų stalo
  • tortas
    Jogurtinis braškinis tortas – sveikatai palankus! Receptu dalinasi garsi maisto technologė
  • Karantinas – ne tik kulinarinio proveržio, bet ir virtuvės nesėkmių metas. „Nestoro maisto“ patarimai pradedantiesiems
  • kepiniai
    Kepimo bumas neslūgsta – kokie kepiniai dominuos mūsų virtuvėse 2021 metais?
  • Liucina
    Liucina Rimgailė siūlo nepykti ant viso pasaulio, o išbandyti jos naują receptą, sukurtą per karantiną
  • Pradedantiesiems ir ekspertams – konditerė pasidalino 2 pyragų receptais, kurie pavyks visiems
  • duona
    Pynės, sūkuriai ar mazgai? Kaip formuoti tešlą ir kokių kepinių išsikepti Velykoms?
  • maistas
    Trys idėjos Velykų stalui, jeigu dar nesugalvojote, ką gaminsite
Gairės: Kaip iškepti NapoleonąnapoleonasNapoleono receptasPyragasTortasTorto receptas
Next Post
darželinuko sveikata

10 vaistininkės patarimų, kaip rūpintis imunitetu

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


keturi + 2 =

REKOMENDUOJAMI VIDEO

TAIP PAT SKAITYKITE

Mamos puslapis

Madingiausi batai su velkro juostelėmis patiems mažiausiems
Mamos skalbykla atidaryta! Patarimai, kaip skalbti vaikų drabužius
Yra ne viena priežastis, kai svoris auga „iš oro“, ir kalorijų skaičiavimas nieko neduos
Anželos ir Žygimanto Gečų šeimoje auga ketverių su puse metukų performeris Žakas

Kūdikis

Kūdikio oda: būklės, kurių nereikia bijoti
Kaip reaguoti į kūdikio verksmą? Vienas patarimas yra esminis
Kūdikiai klykia, kad išgyventų, tačiau kaip išgyventi tėvams? Raminimui siūlomas 5S metodas
„Normalūs“ ir „nenormalūs“ dantų dygimo požymiai

Laisvalaikis

Keliaujančios mamos dalinasi – svajonių Balis su vaikais
Vaikas prašo augintinio? Specialistė pataria, kaip pasiruošti
„Atostogų parke“ – visada geras oras
Jei planuojate šeimos fotosesiją – patyrusios fotografės patarimai

Nėštumas

Antrojo vaikelio laukimas – psichologė pataria kaip pasiruošti pokyčiams
Atmintinė nėštumą planuojančioms ir jau besilaukiančioms – ką svarbu žinoti?
Akušerė apie gimdymą namuose: „Vargu, ar aš pati drįsčiau“
Strijos – nemaloni nėščiųjų, paauglių ir sportininkų problema

Receptai

Naminių ledų receptai – nuo egzotiškųjų skonių iki išskirtinių su pipirais ar avokadais. Dalinasi tinklarašis „Mano vaikas valgo viską“
Velykų burtai virtuvėje. Receptais dalijasi tinklaraščio „Paprasta gaminti“ autorė Karina
Ar humusas naudingas žmogaus organizmui?
VERGNANO – itališkos kavos kultūros ženklas, vertinamas pasaulyje jau 150 metų

Tėčiams

Tėčio dienos proga siūlome dovanų idėją tėčiams, kuri bus įveikiama bet kokio amžiaus vaikams
8–12 proc. vyrų yra nevaisingi. Jeigu tai jūsų vyras, perduokite jam – yra gerų žinių
Kūdikio gimimo proga: 11 dovanų idėjų mamai nuo vyro
Tyrimas atskleidė: 1 iš 10 vyrų patiria pogimdyminės depresijos požymius

Vaiko psichologija

Juda ir garsiai kalba, trukdo kitiems vaikams, nesusikaupia ir elgiasi, kaip jam šauna į galvą. Judrus ar hiperaktyvus?
Vaikas nemoka spręsti konfliktų su draugais? Išmokykite jį sistemos SPRĘSK
Padėkite, namuose „sunkus“ paauglys
Tėvams atrodo, kad ir vaikams reikia tempo, kad išmoktų gyventi šitame pasaulyje. Tačiau vaikams trūksta tiesiog pauzės nieko neveikti

Ekologija

Kaip aš iš paskutiniųjų stengiausi būti „eko“ mama ir kas iš to gimė
Kartą ir visiems laikams – plauti ar neplauti rūšiuojamas atliekas?
Kaip sutvarkyti namus, kad juose būtų kuo sveikiau gyventi vaikui
Tvarios Kalėdos: patarimai, kaip neapšnerkšti planetos per didžiąsias metų šventes

Kelionės

Keliaujančios mamos dalinasi – svajonių Balis su vaikais
Ką su vaikais pamatyti Londone per savaitgalį: mokami ir nemokami objektai
Lekiam į Katovicus? Lina iš instagramo paskyros „Nėra Blogo Oro“ sudarė jums idealų maršrutą
Kelionė į Londoną Hario Poterio pėdsakais sužavės kiekvieną vaiką

Jaunas kaimas

Dėl ko gyvename kaime? Todėl, kad mieste nėra ką veikti
Kodėl vaikams augti kaime iki mokyklos yra nepalyginamai geriau
Sakalas Zacharijus ir jo ožkelės, kurios pozavo net „Playbojui“
Rojus Legų kaime: vilniečių šeima įsuko baidarių verslą ir nepasigenda sostinės

Dovanų kuponas

Dovanų kuponas
saulės apsauga
vitaminai mamoms
Iki pergalės
Mįsliaus dirbtuvės
kepuraitės vaikams

Vaikystės sodas

privatus darželis
batukai vaikams
vežimėliai
dantukų gydymas
batukai
kosmetika moterims
Deinavos baldai vaikų kambariui
Livin - ekologiški ir natūralūs produktai
saulės gojus
Mamos žurnalo prenumerata
kūdikių maistelis
revu klinika
sebamed baby
papuošalai
filharmonija
Zuza.lt - Vaikų prekės
žuvų taukai
dantų klinika
auksomeistrai.lt-300X300
neutral
knygos tėvams

ŽYMOS

Aktyvių mamų zona Antibiotikai Atopinis dermatitas Etnokultūra Garsi mama Gerosios bakterijos Gimdymo baimė Globa Imunitetas Kalbos raida Kalėdos Karantinas Knygos mamoms Knygos tėvams Knygos vaikams Ką veikti su vaiku Kūdikio raida Lieknėjimas Mamų bendruomenės Mažakraujystė Motinystė ir karjera Motinystė svetur Naujos knygos Neišnešiotukas Nevaisingumas Papildomas maitinimas Pirmokas Pogimdyminė depresija Skaitymas Skyrybos Svoris po gimdymo Teatras vaikams Vaikiškos knygos Vaiko raida Vaikystė senovėje Vaikų ir tėvų santykiai viduriavimas Vieniša mama Vilma Grigienė Vitaminas C Vitaminas D Vėlyva motinystė Įvaikinimas Šemeta Žaislai
  • Apie mus
  • Reklama
  • Prenumerata

Sekite mus:

  • Kontaktai
  • Sveiki pirmieji metai
  • Privatumo politika
  • Prenumerata
  • Nėštukė
  • liekna.com

© Mamos žurnalas 2023 Visos teisės saugomos

No Result
View All Result
  • Nėštumas ir gimdymas
    • Nėštumas
    • Gimdymas ir po jo
    • R. Šemetos mokyklėlė
    • Mano gimdymo istorija
    • Nėštumo kalendorius
    • Renkame vardą
    • Retas vardas
  • Žindymas
    • Žindymo ABC
    • Žindymo problemos
    • Žindymo konsultanto K.Vitkausko puslapis
    • Žindymo istorijos
    • Klausimai – atsakymai
  • Kūdikis
    • Naujagimis
    • Kūdikio raida
    • Papildomas maitinimas
    • Kūdikio priežiūra
    • Kūdikių ligos
    • Redakcijos kūdikiai
  • Vaiko sveikata
    • Ekologija
    • Pediatras atsako
    • Miego problemos
    • Vaikų ligos
    • Alergiškas vaikas
    • Sveiki dantukai
    • Logopedo konsultacija
    • Liaudies medicina
    • Imuniteto stiprinimas
    • Vaikų mityba
  • Lavinimas
    • Darželinukas
    • Mokinys
    • Būreliai
  • Psichologija
  • Laisvalaikis
    • Ką veikti su vaiku
    • Krikštynos
    • Gimtadieniai
    • Šeimos šventės
    • Kelionės
    • Horoskopai
    • Kalba vaikai
  • Mamos puslapis
    • Ginekologė atsako
    • Psichologija
    • Mamos sveikata
    • Šeimų istorijos
    • Lieknėjimas
    • Receptai
    • Tėčiams
    • Buitis
    • Motinystė svetur
    • Karjera
  • Redakcija
    • Tinklaraštis
    • Naujienos
    • Redakcijos projektai
  • Projektai
    • Žalia šeima
    • Savanorystės pamokos šeimoje
    • Knygų žiurkės prieš kompiuterių peles
    • Animacija Z kartos vaikams
    • Teatras Z kartos vaikams
    • Jaunas kaimas
    • Mūsų namai – tavo namai
    • Keturi milijonai
    • Vaikai, pažinę karą
    • Vaikams atsiveria senovė
  • Nėštumo skaičiuoklė
  • E.parduotuvė

© Mamos žurnalas 2023 Visos teisės saugomos