Valentinas virtuvėje – trys šventiniai savaitgalio receptai

Amerikietiški blyneliai

Virtuvės entuziastė Viktorija, tinklaraščio „Gaminame ir mėgaujamės“ įkūrėja, dalinasi vasariui tinkamais receptais, nes šį mėnesį turime ir Užgavėnes, ir Valentiną.

Amerikietiški blyneliai

Gera diena prasideda nuo skanių pusryčių, o tam puikiai tiks purūs amerikietiški blyneliai. Paskaninę juos uogomis ar uogiene, pusryčiams turėsite desertinius blynelius, o jeigu šalia patieksite keptos šoninės, – bus pikantiškas variantas.

Reikės:

3 kiaušinių

140 ml pieno

115 g miltų

1 a. š kepimo miltelių

Druskos

Kaip gaminti:

  1. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus atskirai išplakite su druska iki standžių putų.
  2. Kiaušinių trynius išplakite su pienu ir įsijokite miltus. Viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
  3. Į trynių ir miltų masę atsargiai, dalimis įmaišykite kiaušinių baltymus.
  4. Kepkite ant sausos keptuvės su nepridegančiu paviršiumi, nustatę vidutinę kaitrą.

Patarimas: Į tešlą galima įmaišyti uogų arba šokolado gabaliukų. Iškeptus blynelius galima paskaninti klevų sirupu ir keptu kumpiu, bus tikra amerikiečių klasika.

Kokosiniai saldainiukai

Kokosiniai saldainiukai

Šv. Valentino dienos klasika – „Rrafaelo“ saldainiai. O kodėl nepabandžius jų padaryti patiems? Žinoma, tai nėra tradiciniai saldainiai su kremu ir vaflio apvalkalu, bet net skaniau, nes čia daug daugiau kokosų.

Reikės:

300 g kokoso drožlių

100 g grietinėlės

Kelių šaukštų kondensuoto pieno arba agavų sirupo

60 g tirpinto sviesto

Baltojo šokolado ir kokoso drožlių saldainių padengimui

Kaip gaminti:

  1. Kokoso drožles, grietinėlę, kondensuotą pieną/agavų sirupą ir tirpintą sviestą gerai išmaišykite. Masė išeina sausoka, tačiau tvirtai suspaudus iš jos pavyksta suformuoti rutuliukus. Formuokite norimo dydžio rutuliukus ir dėkite juos kelioms valandoms į šaldiklį – taip bus lengviau juos padengti šokoladu.
  2. Užšalusius rutuliukus merkite į tirpintą šokoladą ir apvoliokite kokoso drožlėse.

Kukurūzų ir žiedinių kopūstų kreminė sriuba

Romantiškiems pietums nepelnytai pamiršome sriubas. O juk skaniai paruošta ir gražiai patiekta sriuba gali būti ne tik šventė jūsų skrandžiui, o ir stalo puošmena.

Reikės:

300 g žiedinių kopūstų (šaldytų arba šviežių)

1 indelio konservuotų kukurūzų

100 ml grietinėlės

Druskos

Džiugo sūrio

Žolelių patiekimui

Kukurūzų ir žiedinių kopūstų kreminė sriuba

Kaip gaminti:

  1. Išvirkite žiedinį kopūstą iki minkštumo ir nupilkite skysčius, bet ne visą, šiek tiek palikite.
  2. Į puodą su žiediniu kopūstu sudėkite kukurūzus, pieną ir druską. Viską pavirkite, kol užkais pienas (užkaitusį nukelkite nuo kaitros).
  3. Viską sutrinkite elektriniu trintuvu. Kadangi sutrynus kukurūzus lieka luobelės, reikėtų juos dar pertrinti per sietelį, tuomet sriuba išeis pasakiškai kreminė.
  4. Prieš patiekimą galima įtarkuoti šiek tiek sūrio ir paskaninti žolelėmis.
mamoszurnalas.lt_630x400

Susiję straipsniai

Žymos: , , ,

Sponsored Video

Komentarų nėra.

Palikite atsiliepimą


+ 6 = keturiolika

Kitos temos: