Trys receptai sveikiems savaitgalio pietums: užkandis, apkepas ir panakota

Pristatome virtuvės entuziastę Viktoriją ir jos sūnelį Aleksandrą. Viktorija yra tinklaraščio „Gaminame ir mėgaujamės“ įkūrėja. 

Viktorija šventiškam žurnalo numeriui siunčia gimtadienio sveikinimus:

„Idėjos, tikrumas ir palaikymas – tai, ką jau 20 metų „Mamos žurnalas“ dovanoja kiekvienai esamai ir būsimai mamai. Ačiū už tai, kad kiekviena mama turi savo žurnalą – juk jis MAMOS.

Kūrybinio džiaugsmo, daug naujų idėjų ir neišgalvotų bei artimų istorijų! Su nuostabia sukaktimi!“

Mandarininė panakota

Nėra labiau šventiško vaisiaus nei mandarinas. Pasigaminkite naujametinės nuotaikės ant stalo atnešančios mandarininės panakotos.

Reikės:

200 ml grietinėlės (30–36 proc. riebumo)

200 ml pieno

Mandarininė panakota

120 ml mandarinų sulčių (6–7 sultingi mandarinai)

150 g cukraus

3 šaukštelių želatinos

Gaminame:

  1. Pieną, grietinėlę ir cukrų išmaišome ir pakaitiname iki burbuliukų, neužviriname.
  2. Išspaudžiame iš mandarinų sultis ir jose 10–15 min. išbrinkiname želatiną.
  3. Į kiek atvėsusį pieną ir grietinėlę dedame išbrinkusią želatiną ir viską gerai išmaišome, kol želatina ištirps.
  4. Supilstome viską į norimo dydžio indelius ir paliekame per naktį sustingti.
  5. Prieš patiekiant, galima papuošti keliomis skiltelėmis mandarinų.

Silkė ant patalų

Silkė ant patalų

Mūsų mamos gamindavo tradicinį naujametį patiekalą – silkę pataluose. Turbūt kiekviena šeimininkė turi savo paslapčių ir šio patiekalo variacijų.

Reikės:

Trapių krepšelių

200 g silkės filė

200 g virtų burokėlių

3–4 šaukštų majonezo

2–3 skiltelių česnako

Gaminame:

  1. Sudedame į trintuvą kubeliais pjaustytus virtus burokėlius, česnakų skilteles ir sutriname iki vientisos masės.
  2. Į gautą burokėlių masę dedame majonezą ir viską gerai išmaišome.
  3. Silkių filė supjaustome norimo dydžio kubeliais.
  4. Dedame į krepšelius burokėlių masę, ant viršaus dedame kelis kubelius silkės ir ragaujame.

Kalakutienos, brokolių ir žiedinių kopūstų apkepas

Kas sakė, kad per Naujuosius karštas patiekalas būtinai turi būti kepta višta. Šį kartą pagaminkite kažką kitokio, pavyzdžiui, šį apkepą.

Reikės:

Pusės žiedinio kopūsto

Pusės brokolio

400 g kalakutienos faršo

Kalakutienos, brokolių ir žiedinių kopūstų apkepas

3 kiaušinių

150 ml grietinėlės

Sūrio pabarstyti ant viršaus

Druskos, pipirų

Alyvuogių aliejaus

Gaminame:

  1. Sumaišome kalakutienos faršą su 1 kiaušiniu ir druska bei pipirais.
  2. Kitame dubenyje išplakame 2 kiaušinius ir grietinėlę.
  3. Žiedinį kopūstą ir brokolį supjaustome smulkesniais žiedynais ir įdedame 4–5 minutėms į verdanti vandenį. Po to vandenį nupilame ir kopūstų gabaliukus perkošiame per sietelį.
  4. Į kepimo formą pilame alyvuogių aliejaus ir plonu sluoksniu dedame paruoštą faršą. Ant viršaus sudėliojame brokolius ir žiedinius kopūstus, viską užpilame grietinėlės ir kiaušinių plakiniu. Ant viršaus pabarstome sūrio, puikiai tik parmezanas sūris arba mocarela.
  5. Kepame 40–45 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ºC.
mamoszurnalas.lt_630x400

Susiję straipsniai

Žymos: , , ,

Sponsored Video

Komentarų nėra.

Palikite atsiliepimą


du + 9 =

Kitos temos: