
Jaučiatės, kad per žiemos šventes pagaminote viską, kas tik įmanoma? Nieko tokio – mėnuo atokvėpio, ir vėl norisi leistis į virtuvės nuotykius. Receptais dalinasi tinklaraščio „Gaminame ir mėgaujamės“ autorė Viktorija Klopova su sūneliu Aleksandru.
Paprasčiausias sūrio pyragas
Produktai 22 cm formai:
Pakelis sausainių „Gaidelis“
100 g sviesto
200 g graikiško jogurto
200 ml 30–35% riebumo grietinėlės
250 g maskarponės sūrio
4 šaukštai cukraus pudros arba kito saldiklio: agavų sirupo, stevijos
Šaukštas želatinos
50 ml vandens
Vanilinio cukraus arba ekstrakto
Gaminimas:
Pagrindui susmulkinkite sausainius ir sumaišykite su ištirpintu sviestu, sudėkite į formą, prieš tai ją iškloję kepimo popieriumi. Viską tolygiai prispauskite ir palikite šaldytuve 30 min.
Visi ingredientai (išskyrus grietinėlę) turi būti kambario temperatūros. Pirmiausia užpilkite želatiną vandeniu ir palikite išbrinkti 10–15 min.
Kitame puode sumaišykite graikišką jogurtą, maskarponės sūrį ir pasirinktą saldiklį.
Išbrinkintą želatiną ištirpinkite mikrobangėje arba garų vonelės. Tuomet į želatiną įmaišykite kelis šaukštus jogurto ir maskarponės masės. Nuolat plakdami, plona srovele želatiną supilkite į jogurtinę masę.
Kitame dubenyje išplakite grietinėlę iki standumo ir tuomet ją dalimis įmaišykite į jogurto ir želatinos masę.
Ant sustingusio pagrindo supilkite gautą masę ir palikite šaldytuve 6–8 valandoms sustingti.
Papuošti galima uogomis arba kitais pabarstukais.
Želė apelsinų skiltelėse

Produktai:
2 dideli apelsinai
400 ml norimų vaisių sulčių
2 šaukštai želatinos
50 ml vandens
Gaminimas:
Pirmiausiai užpilkite želatiną vandeniu ir palikite išbrinkti (10–15 min.).
Per pusę perpjaukite apelsinus ir atsargiai išimkite vidų, kad liktų tik žievelė.
Jeigu pasirinktos rūgščios sultys, pasaldinkite jas norimu saldikliu (sultys turi būti kambario temperatūros).
Išbrinkintą želatiną ištirpinkite mikrobangėje arba garų vonelėje, tuomet ją supilkite į sultis ir gerai išmaišykite.
Gautą sulčių masę išpilstykite į išvalytas apelsinų žieveles. Palikite per naktį, kad želė sustingtų.
Kai želė sustings, supjaustykite apelsinų kaušelius norimo dydžio skiltelėmis.
Korndogai, arba dešrelės ant pagaliuko
Produktai:
12 nedidelių dešrelių
100 g kvietinių miltų
100 g kukurūzų miltų
1 kiaušinis
70 ml pieno
1/2 a.š kepimo miltelių
Druskos
Džiūvėsėlių
Aliejaus kepimui

Gaminimas:
Sumaišykite visus sausus ingredientus.
Kitame dubenyje išplakite kiaušinį ir sumaišykite su pienu.
Tuomet į pieno ir kiaušinių masę dalimis įmaišykite sausus ingredientus ir viską gerai išplakite, kad masė būtų be gumuliukų.
Gautą masę supilkite į aukštą stiklinę, tuomet dešrelę smeikite ant medinio iešmelio ir panardinkite į gautos tešlos masę. Tuomet apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje. Kai dedate į keptuvę, pirmiausiai kas kelias sekundes vartykite, kad apkeptų tolygiai ir nebūtų „kampų“ bei nubėgusios tešlos. Nekepkite ant stiprios ugnies, nes išorė apskrus, o vidus neiškeps.
Iškeptas dešreles sudėkite ant servetėlės, kad sugertų aliejaus perteklių.
Skanaus!