
Akys ir širdys pasiilgo žalumos. Įsileiskime jos ir į virtuvę. Receptais dalinasi tinklaraščio „Gaminame ir mėgaujamės“ autorė Viktorija Klopova.
Smaragdinis tortas
Reikės:
150 g špinatų
80 g aliejaus (bekvapio)
250 g miltų
4 kiaušinių
100 g cukraus
1 a. š kepimo miltelių
1 a. š citrinos sulčių
Druskos
250 g grietinėlės (30–35 proc.)
250 g maskarponės sūrio
100 g cukraus pudros
Uogų papuošimui
Gaminame:
- Trintuvu iki vientisos masės sutriname špinatus, aliejų, citrinų sultis.
- Atskirame inde iki purumo išplakame kiaušinius su cukrumi. Gautą masę atsargiai sumaišome su špinatų mase.
- Kitame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Sausus ingridientus įsijojame į kiaušinių ir špinatų masę. Viską atsargiai išmaišome, kad neliktų gumuliukų.
- Kepame 180ºC orkaitėje 35–40 min., tikriname mediniu pagaliuku.
- Kremui iki standumo išplakame grietinėlę su cukraus pudra ir maskarpone.
- Iškeptam biskvitui leidžiame atvėsti ir įvynioję į maistinę plėvelę paliekame per naktį. Tuomet biskvitą supjaustome į 3 dalis ir pertepame gautu kremu, papuošiame uogomis.
Pupelių lazdelės

Reikės:
200 g šaldytų žaliųjų šparaginių pupelių
1 kiaušinio
Miltų
Džiūvėsėlių
Alyvuogių aliejaus
Gaminame:
- Pupeles pavoliojame miltuose, tuomet kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.
- Apibarstytas pupeles sudedame ant kepimo popieriaus, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame 12–15 min. 180ºC orkaitėje konvekcijos režimu.
Žalieji makaronai
Reikės:
Pilno grūdo spagečių
100 g žaliųjų žirnelių
200 ml grietinėlės (10–12 proc.)
Kelių šaukštų lydyto sūrelio
Pusės svogūno
Lydyto sviesto kepimui
Gaminame:

- Ant lydyto sviesto apkepame kubeliais supjaustytą svogūną, tuomet sudedame žirnelius ir supilame grietinėlę. Kai užverda, sudedame lydytą sūrelį ir viską išmaišome.
- Gautą masę sutriname trintuvu, jeigu norime vientisos konsistencijos, galima gautą padažą dar sutrinti per sietelį.
- Išverdame makaronus ir sumaišome juos su gautu padažu.