Tinklaraščio „Gaminame ir mėgaujamės“ autorė Viktorija Klopova su sūneliu Aleksandru siūlo kelis receptus, kaip paįvairinti žiemos meniu.
Morkų pyragas
Reikės:
250 g tarkuotų morkų
300 g miltų
150 g cukraus
4 kiaušinių
120 ml aliejaus (saulėgrąžų, kokosų, alyvuogių)
1,5 a. š. kepimo miltelių
- Išplakite kiaušinius su cukrumi iki šviesios masės.
- Į gautą masę įdėkite morkas ir aliejų, atsargiai sumaišykite.
- Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir įsijokite į gautą masę, viską atsargiai sumaišykite.
- Kepkite 180ºC orkaitėje 40–45 min. Iškeptą atvėsinkite. Galima papuošti plakta grietinėle, cukraus glazūra ar riešutais. Riešutų galima įdėti ir į pačią masę.
Obuoliai tešloje
Reikės:
Obuolių
Mielinės sluoksniuotos tešlos
Cukraus
Cinamono
Kiaušinio
- Obuolius nulupkite, atsargiai išimkite sėklas iš vidaus ir supjaustykite apie 5 mm storio griežinėliais.
- Sluoksniuotą tešlą supjaustykite juostelėmis (plotis apie 2 cm) ir juosteles apvyniokite aplink obuolių griežinėlius.
- Gautus obuolių ir tešlos griežinėlius aptepkite kiaušinio plakiniu.
- Sumaišykite cinamoną su cukrumi ir pabarstykite apteptus obuolių griežinėlius.
- Kepkite 160ºCorkaitėje 10–15 min.
Javainiai
Reikės:
2 stiklinių avižinių dribsnių
100 g mėgstamų riešutų, sėklų
200 g džiovintų vaisių, uogų
150 g sviesto
3 šaukštų medaus ar kito saldiklio
- Susmulkinkite riešutus, džiovintus vaisius, uogas ir viską sumaišykite su avižiniais dribsniais.
- Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su medumi.
- Sviestą ir medų pilkite į dribsnių ir riešutų masę bei viską gerai išmaišykite.
- Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite gautą masę. Viską labai gerai suspauskite, aš tai darau su stikline, kad masė kuo stipriau būtų suspausta.
- Kepkite 170ºC orkaitėje 20–25 minutes, įjungę viršutinį ir apatinį kaitinimą. Kai iškeps, atvėsinkite ir supjaustykite norimo dydžio batonėliais
Skanaus!