
Viktorija su Aleksandru. Nuotrauka Alisa Photography
Virtuvės entuziastė Viktorija iš tinklaraščio „Gaminame ir mėgaujamės“ pasiūlė kelis nostalgiškus savo vaikystės receptus. Viktorija sako, kad būtent šie receptai sulaukia daugiausiai peržiūrų. Vis dėlto vaikystės skonis pats ryškiausias.
Tinginys – šokoladinis ir karamelinis
Tinginys – turbūt vienas tų desertų, kuriuos žmogus pagamina vieną iš pirmųjų. Sulaužai sausainius, pamakaluoji su sviestu ir kondensuotu pienu, ir viskas.
Šį kartą gaminkime du tinginius: tradicinį ir karamelinį.
Šokoladiniam tinginiui reikės:
2 pakelių sausainių
200 g sviesto
1/2 skardinės kondensuoto pieno
Kelių šaukštų kakavos miltelių. Naudokite gerą kakavą, tuomet desertas bus sodriai šokoladinis.
Karameliniam tinginiui reikės:
2 pakelių sausainių
200 g sviesto
1 indelio rududu
Saujos kepintų riešutų
Kartais patinginiauti sveika, tinginiaukite skaniai!

Tinginys – šokoladinis ir karamelinis
Mozaikinis sūris⠀
Varškės desertas su spalvotais želės gabaliukais daugelio buvo išragautas vaikystėje. Mėgstate jį? Jeigu taip, einame gaminti.
Reikės:
500 g varškės
250 g grietinės arba graikiško jogurto
200 g kondensuoto pieno arba agavų sirupo/medaus, bet jų reikia jau mažiau nei 200 g. Tad ragaukite, kad užtektų saldumo.
30 g želatinos + 150 ml vandens
Vanilinio cukraus
Želės gabaliukų arba aguonų
Gaminame:
- Trintuvu sutrinkite varškę, jogurtą/grietinę, kondensuotą pieną ar kitą pasirinktą saldiklį ir vanilinį cukrų. Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
- Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite 10 min. pastovėti, kad išbrinktų. Tuomet mikrobangėje arba ant silpnos ugnies želatiną ištirpinkite.
- Į ištirpintą želatiną dėkite kelis šaukštus varškės masės ir išmaišykite. Tada plona srovele pilkite želatiną į bendrą varškės masę ir nuolat maišykite, kad želatina nesušoktų gumuliukais.
- Pabaigoje įmaišykite gabaliukais pjaustytą želę arba išbrinkusias per naktį aguonas.
- Sudėkite į formą, maišelį ar formeles ir palikite per naktį sustingti, ryte ragaukite vaikystės skonį.

Mozaikinis sūris⠀
Kaspinėliai
Reikės:
1 kiaušinio
125 g grietinės arba graikiško jogurto
50 ml aliejaus
80 g cukraus
300 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. vanilinio cukraus
Gaminame:
- Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios baltos masės.
- Į kiaušinių plakinį įmaišykite jogurtą/grietinę ir aliejų.
- Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir dalimis įsijokite į jau paruoštą masę. Išeina minkšta, prie rankų nelimpanti tešla.
- Iškočiokite 4–5 mm lakštą storio ir išpjaustykite norimos figūros sausainius.
- Kepkite180̊ C orkaitėje 15–18 minučių, kol pakils ir šiek tiek paruduos krašteliai. Ištraukus atrodo, kad sausainiai labai minkšti, bet atvėsę jie šiek tiek sukietėja.
- Galima apibarstyti cukraus pudra. Skanu valgyti su nutela.

Kaspinėliai