Receptai „Atgal į praeitį“ susilaukia daugiausiai peržiūrų internete

Viktorija

Viktorija su Aleksandru. Nuotrauka Alisa Photography

Virtuvės entuziastė Viktorija iš tinklaraščio „Gaminame ir mėgaujamės“ pasiūlė kelis nostalgiškus savo vaikystės receptus. Viktorija sako, kad būtent šie receptai sulaukia daugiausiai peržiūrų. Vis dėlto vaikystės skonis pats ryškiausias.

Tinginys – šokoladinis ir karamelinis

Tinginys – turbūt vienas tų desertų, kuriuos žmogus pagamina vieną iš pirmųjų. Sulaužai sausainius, pamakaluoji su sviestu ir kondensuotu pienu, ir viskas.

Šį kartą gaminkime du tinginius: tradicinį ir karamelinį.

Šokoladiniam tinginiui reikės:

2 pakelių sausainių

200 g sviesto

1/2 skardinės kondensuoto pieno

Kelių šaukštų kakavos miltelių. Naudokite gerą kakavą, tuomet desertas bus sodriai šokoladinis.

Karameliniam tinginiui reikės:

2 pakelių sausainių

200 g sviesto

1 indelio rududu

Saujos kepintų riešutų

Kartais patinginiauti sveika, tinginiaukite skaniai!

receptai

Tinginys – šokoladinis ir karamelinis

Mozaikinis sūris

Varškės desertas su spalvotais želės gabaliukais daugelio buvo išragautas vaikystėje. Mėgstate jį? Jeigu taip, einame gaminti.

Reikės:

500 g varškės

250 g grietinės arba graikiško jogurto

200 g kondensuoto pieno arba agavų sirupo/medaus, bet jų reikia jau mažiau nei 200 g. Tad ragaukite, kad užtektų saldumo.

30 g želatinos + 150 ml vandens

Vanilinio cukraus

Želės gabaliukų arba aguonų

Gaminame:

  1. Trintuvu sutrinkite varškę, jogurtą/grietinę, kondensuotą pieną ar kitą pasirinktą saldiklį ir vanilinį cukrų. Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
  2. Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite 10 min. pastovėti, kad išbrinktų. Tuomet mikrobangėje arba ant silpnos ugnies želatiną ištirpinkite.
  3. Į ištirpintą želatiną dėkite kelis šaukštus varškės masės ir išmaišykite. Tada plona srovele pilkite želatiną į bendrą varškės masę ir nuolat maišykite, kad želatina nesušoktų gumuliukais.
  4. Pabaigoje įmaišykite gabaliukais pjaustytą želę arba išbrinkusias per naktį aguonas.
  5. Sudėkite į formą, maišelį ar formeles ir palikite per naktį sustingti, ryte ragaukite vaikystės skonį.
receptai

Mozaikinis sūris⠀

Kaspinėliai

Reikės:

1 kiaušinio

125 g grietinės arba graikiško jogurto

50 ml aliejaus

80 g cukraus

300 g miltų

1 a. š. kepimo miltelių

1 a. š. vanilinio cukraus

Gaminame:

  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios baltos masės.
  2. Į kiaušinių plakinį įmaišykite jogurtą/grietinę ir aliejų.
  3. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir dalimis įsijokite į jau paruoštą masę. Išeina minkšta, prie rankų nelimpanti tešla.
  4. Iškočiokite 4–5 mm lakštą storio ir išpjaustykite norimos figūros sausainius.
  5. Kepkite180̊ C orkaitėje 15–18 minučių, kol pakils ir šiek tiek paruduos krašteliai. Ištraukus atrodo, kad sausainiai labai minkšti, bet atvėsę jie šiek tiek sukietėja.
  6. Galima apibarstyti cukraus pudra. Skanu valgyti su nutela.
receptai

Kaspinėliai

Žymos: , ,

Sponsored Video

Komentarų nėra.

Palikite atsiliepimą


6 − keturi =

Kitos temos: