Receptų skyrelio autorė Karina Kulevičienė kuria tinklaraštį „Paprasta gaminti“. Jau žinote jos šūkį – kuo mažiau ingredientų ir kuo paprastesnis gaminimas. Šį kartą Milos Marijos (4 m.) ir Kerniaus Kamiliaus (2 mėn.) mama dalinasi receptais, kurie tiktų Valentino dienai ar paprastam, jaukiam vasario savaitgaliui.
Pyragas su varške
Romantiškai švelnus varškės įdaras ir gardžiai traški tešla
Mums reikės:
Tešlai:
- 200 g sviesto
- 200 g riebios grietinės
- 1 v. š. cukraus
- 4 stiklinių miltų
- 3 kiaušinių
- 1 a. š. kepimo miltelių
⠀Įdarui:
- 700 g varškės
- 4–5 šaukštų cukraus
- 3 kiaušinių
⠀Gaminame:
- Kiaušinius plakame su cukrumi ir druska.
- Dedame kambario temperatūros sviestą ir grietinę.
- Plakame iki vientisos masės.
- Sijojame miltus, maišytus su kepimo milteliais.
- Tešlą gerai išminkome ant miltuoto paviršiaus, uždengiame ir paliekame 20 minučių pastovėti šaldytuve.
- Varškę, cukrų, kiaušinius išmaišome.
- Dalijame tešlą pusiau. Viena dalis turi būti didesnė už kitą.
- Didesnę dalį iškočiojame ant miltuoto paviršiaus ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos formos.
- Ant tešlos pagrindo dedame varškės masę. Kočiojame pyrago viršų iš mažesnės tešlos dalies.
- Paliekame gabalėlį tešlos papuošimui.
- Uždedame tešlą ant įdaro ir susukame kraštus.
- Silpnai įpjauname pyrago viršų.
- Iš tešlos gabalėlio suformuojame širdelę ir dedame ant pyrago.
- Ištepame pyragą kiaušinio plakiniu.
- Kepame 40–45 min. 190ºC orkaitėje.
- Iškepus leidžiame pastovėti 15 minučių ir ragaujame.
Šokoladinis pyragas su braškėmis
Be cukraus ir miltų
Mums reikės:
- 3 kiaušinių
- 50 g lydyto sviesto (tinka ir paprastas)
- 2 prinokusių bananų
- 80 g kakavos
- 1 šaukštelio sodos
- 50 g juodojo šokolado
- 4 didelių šaukštų riešutų sviesto
- šaldytų braškių
Gaminame:
- Kiaušinius, bananą, tirpintą sviestą ir riešutų sviestą sutriname.
- Sijojame kakavą su soda ir išmaišome.
- Supilame viską į popieriumi išklotą formą.
- Dedame braškių ir šokolado ir pašauname į orkaitę.
- Kepame 40 min. 170ºC orkaitėje.
Aš pagardinu becukriais ledais. Galima pridėti datulių ir kitų džiovintų vaisių, galima pagardinti uogiene, o rududu – išvis pasaka!
Sviestiniai sausainiai su šokolado pertepimu ir šaltyje džiovintų braškių milteliais
Mums reikės:
- 750 g miltų
- 3 kiaušinių
- 300 g sviesto
- 70 g cukraus pudros
- 1 šaukšto cukraus apibarstymui
- 2 šaukštų šaltyje džiovintų braškių miltelių
- 100 g juodo šokolado
Gaminame:
- Kambario temperatūros sviestą suplakame su cukraus pudra.
- Mušame kiaušinius ir paplakame.
- Beriame miltus ir vis pamaišome.
- Dedame tešlą ant stalviršio ir stipriai išminkome.
- Daliname tešlą pusiau ir iškočiojame tokio plonumo lakštus, kokių sausainukų norite.
- Su formele įspaudžiame sausainius.
- Pusę sausainių apibarstome braškių milteliais, kitą pusę – cukrumi.
- Kepame 170ºC orkaitėje apie 15 minučių.
Tirpiname šokoladą garų vonelėje.
Pusę sausainių apverčiame plokščiąja puse, patepame šokoladu ir uždedame antrąjį sausainį ant viršaus.
Pabarstome sausainius braškių milteliais ir ragaujame!