Receptais dalijasi tinklaraščio „Paprasta gaminti“ autorė Karina Kulevičienė. Karinos šūkis – kuo mažiau sudėtinių dalių ir kuo paprastesnis gaminimas. Šį kartą Milos Marijos ir Kerniaus Kamiliaus mama dalinasi receptais, kurie papuoš Velykų stalą.
Bounty tortas. Kokoso mėgėjams šis tortas – visiška pasaka.
Mums reikės:
- 240 g (pusantro pakelio) šokoladinių sausainių („Gaidelis“ ir pan.)
- 100 g sviesto
- 150 g kokoso drožlių
- 750 g maskarponės sūrio
- 200 g baltojo šokolado
- 100 g pieniško šokolado
- 3 šaukštų pieno (tinka tiek karvės, tiek augalinis)
Gaminame:
- Sausainius sumalame.
- Sviestą ištirpiname.
- Sumaišome, dedame į kepimo popieriumi išklotą formą. Pakepame 170°C orkaitėje 5 minutes. Iš tiesų kepti nebūtina, sustings ir taip. Bet man taip skaniau.
- Maskarponę ir baltąjį šokoladą sudedame į puodą, kaitiname ant labai silpnos ugnies ir visą laiką maišome, kol gausime vientisą masę. Kaitinti ar virinti nereikia, tik išgauti vientisą maskarponės ir šokolado masę.
- Beriame kokoso drožles, išmaišome ir pilame ant sausainių pagrindo.
- Pienišką šokoladą tirpiname su trupučiu pieno. Pienas šokolado masę padarys švelnesnę ir jam sustingus tortą bus lengviau pjauti.
- Pilame šokoladą ant torto.
- Dedame į šaldytuvą kelioms valandoms arba per naktį.
Velykinis keksas su aguonomis ir kreminiu sūriu. Sunku jį pavadinti tiesiog keksu. Tai kažkas nerealaus! Aguoninė tešla ir dviejų rūšių įdarai jus užburs.
Mums reikės:
Tešlai:
- 4 kiaušinių
- 1 šaukštelio vanilės esencijos
- 200 g sviesto
- 150 g cukraus
- 1/2 apelsino sulčių
- 100 g aguonų
- 200 g miltų
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
Baltam įdarui:
- 250 g kreminio sūrio
- 1 kiaušinio
Šokoladiniam įdarui:
- 130 g šokoladinio kremo
- 1 kiaušinio
Glajui:
- 100 g baltojo šokolado
Gaminame:
- Kambario temperatūros sviestą išplakame su vanile ir cukrumi.
- Po vieną mušame kiaušinius ir plakame.
- Beriame aguonas ir paplakame.
- Spaudžiame apelsino sultis ir išmaišome.
- Sijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Gerai išmaišome.
- Gaminame įdarus.
- Sūrį plakame su kiaušiniu.
- Šokoladinį kremą plakame su kiaušiniu.
- Formą ištepame sviestu arba dedame kepimo popieriaus.
- Dedame tešlos. Baltąjį įdarą. Vėl tešlos. Šokoladinį įdarą. Ir užpilame likusia tešla.
- Kepame 1 valandą 170°C orkaitėje.
- Ištraukę paliekame maždaug valandą pastovėti.
- Šokoladą tirpiname garų vonelėje ir apliejame keksą.
Keptas sūrio tortas su aguonomis. Pagaminti tikrai paprasta! Kepiau 25 cm formoje.
Mums reikės:
- 500 g maskarponės sūrio
- 250 g rikotos sūrio
- 350 g varškės (geriau imkite vientisos masės, ne rupią, tinka dvi pakuotės po 180 g)
- 3 kiaušinių
- 1 skardinės kondensuoto pieno
- 3 šaukštų miltų
- 3 šaukštų aguonų
- 1/2 citrinos sulčių ir žievelės
- 200 g sausainių („Gaidelis“ ir pan.)
- 100 g sviesto
Gaminame:
- Sausainius sumalame. Sviestą tirpiname. Sumaišome abu produktus.
- Formą ištepame sviestu. Dedame sausainių masę ir paspaudžiame.
- Maskarponę, rikotą, varškę, kiaušinius ir kondensuotą pieną dedame į dubenį. Išplakame iki vientisos purios masės.
- Beriame citrinos žievelę, miltus, aguonas, spaudžiame citrinos sultis ir išmaišome.
- Pilame masę ant sausainių sluoksnio.
- Kepame 170°C orkaitėje 60–70 minučių, kol gražiai paruduos viršus.
- Ištraukę paliekame poilsiui kambaryje ar šaldytuve per naktį.
- Tikrai nebūtina, bet aš rekomenduoju kraštus apšlakstyti karamele.
Legendinis penkių ingredientų tortas
Šis gražuolis buvo „Paprasta gaminti“ eros pradžia. Kai netikėtas eksperimentas užbūrė visų, per karantiną namuose sėdinčių žmonių virtuves. Tiek Lietuvoje, tiek užsienio šalyse. Kiek emocijų užplūsta prisiminus!
Pagaminamas per 10 minučių. Be kepimo, želatinos ir pan. Galima puošti uogomis arba dėti jų į vidų. O šokolado mėgėjai, tokie kaip aš, mielai valgys visiškai klasikinį šokoladinį tortą.
Mums reikės:
- 750 g maskarponės sūrio
- 1 didelio apelsino
- 200 g juodojo šokolado
- 300 g šokoladiniu sausainių
- 100 g sviesto
Gaminame:
- Sausainius sumalame iki smėlio konsistencijos. Sviestą tirpiname garų vonelėje.
- Sausainius ir sviestą maišome ir dedame į kepimo popieriumi išklotą formą.
- Į puodą dedame maskarponę, šokoladą ir spaudžiame apelsino sultis.
- Kaitiname ant silpnos ugnies vis maišydami. Svarbiausia ištirpinti šokoladą. Masės stipriai kaitinti ar virinti nereikia.
- Pilame masę ant sausainių pagrindo. Paliekame stingti šaldytuve per naktį.
Skanių Velykų!