Receptais dalijasi tinklaraščio „Paprasta gaminti“ autorė Karina Kulevičienė. Šį kartą Milos Marijos ir Kerniaus Kamiliaus mama dalinasi receptais su uogomis.
„Vienas didžiausių vasaros džiaugsmų – jausti gardų uogų skonį, mėgautis juo tiek kasdieniuose patiekaluose, tokiuose kaip košė ar kokteilis, tiek kepiniuose ar kituose desertuose. Kiekvienas desertas su uogomis tampa kur kas gaivesnis ir ypatingesnio skonio“, – sako Karina.
Ledų desertas su braškėmis
Šis desertas savo skoniu gali priminti batonėlį „Snikers“, o braškių rūgštelė suteiks ypatingo skonio.
Vienai porcijai reikės:
- 5 braškių
- 4 didelių šaukštų vanilinių ledų
- 20 g pieniško šokolado
- 2 sausainių
- 1 v. š. keptų sūdytų žemės riešutų
- 1 v. š. karamelės
Gaminame:
- Sausainius trupiname į taurę. Dedame du šaukštus ledų.
- Beriame riešutų ir apliejame karamele. Dvi braškes smulkiname kubeliais ir beriame ant karamelės. Vėl dedame ledų.
- Garų vonelėje tirpiname šokoladą. Galima tai daryti su įvairiausios rūšies šokoladu. Pilame jį ant deserto ir dėliojame perpus pjautų braškių.
- Jaučiama gaiva, saldumas ir rūgštelė.

Vasariškas tortas su uogomis
Biskvitui reikės:
- 5 kiaušinių
- 320 g cukraus
- 150 g pieno
- 80 g saulėgrąžų aliejaus
- 15 g kepimo miltelių
- 350 g miltų
Gaminame biskvitą:
- Miltus maišome su kepimo milteliais ir persijojame.
- Kiaušinius plakame po truputį berdami cukrų.
- Toliau švelniai plakdami supilame pieną ir aliejų.
- Per 4–5 kartus įmaišome miltus.
- Dubens turinį padaliname į dvi lygias dalis ir iškepame per du kartus.
- Kepame 170°C orkaitėje 30 minučių. Formos skersmuo – 24 cm.
- Atvėsiname ir abu pjauname pusiau.
Kremui reikės:
- 500 g maskarponės sūrio
- 300 ml plakamosios grietinėlės
- 1 šaukštelio vanilės esencijos
- 1/2 citrinos
- 5 šaukštų cukraus
Gaminame kremą:
-
- Grietinėlę plakame iki standumo.
- Maskarponę plakame su cukrumi, vanile ir citrinos sultimis.
- Įmaišome grietinėlę
Pagardinimui reikės 8 braškių ir saujos aviečių.
Papuošimui reikės baltojo šokolado ir įvairių uogų.
Sulaistymui reikės 1/2 citrinos sulčių ir kelių šaukštų braškių sirupo (galima naudoti kitokias sultis arba vandenį)
Sluoksniuojame tortą:⠀
Dedame į šaldytuvą per naktį.
Puošiame baltajame šokolade mirkytomis uogomis ir mačia.
Skanaus!
Susiję straipsniai