Trys naminių ledų receptai: klasikinis plombyras, jogurtiniai ir bananiniai

Aleksandras išbando visus mamos receptus

Ledų receptais dalinasi tinklaraščio „Gaminame ir mėgaujamės“ autorė Viktorija su sūneliu Aleksandru.

Neįsivaizduoju vasaros be ledų, nes vasaros be ledų būti tiesiog negali. Tačiau, augant mažajam ledų valgytojui namuose, tenka ieškoti ir paprastų bei sveikesnių receptų, kaip pagaminti skaniausių ledų ragelyje, ant pagaliuko ar stiklinėje, kurie jį sužavėtų.

Klasikinis plombyras

Tai vieni tų ledų, kuriuos ragavo kiekvienas, skaniausiame vafliniame ragelyje ar puodelyje, su uogų įdarais ar be nieko. Dabar pats laikas pasigaminti jų ir patiems.

Jums reikės:

100 ml pieno

200 ml grietinėlės (30–36 proc. riebumo)

2 tryniai

60 g cukraus

Kaip pagaminti:

  1. Trynius išplakti su cukrumi ir užpilti šiltu pienu. Tuomet masę pakaitinti ant ugnies (nuolat maišant), kol sutirštės. Masę atvėsinti.
  2. Grietinėlę išplakti iki lengvos tekstūros, kuri primintų ištirpusius ledus, ir sumaišyti su atvėsusia pieno ir trynių mase.
  3. Gautą pienišką masę supilti į aukštesnę formą (geriausiai kvadratinę ar stačiakampę) ir palikti šaldiklyje per naktį. Kitą dieną jau galima formuoti rutuliukus, pjaustyti kubeliais ir ragauti klasikinius ledus.

Jeigu į formą įvairiais raštais supilsite džemo ar uogienės, tai ledai bus su uogų raštais, galima paskaninti ledus riešutais arba šokoladu – čia eksperimentuokite ir leiskitės į naujus skonius.

Klasikinis plombyras

Jogurtiniai-vaisiniai ledai

Šie ledai vieni iš gaivesnių, kuriuos teko ragauti, o ir vietos fantazijai yra daug, nes galima lengvai varijuoti su įvairiomis uogomis ir vaisiais. Galima rinktis pagal sezoną, pagal skonį arba tiesiog pagal tai, kokio derinio norisi tądien.

Jums reikės:

200 g uogų ar vaisių

100 g graikiško jogurto

50 g klevų sirupo/agavų sirupo arba medaus. Jeigu uogos rūgštesnės, galima įdėti daugiau saldiklio, jeigu naudosite saldesnes uogas ar vaisius, tuomet mažinkite saldiklio kiekį.

Kaip pagaminti:

  1. Pasirinktas uogas ar vaisius sutrinti su saldikliu. Jeigu uogos ar vaisiai su kauliukais, tai prieš tai juos būtina pašalinti.
  2. Gautą tyrę sumaišyti su jogurtu, kol abi masės tolygiai apsijungs.
  3. Supilstyti į formeles ir palikti per naktį šaldiklyje užšalti.

Gautus ledus galima padengti šokoladu, tuomet jie bus su šokoladiniu glajumi. O jeigu neturite specialių ledų formelių, tam puikiai tiks jau suvalgyto jogurto indeliai ir ledų pagaliukai, tuomet užšalę ledai primins mažyčius kibirėlius.

Jogurtiniai-vaisiniai ledai

Lengviausi bananiniai ledai

Šie ledai jau praeitą vasarą užkariavo ne vieną šaldiklį, dėl kelių priežasčių: reikia vos dviejų ingredientų, pagaminami per 5 min, nereikia šaldyti per naktį. Jeigu kas dar neragavote – dabar pats laikas.

Jums reikės:

1 šaldyto banano (geriausia imti jau tuos pernokusius, nes jie suteiks reikiamo saldumo ledams)

1 šaukšto riešutų kremo – kokį mėgstate: žemės riešutų, lazdyno ar migdolų

Kaip pagaminti:

  1. Šaldytą bananą palaikykite bent 10 min kambario temperatūroje. Nedėkite į smulkintuvą visiškai užšalusio, nes galite sugadinti smulkintuvą.
  2. Tuomet į smulkintuvą dėkite kiek patirpusį bananą, riešutų kremą ir viską susmulkinkite iki vientisos masės. Viskas! Toliau ragaukite gardžiausius vasaros ledus.

Galite paskaninti riešutais ar šokolado drožlėmis, skaldytomis kakavos pupelėmis arba džiovintomis uogomis ar vaisiais.

Lengviausi bananiniai ledai

mamoszurnalas.lt_630x400

Susiję straipsniai

Žymos: , , , , , ,

Rekomenduojami video

Komentarų nėra.

Palikite atsiliepimą


9 + = dvylika

Kitos temos: