Trys netikėti receptai su braškėmis, dalinasi Viktorija iš „Gaminame ir mėgaujamės“

Tortilija su braškėmis ir bananais

Braškė be konkurencijos yra uoga Nr.1. Desertų mėgėjai ją dievina dėl skonio, kvapo, spalvos ir universalumo. Dar negirdėtais receptais iš braškių dalijasi tinklaraščio „Gaminame ir mėgaujamės“ autorė Viktorija Klopova.

Tortilija su braškėmis ir bananais

Reikės:

Braškių

Banano

Tortilijos lakštų

Kreminio sūrio (maskarponės, filadelfijos)

Gaminame:

  1. Tortiliją sutepame plonu sluoksniu kreminio sūrio.
  2. Plonais griežinėliais supjaustome braškes ir bananus.
  3. Ant 1/2 tortilijos sudėliojame bananų griežinėlius, ant kitos 1/2 sudėliojame braškių griežinėlius.
  4. Tuomet perlenkiame tortiliją pusiau ir dar kartą perlenkiame – gaunasi tortilijos trikampiukai.

Braškinis marmeladas – guminukai

Braškinis marmeladas – guminukai

Reikės:

200 g trintų per sietelį braškių

20 g želatinos

50 g cukraus

½ šaukštelio citrinos sulčių

Gaminame:

  1. Želatiną užpilame 20 g vandens ir paliekame išbrinkti.
  2. Puode storu dugnu sumaišome braškių tyrę su cukrumi ir citrinos sultimis. Ant silpnos ugnies, nuolat maišydami, užviriname masę.
  3. Nuimame puodą nuo ugnies ir sudedame išbrinkusią želatiną.
  4. Supilame masę į mažas silikonines formeles arba vieną didesnę, kad po to supjaustytume kubeliais ar juostelėmis. Kad būtų lengviau išimti, formeles galima sutepti nedideliu kiekiu bekvapio aliejaus.
  5. Paliekame stingti 4–5 val. šaldytuve
  6. Išėmus iš formelių galima guminukus apvolioti cukruje, kokoso drožlėse ar krakmole. Tuomet jie nesulips vienas su kitu.

Pavlova

Pavlova

Reikės:

100 g kiaušinio baltymų

200 g cukraus

1 šaukšto kukurūzų krakmolo

½ šaukštelio citrinos sulčių

200 g maskarponės sūrio

200 g 30–35% riebumo grietinėlės

20 g cukraus pudros

Braškių

Mėtos lapelių papuošimui

Gaminame:

  1. Sumaišome baltymus su cukrumi, statome ant garų vonelės ir šildome masę iki 60°C, nuolat maišome.
  2. Kai masė pasiekia reikiamą temperatūrą, nuimame nuo garų vonelės ir pradedame plakti. Plakame 7–8 minutes iki blizgios, standžios, baltos masės.
  3. Tuomet į masę atsargiai įmaišome krakmolą ir citrinos sultis.
  4. Ant kepimo popieriaus galima formuoti vieną didelį morengo „blyną“ arba kelis mažesnius lizdelius. Svarbu, kad morengo krašteliai būtų aukštesni, o viduje – įdubimas kremui.
  5. Įkaitiname orkaitę iki 140°C (režimas viršus/apačia), įdedame morengą ir iš karto sumažiname kaitrą iki 90°C.
  6. Taip džioviname morengą 1,5 valandos, nepraverdami orkaitės.
  7. Išjungiame kaitrą, šiek tiek atidarome orkaitės dureles ir leidžiame morengui atvėsti orkaitėje.
  8. Kremui suplakame maskarponę, grietinėlę ir cukraus pudrą. Gautą kremą sudedame ant morengo.
  9. Braškes supjaustome norimo dydžio kubeliais ir sudedame ant kremo. Papuošiame mėtos lapeliais.

Patarimas: šį desertą geriausia gaminti tą pačią dieną, kai bus valgomas, nes kitaip morengas nuo kremo permirks.

Skanaus!

mamoszurnalas.lt_630x400

Susiję straipsniai

Žymos: , , , , ,

Rekomenduojami video

Komentarų nėra.

Palikite atsiliepimą


devyni − 2 =

Kitos temos: