
Nustebinkite svečius prie iškylų kepsnio ar dešrelių patiekę įdomų daržovių garnyrą. Receptais dalijasi tinklaraščio „Gaminame ir mėgaujamės“ autorė Viktorija Klopova.
Marinuoti švieži kopūstai
Produktai:
500 g šviežių kopūstų
50 ml aliejaus
50 ml obuolių acto
Pusė šaukšto druskos
Pusė šaukšto cukraus
Pusė morkos
- Kopūstus supjaustykite plonomis juostelėmis.
- Morką sutarkuokite smulkia burokine tarka ir sumaišykite su kopūstais.
- Paruoškite marinatą: aliejų, actą, cukrų ir druską sumaišykite ir užpilkite ant kopūstų.
- Viską dar kartą gerai permaišykite, kad marinatas pasiskirstytų tolygiai, ir palikite 1–2 valandoms pasimarinuoti.
-
Greitai marinuoti pomidoriukai
Greitai marinuoti pomidoriukai
Produktai:
500 g mažyčių pomidorų
3 skiltelės česnakų
Šaukštelis druskos
Šaukštelis cukraus
Krapų, petražolių
Šaukštas obuolių acto
3 šaukštai aliejaus
Jeigu mėgstate aštriai, galima įpjaustyti aštraus pipiriuko.
⠀Česnaką sutarkuokite smulkia tarka. Žalumynus irgi susmulkinkite.
-
- Pomidorus nuplaukite ir įpjaukite x forma.
- Kitame dubenėlyje sumaišykite druską, cukrų, aliejų, actą, smulkintus žalumynus ir česnaką.
- Pomidorus sumaišykite su paruoštu marinatu ir palikite bent dviem valandoms šaldytuve, kad pasimarinuotų.

Agurkų ir morkų salotos
Produktai:
250 g agurkų
250 g morkų
Šaukštelis druskos
Žiupsnelis juodųjų pipirų
Šiek tiek aitriųjų pipirų
50 ml aliejaus
50 ml obuolių sidro acto kremo
Šiek tiek medaus
Dvi skiltelės česnakų
- Morkas ir agurkus supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais.
- Druską, pipirus, aliejų, actą ir medų sumaišykite iki vientisos masės ir užpilkite ant agurkų ir morkų.
- Česnakus supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į stiklainį kartu su morkomis ir agurkais, užpiltais marinatu. Geriausiai palikti per naktį pasimarinuoti.
Skanaus!