Tinklaraščio „Paprasta gaminti“ autorė Karina su dukrele Mila siūlo 3 receptus iš varškės.
Varškės keksiukai su špinatais
Ingredientai:⠀
- 350 g varškės
- 4 kiaušiniai
- Didelė sauja špinatų
- 1 nedidelis svogūnas
- 1 skiltelė česnako
- Žiupsnelis druskos
- 4 šaukštai tarkuoto kietojo sūrio
- 3 šaukštai speltos miltų
- Mėgstami žalumynai – krapai, petražolės, laiškiniai svogūnai, bazilikai
- Žiupsnelis raudonėlio
Gaminame:
Svogūną ir česnaką pakepame su raudonėliu ir druska, kol gražiai paruduos.
Varškę maišome su kiaušiniais.
Dedame keptas daržoves, žalumynus, smulkiai pjaustytus špinatus, sūrį ir gerai išmaišome.⠀
Beriame miltus ir dar kartą maišome.
Sudedame tešlą į formeles, vos vos pateptas aliejumi.
Pašauname į 180°C orkaitę. Kepame 35 minutes, kol gražiai pakils ir paruduos.
Skanu valgyti tiek šaltus, tiek šiltus.
Trupininis pyragas su varške ir uogomis
Ingredientai:
Tešlai:
- 400 g miltų
- 100 g cukraus
- 200 g šalto sviesto
Įdarui:
- 700 g varškės
- 100 g cukraus
- 3 kiaušiniai
- mėgstamos uogos (aš naudojau šaldytas vyšnias ir šilauoges)
Gaminame:
Dedame sviestą, beriame miltus ir cukrų ir minkome pirštais tol, kol gausime į smėlį panašią konsistenciją.
Dedame didžiąja dalį tešlos ant kepimo popieriumi išklotos formos.
Maišome varškę su kiaušiniais ir cukrumi.
Varškės masę klojame ant tešlos.
Beriame uogų.
Dedame likusią tešlą.
Kepame 170°C orkaitėje apie 1val. ir 10 minučių, kol pyragas gražiai apskrus.
Iškeptam pyragui leidžiame truputį sustingti. Geriausia palikti kelioms valandoms.
Varškės spurgytės
Ingredientai:
- 500 g varškės
- 3 kiaušiniai
- 8 šaukštai miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 3–4 šaukštai cukraus
- Aliejus kepimui
- Cukraus pudros pabarstymui
Gaminame:
Varškę, cukrų ir kiaušinius sutriname iki vientisos masės.
Sijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Išmaišome. Tešla bus sunkiai maišoma.
Įkaitiname aliejų. Nekaitiname labai stipriai, kitaip spurgos paviršius degs, o vidus nespės iškepti.
Drėgnomis rankomis imame po nedidelį kiekį tešlos ir formuojame rutuliukus. Siunčiame spurgytes į aliejų.
Nepamirštame, kad spurgos kepdamos smarkiai padidės.
Kepame, kol gražiai apskrus.
Skanaus!
Susiję straipsniai