Tinklaraščio „Paprasta gaminti“ autorė Karina siūlo 3 receptus iš varškės

Varškės keksiukai su špinatais

Tinklaraščio „Paprasta gaminti“ autorė Karina su dukrele Mila siūlo 3 receptus iš varškės. 

Varškės keksiukai su špinatais

Ingredientai:⠀

  • 350 g varškės
  • 4 kiaušiniai
  • Didelė sauja špinatų
  • 1 nedidelis svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • Žiupsnelis druskos
  • 4 šaukštai tarkuoto kietojo sūrio
  • 3 šaukštai speltos miltų
  • Mėgstami žalumynai – krapai, petražolės, laiškiniai svogūnai, bazilikai
  • Žiupsnelis raudonėlio

Gaminame:

Svogūną ir česnaką pakepame su raudonėliu ir druska, kol gražiai paruduos.

Varškę maišome su kiaušiniais.

Dedame keptas daržoves, žalumynus, smulkiai pjaustytus špinatus, sūrį ir gerai išmaišome.⠀

Beriame miltus ir dar kartą maišome.

Sudedame tešlą į formeles, vos vos pateptas aliejumi.

Pašauname į 180°C orkaitę. Kepame 35 minutes, kol gražiai pakils ir paruduos.

Skanu valgyti tiek šaltus, tiek šiltus.

Trupininis pyragas su varške ir uogomis

Trupininis pyragas su varške ir uogomis

Ingredientai:

Tešlai:

  • 400 g miltų
  • 100 g cukraus
  • 200 g šalto sviesto

Įdarui:

  • 700 g varškės
  • 100 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • mėgstamos uogos (aš naudojau šaldytas vyšnias ir šilauoges)

Gaminame:

Dedame sviestą, beriame miltus ir cukrų ir minkome pirštais tol, kol gausime į smėlį panašią konsistenciją.

Dedame didžiąja dalį tešlos ant kepimo popieriumi išklotos formos.

Maišome varškę su kiaušiniais ir cukrumi.

Varškės masę klojame ant tešlos.

Beriame uogų.

Dedame likusią tešlą.

Kepame 170°C orkaitėje apie 1val. ir 10 minučių, kol pyragas gražiai apskrus.

Iškeptam pyragui leidžiame truputį sustingti. Geriausia palikti kelioms valandoms.

Varškės spurgytės

Varškės spurgytės

Ingredientai:

  • 500 g varškės
  • 3 kiaušiniai
  • 8 šaukštai miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 3–4 šaukštai cukraus
  • Aliejus kepimui
  • Cukraus pudros pabarstymui

Gaminame:

Varškę, cukrų ir kiaušinius sutriname iki vientisos masės.

Sijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.

Išmaišome. Tešla bus sunkiai maišoma.

Įkaitiname aliejų. Nekaitiname labai stipriai, kitaip spurgos paviršius degs, o vidus nespės iškepti.

Drėgnomis rankomis imame po nedidelį kiekį tešlos ir formuojame rutuliukus. Siunčiame spurgytes į aliejų.

Nepamirštame, kad spurgos kepdamos smarkiai padidės.

Kepame, kol gražiai apskrus.

Skanaus!

mamoszurnalas.lt_630x400

Susiję straipsniai

 

Žymos: , ,

Sponsored Video

Komentarų nėra.

Palikite atsiliepimą


septyni − 7 =

Kitos temos: