Du greiti obuolių pyragai, kuriuos valgydami nesustorėsite

Pats greičiausias obuolių pyragas iš 5 ingredientų

Receptais dalinasi tinklaraštis „Lieknos bitės“.

Pats greičiausias obuolių pyragas iš 5 ingredientų

Avižiniai dribsniai jau seniai tapo mūsų kasdienybe ir jau kelerius metus daugelyje receptų pakeitė kvietinius miltus. Šį kartą dalinamės labai gardžiu ir per kelias minutes sumakaluojamo pyrago receptu.

Patiks: lieknesnio deserto norinčiai mamai, kvapnaus obuolių pyrago skonio, primenančio vaikystę, pasiilgusiam tėčiui, smaguriams vaikams, dėl kurių mitybos stengiamės ir norime, kad ji būtų papildyta vertingais ingredientais, o ne šlamštu.

REIKĖS:

1,5 stiklinės viso grūdo avižinių dribsnių;

400 ml graikiško jogurto;

2 v. š. sviesto;

4 v. š. medaus;

4–5 obuolių.

Galima pagardinti, tačiau nebūtina: vaniliniu cukrumi ir cinamonu.

GAMINIMAS:

  1. Dribsnius beriame į maistinį smulkintuvą ir smulkiname iki miltų.
  2. Sviestą ir medų išlydome.
  3. Dribsnius sumaišome su medumi ir sviestu.
  4. Obuolius nulupame, išvalome, supjaustome riekelėmis ir kartu su jogurtu maišome su dribsniais. Jei norite pagardinti vaniliniu cukrumi ar cinamonu, juos irgi beriame ir maišome.
  5. Pyrago tešlą pilame į sviestu pateptą kepimo formą, dedame į iki 180 ºC įkaitintą orkaitę ir leidžiame kepti apie 45 minutes. Tiesa, atkreipkite dėmesį į kepimo formą, jei ji nedidelė, bet aukšta, – pyragas gali kepti ilgiau, jei žema ir ilga, – trumpiau. Žodžiu, nepamirškite vis užmesti akies, kaip jūsų skanėstui orkaitėje sekasi.

Obuolinis trupiniuotis

Obuolinis trupiniuotis

Jeigu mėgstate ieškoti alternatyvų, kurios leistų mėgautis desertais be sąžinės graužaties, pasinaudokite šiomis mūsų gudrybėmis:

Kvietinius miltus keiskite smulkintais riešutais ir avižiniais dribsniais.

Obuolius tarkuokite nenuluptus.

Mažinkite cukraus kiekį ir didinkite cinamono. Beje, šis prieskonis mažina apetitą, todėl padeda labiau kontroliuoti kūno svorį.

Nenaudokite gyvulinės kilmės riebalų! Obuolių pyragas tikrai pavyks ir be kalno sviesto ar grietinės. Sulipdymui naudokite kokosų sviestą.

Na, o šis kepto pyrago receptas paprastas kaip du kart du. Tiesa, jis toks labai labai trapus, geriausia jį valgyti lyg apkepą.

REIKĖS:

200 g karijų riešutų;

200 g anakardžių riešutų;

100 g kokybiškų datulių;

50 g kokosų sviesto;

7 obuolių;

2 v. š. rudojo cukraus;

2 v. š. cinamono.

Prie šio pyrago labai tinka ledai

GAMINIMAS:

  1. Obuolius nuplauname ir tarkuojame iki kauliuko iš visų pusių (lieka tarsi graužtukas, kurį išmetame).
  2. Anakardžius bei karijų riešutus dedame į maistinį smulkintuvą ir sumalame, kad liktų stambių gabaliukų.
  3. Į maistinį smulkintuvą beriame ir avižinius dribsnius, juos pasmulkiname, tačiau nesumalame iki miltų.
  4. Datules dedame į maistinį smulkintuvą, įpilame kelis lašelius vandens ir sutriname iki pastos konsistencijos.
  5. Riešutus, avižinius dribsnius, datulių masę ir tirpintą kokosų sviestą sumaišome iki vientisos masės.
  6. Tarkuotus obuolius sumaišome su keliais šaukštais cukraus ir cinamonu.
  7. Į kepimo popieriumi išklotą formą beriame birių produktų masę, ant viršaus pilame obuolių masę, dedame į iki 180ºC įkaitintą orkaitę ir kepame apie 30–40 minučių. Man asmeniškai prie šio pyrago labai tinka ledai.

Saldų, tačiau sveiką gyvenimą atrasti linkinčios lieknosbites.lt

Susiję straipsniai

 

Žymos: , ,

Komentarų nėra.

Palikite atsiliepimą


7 − = penki

Kitos temos: