Obuoliukų dienos: dar negirdėti vaikiški receptai

Obuolių skiltelės su želė

Tai, kad obuolius, o ypač lietuviškus ir sezono metu, valgyti labai sveika, žinome visi. Tinklaraščio www.cukrinisavinelis.lt autorė ir 2 metų Adelės mama Berta dalinasi idėjomis, ką galima pagaminti iš obuolių.

Obuolių skiltelės su želė

INGREDIENTAI:

  • Keli saldžiarūgščiai obuoliai.
  • Pakelis mėgstamo skonio žėlės.
  • Vanduo (kiekis dažniausiai būna nurodytas ant žėlės pakelio).

KAIP GAMINTI:

  1. Obuolius švariai nuplaukite ir perpjaukite perpus.
  2. Kiekvieną obuolio puselę dailiai išskobkite, bet taip, kad obuolio dar liktų.
  3. Pasiruoškite žėlės ir supilkite į obuolių puseles, kurias gražiai sustatykite lėkštėje, kad nenusiridentų, ir palikite kelioms valandoms sau ramiai stingti šaldytuve.
  4. Kai žėlė jau bus sustingusi, galite pjaustyti obuolių puseles mažesnėmis skiltelėmis ir kviesti mažuosius ragauti deserto!

Obuolių trupiniuotis

INGREDIENTAI:

  • 8 vidutinio dydžio obuoliai.
  • Gabalėlio sviesto.
  • 1 valg. š. miltų.
  • 4–5 valg. š. rudojo cukraus.
  • 150–180 g sviesto.
  • 1 ½ puodelio, arba 350 ml miltų.
  • 1 ½ arb. š. kepimo miltelių.
  • ½ arb. š. druskos.
  • 1 arb. š. cinamono.
  • ½ arb. š. muskato.
  • 1 valg. š. rudojo cukraus.
  • 1 kiaušinis.
  • Sauja karamelinių saldainių.

KAIP GAMINTI:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200ºC.
  2. Obuolius nulupkite, išimkite sėklytes ir supjaustykite griežinėliais.
  3. Įkaitinkite keptuvę, įdėkite gabalėlį sviesto ir suberkite rudąjį cukrų, miltus bei paruoštus obuolių griežinėlius. Viską lengvai maišydami karamelizuokite, kol obuoliai suminkštės, o skystis sutirštės.
  4. Ištirpdykite sviestą.
  5. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska, cinamonu, muskatu ir ruduoju cukrumi. Supilkite tirpintą sviestą, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite, kad išeitų vientisa tešla.
  6. 26 cm kepimo formą ištepkite sviestu. Jei turite mažesnę kepimo formą, gaminkite joje sluoksniuodami tešlą ir obuolius.
  7. Didžiąją dalį tešlos paspausdami pirštais išdėliokite ant kepimo formos taip, kad kraštai irgi būtų uždengti. Sudėkite paruoštus obuolius ir likusius tešlos gabalėlius.
  8. Kepkite orkaitėje apie 40–50 min. Kepimo pabaigoje uždėkite pasmulkintų karamelinių saldainių, kad jie lengvai išsilydytų.

Obuolių tortukas su „Rududu“

Obuolių tortukas su „Rududu“

INGREDIENTAI:

  • 150 g sviesto.
  • 7 v. š. rudojo cukraus.
  • 2 kiaušiniai.
  • 150–200 ml miltų.
  • ½ arb. š. kepimo miltelių.
  • Žiupsnelis druskos.
  • 6–8 didesni obuoliai.
  • 300 g „Rududu“.
  • Sauja avižinių dribsnių.

KAIP GAMINTI:

  1. 100 g sviesto sutrinkite su 5 v. š. rudojo cukraus, kad išeitų gana puri masė.
  2. Įmuškite kiaušinius ir gerai suplakite. Pamažu berkite miltus su kepimo milteliais ir sumaišykite iki vientisos masės.
  3. Obuolius nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sumaišykite su „Rududu“ karamele. Prieš tai galite ją pašildyti įstatę indelį į karštą vandenį.
  4. 50 g sviesto, avižinius dribsnius, kelis šaukštus miltų ir likusį rudąjį cukrų sutrinkite taip, kad išeitų trupiniai.
  5. Kepimo indą ištepkite sviestu ir pradėkite sluoksniuoti: supilkite paruoštą tešlą, obuolius ir trupinius.
  6. Kepkite 180–200ºC temperatūroje apie 40–50 min.

Varškėtukai su obuoliais

Varškėtukai su obuoliais

INGREDIENTAI:

  • 180 g varškės.
  • 1 kiaušinis.
  • 2–3 nedidukai obuoliai.
  • Keli valg. š. miltų.
  • Žiupsnis cinamono.

KAIP GAMINTI:

  1. Varškę sutrinkite su kiaušiniu ir stambiai įtarkuokite į masę obuolių. Sumaišykite.
  2. Suberkite miltus, cinamoną ir išminkykite rankomis.
  3. Suformuokite norimo dydžio varškėtukus, kuriuos kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min., arba, kol gražiai apskrus.
  4. Patiekite su mėgstamomis uogomis, jogurtu.

Skanaus obuoliavimo!

„Mamos žurnalas“

Susiję straipsniai

Žymos: , ,

Komentarų nėra.

Palikite atsiliepimą


+ 7 = dešimt

Kitos temos: