Blynai „kitaip“ – pradžiuginkite vaikus neįprastais, spalvotais blynais

 

Blynai su karamelizuotais obuoliais

Vaikai blynus mėgsta ne tik per Užgavėnes. Blynų idėjomis dalinasi tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė ir 2 metų Adelės mama Berta.

Blynai su karamelizuotais obuoliais

12 vidutinio dydžio gana didelių blynų

Reikės:

  • 1,5 puodelio, arba apie 400 ml miltų
  • ¼ puodelio, arba apie 100 ml rudojo cukraus
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 arb. š. cinamono
  • 1 puodelio pieno
  • 1 obuolio
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Gabalėlio kokoso sviesto arba paprasto sviesto kepti blynams

Karamelizuotiems obuoliams:

  • 3 obuolių
  • 3 valg. š. rudojo cukraus
  • gabalėlio sviesto
  • ¼ stiklinės pieno

KAIP GAMINTI:

  1. Dubenyje sumaišykite miltus, rudąjį cukrų, kepimo miltelius ir cinamoną. Įmuškite kiaušinį, įpilkite pieną ir dar kartą viską išmaišykite, kad išeitų tiršta vientisa masė.
  2. Obuolį supjaustykite nedideliais gabalėliais ir įmaišykite į tešlą. Nepamirškite ir šlakelio alyvuogių aliejaus.
  3. Gerai įkaitintoje keptuvėje kartu su kokoso sviestu (ar paprastu sviestu) iškepkite vidutinio dydžio blynus.
  4. Paruoškite karamelizuotus obuolius. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Į įkaitintą keptuvę dėkite gabalėlį sviesto, rudąjį cukrų ir paruoštus obuolius. Minutę lengvai pamaišydami leiskite karamelizuotis obuoliams. Įpilkite pieną, išmaišykite ir palikite iki tol, kol pradės pienas burbuliuoti. Sumažinkite kaitrą, dar kelis kartus pamaišę leiskite susikaramelizuoti ir padažui.
  5. Patiekite blynus su karamelizuotais obuoliais. Galite pagardinti mėgstamais riešutais bei klevų sirupu.

Špinatiniai avižiniai vafliai

Špinatiniai avižiniai vafliai

Reikės:

  • 1 kiaušinio
  • 50 ml pieno
  • 50 g ištirpinto sviesto
  • ½ puodelio avižinių dribsnių, sutrintų iki miltų
  • 2 saujų špinatų
  • Žiupsnio druskos bei Provanso ar kitų mėgstamų žolelių

KAIP GAMINTI:

  1. Kiaušinį išplakite su pienu bei ištirpintu sviestu.
  2. Suberkite avižinių dribsnių miltus ir išsukite iki vientisos masės.
  3. Maisto smulkintuvu susmulkinkite špinatus, suberkite į tešlą. Pagardinkite druska bei žolelėmis. Išmaišykite.
  4. Kepkite vaflių keptuvėje norimo dydžio bei formos vaflius.

Špinatiniai bulviniai blynai

Špinatiniai bulviniai blynai

Porcija vaikui, mamai ir tėčiu

Reikės:

  • 4 vidutinio dydžio bulvių
  • 50 ml pieno
  • Gabalėlio sviesto
  • Žiupsnio druskos
  • Dviejų didelių saujų špinatų
  • Saujos smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
  • 1 kiaušinio
  • Kelių šaukštų smulkintų džiūvėsių

KAIP GAMINTI:

  1. Bulves nuskuskite ir išvirkite. Dar karštas jas sugrūskite ir pagardinkite pienu, gabalėliu sviesto bei druskos.
  2. Įkaitinkite keptuvę, įdėkite gabalėlį sviesto ir suberkite šiek tiek smulkintus špinatus. Kelias minutes maišydami apkepkite, kad jie suminkštėtų.
  3. Paruoštus špinatus sudėkite į bulvių masę, suberkite kietąjį sūrį, išmaišykite ir formuokite norimo dydžio blynelius.
  4. Blynelius dėkite į kiaušinio plakinį ir į džiūvėsius. Paruoštus juos kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10–15 min. Patiekite su jogurtu ar grietine.

Susiję straipsniai

Žymos:

Komentarų nėra.

Palikite atsiliepimą


du + 1 =

Kitos temos: