Užgavėnių receptų skyrelyje tradiciškai – blynai. Jų mums šiandien iškepė tinklaraščio cukrinisavinelis.lt kūrėja Berta su dukrele Adele.
Avižinių dribsnių blyneliai su bananais (be miltų)
Pusryčiams – tikra blynų puota! Lengvi, puikūs, sveiki avižiniai blyneliai, tokie nedidukai, vos iš kelių sudėtinių dalių ir labai labai gardūs. Avižose yra B1, B2, PP, C vitaminų, taip pat kalio, fosforo, magnio, cinko, chromo, geležies, fluoro, jodo. Šios kruopos yra naudingos kiekvienam, nes stimuliuoja žarnyno veiklą bei gerina medžiagų apykaitą, atmintį ir protinę veiklą, stiprina nervų sistemą, imunitetą, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, reguliuoja kraujo spaudimą, gerina širdies ir kraujagyslių darbą. Tikros sveikuolės tos avižos!
INGREDIENTAI:
8 nedidukai blynai
- 1 bananas;
- 1 kiaušinis;
- ½ puodelio avižinių dribsnių;
- ½ a.š. cinamono;
- 1 a. š. sėlenų arba linų sėmėnų;
- Sauja anakardžių ar kitų mėgstamų riešutų;
- Šlakelis aliejaus kepimui.
KAIP GAMINTI:
- Į elektrinį kombainą sudėkite banano gabalėlius, avižinius dribsnius, išplaktą kiaušinį, cinamoną, sėlenas arba linų sėmenis bei riešutus. Viską sutrinkite. Jei liks gabaliukų, nesijaudinkite, jie suteikia blynams puikų skonį ir traškesį.
- Kepkite blynus šlakelyje įkaitinto aliejaus.
- Iškeptus blynus patiekite su mėgstamomis uogienėmis, klevų sirupu ar tiesiog šaukštu grietinės.
Grūdėtos varškės blyneliai su bananais ir šokoladu
INGREDIENTAI:
10 vidutinio dydžio blynukų
- 200 g grūdėtosios varškės;
- 1 kiaušinis;
- 1 bananas;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- 3 š. miltų;
- ½ š. cukraus;
- Keli gabaliukai mėgstamo šokolado;
- Žiupsnelis cinamono;
- Klevų sirupo;
- Aliejaus ar sviesto kepimui.
KAIP GAMINTI:
- Į dubenį sudėkite grūdėtąją varškę, kiaušinį, miltus, kepimo miltelius, cukrų, banano griežinėlius, tarkuoto šokolado drožles ir cinamoną. Viską gerai išmaišykite.
- Kepkite blynelius nedidelėje kaitroje su šlakeliu aliejaus arba sviesto. Kartkartėmis patikrinkite, ar nedega apačia, nes jie linkę greitai ruduoti.
- Blynelius patiekite su banano griežinėliais ir klevų sirupu.
Šokoladiniai burokėlių blynai
Nors mums vis dar kiekviena diena gali būti kaip šeštadienis, bet pusryčių lovoje ritualą turime tik savaitgalį. Ilgiau pasivarčiusios lovoje su skaitomų knygelių krūva, abi skubame maišyti blynų tešlos, šį kartą kiek kitokios, net labai neįprastos, ryškiai raudonos spalvos ir su taip mėgstamu šokoladiniu poskoniu. O viduje slepiasi burokėliai, kurie, pasirodo, blynų tešloje net labai puikiai įsikomponuoja.
INGREDIENTAI:
- 1 kiaušinis;
- 1 virtas burokėlis;
- 1 didesnis bananas;
- 1–2 valg. š. natūralaus jogurto;
- Šlakelis alyvuogių aliejaus;
- 2 valg. š. miltų;
- Keli gabalėliai tarkuoto juodojo šokolado.
KAIP GAMINTI:
- Muškite į indą kiaušinį, dėkite smulkiau pjaustytą burokėlį bei bananą, supikite jogurtą, alyvuogių aliejų ir viską maisto trintuvu sutrinkite iki vientisos masės.
- Į tešlą berkite miltus ir išmaišykite. Suberkite tarkuotą šokoladą.
- Kepkite keptuvėje norimo dydžio blynelius. Jei reikia, kepkite su sviestu ar šlakeliu aliejaus.
- Blynus patiekite su jogurtu ir mėgstamomis uogomis.
Šokoladiniai avižiniai blynai
INGREDIENTAI:
8 nedidukai blynai
- 1 bananas;
- 1 kiaušinis;
- 50 ml pieno;
- ½ puodelio avižinių dribsnių;
- 2 š. miltų;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- Keli gabaliukai juodojo šokolado.
KAIP GAMINTI:
- Minkštą bananą sutrinkite šakute. Gali likti gabaliukų, jie čia tinka.
- Į dubenį, kuriame sutrintas bananas, supilkite suplaktą kiaušinį, pieną, avižinius dribsnius, miltus, kepimo miltelius bei smulkintus šokolado gabaliukus. Viską gerai išmaišykite ir leiskite tešlai minutę kitą pastovėti.
- Įkaitintoje keptuvėje kartu su šlakeliu aliejaus iškepkite nedidukus blynus. Jie kepa greitai, tai reikia greitai vartyti.
Fotostudijos „Kitokia akimirka“ nuotrauka