Improvizacijos bananų tema

Berta su dukrele. Akvilės Razauskienės nuotr.

Berta su dukrele. Akvilės Razauskienės nuotr.

Belaukdami šviežių uogų ir vaisių, nusilenkime tobulai uogai – bananui. Taip taip, augalų klasifikacijoje bananas yra uoga.

Receptų idėjomis dalinasi tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė ir 2 metų Adelės mama Berta.

BANANAI TEŠLOJE

Sudėtinės dalys:

  • 5–6 bananai;
  • 150 g kukurūzų miltų;
  • 50 g paprastų kvietinių miltų;
  • 4 šaukštai sezamų;
  • 4 šaukštai kokoso drožlių;
  • Stiklinė vandens;
  • 2–3 šaukštai cukraus;
  • Žiupsnelis druskos;
  • Aliejus kepimui.

Kaip gaminti:

Bananai tešloje

  1. Kukurūzų miltus bei kvietinius miltus, taip pat sezamo sėklas, kokoso drožles sumaišykite su vandeniu (tešla turi būti gana tiršta).
  2. Tešlą pagardinkite druska, cukrumi.
  3. Bananus nulupkite ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  5. Paruoštus bananus merkite į tešlą ir dėkite į įkaitintą aliejų.
  6. Apkepkite bananus, kol gražiai apskrus iš visų pusių.
  7. Viską apibarstykite cukraus pudra ir tiekite su vaniliniais ledais.

Kulinarinis patarimas Nr. 1: Apkeptus bananus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų nereikalingų riebaliukų perteklius.

Kulinarinis patarimas Nr. 2: Iškeptais bananais mėgaukitės iškart, nes tada pati plutelė būna traški!

Bananų kąsniukai

BANANAI IR RIEŠUTŲ SVIESTAS

Bananai ir riešutų sviestas – puikiai tarpusavyje derantis ir smagiai susibičiuliavęs duetas, nereikalaujantis daug dėmesio, ilgo straksėjimo virtuvėje ar smagaus puodų tarškėjimo.

Sudėtinės dalys:

  • Keli bananai;
  • Keli šaukštai riešutų sviesto.

Kaip gaminti:

  1. Bananus supjaustykite vidutinio storio griežinėliais.
  2. Griežinėlius aptepkite riešutų sviestu, užvožkite likusiais griežinėliais ir susmeikite smeigtukais.
  3. Jei norisi šaltesnių kąsnelių, palaikykite juos šiek tiek šaldytuve ir patiekite.

SALDAINIAI IŠ KETURIŲ SUDĖTINIŲ DALIŲ

Saldainiai iš 4 sudėtinių dalių

Taip, tikrai nepasigirdo, vos iš keturių, pačių paprasčiausių produktų, kurie neretai slepiasi virtuvės spintelėse. Ir dar ne kokie paprastuoliai, o visi rimti skanuoliai! Sveiki, natūralūs, lengvai pagaminami ir puikiai tinkantys, kai norisi kąsnelio vėsesnio deserto. Ir mažiems, ir dideliems smaguriams, verta paragauti.

Sudėtinės dalys:

  • Kelios plytelės juodojo šokolado (mažiausiai 65 proc. kakavos);
  • Keli šaukštai žemės riešutų sviesto;
  • Bananas;
  • Keli mėgstami riešutai.

Kaip gaminti:

  1. Ištirpinkite juodąjį šokoladą, o bananą supjaustykite vidutinio storio griežinėliais.
  2. Į nedideles popierines formeles pilkite šiek tiek juodojo šokolado, dėkite banano griežinėlį, žemės riešutų sviestą, vėl šokoladą (šis sluoksnis nėra būtinas) ir mėgstamą riešutą.
  3. Paruoštus saldainius dėkite į šaldytuvą ir palikite kelioms valandoms sustingti. Ragaukite dar vėsius.

 

BANANŲ KĄSNIUKAI SU RIEŠUTŲ SVIESTU IR DRIBSNIAIS

Bananai ir riešutų sviestas

Sudėtinės dalys:

  • Keli bananai;
  • Keli šaukšteliai riešutų sviesto;
  • Sauja 5 grūdų dribsnių.

Kaip gaminti:

  1. Nuluptus bananus supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
  2. Bananų gabaliukus aptepkite riešutų sviestu ir pavoliokite tarp dribsnių.
  3. Paruoštus kąsnelius dėkite į šaldymo kamerą kokioms 20 min., kol bananai lengvai sušals. Jei nesinori šaltų kąsniukų, galite valgyti iškart pagamintus, nedėti į kamerą. Tiesa, jei ištrauksite iš kameros, tai patariu suvalgyti per daug ilgai nelaukus, nes bananai paskui lengvai patęžta.

Smagios bananų puotos!



Susiję straipsniai



Žymos: , ,

Komentarų nėra.

Palikite atsiliepimą


− trys = 6

Kitos temos: