
Berta su dukrele. Akvilės Razauskienės nuotr.
Belaukdami šviežių uogų ir vaisių, nusilenkime tobulai uogai – bananui. Taip taip, augalų klasifikacijoje bananas yra uoga.
Receptų idėjomis dalinasi tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė ir 2 metų Adelės mama Berta.
BANANAI TEŠLOJE
Sudėtinės dalys:
- 5–6 bananai;
- 150 g kukurūzų miltų;
- 50 g paprastų kvietinių miltų;
- 4 šaukštai sezamų;
- 4 šaukštai kokoso drožlių;
- Stiklinė vandens;
- 2–3 šaukštai cukraus;
- Žiupsnelis druskos;
- Aliejus kepimui.
Kaip gaminti:

Bananai tešloje
- Kukurūzų miltus bei kvietinius miltus, taip pat sezamo sėklas, kokoso drožles sumaišykite su vandeniu (tešla turi būti gana tiršta).
- Tešlą pagardinkite druska, cukrumi.
- Bananus nulupkite ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
- Paruoštus bananus merkite į tešlą ir dėkite į įkaitintą aliejų.
- Apkepkite bananus, kol gražiai apskrus iš visų pusių.
- Viską apibarstykite cukraus pudra ir tiekite su vaniliniais ledais.
Kulinarinis patarimas Nr. 1: Apkeptus bananus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų nereikalingų riebaliukų perteklius.
Kulinarinis patarimas Nr. 2: Iškeptais bananais mėgaukitės iškart, nes tada pati plutelė būna traški!

Bananų kąsniukai
BANANAI IR RIEŠUTŲ SVIESTAS
Bananai ir riešutų sviestas – puikiai tarpusavyje derantis ir smagiai susibičiuliavęs duetas, nereikalaujantis daug dėmesio, ilgo straksėjimo virtuvėje ar smagaus puodų tarškėjimo.
Sudėtinės dalys:
- Keli bananai;
- Keli šaukštai riešutų sviesto.
Kaip gaminti:
- Bananus supjaustykite vidutinio storio griežinėliais.
- Griežinėlius aptepkite riešutų sviestu, užvožkite likusiais griežinėliais ir susmeikite smeigtukais.
- Jei norisi šaltesnių kąsnelių, palaikykite juos šiek tiek šaldytuve ir patiekite.
SALDAINIAI IŠ KETURIŲ SUDĖTINIŲ DALIŲ

Saldainiai iš 4 sudėtinių dalių
Taip, tikrai nepasigirdo, vos iš keturių, pačių paprasčiausių produktų, kurie neretai slepiasi virtuvės spintelėse. Ir dar ne kokie paprastuoliai, o visi rimti skanuoliai! Sveiki, natūralūs, lengvai pagaminami ir puikiai tinkantys, kai norisi kąsnelio vėsesnio deserto. Ir mažiems, ir dideliems smaguriams, verta paragauti.
Sudėtinės dalys:
- Kelios plytelės juodojo šokolado (mažiausiai 65 proc. kakavos);
- Keli šaukštai žemės riešutų sviesto;
- Bananas;
- Keli mėgstami riešutai.
Kaip gaminti:
- Ištirpinkite juodąjį šokoladą, o bananą supjaustykite vidutinio storio griežinėliais.
- Į nedideles popierines formeles pilkite šiek tiek juodojo šokolado, dėkite banano griežinėlį, žemės riešutų sviestą, vėl šokoladą (šis sluoksnis nėra būtinas) ir mėgstamą riešutą.
- Paruoštus saldainius dėkite į šaldytuvą ir palikite kelioms valandoms sustingti. Ragaukite dar vėsius.
BANANŲ KĄSNIUKAI SU RIEŠUTŲ SVIESTU IR DRIBSNIAIS

Bananai ir riešutų sviestas
Sudėtinės dalys:
- Keli bananai;
- Keli šaukšteliai riešutų sviesto;
- Sauja 5 grūdų dribsnių.
Kaip gaminti:
- Nuluptus bananus supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
- Bananų gabaliukus aptepkite riešutų sviestu ir pavoliokite tarp dribsnių.
- Paruoštus kąsnelius dėkite į šaldymo kamerą kokioms 20 min., kol bananai lengvai sušals. Jei nesinori šaltų kąsniukų, galite valgyti iškart pagamintus, nedėti į kamerą. Tiesa, jei ištrauksite iš kameros, tai patariu suvalgyti per daug ilgai nelaukus, nes bananai paskui lengvai patęžta.
Smagios bananų puotos!