Receptų idėjomis dalinasi tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta.
Nepažįstu nė vienos vasaros, kuri nemėgtų draugauti su ledais. Nesvarbu, kokia ji, ar labai apniūkusi, ar kaip niekada saulėta, ar mėgstanti lietų, o gal labiau besižavinti giedru dangumi, tačiau ledai visada šalia jos. Kiekvieną dieną. Naminiai. Skanūs. Neatsibostantys, nes vis kitokie.
Jogurtiniai braškių ledai su ispaninio šalavijo sėklomis
INGREDIENTAI:
- Dvi saujos šviežių braškių
- 1–2 valg. š. medaus
- 200 g natūralaus jogurto
- 1 bananas
- 2–3 arb. š. ispaninio šalavijo sėklų
KAIP GAMINTI:
- Braškes sutrinkite su medumi.
- Natūralų jogurtą sutrinkite su bananų ir šalavijo sėklomis.
- Į ledų formeles sluoksniuokite paruoštas braškes bei jogurtą. Užšaldykite.
Bananų, vyšnių ir šilauogių leidai
INGREDIENTAI:
- 2 bananai
- Sauja vyšnių
- Sauja šilauogių
KAIP GAMINTI:
- Bananus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, sudėkite į indą ir palikite šaldiklyje valandžiukei kitai.
- Išimkite šaldytus bananus, leiskite jiems truputį atšilti ir sutrinkite maisto trintuvu iki vientisos masės.
- Į bananų masę suberkite vyšnias be kauliukų bei šilauoges. Viską sutrinkite ir patiekite. Jei norisi dar šaltesnių ledų, įdėkite trumpam vėl į šaldiklį.
Ledų kubeliai
Vasara be namuose gamintų ledų, kuriuose telpa močiutės užaugintos ir saule besimėgaujančios uogos, tikrai ne vasara! Ir visai nesvarbu, ar maudomės spinduliuose ir sėdime ant pievos su strazdanų nubučiuotais žandais, ar apsimovę botus šokinėjame per balas ir gaudome jaukiai šiltą lietų, šaldiklyje visada galima rasti ledų. Nebūtinai ant pagaliuko, dalį jų galima sušaldyti skirtingose formelėse ir smaližiauti iškart pirštais!
Keli skanūs išbandyti variantai:
- Jogurtas + bananas
- Jogurtas + braškės
- Jogurtas + šilauogės
- Jogurtas + avokadas + bananas
Mėlynių ledai
INGREDIENTAI:
- 3–4 bananai
- Didelė sauja mėlynių
- Keli šaukšteliai cukraus
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
KAIP GAMINTI:
- Bananus nulupkite ir supjaustykite storesniais griežinėliais.
- Bananų griežinėlius ir mėlynes lengvai užšaldykite.
- Užšaldytas uogas ir bananą sutrinkite trintuvu, pagardinkite cukrumi ir gerai išmaišykite. Patiekite iškart, nes ledai greitai tirpsta.