Kaip vaikų gimtadienius švenčia profesionalai? Pasisemkite idėjų

Berta, tinklaraščio cukrinisavinelis.lt autorė ir Adelės mama

Vaiko gimtadienis – kasmetinis mamytės „akcijų“ patikrinimas. Juk į mažųjų gimtadienius ateina ir vaikų tėvai, nesinori, kad 3 valandos praeitų tik dėl pliuso. Ir kaip smagu, kai po pavykusio gimtadienio sulauki kitų mamų žinučių: „atsiųsk receptuką“, „kur pirkai prizus“, „duok fotografo telefoną“.

Patirtimi apie trečiojo dukrelės gimtadienio organizavimą dalinasi mama Berta, tinklaraščio cukrinisavinelis.lt autorė ir Adelės mama.

Miško fėjų gimtadienis

Tema. Treji metai laimės, juoko, šypsenų, apkabinimų, ašarų ir kartais pykčių, lengvo chaoso ir begalinės meilės. Lygiai tiek, kai visas gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis ir tapo kur kas įdomesnis, su daugiau spalvų ir skonių, su aštriais pipiriukais ir saldžiu medumi! Trečiasis gimtadienis buvo Miško fėjų tema – šiek tiek magiškas, su burtais, fėjų dulkėmis, didžiausiu tortu ir būriu draugų.

Vieta. Naršydama internete ieškojau žaidimų kambario, kuris labiausiai atitiktų šventės temą. Pasirinkome „Smaragdo miestą“. Kambaryje nėra kamuoliukų baseino, čiuožyklų ar batutų, kuriuos gali rasti daugelyje žaidimo kambarių, tačiau man patiko, kad yra daug užslėptų kampelių: virtuvėlėje, kurioje yra krosnis su degančios ugnies imitacija, – gali iškepti picą ar surengti nepaprastą arbatos gėrimo ceremoniją, paprekiauti krautuvėlėje, „pažvejoti“ nedideliame tvenkinyje, kartu su tėveliais pažaisti mini stalo futbolą. Čia yra net miniatiūrinis kelių aukštų fėjų namelis.

Štai kas buvo ant stalo

Tortas. Miško fėjų temai norėjosi žemiškesnio, mistiškesnio torto. Visus lūkesčius išpildė „Saldu saldu“ desertų kūrėjai – užsakėme tortą „Juodasis miškas“.

Pirmus du gimtadienius rinkausi tortus, kurie būtų pagaminti nenaudojant cukraus, o trečiojo gimtadienio proga tortas jau buvo su šokoladiniu biskvitu, perteptas saldžia grietinėle su gaivumo ir rūgštumo suteikiančiomis vyšniomis, taip pat aplietas šokoladiniu ganašu ir papuoštas įvairiomis uogomis. Mano džiaugsmui, jis tikrai nebuvo per saldus, jautėsi, kad gamintas iš kokybiškų produktų ir labai naminis.

Fotografas. Kaip džiaugiuosi, kad visada šalia turiu vieną geriausių draugų ir mylimiausių fotografų – Mantą iš MM Photography! Tad ir šį kartą jis mielai įamžino šventės akimirkas.

Maistas. Maistas labai paprastas, lengvai bei greitai paruošiamas, toks, kai nereikia sukiotis visą dieną virtuvėje ir galvoti, kad greičiau viskas pasibaigtų.  Šį kartą gerai apgalvojau, kas ir kaip, kad nereikėtų per daug pavargti viską ruošiant ir nereikėtų daug maisto parsivežti atgal į namus.

Visas meniu atrodė taip:

Vafliai su vaisiais ar uogomis

Vafliai su vaisiais ar uogomis  

INGREDIENTAI:

  • Vafliai, pirkti parduotuvėje
  • Keli gabalėliai juodojo šokolado
  • Pabarstukai – žvaigždelės
  • Sezoninės uogos arba vaisiai

KAIP GAMINTI:

  1. Ištirpinkite šokoladą. Į jį įmerkite vaflių kraštelius, kuriuos iškart apibarstykite pasirinktais pabarstukais. Vaflius sudėkite į nedideles taureles, kad šokoladas gražiai sustingtų.
  2. Į paruoštus vaflius sudėkite sezonines mėgstamas uogas ar vaisius.

Mažyčių blynelių bokštai

Mažyčių blynelių bokštai su šokoladiniu kremu/žemės riešutų sviestu/varškės ir špinatų užtepėle

INGREDIENTAI:

  • 2–3 kiaušiniai
  • 1–1 ½ stiklinės pieno
  • Keli valg. š. miltų
  • Šlakelis alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnis druskos
  • Keli valg. š. šokoladinio kremo
  • Keli valg. š. riešutų sviesto
  • 180 g varškės
  • Keli saulėje džiovinti pomidorai
  • Sauja špinatų
  • Žiupsnis druskos, raudonėlių, kitų mėgstamų prieskoninių žolelių

KAIP GAMINTI:

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir juos išplakite. Supilkite pieną, suberkite miltus, druską, įpilkite alyvuogių aliejų ir išmaišykite. Blynų tešla turi būti vidutinio tirštumo.
  2. Keptuvėje kepkite mažus blynelius – tešlą pilkite tiesiog su arbatiniu šaukšteliu.
  3. Paruoškite varškės užtepėlę – varškę, špinatus, saulėje džiovintus pomidorus sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite druska, mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.
  4. Iš blynelių darykite bokštelius, kiekvieną blyną pertepdami pasirinkta užtepėle – šokoladiniu kremu, riešutų sviestu ar varškės užtepėle. Blynus sutvirtinkite mediniais smeigtukais.

Riestainiai su tepamoju kremu ir lašiša

Riestainiai su tepamoju kremu ir lašiša

INGREDIENTAI:

  • Minkšti riestainiai iš parduotuvės
  • 125 g kreminio sūrio
  • Rūkyta lašiša
  • Gera sauja gražgarsčių

KAIP GAMINTI:

  1. Riestainius išilgai perpjaukite perpus ir ištepkite kreminiu sūriu.
  2. Ant apatinės riestainių dalies dėkite lašišos gabalėlius bei gražgarstes. Užvožkite viršutine riestainio dalimi. Galite gardinti saulėje džiovintais pomidorais, kaparėliais ir pan.

 

Morkų lazdelės su varškės ir špinatų užtepėle

Morkų lazdelės su varškės ir špinatų užtepėle

 INGREDIENTAI:

  • Kelios didesnės morkos
  • 180 g varškės
  • Keli valg. š. natūralaus jogurto
  • Keli saulėje džiovinti pomidorai
  • Sauja špinatų
  • Žiupsnis druskos, raudonėlių, kitų mėgstamų prieskoninių žolelių

KAIP GAMINTI:

  1. Morkas supjaustykite šiaudeliais.
  2. Paruoškite varškės užtepėlę – varškę, špinatus, jogurtą, saulėje džiovintus pomidorus sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite druska, mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.
  3. Į stiklinius indelius dėkite užtepėlę ir ant viršaus morkų lazdeles.

Jogurto ir skrudintų dribsnių desertas indeliuose

Jogurto ir skrudintų dribsnių desertas indeliuose

INGREDIENTAI:

  • 400 g natūralaus jogurto
  • Keli valg. š. skrudintų dribsnių
  • 140 g paprastų šokoladinių ar vanilinių sausainių

KAIP GAMINTI:

  1. Sutrupinkite sausainius.
  2. Į stiklinius indelius sluoksniuokite jogurtą, sausainius, dribsnius, jogurtą, sausainius, dribsnius. Viršutinį sluoksnį palikite dribsniams. Jei mėgstate saldžiau, jogurtą galite paskaninti trintais bananais.

Dar ant stalo buvo: šokoladinių grybukų, sausainių-meduoliukų, obuolių sulčių ir vandens su citrina.

Dekoracijos. Planuodama Miško fėjų temą, labai norėjau sukurti mažytį fėjų sodą su namukais, kėdutėmis, staliukais, medeliais ir pačiomis fėjomis, tačiau didžiąją dalį dekoracijų užsakiau iš „Ali Express“ ir dalis jų tiesiog nespėjo atkeliauti.

Tad šiek tiek pakeičiau planus – gautus namukus, eglutes dėliojau tiesiai ant samanomis padengto stalo, o maistą dėjau ant medžio padėklų, taip pat panaudojau storą knygą bei tortinę.

Viena iš parmogų – sužinoti koks tavo fėjos vardas

Stiklinius indukus, kuriuose buvo morkų lazdelės bei sluoksniuoti desertai, puošiau virvelėmis – ant vienų karštais klijais klijavau iš „Ali Express“ gautas auksines širdeles, ant kitų – šermukšnio uogas bei mažyčius kankorėžius.

Svečiai valgė su mediniais šaukšteliais, ant kurių pati Adelė priklijavo popierines žvaigždeles, kurios irgi buvo atsiųstos iš „Ali Express“.

Fėjiškos linksmybės. O kaip gi be linksmybių ir simbolinių dovanėlių mažiesiems draugams!

  • Visų pirma tiek mažas, tiek didelis svečias turėjo galimybę sužinoti savo fėjišką vardą pagal pirmą savo vardo raidę ir gimimo mėnesį – vardus galvojau pati, bet pasijuokti tikrai buvo smagu.
  • Kiekvienas mažas draugas gavo po burtų lazdelę, kurią kartu su Adele pagaminome iš popierinių šiaudelių, blizgančio popieriaus ir spalvotų juostelių.
  • Ir, žinoma, fėjų dulkės! Į medžiaginius maišelius subėrėme šiek tiek blizgučių ir blizgančių žvaigždelių (taip pat iš „Ali Express“), pakabinome užrašą „Paskleiskime šiek tiek magijos“ ir po gimimo dienos visi draugiškai kieme tas fėjų dulkes su didžiausiais savo norais išpūtėme lauke.

Berta, cukrinisavinelis.lt

Nuotraukos: MM Phorography

Susiję straipsniai

 

Žymos: , ,

Komentarų nėra.

Palikite atsiliepimą


9 + = aštuoniolika

Kitos temos: