Bulvyčių ir morkyčių puota

Šviežios bulvės ir morkos – palaima vaikų stalui. Tik truputis išradingumo, ir vaikai prašys dar.

Receptų idėjomis dalinasi tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė ir 2 metų Adelės mama Berta.

Bulvių ir pupelių troškinys

Bulvių ir pupelių troškinys

INGREDIENTAI:

  • 1 nedidelė saldžioji bulvė
  • Šlakelis alyvuogių aliejaus
  • Gabalėlis virtos mažylio mėgstamos mėsytės
  • Sauja virtų pupelių
  • ½ avokado
  • Šiek tiek tarkuoto kietojo sūrio

KAIP GAMINTI:

  1. Saldžiąją bulvę nulupkite, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais ir pagardinkite alyvuogių aliejumi. Paruoštas bulves kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol suminkštės. Atvėsinkite.
  2. Į mažylio lėkštę sudėkite keptas bulves, plėšytą virtą mėsytę, pupeles bei kubeliais pjaustytą avokadą. Viską pagardinkite kietuoju sūriu.

Skrudintos bulvytės

Skrudintos bulvytės

INGREDIENTAI:

  • Kelios didesnės bulvės;
  • Žiupsnelis druskos ar bulvių prieskonių
  • Aiejus kepimui

KAIP GAMINTI:

  1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite vidutinio storio lazdelėmis. Jas pamerkite į šaltą vandenį ir šiek tiek pamirkykite, kad pasišalintų krakmolas. Galite dar kelis kartus pamerkti ir nuplauti arba tiesiog kelis kartus perplauti šaltu vandeniu.
  2. Puode užkaiskite vandenį ir palaukite, kol jis užvirs. Užvirus vandeniui, sudėkite išmirkytas bulvių lazdeles ir jas kokias 5 minutes pavirkite, kad lengvai suminkštėtų, bet nepradėtų byrėti.
  3. Apvirusias bulvių lazdeles dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad vanduo šiek tiek susigertų. Keptuvėje ar gruzdintuvėje įkaitinkite aliejų ir gruzdinkite bulvytes, kol taps traškios.
  4. Iškepusias bulves vėl dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad šį kartą susigertų nereikalingi riebalai. Pagardinkite druska, mėgstamais prieskoniais ir ragaukite su mėgstamu padažu arba kaip garnyrą.

Morkų lazdelės

Morkų lazdelės

INGREDIENTAI:

  • 3 didesnės morkos
  • 1–2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelis džiovintų bazilikų
  • Žiupsnelis džiovintų raudonėlių

KAIP GAMINTI:

  1. Morkas nuskuskite ir supjaustykite vidutinio storio lazdelėmis.
  2. Lazdeles apvirkite vandenyje, kad suminkštėtų, bet nepervirtų.
  3. Lengvai apvirusias morkų lazdeles pagardinkite alyvuogių aliejumi bei prieskoniais. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15–20 min., kol lengvai apskrus.

Keptų daržovių puota

Keptų daržovių puota

INGREDIENTAI:

  • 2–3 didesnės bulvės
  • ½ cukinijos
  • Sauja vyšninių pomidoriukų
  • 1–2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnis druskos, mėgstamų džiovintų žolelių
  • 1 avokadas
  • Keli valg. š. natūralaus jogurto

KAIP GAMINTI:

  1. Bulves nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio skiltelėmis ir lengvai apvirkite, bet iki galo neišvirkite. Palikite atvėsti.
  2. Cukiniją supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais, o vyšninius pomidorus padalinkite perpus.
  3. Paruoštas daržoves (taip pat ir bulves) pagardinkite alyvuogių aliejumi, druska bei mėgstamomis džiovintomis žolelėmis. Aš naudojau bazilikus, raudonėlius ir čiobrelius.
  4. Daržovės suberkite ant kepimo skardos, užtiestos kepimo popieriumi, ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25–30 min., kol suminkštės, o bulvės dar ir lengvai apskrus.
  5. Paruoštas daržoves sudėkite į lėkštes, šalia dar patiekite ir avokado griežinėlius. Nepamirškite natūralaus jogurto, gardinto žiupsneliu mėgstamų džiovintų žolelių.

Skanaus!

Susiję straipsniai

Žymos: ,

Komentarų nėra.

Palikite atsiliepimą


2 − = nulis

Kitos temos: