Šviežios bulvės ir morkos – palaima vaikų stalui. Tik truputis išradingumo, ir vaikai prašys dar.
Receptų idėjomis dalinasi tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė ir 2 metų Adelės mama Berta.
Bulvių ir pupelių troškinys
INGREDIENTAI:
- 1 nedidelė saldžioji bulvė
- Šlakelis alyvuogių aliejaus
- Gabalėlis virtos mažylio mėgstamos mėsytės
- Sauja virtų pupelių
- ½ avokado
- Šiek tiek tarkuoto kietojo sūrio
KAIP GAMINTI:
- Saldžiąją bulvę nulupkite, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais ir pagardinkite alyvuogių aliejumi. Paruoštas bulves kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol suminkštės. Atvėsinkite.
- Į mažylio lėkštę sudėkite keptas bulves, plėšytą virtą mėsytę, pupeles bei kubeliais pjaustytą avokadą. Viską pagardinkite kietuoju sūriu.
Skrudintos bulvytės
INGREDIENTAI:
- Kelios didesnės bulvės;
- Žiupsnelis druskos ar bulvių prieskonių
- Aiejus kepimui
KAIP GAMINTI:
- Bulves nuskuskite ir supjaustykite vidutinio storio lazdelėmis. Jas pamerkite į šaltą vandenį ir šiek tiek pamirkykite, kad pasišalintų krakmolas. Galite dar kelis kartus pamerkti ir nuplauti arba tiesiog kelis kartus perplauti šaltu vandeniu.
- Puode užkaiskite vandenį ir palaukite, kol jis užvirs. Užvirus vandeniui, sudėkite išmirkytas bulvių lazdeles ir jas kokias 5 minutes pavirkite, kad lengvai suminkštėtų, bet nepradėtų byrėti.
- Apvirusias bulvių lazdeles dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad vanduo šiek tiek susigertų. Keptuvėje ar gruzdintuvėje įkaitinkite aliejų ir gruzdinkite bulvytes, kol taps traškios.
- Iškepusias bulves vėl dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad šį kartą susigertų nereikalingi riebalai. Pagardinkite druska, mėgstamais prieskoniais ir ragaukite su mėgstamu padažu arba kaip garnyrą.
Morkų lazdelės
INGREDIENTAI:
- 3 didesnės morkos
- 1–2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- Žiupsnelis džiovintų bazilikų
- Žiupsnelis džiovintų raudonėlių
KAIP GAMINTI:
- Morkas nuskuskite ir supjaustykite vidutinio storio lazdelėmis.
- Lazdeles apvirkite vandenyje, kad suminkštėtų, bet nepervirtų.
- Lengvai apvirusias morkų lazdeles pagardinkite alyvuogių aliejumi bei prieskoniais. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15–20 min., kol lengvai apskrus.
Keptų daržovių puota
INGREDIENTAI:
- 2–3 didesnės bulvės
- ½ cukinijos
- Sauja vyšninių pomidoriukų
- 1–2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- Žiupsnis druskos, mėgstamų džiovintų žolelių
- 1 avokadas
- Keli valg. š. natūralaus jogurto
KAIP GAMINTI:
- Bulves nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio skiltelėmis ir lengvai apvirkite, bet iki galo neišvirkite. Palikite atvėsti.
- Cukiniją supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais, o vyšninius pomidorus padalinkite perpus.
- Paruoštas daržoves (taip pat ir bulves) pagardinkite alyvuogių aliejumi, druska bei mėgstamomis džiovintomis žolelėmis. Aš naudojau bazilikus, raudonėlius ir čiobrelius.
- Daržovės suberkite ant kepimo skardos, užtiestos kepimo popieriumi, ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25–30 min., kol suminkštės, o bulvės dar ir lengvai apskrus.
- Paruoštas daržoves sudėkite į lėkštes, šalia dar patiekite ir avokado griežinėlius. Nepamirškite natūralaus jogurto, gardinto žiupsneliu mėgstamų džiovintų žolelių.
Skanaus!