Receptai iš varškės – tinka ir šventėms, ir šiokiadieniams

Picukės voriukai

Niekas nepasakė, kad sausis yra varškės mėnuo, čia mes taip sugalvojome, nes sausis – mėnuo be jokio kulinarinio „stuburo“. O kas iš produktų tinka bet kada, bet kur ir bet kokiu pavidalu? Žinoma, varškė.

Mums talkina neišsemiamų receptų lobyno autorė Berta su dukrele Adele. Bertos tinklaraštis cukrinisavinelis.lt jus maloniai nustebins, nes ten ne tik receptai, bet ir idėjos, ką veikti su vaiku, kaip pasigaminti galybę įdomių daikčiukų.

Picukės voriukai

Kartais būna, kad reikia skanios greitos idėjos čia ir dabar. Ir jei taip nutiktų nė nemirktelėjusi pagalvočiau apie picutes su išdykusiais voriukais. Kiek neįprastas picutes, kurias būtų galima pavadinti keptais varškėtukais, nes jų tešla lygiai tokia pat – iš varškės.

INGREDIENTAI:

  • 1 kiaušinis;
  • 180 g varškės;
  • Keli valg. š. miltų;
  • 1 arb. š. kepimo miltelių;
  • Žiupsnis druskos, džiovintų raudonėlių, bazilikų;
  • Keli valg. š. naminio pomidorų padažo;
  • 130 g smulkiai tarkuotos mocarelos;
  • 110 g juodųjų alyvuogių be kauliukų.

KAIP GAMINTI:

  1. Išplakite kiaušinį, sudėkite varškę, suberkite miltus, kepimo miltelius, druską bei džiovintus raudonėlius, bazilikus. Viską išminkykite taip, kaip gaminate varškėčius.
  2. Tešlą iškočiokite ir su norimo dydžio stikline įspauskite apvalius apskritimus. Visus juos sudėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi.
  3. Paruoštus tešlos apskritimus ištepkite pomidorų padažu ir apibarstykite smulkiai tarkuota mocarela.
  4. Iš juodųjų alyvuogių formuokite voriukus. Viską pagardinkite džiovintais bazilikais bei raudonėliais ir kepkite 180°C orkaitėje apie 20 min.

Saldžiųjų bulvių varškėtukai

Saldžiųjų bulvių varškėtukai

Kartais netikėtos improvizacijos virtuvėje priverčia nudžiugti, kad pavyko daug geriau nei tikėjaisi. Lygiai taip nutiko su saldžiosios bulvės varškėtukais, kuriuos nusprendžiau ne virti, o kepti orkaitėje, ir patiekti ne paprastai su grietine, o pagardinti smulkiai tarkuotomis apelsinų žievelėmis. Varškėtukai pavyko puikūs – jų vidus minkštas, o išorė pasidengusi traškia plutele.

INGREDIENTAI:

  • 1 saldžioji bulvė;
  • 180 g varškės;
  • 1 kiaušinis;
  • 2–3 valg. š. miltų;
  • Žiupsnis druskos, cinamono;
  • 1 arb. š. smulkiai tarkuotos apelsino žievelės;
  • Keli valg. š. mėgstamo natūralaus jogurto arba grietinės.

KAIP GAMINTI:

  1. Saldžiąją bulvę nulupkite, supjaustykite ir mažame kiekyje vandens troškinkite, kol suminkštės. Bulvę sutrinkite šakute ir palikite atvėsti.
  2. Paruoštą saldžiąją bulvę sumaišykite su varške, kiaušiniu, miltais, žiupsniu druska bei cinamonu. Tešlą išminkykite taip, kad neliptų tarp rankų – lygiai taip pat, kaip gaminate varškėtukus.
  3. Iš paruoštos tešlos formuokite norimo dydžio varškėtukus, kuriuos kepkite 180°C orkaitėje apie 25 min. Išorė turi tapti lengvai traški, o vidus dar minkštas.
  4. Ant iškeptų saldžiosios bulvės varškėtukų užbarstykite smulkiai tarkuotos apelsino žievelės ir patiekite su natūraliu jogurtu arba grietine, kurią taip pat paskaninkite apelsino žievele.

1-asis varškės ir avokado dueto variantas

Sumuštiniai su avokadu ir varške (du būdai)

Sumuštiniai pusryčiams gali būti įdomūs, dar neragauti ir nepaprastai gardūs. Ypač tuomet, kai tikrą pusryčių karalių avokadą subičiuliauji su varške, taip draugiškai, kad šis duetas ima ir pavirsta net keliais neįprastais sumuštiniais: sveikai, sočiai ir puikiai dienos pradžiai!

1-asis varškės ir avokado dueto variantas

INGREDIENTAI:

  • 1 mėgstamos juodos duonos riekė;
  • ½ avokado;
  • 50 g varškės;
  • 1–2 saulėje džiovinti pomidorai aliejuje (nebūtina);
  • Vienas kitas žalumynas: gražgarstė ar špinatas;
  • Žiupsnelis šviežių petražolių;
  • Žiupsnelis druskos, juodųjų arba citrininių pipirų;
  • Šlakelis citrinos sulčių.

KAIP GAMINTI:

  1. Varškę sutrinkite ir pagardinkite druska, juodaisiais pipiriukais ir smulkintomis petražolėmis. Storesniu sluoksniu užtepkite ant duonos riekės.
  2. ½ avokado supjaustykite vidutinio storio griežinėliais ir uždėkite juos ant ruošiamo sumuštinio.
  3. Ant viršaus uždėkite saulėje džiovintus pomidorus, žalumynus ir viską lengvai apšlakstykite citrinos sultimis ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipiriukais.

2 – asis sumuštinių su varške ir avokadu variantas

2 – asis sumuštinių su varške ir avokadu variantas

INGREDIENTAI:

  • 1 mėgstamos juodos duonos riekė;
  • ½ avokado;
  • 20 g varškės;
  • Žiupsnelis druskos, juodųjų arba citrininių pipirų;
  • Žiupsnelis smulkintų džiovintų paprikų ar kitų mėgstamų prieskonių;
  • Žiupsnelis šviežių petražolių;
  • Šlakelis citrinos sulčių.

KAIP GAMINTI:

  1. ½ avokado sutrinkite šakute, bet ne per daug, kad liktų ir gabalėlių. Masę pagardinkite druska, juodaisiais arba citrininiais pipiriukais, šlakeliu citrinos sulčių ir užtepkite ant duonos riekės.
  2. Ant ruošiamo sumuštinio patrupinkite varškės gabaliukų. Viską apibarstykite šviežiomis petražolėmis bei džiovintomis paprikomis. Jei turite namie vasaros metu džiovintų aitriųjų paprikų, galite apibarstyti ir ja.

Varškės pyragas

Varškės pyragas

Šis varškės pyragas yra puikus! Pagaminamas labai lengvai, ne per saldus, neriebus ir paragavus norisi ragauti ir ragauti…

INGREDIENTAI:

  • 300 ml miltų;
  • 50 ml cukraus;
  • 3 v.š. nesaldžios kakavos miltelių;
  • 200 g sviesto;
  • 3 v. š. grietinės;
  • 2 kiaušiniai;
  • Indelis kondensuoto pieno;
  • 500 g varškės;
  • Gera sauja smulkintų kepintų žemės riešutų.

KAIP GAMINTI:

  1. Miltus, cukrų, nesaldžios kakavos miltelius, grietinę bei sviestą sudėkite į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki trupinių. Galite tai padaryti ir pirštais. Jei tešla taps vientisa, nieko tokio.
  2. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir sudėkite pusę kakavinės tešlos, kaip pyrago pagrindą. Jį kepkite 190°C temperatūroje apie 15 min.
  3. Varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius sutrinkite šakute iki vientisos masės. Likę varškės gabaliukai puikiai tinka pyragui.
  4. Ant apkepusio pyrago pagrindo, supilkite paruoštą varškės masę. Viską vėl dėkite į orkaitę ir kepkite apie 10 min.
  5. Apkepus ir antram varškės sluoksniui, ant viršaus sudėkite likusią kakavinės tešlos dalį. Apibarstykite smulkintais keptais žemės riešutais.
  6. Kepkite pyragą dar apie 30 min.
  7. Iškepusį pyragą palikite kelioms valandoms atvėsti.

Smagaus gaminimo!

Susiję straipsniai

 

Žymos: , , ,

Komentarų nėra.

Palikite atsiliepimą


devyni − = 8

Kitos temos: