Pusryčiai, kurių nepamiršite: įvairiausi vafliai

Berta su dukrele Adele

Berta su dukrele Adele

Jeigu pristigote idėjų savaitgalio pusryčiams, jums į pagalbą ateis paprasčiausia vaflių keptuvė. O tada lieka tik burti virš dubens.

Tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė ir 2 metų Adelės mama Berta dalinasi idėjomis, kokių vaflių galima išsikepti.

Avižiniai vafliai

INGREDIENTAI:

Avižiniams vafliams:

  • 1 puodelis smulkintų avižinių dribsnių (tiesiog sutrintų maisto smulkintuvu);
  • 200 ml pieno;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 bananas;
  • Sauja datulių;
  • Sauja migdolo drožlių;
  • 1 valg. š alyvuogių aliejaus.

Avižiniai vafliai

Kremui:

  • 100 g rikotos;
  • 5–6 valg. š. natūralaus jogurto;
  • 1 bananas.

KAIP GAMINTI:

  1. Smulkintas avižas užpikite pienu bei kiaušinio plakiniu, gerai išmaišykite.
  2. Maisto smulkintuvu sutrinkite bananą bei datules. Sudėkite į avižinių dribsnių masę, suberkite migdolų drožles ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Gerai išmaišykite ir palikite tešlą pastovėti, kad dribsniai išbrinktų.
  3. Kepkite vaflių keptuvėje norimo dydžio bei formos vaflius.
  4. Paruoškite kremą. Sutrinkite iki vientisos kreminės masės rikotą, natūralų jogurtą ir bananą. Uždėkite jį ant vaflių, pagardinkite mėgstamomis uogomis bei vaisiais.

Omleto vafliai

Omleto vafliai

INGREDIENTAI:

  • 2 kiaušiniai;
  • Gabalėlis lydyto sviesto;
  • Sauja šviežių smulkintų špinatų;
  • 1–2 valg. š. smulkiai tarkuoto kietojo sūrio.

KAIP GAMINTI:

  1. Kiaušinius kartu su lydytu sviestu išplakite iki vientisos masės, kurią pagardinkite špinatais ir kietuoju sūriu.
  2. Omletą kepkite gerai įkaitintoje vaflių keptuvėje. Masės nesupilkite iki pat kraštų, nes vafliai kepdami kyla į viršų. Patiekite su mėgstamomis daržovėmis ar salotomis.

Špinatiniai avižiniai vafliai

Špinatiniai avižiniai vafliai

INGREDIENTAI:

  • 1 kiaušinis;
  • 50 ml pieno;
  • 50 g ištirpinto sviesto;
  • ½ puodelio avižinių dribsnių, sutrintų iki miltų;
  • 2 saujos špinatų;
  • Žiupsnis druskos bei Provanso ar kitų mėgstamų žolelių.

KAIP GAMINTI:

  1. Kiaušinį išplakite su pienu bei ištirpintu sviestu.
  2. Suberkite avižinių dribsnių miltus ir išsukite iki vientisos masės.
  3. Maisto smulkintuvu susmulkinkite špinatus, suberkite į tešlą. Pagardinkite druska bei žolelėmis. Išmaišykite.
  4. Kepkite vaflių keptuvėje norimo dydžio bei formos vaflius.

Vafliai su žirneliais

Vafliai su žirneliais

INGREDIENTAI:

  • 2 kiaušiniai;
  • Gabalėlis lydyto sviesto;
  • 50 ml pieno;
  • 4 valg. š. kukurūzų miltų;
  • Sauja šaldytų arba konservuotų žirnelių;
  • Sauja smulkiai tarkuoto kietojo sūrio.

KAIP GAMINTI:

  1. Kiaušinius išplakite su lydytu sviestu bei pienu. Suberkite miltus, žirnelius bei kietąjį sūrį. Išmaišykite. Tešla neturi būti labai tiršta.
  2. Kepkite įkaitintoje vaflinėje norimo dydžio bei formos vaflius.

Vafliai su riešutų sviestu

Vafliai su riešutų sviestu

INGREDIENTAI:

  • 1 kiaušinis;
  • Gabalėlis sviesto (ištirpdyto);
  • ½ stiklinės pieno;
  • 2 valg. š. riešutų sviesto;
  • 1 bananas;
  • 5–6 valg. š. miltų;
  • 1 arb. š. kepimo miltelių;
  • 1–2 valg. š. granolos (rinkausi naminę kokosinę);
  • Keli valg. š. natūralaus jogurto.

KAIP GAMINTI:

  1. Kiaušinį išplakite. Į plakinį pilkite ištirpdytą sviestą, pieną, dėkite riešutų sviestą, sutrintą bananą ir viską išplakite iki vientisos masės.
  2. Berkite miltus, kepimo miltelius bei granola – išmaišykite. Tešla turi būti gana tiršta.
  3. Kepkite norimo dydžio vaflius vaflinėje.
  4. Tokius vaflius labai skanu patiekti su keliais šaukštais natūralaus jogurto, pagardinti granola ir apelsinų riekutėmis.

Varškėčių vafliai

Varškėčių vafliai

INGREDIENTAI:

  • 2 kiaušiniai;
  • 4–5 valg. š. varškės;
  • 1 bananas;
  • 1 obuolys;
  • 1–2 valg. š. miltų;
  • Gabalėlis sviesto.

KAIP GAMINTI:

  1. Suplakite kiaušinius, suberkite varškę, stambiai įtarkuokite obuolį ir įdėkite trintą bananą. Viską sumaišykite iki vientisos masės.
  2. Kepkite norimo dydžio vaflius įkaitintoje vaflinėje. Jei reikia, įdėkite gabalėlį sviesto.
  3. Tokius vaflius-varškėtukus skanu patiekti su natūraliu jogurtu, avokado gabalėliais ir žiupsneliu šalavijo sėklų. Arba saldžiau – su mėgstama uogiene.


  4. Susiję straipsniai



Žymos: , ,

Komentarų nėra.

Palikite atsiliepimą


6 − du =

Kitos temos: