Jeigu pristigote idėjų savaitgalio pusryčiams, jums į pagalbą ateis paprasčiausia vaflių keptuvė. O tada lieka tik burti virš dubens.
Tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė ir 2 metų Adelės mama Berta dalinasi idėjomis, kokių vaflių galima išsikepti.
Avižiniai vafliai
INGREDIENTAI:
Avižiniams vafliams:
- 1 puodelis smulkintų avižinių dribsnių (tiesiog sutrintų maisto smulkintuvu);
- 200 ml pieno;
- 1 kiaušinis;
- 1 bananas;
- Sauja datulių;
- Sauja migdolo drožlių;
- 1 valg. š alyvuogių aliejaus.
Kremui:
- 100 g rikotos;
- 5–6 valg. š. natūralaus jogurto;
- 1 bananas.
KAIP GAMINTI:
- Smulkintas avižas užpikite pienu bei kiaušinio plakiniu, gerai išmaišykite.
- Maisto smulkintuvu sutrinkite bananą bei datules. Sudėkite į avižinių dribsnių masę, suberkite migdolų drožles ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Gerai išmaišykite ir palikite tešlą pastovėti, kad dribsniai išbrinktų.
- Kepkite vaflių keptuvėje norimo dydžio bei formos vaflius.
- Paruoškite kremą. Sutrinkite iki vientisos kreminės masės rikotą, natūralų jogurtą ir bananą. Uždėkite jį ant vaflių, pagardinkite mėgstamomis uogomis bei vaisiais.
Omleto vafliai
INGREDIENTAI:
- 2 kiaušiniai;
- Gabalėlis lydyto sviesto;
- Sauja šviežių smulkintų špinatų;
- 1–2 valg. š. smulkiai tarkuoto kietojo sūrio.
KAIP GAMINTI:
- Kiaušinius kartu su lydytu sviestu išplakite iki vientisos masės, kurią pagardinkite špinatais ir kietuoju sūriu.
- Omletą kepkite gerai įkaitintoje vaflių keptuvėje. Masės nesupilkite iki pat kraštų, nes vafliai kepdami kyla į viršų. Patiekite su mėgstamomis daržovėmis ar salotomis.
Špinatiniai avižiniai vafliai
INGREDIENTAI:
- 1 kiaušinis;
- 50 ml pieno;
- 50 g ištirpinto sviesto;
- ½ puodelio avižinių dribsnių, sutrintų iki miltų;
- 2 saujos špinatų;
- Žiupsnis druskos bei Provanso ar kitų mėgstamų žolelių.
KAIP GAMINTI:
- Kiaušinį išplakite su pienu bei ištirpintu sviestu.
- Suberkite avižinių dribsnių miltus ir išsukite iki vientisos masės.
- Maisto smulkintuvu susmulkinkite špinatus, suberkite į tešlą. Pagardinkite druska bei žolelėmis. Išmaišykite.
- Kepkite vaflių keptuvėje norimo dydžio bei formos vaflius.
Vafliai su žirneliais
INGREDIENTAI:
- 2 kiaušiniai;
- Gabalėlis lydyto sviesto;
- 50 ml pieno;
- 4 valg. š. kukurūzų miltų;
- Sauja šaldytų arba konservuotų žirnelių;
- Sauja smulkiai tarkuoto kietojo sūrio.
KAIP GAMINTI:
- Kiaušinius išplakite su lydytu sviestu bei pienu. Suberkite miltus, žirnelius bei kietąjį sūrį. Išmaišykite. Tešla neturi būti labai tiršta.
- Kepkite įkaitintoje vaflinėje norimo dydžio bei formos vaflius.
Vafliai su riešutų sviestu
INGREDIENTAI:
- 1 kiaušinis;
- Gabalėlis sviesto (ištirpdyto);
- ½ stiklinės pieno;
- 2 valg. š. riešutų sviesto;
- 1 bananas;
- 5–6 valg. š. miltų;
- 1 arb. š. kepimo miltelių;
- 1–2 valg. š. granolos (rinkausi naminę kokosinę);
- Keli valg. š. natūralaus jogurto.
KAIP GAMINTI:
- Kiaušinį išplakite. Į plakinį pilkite ištirpdytą sviestą, pieną, dėkite riešutų sviestą, sutrintą bananą ir viską išplakite iki vientisos masės.
- Berkite miltus, kepimo miltelius bei granola – išmaišykite. Tešla turi būti gana tiršta.
- Kepkite norimo dydžio vaflius vaflinėje.
- Tokius vaflius labai skanu patiekti su keliais šaukštais natūralaus jogurto, pagardinti granola ir apelsinų riekutėmis.
Varškėčių vafliai
INGREDIENTAI:
- 2 kiaušiniai;
- 4–5 valg. š. varškės;
- 1 bananas;
- 1 obuolys;
- 1–2 valg. š. miltų;
- Gabalėlis sviesto.
KAIP GAMINTI:
- Suplakite kiaušinius, suberkite varškę, stambiai įtarkuokite obuolį ir įdėkite trintą bananą. Viską sumaišykite iki vientisos masės.
- Kepkite norimo dydžio vaflius įkaitintoje vaflinėje. Jei reikia, įdėkite gabalėlį sviesto.
- Tokius vaflius-varškėtukus skanu patiekti su natūraliu jogurtu, avokado gabalėliais ir žiupsneliu šalavijo sėklų. Arba saldžiau – su mėgstama uogiene.
Susiję straipsniai