Ką pagaminti kūdikiui gurmanui. Vaišina „Zuikio receptai“

Tinklaraščio autorė su sūneliu

Šį kartą norėjome palepinti kūdikius – juk jų mityba atrodo tokia monotoniška. Idėjomis dalinasi tinklaraščio „Zuikio receptai“ kūrėja Jolanta.

Pasakoja Jolanta:

Ne vienerius metus domėjausi sportuojančių žmonių mityba, esu baigusi sveikos gyvensenos kursus, dalyvavau daugybėje seminarų mitybos temomis, sportavau. Gimus sūnui, kilo daug naujų klausimų apie kūdikių mitybą, ir taip prasidėjo mano eksperimentai virtuvėje, stengiantis kuo sveikiau gaminti ir kiek įmanoma daugiau patiekalų pritaikyti visiems šeimos nariams.

Vyras ir pusseserė paragino dalintis receptais internete, o aš jiems visada atsakydavau, kad tokių dalykų niekas nebeskaito (!). Mano džiaugsmui – aš klydau. Įkėliau savo pirmąjį įrašą. Vėliau kitą. Ir paaiškėjo, kad žmonėms iš tiesų įdomu, ką gaminu sau ir savo mažyliui. Matui dabar 1 m. ir 9 mėn. Visus  receptus, bent po kąsnelį, mažylis išbandė.

Tobula avokado ir banano sąjunga

Tobula avokado ir banano sąjunga

Nuo 6 mėnesių

Tikrai ši sąjunga tobula, nes prinokę bananai ir minkšti avokadai –tikras gardumėlis ne tik mažyliams, bet ir jų tėveliams.

Reikės:

1 prinokusio banano

1 prinokusio avokado

Bananą supjaustykite gabalėliais. Nuo avokado nulupkite žievę, išimkite kauliuką, supjaustykite. Supjaustytą bananą ir avokadą sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.

O jei bananų ir avokado tyrės liks (nors drįsčiau suabejoti) kramtančiams mažyliams puikiai tiks:

Bananų ir avokado sausainiai su avižomis arba kokosu

Bananų ir avokado sausainiai su avižomis arba kokosu

Reikės:

1 prinokusio banano

1 prinokusio avokado

¼ puodelio kokosų drožlių

¼ puodelio avižų dribsnių

Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Pasigaminkite avokado ir banano tyrę. Pusę tyrės sumaišykite su ¼ puodelio kokosų drožlių ir suformuokite sausainius. Avižas trintuvu ar virtuvės kombainu susmulkinkite iki miltų ir sumaišykite su kita puse tyrės. Formuokite sausainius.

Kepkite 20–25 minutes orkaitėje.

Morkų ir obuolių tyrė arba džemas į košes

Nuo 7 mėnesių iki 99+

Morka ir obuolys – puikus duetas. Toks saldus, tinkantis net suaugusiųjų košę pagardinti ir visiškai be nuodėmės.

Labai mėgstu tokias košes, tyres, kurias galima sušaldyti ir panaudoti vėliau. Arba tokias, kurias galiu naudoti pati. Prisipažinsiu, tokią tyrę valgiau pati prieš nėštumą ir besilaukdama mažylio. Taigi, mamos, susirūpinusios ne tik vaikelių, bet ir savo gerove bei kūno linijomis, –paragaukite ir jūs.

Reikės:

1 didelio obuolio

1 didelės morkos

Vandens, jog apsemtų

Susipjaustykite obuolį ir morką dideliais kubeliais ir sudėkite į puodą. Užpilkite vandens tik tiek, kad apsemtų, ir virkite ant silpnos ugnies apie 10–15 minučių, kol morka ir obuolys suminkštės. Išvirtą košę sutrinkite.

Atvėsusią galite šaldyti šaldiklyje arba susidėti į stiklainį ir panaudoti kitą dieną kaip pagardą košei.

Morkų ir žirnelių tyrė

Morkų ir žirnelių tyrė arba pagardas į nesaldžias košes

Nuo 6 mėnesių

Pastaruoju metu mes ir žirneliai – neatskiriami. Dedu juos visur. Gal todėl, jog žirnelius mėgsta mažasis zuikis, o gal todėl, jog netoli namų esančioje parduotuvėje šaldytų daržovių skyrius švelniai tariant, kuklus.

Ši paprasta, kaip du kart du tyrė tiks ir kūdikėliui, ir kaip pagardas į grikių, bolivinių balandų arba perlinių kruopų košę vyresniam mažyliui.

Reikės:

1 morkos

1 saujos žirnelių

Mėgstamų prieskoninių žolelių

Morką supjaustykite dideliais gabalais ir sudėkite į puodą. Užpilkite vandens tiek, kad apsemtų, ir virkite ant silpnos ugnies apie 10–15 minučių. Po 5–8 minučių morkos virimo suberkite žirnelius. Virkite, kol daržovės suminkštės. Minkštas daržoves sutrinkite ir pagardinkite prieskoniais, aliejumi ar sviestu (kas tinkama mažylio amžiui ir gomuriui).

Daugiau receptų rasite tinklaraštyje „Zuikio recpetai“

Susiję straipsniai

Žymos: , , ,

Komentarų nėra.

Palikite atsiliepimą


9 − aštuoni =

Kitos temos: