• Apie mus
  • Reklama
  • Prenumerata
Mamos Žurnalas
  • Nėštumas ir gimdymas
    • Nėštumas
    • Gimdymas ir po jo
    • R. Šemetos mokyklėlė
    • Mano gimdymo istorija
    • Nėštumo kalendorius
    • Renkame vardą
    • Retas vardas
  • Žindymas
    • Žindymo ABC
    • Žindymo problemos
    • Žindymo konsultanto K.Vitkausko puslapis
    • Žindymo istorijos
    • Klausimai – atsakymai
  • Kūdikis
    • Naujagimis
    • Kūdikio raida
    • Papildomas maitinimas
    • Kūdikio priežiūra
    • Kūdikių ligos
    • Redakcijos kūdikiai
  • Vaiko sveikata
    • Ekologija
    • Pediatras atsako
    • Miego problemos
    • Vaikų ligos
    • Alergiškas vaikas
    • Sveiki dantukai
    • Logopedo konsultacija
    • Liaudies medicina
    • Imuniteto stiprinimas
    • Vaikų mityba
  • Lavinimas
    • Darželinukas
    • Mokinys
    • Būreliai
  • Psichologija
  • Laisvalaikis
    • Ką veikti su vaiku
    • Krikštynos
    • Gimtadieniai
    • Šeimos šventės
    • Kelionės
    • Horoskopai
    • Kalba vaikai
  • Mamos puslapis
    • Ginekologė atsako
    • Psichologija
    • Mamos sveikata
    • Šeimų istorijos
    • Lieknėjimas
    • Receptai
    • Tėčiams
    • Buitis
    • Motinystė svetur
    • Karjera
  • Redakcija
    • Tinklaraštis
    • Naujienos
    • Redakcijos projektai
  • Projektai
    • Žalia šeima
    • Savanorystės pamokos šeimoje
    • Knygų žiurkės prieš kompiuterių peles
    • Animacija Z kartos vaikams
    • Teatras Z kartos vaikams
    • Jaunas kaimas
    • Mūsų namai – tavo namai
    • Keturi milijonai
    • Vaikai, pažinę karą
    • Vaikams atsiveria senovė
  • Nėštumo skaičiuoklė
  • E.parduotuvė
No Result
View All Result
  • Nėštumas ir gimdymas
    • Nėštumas
    • Gimdymas ir po jo
    • R. Šemetos mokyklėlė
    • Mano gimdymo istorija
    • Nėštumo kalendorius
    • Renkame vardą
    • Retas vardas
  • Žindymas
    • Žindymo ABC
    • Žindymo problemos
    • Žindymo konsultanto K.Vitkausko puslapis
    • Žindymo istorijos
    • Klausimai – atsakymai
  • Kūdikis
    • Naujagimis
    • Kūdikio raida
    • Papildomas maitinimas
    • Kūdikio priežiūra
    • Kūdikių ligos
    • Redakcijos kūdikiai
  • Vaiko sveikata
    • Ekologija
    • Pediatras atsako
    • Miego problemos
    • Vaikų ligos
    • Alergiškas vaikas
    • Sveiki dantukai
    • Logopedo konsultacija
    • Liaudies medicina
    • Imuniteto stiprinimas
    • Vaikų mityba
  • Lavinimas
    • Darželinukas
    • Mokinys
    • Būreliai
  • Psichologija
  • Laisvalaikis
    • Ką veikti su vaiku
    • Krikštynos
    • Gimtadieniai
    • Šeimos šventės
    • Kelionės
    • Horoskopai
    • Kalba vaikai
  • Mamos puslapis
    • Ginekologė atsako
    • Psichologija
    • Mamos sveikata
    • Šeimų istorijos
    • Lieknėjimas
    • Receptai
    • Tėčiams
    • Buitis
    • Motinystė svetur
    • Karjera
  • Redakcija
    • Tinklaraštis
    • Naujienos
    • Redakcijos projektai
  • Projektai
    • Žalia šeima
    • Savanorystės pamokos šeimoje
    • Knygų žiurkės prieš kompiuterių peles
    • Animacija Z kartos vaikams
    • Teatras Z kartos vaikams
    • Jaunas kaimas
    • Mūsų namai – tavo namai
    • Keturi milijonai
    • Vaikai, pažinę karą
    • Vaikams atsiveria senovė
  • Nėštumo skaičiuoklė
  • E.parduotuvė
No Result
View All Result
Mamos Žurnalas
No Result
View All Result

Receptai 8+ mėnesių kūdikiui – išbandykite pasaulyje pripažintus skonių derinius

Kūdikis, Papildomas maitinimas
0
valgo

Freepik.com

valgo
Freepik.com

Jūsų dėmesiui – pasaulyje pripažinti, medikų palaiminti kūdikių receptukai. Skaitykite, ką pasiūlyti 8 mėnesių ir vyresniems kūdikiams.

Braškių ir lašišos košė

Ingredientai:

100–120 lašišos be odos

1–2 puodeliai šviežių pjaustytų arba šaldytų braškių. Jei naudojate šaldytas braškes, prieš gamindami atitirpinkite ir nusausinkite

1/2 poro, supjaustyto ir susmulkinto

2–3 šalavijų lapai, smulkinti

1/4 puodelio vandens

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170–180°C laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Į kepimo skardą dėkite lašišą, braškes ir porus. Kepkite 10–15 minučių, arba kol lašiša iškeps iki galo.
  3. Leiskite šiek tiek atvėsti.
  4. Stambiai supjaustykite lašišą. Visus ingredientus, įskaitant šalavijus ir skystį, įmaišykite į trintuvą ir trinkite 1–2 minutes. Jei reikia, įpilkite papildomo skysčio iki 1/4 puodelio.
  5. Atvėsinkite iki kūno temperatūros ir patiekite.

Kriaušių ir avižų košė

Ingredientai:

1 vidutinio dydžio kriaušė be šerdies, stambiai pjaustyta

1/4 puodelio avižų dribsnių

2 datulės

žiupsnelis gerai susmulkintų gvazdikėlių

1/2 puodelio vandens

Išeiga 280–300 g

Gaminimas:

  1. Kriaušę, avižas, vandenį ir gvazdikėlius sumaišykite vidutiniame puode ir kaitinkite ant vidutinės ir mažos ugnies 10–15 minučių, arba kol kriaušė suminkštės, kartais pamaišykite.
  2. Datules įdėkite į nedidelį dubenį ir užpilkite labai šiltu vandeniu. Pamirkykite 10 minučių.
  3. Į trintuvą suberkite virtas avižas ir kriaušes, taip pat datules. Jei gaminate 6–7 mėnesių kūdikiui, trinkite 1–2 minutes, o vyresniam kūdikiui trinkite stambiau – keliais trintuvo intervalais po 5–6 sekundes.
  4. Atvėsinkite iki kūno temperatūros ir patiekite.

Morkų ir mėlynių tyrė

Ingredientai:

2 vidutinio dydžio morkos, nuskustos ir stambiai pjaustytos

1/2 puodelio mėlynių

1/4 šaukštelio muskato

¼ puodelio vandens arba motinos pieno, arba pieno mišinio

Išeiga 200–220 g

Gaminimas:

  1. Vidutinio dydžio puode ant vidutinės ugnies užvirkite 5 centimetrus jo talpos vandens. Įpilkite morkas į garų krepšį ir garinkite 10 minučių.
  2. Įberkite mėlynių į morkas ir garinkite dar 5 minutes.
  3. Leiskite šiek tiek atvėsti.
  4. Įdėkite morkas, mėlynes ir muskato riešutus į trintuvą ir trinkite 1–2 minutes. Jei reikia, įpilkite iki ¼ puodelio vandens arba motinos pieno, arba pieno mišinio.
  5. Atvėsinkite iki kūno temperatūros ir patiekite.

Pankolių, persikų ir žirnių košė

Ingredientai:

1 pankolio svogūnėlis

1 puodelis persikų, šviežių arba šaldytų, be kauliukų pjaustytų griežinėliais

1/2 puodelio žirnių, šviežių arba šaldytų

¼ puodelio vandens arba motinos pieno, arba pieno mišinio

Išeiga 230–250 g

Gaminimas:

  1. Ant pjaustymo lentos nupjaukite pankolio pagrindą ir žalumynus, po to supjaustykite pankolio svogūnėlį.
  2. Vidutinio dydžio puode užvirkite jo talpos 5 centimetrus vandens. Įdėkite pankolį į garų krepšį, uždenkite ir garinkite 7 minutes. Įpilkite persikų ir žirnių, uždenkite ir garinkite dar 3–5 minutes, arba tol, kol pankolis taps lengvai įsmeigiamas šakute.
  3. Leiskite šiek tiek atvėsti.
  4. Perkelkite visus ingredientus į trintuvą ir trinkite 1–2 minutes, arba kol pasieksite norimą konsistenciją. Jei per tiršta, įpilkite vandens arba motinos pieno, arba pieno mišinio.
  5. Atvėsinkite iki kūno temperatūros ir patiekite.

Grikių košė

valgo
Freepik.com

Ingredientai:

¼ puodelio grikių

½ puodelio motinos pieno arba pieno mišinio, arba vandens

½–1 nedidelis bananas. Bananą galite pakeisti sauja uogų, pvz., mėlynių ar šilauogių, ar aviečių, ar gervuogių.

Gaminimas:

  1. Iš vakaro ¼ puodelio grikių nuplaukite šaltu vandeniu iki tol, kol vanduo taps skaidrus. Nuplautus grikius užpilkite puodeliu vandens. santykiu 1:2, t.y. pusei puodelio grikių reikia ne mažiau kaip 1 puodelio vandens.
  2. Ryte mažame puode virkite grikius. Užvirus sumažinkite ugnį ir virkite dar 15–20 minučių ant silpnos ugnies.
  3. Kol grikiai verda, kruopščiai sutrinkite bananą.
  4. Išvirusius grikius ir sutrintą bananą perkelkite į trintuvą ir trinkite įpildami iki ½ puodelio motinos pieno arba pieno mišinio, arba vandens iki kūdikiui tinkamos konsistencijos.
  5. Atvėsinkite iki kūno temperatūros ir patiekite.

Miežių košė

Ingredientai:

1/4 puodelio ekologiškų skaldytų miežių kruopų

1 puodelis vandens

¼ puodelio motinos pieno arba pieno mišinio, arba vandens

Skoniui paįvairinti galite pridėti pusę banano arba saują uogų, pvz., mėlynių ar šilauogių, ar aviečių, ar gervuogių.

Gaminimas:

  1. Kruopas šaltu vandeniu kelis kartus plaukite kiaurasamtyje, kol vanduo pasidarys skaidrus. Po to jas 2–3 valandoms pamerkite vandenyje –1:3, t.y. ¼ puodelio kruopų užpilkite 1 puodeliu vandens.
  2. Mirkytas kruopas ant silpnos ugnies virkite 15–20 minučių ir po to palikite troškintis 5–7 minutes. Kruopos turi būti putlios, bet neištežusios. Jei kruopos ištižo, jos virė per ilgai.
  3. Kruopas perkelkite į trintuvą, įpilkite iki ¼ puodelio motinos pieno arba pieno mišinio, arba vandens ir trinkite iki kūdikiui tinkamos konsistencijos.
  4. Atšaldykite iki kūno temperatūros ir patiekite.

Šakninių daržovių su čiobreliais (nebūtina) daržovių tyrė

Ingredientai:

2 vidutinio dydžio morkos, nuskustos ir susmulkintos

1/2 vidutinio dydžio saldžiosios bulvės, nuluptos ir susmulkintos

1 pastarnokas, nuluptas ir susmulkintas

1/2 vidutinio dydžio burokėlio, nulupto ir susmulkinto

2 šaukštai šalto spaudimo alyvuogių arba moliūgų aliejaus

1 arbatinis šaukštelis džiovintų smulkintų čiobrelių

1 puodelis vandens arba motinos pieno, arba pieno mišinio

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Į kepimo skardą sudėkite morkas, saldžiąją bulvę, pastarnoką, burokėlį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite čiobreliais ir sumaišykite dideliu mediniu šaukštu.
  3. Kepkite 30 minučių, 2–3 kartus pamaišykite, kol suminkštės, t.y. lengvai pradursite šakute. Jei daržoves pjaustysite didesniais gabalėliais, jums gali prireikti papildomų 10–15 minučių kepimo.
  4. Perkelkite visus ingredientus į trintuvą ir trinkite 1–2 minutes. Trindami įpilkite iki 1 puodelio vandens, arba motinos pieno, arba pieno mišinio.
  5. Atvėsinkite iki kūno temperatūros ir patiekite.

Žiedinių kopūstų ir obuolių tyrė

valgo
Freepik.com

Ingredientai:

1/2 žiedinių kopūstų galvutė, vidutinio dydžio, smulkiai supjaustyta

1 obuolys be šerdies, stambiai supjaustytas

1/4 šaukštelio smulkintų čiobrelių (nebūtinai)

¼ puodelio vandens arba motinos pieno, arba pieno mišinio

Išeiga 220–240 g

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Į kepimo skardą įdėkite žiedinį kopūstą ir obuolį. Švelniai pabarstykite čiobreliais. Įdėkite kepimo skardą į orkaitę ir kepkite 20–25 minutes, arba tol, kol į žiedinį kopūstą lengvai įsmeigsite šakutę.
  3. Šiek tiek atvėsinkite.
  4. Žiedinį kopūstą ir obuolį perkelkite į trintuvą ir trinkite 1–2 minutes. Jei reikia, įpilkite iki 1/4 puodelio vandens arba motinos pieno, arba pieno mišinio.
  5. Atšaldykite iki kūno temperatūros ir patiekite.

Bananų, vyšnių ir burokėlių tyrė

Su šia tyre kūdikis gaus daug skaidulų, kalio, antioksidantų ir didžiulį kiekį kitų būtinų vitaminų ir mineralų.

Ingredientai:

1 vidutinis bananas

2/3 puodelio vyšnių, šviežių arba šaldytų, be kauliukų

1/4 stiklinės raudonųjų burokėlių, nuluptų ir smulkiai supjaustytų

1 arbatinis šaukštelis šviežių citrinų sulčių

Išeiga 220–250 g

Gaminimas:

  1. Vidutinio dydžio puode užvirkite 5 cm vandens. Įdėkite burokėlius į garų krepšį ir užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir garinkite 7 minutes, arba kol jie suminkštės ir lengvai įsmeigsite šakutę.
  2. Jei naudojate šaldytas vyšnias, supilkite jas ant burokėlių, uždenkite ir dar 3 minutes garinkite.
  3. Leiskite šiek tiek atvėsti.
  4. Suberkite burokėlius, vyšnias, bananus ir citrinos sultis į trintuvą ir trinkite 1–2 minutes. Jei tyrė per tiršta kūdikiui, įpilkite 1–2 valgomuosius šaukštus vandens, motinos pieno ar pieno mišinio.
  5. Atvėsinkite iki kūno temperatūros ir patiekite.

Vištienos, morkų ir mangų košė

Ingredientai:

1 vištienos krūtinėlė, be kaulų ir odos

1 mangas, nuluptas ir susmulkintas

1 vidutinio dydžio morka, nuskusta ir susmulkinta

1/2 šaukštelio gerai susmulkinto čiobrelio arba muskato miltelių (nebūtina)

1/4 puodelio vandens, motinos pieno arba pieno mišinio

Išeiga 250–280 g

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C.
  2. Vištienos krūtinėlę perpjaukite horizontaliai ir abi gautas juosteles įtrinkite čiobreliais arba muskato milteliais.
  3. Atvėsinkite iki kūno temperatūros ir patiekite.
  4. Suvyniokite vištieną, mangą ir morką į kepimo foliją ir padėkite ant kepimo skardos. Kepkite 30–45 minutes, arba kol vištiena taps minkšta, t.y. lengvai įsmeigsite šakutę.
  5. Atidarykite folijos pakuotę ir šiek tiek atvėsinkite.
  6. Perkelkite visus ingredientus į trintuvą ir trinkite, kol pasieksite norimą konsistenciją. Jei reikia, įpilkite iki 1/4 puodelio vandens, motinos pieno arba pieno mišinio.
  7. Atvėsinkite iki kūno temperatūros ir patiekite.

Brokolių, šparagų, kriaušių su peletrūnais tyrė

Ingredientai:

košė
Pixabay.com

1/2 puodelio brokolių žiedynų

1/4 puodelio šparagų, supjaustytų ir susmulkintų

1/4 puodelio šparaginių pupelių, supjaustytų ir susmulkintų

1 kriaušė vidutinio dydžio be šerdies, nulupta ir susmulkinta

1/2 šaukštelio smulkiai supjaustytų peletrūnų. Vietoje jo galite naudoti mėtas, petražoles, kalendras arba laiškinius česnakus

¼ puodelio vandens, motinos pieno arba pieno mišinio

Išeiga 280–300 g

Gaminimas:

  1. Vidutinio dydžio puode užvirkite 5 cm vandens. Įdėkite brokolius, šparagus ir šparagines pupeles į garų krepšį ir garinkite 15 minučių. Po to į garų krepšį ant jau garintų daržovių sudėkite kriaušę ir peletrūnus ir garinkite 5 minutes.
  2. Mediniu šaukštu garų krepšio turinį perkelkite į trintuvą. Trinkite 1–2 minutes. Jei reikia skystesnės konsistencijos, įpilkite ¼ puodelio vandens, motinos pieno arba pieno mišinio.
  3. Atvėsinkite iki kūno temperatūros ir patiekite.

Obuolių ir aviečių tyrė

Ingredientai:

1 vidutinio dydžio obuolys be šerdies, nuluptas, stambiai supjaustytas

1/2 puodelio aviečių, šviežių arba šaldytų. Avietes galite pakeisti tokiu pat kiekiu kitų uogų, pvz., mėlynių, šilauogių, gervuogių, aktinidijų.

1/2 arbatinio šaukštelio vanilės pupelių ekstrakto

1/4 puodelio vandens, motinos pieno arba pieno mišinio

Išeiga 240–260 g

Gaminimas

  1. Į trintuvą suberkite obuolį, avietes, įpilkite vanilės pupelių ekstraktą ir viską trinkite 1–2 minutes iki vienalytės konsistencijos.
  2. Jei tyrė kūdikiui per tiršta, įpilkite vandens, motinos pieno arba pieno mišinio.

Obuolių, sviestinių moliūgų ir morkų košė

Ingredientai:

1 vidutinio dydžio obuolys be šerdies, nuluptas, ir stambiai supjaustytas

1/4 moliūgo nulupto, išvalyto ir be sėklų, smulkiai supjaustyto

1 vidutinio dydžio morka, nuskusta ir stambiai supjaustyta

1/4 šaukštelio smulkiai supjaustytų peletrūnų. Vietoje peletrūnų galite naudoti mėtas, petražoles, kalendras arba laiškinius česnakus.

1/4 puodelio vandens, motinos pieno arba pieno mišinio

Išeiga 240–260 g

Gaminimas:

  1. Vidutinio dydžio puode užvirkite 5 cm vandens. Į garintuvo krepšelį suberkite obuolius, moliūgus ir morkas, uždenkite ir garinkite 15 minučių iki į juos bus lengva įsmeigti šakutę.
  2. Leiskite šiek tiek atvėsti.
  3. Perkelkite visus ingredientus į trintuvą. Įdėkite vieną iš minėtų prieskonių. Jei reikia, įpilkite iki 1/4 puodelio vandens, motinos pieno arba pieno mišinio, kol pasieksite Jūsų kūdikiui patinkančią konsistenciją.
  4. Atvėsinkite iki kūno temperatūros ir patiekite.

Persikų ir žiedinių kopūstų su imbieru košė

Ingredientai:

1/2 puodelio žiedinių kopūstų, smulkiai supjaustytų

1 puodelis persikų, šviežių arba šaldytų, be kauliukų ir smulkintų

1/4 šaukštelio šviežiai tarkuoto imbiero

1/4 puodelio vandens, motinos pieno arba pieno mišinio

Išeiga 240–260 g

Gaminimas:

  1. Vidutiniame puode su garų krepšiu užvirinkite 5 cm vandens ant vidutinio stiprumo ugnies. Dėkite žiedinį kopūstą į garų krepšį, uždenkite ir garinkite 7 minutes.
  2. Po to persikus įdėkite į garų krepšį ant žiedinių kopūstų, uždenkite ir garinkite dar 3 minutes. Jei naudojate šaldytus persikus, gali tekti garinti dar 2–3 minutes, kol atitirps.
  3. Leiskite šiek tiek atvėsti.
  4. Žiedinius kopūstus ir persikus perkelkite į trintuvą. Įberkite imbiero. Maišykite 1–2 minutes. Jeigu tyrė per tiršta, įpilkite iki 1/4 puodelio vandens, motinos pieno arba pieno mišinio.
  5. Atvėsinkite iki kūno temperatūros ir patiekite.

Kalakutienos, kukurūzų ir cukinijų tyrė

antroji košė
Neringos Laurinaitienės nuotr. www.neringosfoto.lt

Ingredientai:

60–70 g maltos kalakutienos arba jos krūtinėlės

1/2 mažos cukinijos, smulkiai supjaustytos

1/2 kukurūzų burbuolės kukurūzų, supjaustytų

1 laiškinis česnakas, smulkiai supjaustytas

1/4 puodelio vandens, motinos pieno arba pieno mišinio

Išeiga 240–260 g

Gaminimas:

1.Vidutinio dydžio puode užvirinkite 5 cm vandens ant vidutinės ugnies. Dėkite cukinijas, kukurūzus, kalakutieną ir laiškinius česnakus į garų krepšį virš verdančio vandens, uždenkite ir garinkite 15 arba 20 minučių arba tol, kol kalakutas taps minkštas.

  1. Leiskite šiek tiek atvėsti.
  2. Cukinijas, kukurūzus, kalakutieną ir laiškinius česnakus perkelkite į trintuvą ir trinkite trumpais trintuvo įjungimais, kol pasieksite norimą konsistenciją. Jei reikia, dalimis įpilkite iki 1/4 puodelio vandens, motinos pieno arba pieno mišinio.
  3. Atvėsinkite iki kūno temperatūros ir patiekite.

Trijų uogų ir obuolių tyrė

Ingredientai:

Po ¼ puodelio pasirinktinai 3 uogų, pvz., mėlynių, aviečių ir gervuogių arba šilauogių, vyšnių ir aktinidijų, arba kitų, priklausomai nuo sezono.

1/2 puodelių mėlynių, aviečių ir gervuogių mišinio

1 vidutinio dydžio obuolys be šerdies, neluptas

1/4 šaukštelio cinamono. Šis ir kiti prieskoniai nebūtini

1/4 puodelio motinos pieno, pieno mišinio ar vandens

Išeiga 220–240 g

Gaminimas:

  1. Obuolį be šerdies supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
  2. Vidutinio dydžio puode užvirkite 5 cm vandens. Įdėkite obuolio kubelius į garų krepšį ir garinkite 7–12 minučių, kol jie suminkštės ir lengvai įsmeigsite šakutę.
  3. Sudėkite obuolį ir uogas į trintuvą ir trinkite apie 1 minutę iki vientisos masės.
  4. Jei norite, galite pridėti prieskonių, pvz., cinamono ar kitų: gvazdikėlių, muskato riešutų, šviežių mėtų, šviežių bazilikų, šviežiai tarkuoto imbiero ar net kalendrų. Tyrė skani ir be prieskonių.
  5. Atšaldykite iki kūno temperatūros ir patiekite.

Keptų bananų ir obuolių su cinamonu košė

Ingredientai:

1,5 vidutinio dydžio obuolio, nulupto be sėklalizdžio ir stambiai supjaustyto

1 bananas, stambiai supjaustytas

1/4 šaukštelio cinamono

0,5–1 puodelis vandens

Išeiga 340–350 g

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170–180°C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Ant kepimo skardos uždėkite supjaustytus obuolius ir bananus. Pabarstykite cinamonu. Įdėkite kepimo skardą į orkaitę ir kepkite 25–30 minučių, kartkartėmis pamaišydami. Leiskite šiek tiek atvėsti.
  3. Perkelkite obuolius ir bananus į trintuvą ir trinkite 1–2 minutes. Jei masė itin tiršta, įpilkite iki 1/4 puodelio vandens, kol pasieksite norimą konsistenciją.
  4. Patiekite, kai atvės iki kūno temperatūros.
mamoszurnalas.lt_630x400

Susiję straipsniai

  • Moliūgų ir morkų tyrė
    Dietistė Vaida Kurpienė siūlo pabandyti keletą įdomesnių pirmųjų košių su daržovėmis
  • Ką pagaminti kūdikiui gurmanui. Vaišina „Zuikio receptai“
  • receptai
    Mažyliams tinkamų sriubų receptai, kuriuos siūlo dietistė Vaida Kurpienė
  • prieskoniai
    Prieskoniai kūdikių maiste – tinkamų sąrašas gerokai ilgesnis nei tų, kurie netinka
  • valgo
    Receptai 6–8 mėnesių kūdikiams – jie irgi nori kažko įdomesnio!
  • kūdikių receptai
    Receptai 6–8 mėnesių mažyliams: ragaujame špinatų, imbierų, brokolių, gervuogių
  • antroji košė
    Receptai Ponui kūdikiui: startuojame nuo bananų ir avokadų tyrės
  • Skanukai, kurie sušildo: keksiukų, varškės sūrelių, avižinių sausainių ir griliažo receptas
  • Vaida Kurpienė
    Sveiki skanėstai kūdikiams pagal Vaidą Kurpienę
  • Trys puikūs iškylų receptai, kurie tiks ir vaikams

 

Gairės: Papildomas maitinimasPapildomas maitinimas 10 mėnesįPapildomas maitinimas 11 mėnesįPapildomas maitinimas 12 mėnesįPapildomas maitinimas 8 mėnesįPapildomas maitinimas 9 mėnesį
Next Post
Kol egzistuoja vienaragiai, vaiko gimtadienius švęsti būtina – gimtadienių entuziastės išpažintis

Kol egzistuoja vienaragiai, vaiko gimtadienius švęsti būtina – gimtadienių entuziastės išpažintis

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


− 5 = vienas

REKOMENDUOJAMI VIDEO

TAIP PAT SKAITYKITE

Mamos puslapis

Pavasaris – švaros metas: kaip atsikratyti atliekomis ir nepridaryti bėdų aplinkai?
Aparatinės kūno procedūros veiksmingoje kovoje su celiulitu 
Odontologų patarimai, kaip palaikyti gerą burnos higieną
Telefonas greitai išsikrauna? Matyt, nemokate teisingai pakrauti

Kūdikis

Retos vaikų ligos – iššūkis tiek vaikui, tiek jo tėvams. Arijaus istorija
Kalbėdama su kūdikiu pasidažykite lūpas
Testas „Kokį kūdikį atnešė gandras“
Patarimai, kaip atsakingai rinktis sauskelnes, nes nuo to priklauso kūdikio odos būklė

Laisvalaikis

Populiarėja kino turizmas: į Angliją dėl Hario Poterio, į Prancūziją dėl Emilijos, į Graikiją dėl „Mama Mia“
12 šeimos narius apjungiančių veiklų idėjų
  REGINA – norintiems tikro poilsio ir ramybės Druskininkuose
Kruizas su vaikais – dar daugelio neatrastas, bet be galo žavus ir patogus keliavimo būdas

Nėštumas

Cezario pjūvio operacija: ko tikėtis ir kaip jai pasiruošti?
Semdama šventą Lurdo vandenį meldžiau Dievo vieno dalyko – vaiko. Trys „nevaisingų“ moterų istorijos
Ala Pugačiova šia mokslo pažanga pasinaudojo, galite ir jūs
Nuo ko priklauso echoskopinio tyrimo tikslumas ir ar šis tyrimas tikrai nepavojingas

Receptai

Paskyros „Zuikio receptai“ kūrėja dalinasi mėgstamiausių sūnaus patiekalų aukso fondu
Kulinarė Julija „Kitchen Julie“ dalijasi nostalgiškų lietinių receptais
Jeigu jau pradėjote kraustytis iš proto dėl šventinio meniu, Kristina „Ant medinės lentelės“ jums turi paruoštuką
Kaip paruošti Kūčių stalą, kad neišgirstumėte iš vaikų „šito nevalgau“? „Puoškis lietuviškai“ dalinasi originaliu kūčios receptu

Tėčiams

8–12 proc. vyrų yra nevaisingi. Jeigu tai jūsų vyras, perduokite jam – yra gerų žinių
Kūdikio gimimo proga: 11 dovanų idėjų mamai nuo vyro
Tyrimas atskleidė: 1 iš 10 vyrų patiria pogimdyminės depresijos požymius
Nusivylimai lovoje persikelia į kasdienybę – kai nesiseka ten, nesiseka ir kitur

Vaiko psichologija

Grubūs žodžiai, nepadorūs pasisakymai, kuriais siekiama įžeisti, užgauti ir įskaudinti irgi yra smurtas prieš vaiką
Vaikas masturbuojasi, kaip man reaguoti? Atsako psichoterapeutė
Apie tikrąją ožligę galima kalbėti tik tada, kai kaprizų demonstravimas tampa tyčiniu
Jungtinė šeima su jo, jos ir bendrais vaikais – tai ne problema, o šių dienų absoliuti kasdienybė

Ekologija

Kartą ir visiems laikams – plauti ar neplauti rūšiuojamas atliekas?
Kaip sutvarkyti namus, kad juose būtų kuo sveikiau gyventi vaikui
Tvarios Kalėdos: patarimai, kaip neapšnerkšti planetos per didžiąsias metų šventes
Agneta Kleizienė: „Grynas oras ir buvimas lauke yra esminiai vaiko poreikiai“  

Kelionės

Populiarėja kino turizmas: į Angliją dėl Hario Poterio, į Prancūziją dėl Emilijos, į Graikiją dėl „Mama Mia“
Kruizas su vaikais – dar daugelio neatrastas, bet be galo žavus ir patogus keliavimo būdas
7 patarimai, planuojantiems kelionę su jaunesniais nei 5 metų vaikais
Knygos „Ką veikia Japonija“ autorius: „Ir Lietuva, ir Japonija yra lėtai gyvenimą vartojančios šalys“

Jaunas kaimas

Dėl ko gyvename kaime? Todėl, kad mieste nėra ką veikti
Kodėl vaikams augti kaime iki mokyklos yra nepalyginamai geriau
Sakalas Zacharijus ir jo ožkelės, kurios pozavo net „Playbojui“
Rojus Legų kaime: vilniečių šeima įsuko baidarių verslą ir nepasigenda sostinės

Dovanų kuponas

Dovanų kuponas
vitamino d tyrimas
kosmetika moterims
Makalius
Livin - ekologiški ir natūralūs produktai
Mamos žurnalo prenumerata
vitaminai vaikams
humer
šalčio kremai
vitaminai vaikams
revu klinika
vitaminai nėščiosioms
papildai vaikams
avene
striukės
domino
filharmonija
Zuza.lt - Vaikų prekės
žuvų taukai
medistus
probiotikai vaikams
auskarai
difolin
dantų klinika
vaxol
auksomeistrai.lt-300X300
neutral
knygos tėvams

ŽYMOS

Aktyvių mamų zona Antibiotikai Atopinis dermatitas Etnokultūra Garsi mama Gerosios bakterijos Gimdymo baimė Globa Imunitetas Kalbos raida Kalėdos Karantinas Knygos mamoms Knygos tėvams Knygos vaikams Kūdikio raida Lieknėjimas Mamų bendruomenės Mažakraujystė Motinystė ir karjera Motinystė svetur Naujos knygos Neišnešiotukas Nemiga Nevaisingumas Papildomas maitinimas Pirmokas Pogimdyminė depresija Skyrybos Svoris po gimdymo Teatras vaikams Vaikiškos knygos Vaiko raida Vaiko teisės Vaikystė senovėje Vaikų ir tėvų santykiai viduriavimas Vieniša mama Vilma Grigienė Vitaminas C Vitaminas D Vėlyva motinystė Įvaikinimas Šemeta Žaislai
  • Apie mus
  • Reklama
  • Prenumerata

Sekite mus:

  • Kontaktai
  • Sveiki pirmieji metai
  • Privatumo politika
  • Prenumerata
  • Nėštukė
  • liekna.com

© Mamos žurnalas 2023 Visos teisės saugomos

No Result
View All Result
  • Nėštumas ir gimdymas
    • Nėštumas
    • Gimdymas ir po jo
    • R. Šemetos mokyklėlė
    • Mano gimdymo istorija
    • Nėštumo kalendorius
    • Renkame vardą
    • Retas vardas
  • Žindymas
    • Žindymo ABC
    • Žindymo problemos
    • Žindymo konsultanto K.Vitkausko puslapis
    • Žindymo istorijos
    • Klausimai – atsakymai
  • Kūdikis
    • Naujagimis
    • Kūdikio raida
    • Papildomas maitinimas
    • Kūdikio priežiūra
    • Kūdikių ligos
    • Redakcijos kūdikiai
  • Vaiko sveikata
    • Ekologija
    • Pediatras atsako
    • Miego problemos
    • Vaikų ligos
    • Alergiškas vaikas
    • Sveiki dantukai
    • Logopedo konsultacija
    • Liaudies medicina
    • Imuniteto stiprinimas
    • Vaikų mityba
  • Lavinimas
    • Darželinukas
    • Mokinys
    • Būreliai
  • Psichologija
  • Laisvalaikis
    • Ką veikti su vaiku
    • Krikštynos
    • Gimtadieniai
    • Šeimos šventės
    • Kelionės
    • Horoskopai
    • Kalba vaikai
  • Mamos puslapis
    • Ginekologė atsako
    • Psichologija
    • Mamos sveikata
    • Šeimų istorijos
    • Lieknėjimas
    • Receptai
    • Tėčiams
    • Buitis
    • Motinystė svetur
    • Karjera
  • Redakcija
    • Tinklaraštis
    • Naujienos
    • Redakcijos projektai
  • Projektai
    • Žalia šeima
    • Savanorystės pamokos šeimoje
    • Knygų žiurkės prieš kompiuterių peles
    • Animacija Z kartos vaikams
    • Teatras Z kartos vaikams
    • Jaunas kaimas
    • Mūsų namai – tavo namai
    • Keturi milijonai
    • Vaikai, pažinę karą
    • Vaikams atsiveria senovė
  • Nėštumo skaičiuoklė
  • E.parduotuvė

© Mamos žurnalas 2023 Visos teisės saugomos