Receptais dalijasi tinklaraščio „Paprasta gaminti“ autorė, Milos Marijos ir Kerniaus Kamiliaus mama Karina Kulevičienė. Moliūgai jau dabar prašosi ant salo, nebūtina laukti Helovyno.
Purūs ir gardūs moliūgų blynai
Mums reikės: ⠀
- 700 g moliūgo (jau išskaptuotos masės)
- 3 kiaušinių
- 200 ml kefyro
- 50 ml aliejaus
- 500 g miltų
- 2 šaukštų cukraus
- 1/2 šaukštelio druskos
- 1/2 šaukštelio sodos arba kepimo miltelių ⠀
Gaminame:
Į trintuvą dedame moliūgo, cukraus, druskos, pilame aliejaus ir kefyro.
Sutriname iki vientisos masės.
Miltus išmaišome su soda.
Beriame į moliūgo masę ir gerai išmaišome.
Keptuvę kaitiname iki vidutinio kaitrumo ir lėtai kepame blynus ant sausos keptuvės. Jeigu bijote, kad priskrus, galima pirmajai blynų partijai keptuvę plonai ištepti aliejumi. Svarbu įsitikinti, kad keptuvė ne per karšta, ir sausoje iškepsite kuo puikiausius blynus.
Labai gardu tiek su saldžiais pagardais tiek su grietine, lašiša ar sūriu.

Moliūgų sriubytė
Nuo tokios skonio receptoriai tiesiog pradeda šokti, o pagaminti tikrai paprasta.
Mums reikės:
- 500 g moliūgo masės
- 2 skiltelių česnako
- 1 morkos
- šakelės petražolių
- šakelės krapų
- 1 svogūno
- vandens
- 200 ml grietinėlės
- 1 saliero stiebo
- 1 skardinės konservuotų smulkintų pomidorų
- 1 a. š. sviesto
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 a. š. druskos
- 1/2 a. š. kario
- 1/3 a. š. Provanso žolelių
- 1/2 a. š. rūkytos paprikos
- 1 šakelės rozmarino
Pagardinimui:
- krevečių
- česnako
- druskos
- raudonėlio
- sviesto
- žalumynų
Gaminame:
Į puodą pilame aliejaus ir dedame sviesto.
Suberiame smulkintus svogūnus, morką ir salierą.
Dedame druskos, prieskonių ir pakepiname.
Sudedame pomidorus, česnaką ir rozmarino šakelę. Išmaišome ir minutėlę patroškiname.
Galiausiai į puodą siunčiame moliūgą.
Išmaišome ir užpilame vandeniu, kad apsemtų.
Uždengiame ir verdame apie 30 minučių.
Tuomet pilame grietinėlę ir palaukiame, kol užvirs.
Išimame rozmarino šakelę ir sutriname iki vientisos masės.
Keptuvėje tirpiname sviestą, dedame krevetes.
Beriame druskos, žolelių ir česnako.
Paskrudiname keletą minučių ir dėliojame lėkštėje su jau įpilta sriuba.
Beriame žalumynų ir leidžiamės į gardžiausią gastronominį nuotykį.

Moliūgų keksas
Drėgnas, purus ir labai gardus.
Mums reikės:
- 500 g moliūgo
- 4 kiaušinių
- 70 g cukraus
- 1 šaukštelio kepimo miltelių arba sodos
- 1 šaukštelio cinamono
- 200 g kvietinių miltų
- 1/2 citrinos
- 3 0ml grietinėlės
- 100 g baltojo šokolado
Gaminame:
Moliūgą sudedame į trintuvą.
Ten pat mušame kiaušinius ir dedame cukrų.
Tarkuojame citrinos žievelę.
Sutriname iki vientisos masės.
Miltus maišome su cinamonu ir kepimo milteliais.
Beriame į tešlą ir išmaišome.
Supilame tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą.
Kepame apie 1 valandą 170°C orkaitėje.
Garų vonelėje tirpiname baltąjį šokoladą su grietinėle.
Ant šiek tiek atvėsusio kekso pilame glajų ir ragaujame.
Labai labai gardu ir kuo puikiausias būdas sunaudoti moliūgo masę.

Skanaus!