Receptai 6–8 mėnesių mažyliams: ragaujame špinatų, imbierų, brokolių, gervuogių

kūdikių receptai

Freepik.com

Jūsų dėmesiui – pasaulyje pripažinti, medikų palaiminti kūdikių receptukai. Ciklą tęsiame. Skaitykite, ką pasiūlyti 6–8 mėnesių kūdikiams.

Kuo papildomai maitinti 4–6 mėnesių kūdikį, skaitykite čia: receptai 4–6 mėnesių kūdikiui

Kriaušių ir mėlynių tyrė

Su šia tyre kūdikis gaus skaidulų, antioksidantų, folatų ir kalio.

Ingredientai:

  • 2 puodeliai smulkintų kriaušių
  • 1 puodelis mėlynių

Išeiga 290–300 g

Gaminimas

Į vidutinio dydžio puodą įpilkite 5 cm vandens ir užvirinkite. Į garų krepšį įdėkite smulkintas kriaušes, uždenkite ir garinkite 3 minutes. Ant kriaušių uždėkite mėlynes, uždenkite ir dar 2 minutes garinkite. Nuimkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.

Visus ingredientus suberkite į trintuvą ir trinkite 1–2 minutes, arba kol visiškai sutirštės ir bus sutrintos mėlynių odelės.

Patiekite ir mėgaukitės!

Obuolių, morkų ir saldžiųjų bulvių košė

Ingredientai:

  • 1,5 vidutinio dydžio obuolio be šerdies, nulupto ir stambiai supjaustyto
  • 1 vidutinio dydžio saldžioji bulvė, nulupta ir stambai supjaustyta
  • 1 vidutinio morka, nulupta ir stambiai supjaustyta

Išeiga 340–360 g

Gaminimas

Vidutinio dydžio puode užvirkite 5 cm vandens. Į garų krepšį suberkite visus ingredientus, padėkite krepšį ant verdančio vandens ir uždenkite. Garinkite 10–12 minučių, arba kol visi ingredientai suminkštės. Nuimkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.

Visus ingredientus perkelkite į trintuvą ir trinkite 1–2 minutes. Įpilkite užvirusio vandens arba motinos pieno, arba pieno mišinio, kad gautumėte jūsų kūdikiui tinkamos konsistencijos košę.

Į košę galite drąsiai įdėti prieskonių, pvz., ¼ šaukštelio smulkintų gvazdikėlių arba čiobrelių, arba rozmarino.

Atšaldykite iki kūno temperatūros ir patiekite.

Obuolių, špinatų, žirnių košė

Su šia koše kūdikis gaus kokybiškų baltymų, kalcio, vitaminų A ir C, ląstelienos skaidulų ir geležies.

Ingredientai:

  • 2 vidutinio dydžio obuoliai be šerdies, nulupti ir stambiai supjaustyti
  • 1/4 puodelio špinatų, nuplautų
  • 1/4 puodelio žirnių, šviežių arba šaldytų

Išeiga 230–250 g

Gaminimas

Vidutinio dydžio puode užvirinkite 5 cm jo talpos vandens. sudėkite visus ingredientus į garų krepšį, uždenkite dangčiu ir garinkite 10 minučių.

Leiskite šiek tiek atvėsti.

Perkelkite visus ingredientus į trintuvą ir trinkite apie minutę iki vientisos masės. Jei labai tiršta, įpilkite 1–3 valgomuosius šaukštus vandens iš puodo arba motinos pieno, arba pieno mišinio.

Atvėsinkite iki kūno temperatūros ir patiekite.

Gervuogių, lapinių kopūstų, obuolių košė

Ingredientai:

  • 2 vidutinio dydžio obuoliai be šerdies ir susmulkinti
  • 1 puodelis gervuogių
  • 1 puodelis susmulkintų lapinių kopūstų
  • 1/2 puodelio vandens arba motinos pieno, arba pieno mišinio

Išeiga 240–260 g

Gaminimas

Vidutinio dydžio puode užvirkite 5 cm jo talpos vandens. Įdėkite obuolius, gervuoges ir lapinius kopūstus į garų krepšį ir 10 minučių garinkite.

Leiskite šiek tiek atvėsti.

Obuolius, gervuoges ir kopūstus perkelkite į trintuvą ir trinkite 1–2 minutes. Jei reikia, įpilkite iki 1/2 puodelio vandens, motinos pieno arba pieno mišinio, kol pasieksite norimą konsistenciją.

Atvėsinkite iki kūno temperatūros ir patiekite.

Mango, kriaušių, lapinių kopūstų su imbierų tyrė

Šioje tyrėje yra visko – nuostabaus saldaus skonio, daug ląstelienos turinčio kopūsto ir virškinimą teigiamai veikiančio imbiero.

Ingredientai:

  • 1 mangas
  • 1 kriaušė
  • 1/2 puodelio smulkinto kopūsto
  • 1/4 šaukštelio šviežio imbiero, smulkinto
  • ¼ puodelio vandens arba motinos pieno, arba pieno mišinio

Išeiga 290–310 g

Gaminimas

košė

Freepik.com

Nulupkite, supjaustykite mangą ir kriaušę be šerdies. Susmulkinkite kopūstą.

Vidutinio dydžio puode užvirkite maždaug 5 cm vandens puodo talpos. Mangą, kriaušes ir kopūstus suberkite į garų krepšį virš verdančio vandens, uždenkite ir garinkite 8–10 minučių.

Leiskite šiek tiek atvėsti.

Į trintuvą suberkite mangus, kriaušes, lapinių kopūstus, imbierus ir trinkite 1–2 minutes iki vientisos masės. Reikiamai konsistencijai gauti įpilkite vandens, motinos pieno, arba pieno mišinio.

Atvėsinkite iki kūno temperatūros ir patiekite.

Obuolių, špinatų, brokolių košė

Ingridientai:

  • 1,5 vidutinio dydžio obuolio, be šerdies, stambiai supjaustyto
  • 0,5 puodelis brokolio žiedynų
  • 0,5 puodelio špinatų

Išeiga 250–270 g

Gaminimas

Vidutinio dydžio puode užvirkite 5 cm jo talpos vandens. Į garų krepšį suberkite obuolius ir brokolius, padėkite krepšį ant verdančio vandens ir uždenkite. Garinkite 7 minutes. Įmeskite špinatų ant obuolių ir brokolių, uždenkite ir dar 2 minutes garinkite.

Nuimkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.

Visus ingredientus perkelkite į trintuvą ir trinkite 1–2 minutes. Įpilkite iš puodo vandens arba motinos pieno, arba pieno mišinio, kad gautumėte norimos konsistencijos košę. Galite, tačiau nebūtinai, įdėti žiupsnelį smulkintų čiobrelių.

Atvėsinkite iki kūno temperatūros ir patiekite.

Morkų, kūkurūzų ir moliūgų tyrė

Ingredientai:

  • 1/2 puodelio morkų, nuluptų ir susmulkintų
  • 1/4 puodelio saldžių kukurūzų, šviežių arba šaldytų
  • 1/4 stiklinės moliūgo, nulupto, išimtomis sėklomis ir susmulkinto

Išeiga 270–290 g

Gaminimas

Vidutinio dydžio puode užvirkite 5 cm jo talpos vandens. Į garų krepšį suberkite smulkintas morkas ir moliūgą, uždenkite ir garinkite 7 minutes. Įdėkite kukurūzų ant morkų ir moliūgų, uždenkite ir dar 3 minutes garinkite.

Truputį atvėsinkite.

Perkelkite visus ingredientus į trintuvą ir trinkite 1–2 minutes, arba kol masė taps visiškai vientisa. Jei tyrė per tiršta, įpilkite iš puodo vandens, motinos pieno arba pieno mišinio, kol pasieksite norimą konsistenciją.

Tyrę galite pagardinti (tačiau nebūtinai) 1/8 šaukštelio muskato riešuto arba1/4 šaukštelio cinamono, arba 1/4 šaukštelio gvazdikėlių, arba 1/2 šaukštelio šviežių smulkintų rozmarinų, arba 1/2 šaukštelio šviežiai tarkuotų imbierų ar net 1/4 šaukštelio švelnaus kario miltelių.

Atvėsinkite iki kūno temperatūros ir patiekite.

Mėlynių, mangų, avokadų tyrė

Ingredientai

  • 1/2 puodelio mėlynių
  • 1/4 mango, nulupto ir supjaustyto kubeliais
  • 1/4 avokado, nulupto ir stambiai supjaustyto

Išeiga 160–180 g.

Gaminimas

Visus ingredientus suberkite į maišytuvą ir kelias minutes trinkite iki vientisos masės. Jei reikia, įpilkite vandens šaukštais.

Kai tyrę gaminate 8 mėnesių ir vyresniam kūdikiui, visus ingredientus dubenėlyje sutrinkite šakute.

Nebūtina, bet jei norite, prieš maišydami ar trindami, įberkite žiupsnelį cinamono ar vanilės.

Patiekite ir gardžiuokitės.

Saldžiosios bulvės, mango su imbieru tyrė

košė

Freepik.com

Ingredientai

  • 1 vidutinė saldžioji bulvė, nulupta ir stambiai supjaustyta kubeliais
  • 1 mango, nuluptas ir stambiai supjaustytas
  • 1/4 šaukštelio imbiero, tarkuoto freskoje
  • 1/4 puodelio vandens arba motinos pieno, arba pieno mišinio

Išeiga 180–200 g

Gaminimas

Į vidutinį puodą suberkite kubeliais supjaustytas saldžiąsias bulves ir įpilkite vandens tiek, kad apsemtų saldžiąsias bulves. Užvirkite, tada sumažinkite virimą ir virkite 20–25 minutes arba kol suminkštės – suminkštėjimas tikrinamas šakute. Ji į bulvę turi įsmigti lengvai.

Nusausinkite ir šiek tiek atvėsinkite.

Saldžiąsias bulves, mangą ir imbierą sudėkite į trintuvą ir trinkite 1–2 minutes. Prireikus įpilkite iki 1/4 puodelio vandens arba motinos pieno, arba pieno mišinio.

Atvėsinkite iki kūno temperatūros ir patiekite.

Daugiau receptų 6–8 mėnesių kūdikiui rasite čia: receptai 6–8 mėnesių kūdikiui

mamoszurnalas.lt_630x400

Susiję straipsniai

 

Žymos: , , , , ,

Rekomenduojami video

Komentarų nėra.

Palikite atsiliepimą


8 + du =

Kitos temos: