• APIE MUS
  • MŪSŲ KONSULTANTAI
  • REKLAMA
  • PRENUMERTA
  • KONTAKTAI
  • TEMOS
Mamos Žurnalas
  • Nėštumas ir gimdymas
    • Nėštumas
    • Gimdymas ir po jo
    • R. Šemetos mokyklėlė
    • Mano gimdymo istorija
    • Nėštumo kalendorius
    • Renkame vardą
    • Retas vardas
    • Redakcijos projektai
  • Žindymas
    • Žindymo ABC
    • Žindymo problemos
    • Žindymo konsultanto K.Vitkausko puslapis
    • Žindymo istorijos
    • Klausimai – atsakymai
  • Kūdikis
    • Naujagimis
    • Kūdikio raida
    • Papildomas maitinimas
    • Kūdikio priežiūra
    • Kūdikių ligos
    • Redakcijos kūdikiai
  • Vaiko sveikata
    • Ekologija
    • Pediatras atsako
    • Miego problemos
    • Vaikų ligos
    • Alergiškas vaikas
    • Sveiki dantukai
    • Logopedo konsultacija
    • Liaudies medicina
    • Imuniteto stiprinimas
    • Vaikų mityba
    • Sveikos akytės
  • Lavinimas
    • Darželinukas
    • Mokinys
    • Būreliai
    • Privatus lavinimas
  • Psichologija
  • Laisvalaikis
    • Ką veikti su vaiku
    • Krikštynos
    • Gimtadieniai
    • Šeimos šventės
    • Kelionės
    • Horoskopai
    • Kalba vaikai
  • Mamos puslapis
    • Ginekologas atsako
    • Psichologija
    • Mamos sveikata ir grožis
    • Šeimų istorijos
    • Lieknėjimas
    • Receptai
    • Tėčiams
    • Buitis
    • Motinystė svetur
    • Karjera
  • Naujienos
    • Tinklaraštis
  • Projektai
    • Žalia šeima
    • Savanorystės pamokos šeimoje
    • Knygų žiurkės prieš kompiuterių peles
    • Animacija Z kartos vaikams
    • Teatras Z kartos vaikams
    • Jaunas kaimas
    • Mūsų namai – tavo namai
    • Keturi milijonai
    • Vaikai, pažinę karą
    • Vaikams atsiveria senovė
    • Pogimdyminė depresija
    • Emigrantų vaikai
    • Priimti kitokį
    • Aš vaikas ir knyga
    • Kultūros skiepas
    • Neišnykstanti Lietuva
  • Nėštumo skaičiuoklė
  • E.parduotuvė
No Result
View All Result
  • Nėštumas ir gimdymas
    • Nėštumas
    • Gimdymas ir po jo
    • R. Šemetos mokyklėlė
    • Mano gimdymo istorija
    • Nėštumo kalendorius
    • Renkame vardą
    • Retas vardas
    • Redakcijos projektai
  • Žindymas
    • Žindymo ABC
    • Žindymo problemos
    • Žindymo konsultanto K.Vitkausko puslapis
    • Žindymo istorijos
    • Klausimai – atsakymai
  • Kūdikis
    • Naujagimis
    • Kūdikio raida
    • Papildomas maitinimas
    • Kūdikio priežiūra
    • Kūdikių ligos
    • Redakcijos kūdikiai
  • Vaiko sveikata
    • Ekologija
    • Pediatras atsako
    • Miego problemos
    • Vaikų ligos
    • Alergiškas vaikas
    • Sveiki dantukai
    • Logopedo konsultacija
    • Liaudies medicina
    • Imuniteto stiprinimas
    • Vaikų mityba
    • Sveikos akytės
  • Lavinimas
    • Darželinukas
    • Mokinys
    • Būreliai
    • Privatus lavinimas
  • Psichologija
  • Laisvalaikis
    • Ką veikti su vaiku
    • Krikštynos
    • Gimtadieniai
    • Šeimos šventės
    • Kelionės
    • Horoskopai
    • Kalba vaikai
  • Mamos puslapis
    • Ginekologas atsako
    • Psichologija
    • Mamos sveikata ir grožis
    • Šeimų istorijos
    • Lieknėjimas
    • Receptai
    • Tėčiams
    • Buitis
    • Motinystė svetur
    • Karjera
  • Naujienos
    • Tinklaraštis
  • Projektai
    • Žalia šeima
    • Savanorystės pamokos šeimoje
    • Knygų žiurkės prieš kompiuterių peles
    • Animacija Z kartos vaikams
    • Teatras Z kartos vaikams
    • Jaunas kaimas
    • Mūsų namai – tavo namai
    • Keturi milijonai
    • Vaikai, pažinę karą
    • Vaikams atsiveria senovė
    • Pogimdyminė depresija
    • Emigrantų vaikai
    • Priimti kitokį
    • Aš vaikas ir knyga
    • Kultūros skiepas
    • Neišnykstanti Lietuva
  • Nėštumo skaičiuoklė
  • E.parduotuvė
No Result
View All Result
Mamos Žurnalas
No Result
View All Result

Gelbėjimosi ratas idėjų pritrūkusioms mamoms: 10 skirtingų būdų paruošti avižas

in Mamos puslapis, Receptai
0
avižos
Mitybos specialistė Gretė Brokienė
Mitybos specialistė Gretė Brokienė

Jūsų dėmesiui, mitybos specialistės komentarai apie avižų naudą ir 10 receptų, kaip paprastus avižų dribsnius paversti gardžiais patiekalais.

„Tyrimai rodo, kad net senovėje avižos buvo priskiriamos prie naudingiausių maisto produktų žmogui. Tai vienas geriausių pasirinkimų pradėti dieną, jose nemažai lėtai skylančių angliavandenių bei ląstelienos, kurie ne tik suteikia energijos dienos pradžiai, bet ir veikia kaip priemonė, kuri iš organizmo šalina šlakus, normalizuoja kūno svorį ir gerina medžiagų apykaitą“, – kalbėjo mitybos specialistė Gretė Brokienė.

Pasak G. Brokienės, avižos yra vienas geriausių natūralių maistinių skaidulų šaltinių. „Viename puodelyje avižų (apie 150 gramų) yra pusė rekomenduojamos maistinių skaidulų dienos normos – 17 gramų. Skaidulos gali padėti sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje ir pagerinti žarnyno veiklą. Avižose esantis beta gliukanas padeda sustiprinti apsaugines imuninės sistemos funkcijas kovojant prieš bakterijas bei virusus. Tyrimai rodo, kad avižos taip pat naudingos cukriniu diabetu sergantiems žmonėms, nes šis maisto produktas padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje“, – apie avižų vertingąsias savybes pasakojo mitybos specialistė.

Jos teigimu, renkantis avižas būtina atkreipti dėmesį į jų pagaminimo būdą. „Geriausia ir naudingiausia rinktis pilną, bet išlukštentą grūdą, nes jis bus išlaikęs visas vertingąsias medžiagas.

Taip pat naudingas produktas – visų grūdo dalių avižų dribsniai. Maistine verte jie nenusileidžia kruopoms, yra universalesni bei lengviau pagaminami, taip pat juos mielai valgo net patys mažiausieji.“ – patarė G.Brokienė.

Faktą, jog avižų dribsniai savo maistinėmis savybėmis nenusileidžia įprastoms avižoms patvirtina ir grūdų perdirbėjų bendrovės „Dobele“ pardavimų vadovas Lietuvoje Romanas Stanislovaitis:

„Gaminant avižų dribsnius naudojama technologija, kuri užtikrina geriausių maistinių savybių išsaugojimą. Gamybos procesas prasideda nuo kietos luobelės pašalinimo, kuri galėtų pažeisti žmogaus virškinamąjį traktą. Tuomet avižų grūdai 15 minučių apdorojami garuose, kad suminkštėtų, o vėliau sutraiškomi volais. Šitaip paruošti avižų dribsniai yra sveikatai palankus produktas.“

Mitybos specialistė paneigė stereotipą, kad avižos yra tik pusryčių maistas: „Visų grūdo dalių avižiniai produktai tinka ir pietums, nes jie suteikia energijos ir sotumo. Per pietus avižinius produktus patarčiau valgyti su šviežiomis, garintomis ar ant griliaus keptomis daržovėmis“, – sakė G. Brokienė.

Ji patarė vengti kruopų prie gyvulinės kilmės produktų ir nevalgyti jų kaip garnyro. „Tuo tarptu renkantis avižas pietums ar pusryčiams, su šiuo maisto produktu reikėtų derinti kitas kruopas arba ne grūdinių kultūrų maistą – virtus kiaušinius, omletą, graikišką jogurtą su uogomis“, – patirtimi dalijosi mitybos specialistė.

Vakarienei ji nerekomendavo valgyti košių ar grūdų: „Vis tik tai yra angliavandeniai, o šie – mūsų energijos šaltinis, todėl yra ilgiau virškinami. Likus 2-3 valandoms iki miego, derėtų rinktis lengvesnį maistą“.

10 skirtingų būdų paruošti avižas

Sveikuoliški avižiniai blynai

Ingredientai, kurių reikės:

1/2 puodelio visų grūdo dalių avižų dribsnių;
3/4 puodelio augalinio pieno;
5 nedidelių minkštų datulių;
2 valg. š. viso grūdo speltos miltų;
1 arb. š. kepimo miltelių;

žiupsnio druskos.

Gaminimas:

Viską sudėkite į kokteilinę ir gerai suplakite arba sumalkite rankiniu vaisių bei daržovių maišytuvu. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su trupučiu kokosų aliejaus.

Tinklaraščio „Follow your spoon“ nuotrauka ir receptas

avižos
1. Tinklaraščio „Follow your spoon“ nuotr. – Sveikuoliški avižiniai blynai (1)

Avižiniai keksiukai

Ingredientai, kurių reikės:

1/2 puodelio moliūgo tyrės;

3 valg. š. agavų/datulių/klevų sirupo;

1 su 1/2 puodelio viso grūdo avižinių dribsnių;

1 vidutinio dydžio obuolio;

1/4 puodelio džiovintų spanguolių (ar razinų);

1 arb. š. cinamono;

žiupsnio druskos.

Gaminimas:

Virtą moliūgą sutrinkite šakute ir atskirkite 1/2 puodelio. Dėkite jį į virtuvinį kombainą, supilkite agavų sirupą ir kelis kart pamalkite, kad masė taptų visiškai vientisa. Tuomet sudėkite avižas, nedideliais kubeliais pjaustytą obuolį (galima nulupti arba ne), spanguoles, cinamoną ir žiupsnį druskos. Viską malkite 30-60 sekundžių, kol visi avižiniai dribsniai bus šlapi ir pradės lipti tarpusavyje (gali tekti eigoje nugramdyti indo sieneles). Gautą masę sudėkite į keksiukų formeles (rekomenduojame silikonines) ir gerai prispauskite šaukštu, išlyginkite. Kepkite orkaitėje, 180 °C temperatūroje apie 15-20 minučių, kol keksiukai pagelsta.

Tinklaraščio „Follow your spoon“ nuotrauka ir receptas

avižos
2. Tinklaraščio „Follow your spoon“ nuotr. – Avižiniai keksiukai

Avižiniai pusryčių sausainiai

Ingredientai, kurių reikės:

1 puodelio visų grūdo dalių avižų dribsnių;

1/2 puodelio miltų (speltos arba rupių kvietinių);

1/2 puodelio džiovintų spanguolių;

1/2 puodelio moliūgų sėklų;

1 kiaušinio;

1 valg. š. chia sėklų;

1 arb. š. malto cinamono;

1/2 arb. š. kepimo miltelių;

1 banano;

3 valg. š. kokosų aliejaus;

3 valg. š. agavų sirupo.

Gaminimas:

Dribsnius, miltus, spanguoles, moliūgo ir chia sėklas, kepimo miltelius ir cinamoną išmaišykite ir atidėkite. Kiaušinį išplakite, sudėkite trintą bananą, supilkite ištirpintą kokosų aliejų, agavų sirupą ir gerai išmaišykite. Suberkite sausus ingredientus, išmaišykite ir palikite 5 minutes pastovėti. Formuokite sausainius, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 165 °C temperatūroje 15 minučių.

Skirmantės Vardauskaitės nuotrauka ir receptas

avižos
3. Skirmantės Vardauskaitės nuotr. – Avižiniai pusryčių sausainiai

Avižinis omletas

Ingredientai, kurių reikės:

2 kiaušinių;

1/4 puodelio visų grūdo dalių avižų dribsnių;

4 valg. š. vandens;

1/2 tarkuotos morkos;

1 supjaustyto pomidoro;

1 valg. š. smulkinto raudono svogūno (nebūtinai);

smulkintų petražolių lapelių;

1/2 arb. š. ciberžolės;

druskos, pipirų;

1 valg. š. aliejaus.

Gaminimas:

Dribsnius susmulkinkite iki miltų arba užpilkite vandeniu ir palaukite, kol išbrinks. Kiaušinius išplakite, suberkite daržoves, dribsnius, prieskonius ir gerai išmaišykite. Sukrėskite paruoštą masę į įkaitintą keptuve su aliejumi ir tolygiai paskirstykite. Kepkite kiekvieną pusę apie 4 minutes.

Skirmantės Vardauskaitės nuotrauka ir receptas

avižos
4. Skirmantės Vardauskaitės nuotr. – Avižinis omletas

 

Avižų apkepas

Ingredientai, kurių reikės:

2 stiklinės (250 ml) visų grūdo dalių avižų dribsnių;

1 arb. š. kepimo miltelių;

žiupsnelis druskos;

2 stiklinės (250 ml) augalinio pieno;

3 valg. š. riešutų sviesto;

3 arb. š. klevų sirupo ar kito saldiklio;

1/4 stiklinės šokolado gabaliukų;

saujos pjaustytų braškių ar kitų uogų.

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Viename dubenėlyje sumaišykite sausus ingredientus (avižų dribsnius, kepimo miltelius, druską), kitame – drėgnus (augalinį pieną, riešutų sviestą bei pasirinktą saldiklį).

Drėgnus ingredientus supilkite į sausus ir išmaišykite.

Supilkite masę į kepimo formą, apibarstykite šokolado gabaliukais ir apdėliokite braškių riekelėmis.

Kepkite orkaitėje 35-40 minučių. Iškepus palikite šiek tiek atvėsti, tuomet bus lengviau supjaustyti.

Pagardinkite su šviežiomis braškėmis, riešutų sviestu ir veganišku jogurtu.

Tinklaraščio „Joys of amber“ nuotrauka ir receptas

avižos
5. Tinklaraščio „Joys of amber“ nuotr. – Avižų apkepas

Avižų pienas

Ingredientai, kurių reikės:

3/4 stiklinės visų grūdo dalių avižų dribsnių;

2 stiklinių vandens;

1 valg. š. klevų/agavų/datulių sirupo;

žiupsnelio druskos.

Gaminimas:

Avižų dribsnius užpilkite karštu vandeniu ir palikite 20 minučių, kad išbrinktų. Išbrinkusius dribsnius perplaukite po tekančiu vandeniu.⠀

Į trintuvę arba kokteilinę sudėkite avižų dribsnius ir užpilkite 2 stiklinėmis vandens (jei norisi skystesnio pieno, galima pilti daugiau vandens). ⠀

Masę trinkite/plakite tol, kol avižų dribsniai visiškai susismulkins, o skystis taps baltas. Avižų pieną perkoškite per sietelį. Tirščius išmeskite. Avižų pieną dar kartą pertrinkite trintuvu ar kokteilinėje ir dar kartą perkoškite. Į avižų pieną įdėkite sirupo, druskos ir dar kartą išplakite. ⠀

Prieš vartodami pieną suplakite ir iki 3 dienų palaikykite šaldytuvo šalčiausioje vietoje.

Tinklaraščio „Zuikio receptai“ nuotrauka ir receptas

avižos
6. Tinklaraščio „Zuikio receptai“ nuotr. – Avižų pienas

Avižinių dribsnių ir bananų batonėliai

Ingredientai, kurių reikės:

2 puodelių visų grūdo dalių avižų dribsnių;

1 puodelio spelta miltų;
2 arb. š. cinamono;
1 arb. š kepimo miltelių;
1 su 1/2 puodelio augalinio pieno;
3 valg. š. agavų sirupo;
2 valg. š. žemės riešutų sviesto;
1/2 puodelio obuolių tyrės;
1 kiaušinio;
1 didelio banano, supjaustyto gabaliukais.

Gaminimas:

Viename dubenyje sumaišykite sausus ingredientus, kitame išplakite likusius, išskyrus bananus. Sumaišykite viską, leiskite 5-10 minučių pastovėti, po to supilkite į paruoštą kepimui indą ir kepkite 175 °C temperatūroje apie 35 minutes. Atvėsinkite ir tik tada supjaustykite.

Skirmantės Vardauskaitės nuotrauka ir receptas

avižos
7. Skirmantės Vardauskaitės nuotr. – Avižinių dribsnių ir bananų batonėliai

Avižinis keksas su riešutų sviestu ir bananais

Ingredientai, kurių reikės:

3 vidutinio dydžio sunokusių bananų;

120 g žemės riešutų sviesto;

70 g  visų grūdo dalių avižinių miltų;

25 g klevų sirupo;

200 ml migdolų pieno;

160 g visų grūdo dalių avižų dribsnių;

1 arb. š. kepimo miltelių;

2 arb. š. malto cinamono;

0.5 arb. š. malto muskato;

žiupsnio druskos.

Gaminimas:

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Šakute sutrinkite bananus iki vientisos masės. Atskirame dubenyje sumaišykite riešutų sviestą su klevų sirupu. Gautą masę sumaišykite su bananų masę ir išmaišykite. Sudėkite dribsnius, miltus, kepimo miltelius, prieskonius, druską ir viską gerai išmaišykite. Formelę ištepkite aliejumi ( geriausia naudoti stačiakampę formą 11×22 cm) ir sudėkite tešlą. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 50 minučių. Su mediniu pagaliuku patikrinkite ar keksas jau iškepė ir pagaliukas neaplimpa tešla. Palaukite, kol atvės ir tuomet skanaukite!

Tinklaraščio „Wise taste“ nuotrauka ir receptas

avižos
8. Tinklaraščio Wise Taste nuotr. – Avižinis keksas

Naminė granola

Ingredientai, kurių reikės:

3 stiklinės visų grūdo dalių avižų dribsnių;

pora saujelių lazdyno riešutų;

pora saujelių migdolų riešutų;

2 valg. š. chia sėklų;

pora saujelių kokosų drožlių;

pora saujelių džiovintų spanguolių;

2 valg. š. medaus;

3 valg. š. kokosų aliejaus.

Gaminimas:

Lazdyno riešutus pakepinkite orkaitėje, o migdolų – trumpai pamirkykite verdančiame vandenyje.

Taip lengviau nuimti apvalkalą. Tuomet riešutus susmulkinkite. Medų ir kokosų aliejų pakaitinkite karšto vandens vonelėje, kad suskystėtų (lengviau išmaišyti). Tuomet dideliame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, riešutus, kokosų drožles, chia sėklas, medų ir kokosų aliejų. Masę dėkite į skardą ir kepkite 150 °C temperatūroje apie 30-40 minučių, kas 10 minučių pamaišydami. Į atvėsintą granolą įmaišykite džiovintas spanguoles ir sudėkite į stiklainiukus. Svarbu, kad granola labai gerai atvėstų!

Tinklaraščio „Maži geri dalykai“ nuotrauka ir receptas

avižos
9. Tinklaraščio „Maži geri dalykai“ nuotr. – naminė granola

Avižų dribsnių duona

Ingredientai, kurių reikės:

300 g visų grūdo dalių avižų dribsnių;

370 g natūralaus jogurto (graikiško);

100 g duonos sėklų mišinio;

0.5 arb. š druskos;

Gaminimas:

Visus recepte išvardintus produktus sumaišykite, padarykite duonelės formą ir sudėkite į kepimo indą išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 180 °C temperatūroje 50-60 minučių.

Tinklaraščio „Gamink su Audrone“ nuotrauka ir receptas

avižos
10. Tinklaraščio Gamink su Aufrone nuotr. Avižų dribsnių duona

Susiję straipsniai

  • Agnė Grigaliūnienė
    Agnės Grigaliūnienės makaronų receptas – idealus norint sunaudoti maisto likučius
  • avižų košė
    Avižų košė – 5 gurmaniški receptai iš nepelnytai „nuobodžiomis“ vadinamų kruopų
  • Dar negirdėti receptai iš moliūgų
  • Gliuteno mitas. Kodėl jis visame pasaulyje toks gajus, kas bus toliau
  • patiekalas
    Greitai pagaminami patiekalai – užsiėmusios mamos gelbėjimosi ratas
  • Išvykite žiemą su „Cukrinio avinėlio“ blynais
  • antroji košė
    Kaip iš mados išėjo manų košė ir kodėl į madą neatėjo kuskusas (nors bandė)
  • Lucy Worsley
    Karalienė Viktorija: kodėl jos vardu pavadinta visa epocha?
  • Kokios košės yra geriausios ir kaip jas sveikai bei skaniai pagaminti?
  • Kokteilinė – ne tik gurmanams, bet ir sveikuoliams. Ar turite ją namuose?
  • Duona
    Kur man dėti šitiek duonos: 10 netikėtų būdų, kaip namuose panaudoti duoną
  • maistas-5
    Mados lėkštėje. Ne – gliutenui!
  • Mitybos ekspertas reabilituoja sumuštinius
  • imunitetas
    Nauja pusryčių mada – sveikuoliška granola, kurią lengvai pasigaminti gali kiekvienas
  • celiakija
    Nuo gliuteno pučia pilvuką
  • Vitos Jurevičienės nuotr.
    Nėštukės mityba. Ką reikia žinoti, kad vaikutis „neapvalgytų“ mamos?
  • blynai
    Pagal populiarumą „Google“paieškoje blynai patenka į pirmąjį labiausiai ieškomų receptų trejetuką
  • Duona
    Receptas, kaip namuose išsikepti avižų duoną be gliuteno
  • Antonovienė
    Rima Antonovienė: „Kai svarstyklės rodė 150 kilogramų, supratau, kad esu pasiekusi dugną“
  • morka
    Sąkandį išgydys morka
  • daržovės
    Vaikas ir maisto skaidulos: ne visos tinka, o perteklius gali susargdinti
  • košė
    Vaikas išpurškia košę, nes, matyt, nemokate išvirti. Dalinamės 2 gardžiais receptais
  • vida
    Vaiko pusryčiai, pietūs ir vakarienė: gerai apgalvotos ceremonijos
  • avižų košė
     Ką duoti kūdikiui nuo 6 mėnesių? Verdame avižų košę – 10 receptų mažiausiems
Tags: Avižų košė vaikuiKą pagaminti iš avižųKaip išvirti avižų košęPatiekalai iš avižųVaikai ir avižos
Next Post
Velykos

To dar nebuvo – Velykos su knyga! O gal visai nieko?

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


keturi + 6 =


TAIP PAT SKAITYKITE

Mamos puslapis

Kodėl tinsta veidas? Ne visada tai sūraus maisto ar karščio pasekmė  
Ar turėti „gerą akį“ fotografui yra Dievo dovana, kaip ilgos kojos? Kalbamės su fotografe ir skaitmeninio turinio stiliste Gerda Semčišina
Verslo dovanos vasaros renginiams ir festivaliams
Šilumos siurbliai oras-vanduo: modernus ir ekonomiškas šildymo sprendimas

Kūdikis

 Ką duoti kūdikiui nuo 6 mėnesių? Verdame avižų košę – 10 receptų mažiausiems
Nuo kada vaikui reikia batų? Nuomonės nuolatos svyruoja tarp dviejų stovyklų – už ir prieš
Dantukų dygimas – procesas, trunkantis ilgus mėnesius ir užvaldantis visą šeimą
Perkame nešioklę: nepamirškime kelių pagrindinių visoms nešioklėms svarbių saugumo aspektų

Laisvalaikis

Mama šešiais balsais. Šeima dalinasi ypatinga patirtimi, kaip vaikams skaito garsiai
Kiek kartų per savaitę vaikui skaityti garsiai, kad lavėtų jo smegenys
Šaltibarščius gali pagaminti net darželinukas. Įrodymas + vaikams tinkamas šaltibarščių receptas
Automobilio patikra prieš kelionę: ką būtina patikrinti?

Nėštumas

Dovilė: „Brandi motinystė pati pasirinko mane“
10 metų kelionė iki susitikimo su dukra: joga, osteopatija, ajurveda ir net inkstų atšildymas. Bet buvo verta!
Ką daro vyras gimdykloje: paduoda vandens ir palaiko už rankos? Gerda sako – vyrai gali daug daugiau
Brangus kiekvienas plaukas. Apie plaukų ir galvos odos priežiūrą nėštumo periodu ir po jo

Receptai

Vaikams augant, „auga“ ir blynai. Idėjomis dalinasi „Zuikio receptai“
Juodasis šokoladas – ir sveika, ir skanu. 5 netikėti receptai su juoduoju šokoladu
Lengvi virtuvės burtai: kodėl mamoms tinka receptai iš penkių produktų. Vaišina tinklaraštis „Penki produktai“
Šeši spalvoti receptai su daržovių ir vaisių milteliais – sveikam vaikų stalui

Tėčiams

Daugiavaikiai Mikalauskai, jų sodybos romantika, vaikai „kaimietukai“ ir tiesioginė tikros laimės transliacija
 Medicininiai tyrimai atskleidžia, kad į šeimą atėjus naujai gyvybei depresiją patiria iki 10 proc. vyrų
Tėčio dienos proga siūlome dovanų idėją tėčiams, kuri bus įveikiama bet kokio amžiaus vaikams
8–12 proc. vyrų yra nevaisingi. Jeigu tai jūsų vyras, perduokite jam – yra gerų žinių

Vaiko psichologija

Jūsų vaikas šaukia: „Nekenčiu tavęs!“ Kaip į tai reaguoti?
 Nenoriu žaisti su vaikais. Ką apie šią būseną sako specialistai
Kaip vaikai mokosi jausti: mažų vaikų didelės emocijos
Paauglys paprašo leidimo nakvoti pas savo vaikiną ar merginą. Kokius niuansus siūlo apsvarstyti specialistai

Ekologija

Tylūs pavojai virtuvėje: ekspertė paaiškino, kaip indai gali iš lėto nuodyti organizmą
Natūralus, ekologiškas, be GMO ir konservantų, biodinaminis… Kaip išnarplioti šią etikečių dilemą
„Natūralus“, „ekologiškas“, „nekenksmingas aplinkai“ – šių žodžių gali nebelikti įvairių produktų etiketėse. Kodėl?
Sauskelnių eksperimentas: trys šeimos per tris mėnesius „sutaupė“ 3 780 sauskelnių. Kaip?

Kelionės

Automobilio patikra prieš kelionę: ką būtina patikrinti?
Su mažu vaiku skrendame į indiškas vestuves: išteka teta Milda!
Kūdikis lėktuve! Daug skraidančių šeimų patarimai tiems, kurie ruošiasi pirmajam skrydžiui su kūdikiu
5 Italijos salos, kurias verta aplankyti. Rekomenduoja knygų apie Italiją autorė

Jaunas kaimas

Dėl ko gyvename kaime? Todėl, kad mieste nėra ką veikti
Kodėl vaikams augti kaime iki mokyklos yra nepalyginamai geriau
Sakalas Zacharijus ir jo ožkelės, kurios pozavo net „Playbojui“
Rojus Legų kaime: vilniečių šeima įsuko baidarių verslą ir nepasigenda sostinės
Affidea pasiūlymas
Boozt
Meridiano licėjus
saulės kremas
krizinio nėštumo centras
Kuoro optika
must bee
TuTu
Livin - ekologiški ir natūralūs produktai
 vasaros kolekcija
zyle
Pilvuko pūtimo vaistai
dantukų dygimo skausmas
pampers baby
picerija
pledukai
Lenor
batukai
kabrita
kosmetika moterims
Mamos žurnalo prenumerata
papuošalai
žuvų taukai
auksomeistrai.lt

ŽYMOS

Ankstukas Antibiotikai Atopinis dermatitas Autizmas Depresija Etnokultūra Garsi mama Gerosios bakterijos Globa Imunitetas Imuniteto stiprinimas Kalbos raida Kalėdos Karantinas Knygos mamoms Knygos tėvams Knygos vaikams Ką veikti su vaiku Kūdikio raida Lieknėjimas Lietuvių autorių knygos vaikams Mamų bendruomenės Mažakraujystė Motinystė ir karjera Motinystė svetur Naujos knygos Neišnešiotukas Nerimas Nevaisingumas Papildomas maitinimas Pogimdyminė depresija Skaitymas Skyrybos Svoris po gimdymo Teatras vaikams Vaikiškos knygos Vaikystė senovėje Vaikų ir tėvų santykiai viduriavimas Vilma Grigienė Vitaminas D Vėlyva motinystė Įvaikinimas Šemeta Žaislai
  • APIE MUS
  • MŪSŲ KONSULTANTAI
  • REKLAMA
  • PRENUMERTA
  • KONTAKTAI
  • TEMOS

Sekite mus:

  • Kontaktai
  • Sveiki pirmieji metai
  • Privatumo politika
  • Prenumerata
  • Temos
  • Nėštukė
  • liekna.com

© Mamos žurnalas 2023 Visos teisės saugomos

No Result
View All Result
  • Nėštumas ir gimdymas
    • Nėštumas
    • Gimdymas ir po jo
    • R. Šemetos mokyklėlė
    • Mano gimdymo istorija
    • Nėštumo kalendorius
    • Renkame vardą
    • Retas vardas
    • Redakcijos projektai
  • Žindymas
    • Žindymo ABC
    • Žindymo problemos
    • Žindymo konsultanto K.Vitkausko puslapis
    • Žindymo istorijos
    • Klausimai – atsakymai
  • Kūdikis
    • Naujagimis
    • Kūdikio raida
    • Papildomas maitinimas
    • Kūdikio priežiūra
    • Kūdikių ligos
    • Redakcijos kūdikiai
  • Vaiko sveikata
    • Ekologija
    • Pediatras atsako
    • Miego problemos
    • Vaikų ligos
    • Alergiškas vaikas
    • Sveiki dantukai
    • Logopedo konsultacija
    • Liaudies medicina
    • Imuniteto stiprinimas
    • Vaikų mityba
    • Sveikos akytės
  • Lavinimas
    • Darželinukas
    • Mokinys
    • Būreliai
    • Privatus lavinimas
  • Psichologija
  • Laisvalaikis
    • Ką veikti su vaiku
    • Krikštynos
    • Gimtadieniai
    • Šeimos šventės
    • Kelionės
    • Horoskopai
    • Kalba vaikai
  • Mamos puslapis
    • Ginekologas atsako
    • Psichologija
    • Mamos sveikata ir grožis
    • Šeimų istorijos
    • Lieknėjimas
    • Receptai
    • Tėčiams
    • Buitis
    • Motinystė svetur
    • Karjera
  • Naujienos
    • Tinklaraštis
  • Projektai
    • Žalia šeima
    • Savanorystės pamokos šeimoje
    • Knygų žiurkės prieš kompiuterių peles
    • Animacija Z kartos vaikams
    • Teatras Z kartos vaikams
    • Jaunas kaimas
    • Mūsų namai – tavo namai
    • Keturi milijonai
    • Vaikai, pažinę karą
    • Vaikams atsiveria senovė
    • Pogimdyminė depresija
    • Emigrantų vaikai
    • Priimti kitokį
    • Aš vaikas ir knyga
    • Kultūros skiepas
    • Neišnykstanti Lietuva
  • Nėštumo skaičiuoklė
  • E.parduotuvė

© Mamos žurnalas 2023 Visos teisės saugomos

No Result
View All Result
  • Nėštumas ir gimdymas
    • Nėštumas
    • Gimdymas ir po jo
    • R. Šemetos mokyklėlė
    • Mano gimdymo istorija
    • Nėštumo kalendorius
    • Renkame vardą
    • Retas vardas
    • Redakcijos projektai
  • Žindymas
    • Žindymo ABC
    • Žindymo problemos
    • Žindymo konsultanto K.Vitkausko puslapis
    • Žindymo istorijos
    • Klausimai – atsakymai
  • Kūdikis
    • Naujagimis
    • Kūdikio raida
    • Papildomas maitinimas
    • Kūdikio priežiūra
    • Kūdikių ligos
    • Redakcijos kūdikiai
  • Vaiko sveikata
    • Ekologija
    • Pediatras atsako
    • Miego problemos
    • Vaikų ligos
    • Alergiškas vaikas
    • Sveiki dantukai
    • Logopedo konsultacija
    • Liaudies medicina
    • Imuniteto stiprinimas
    • Vaikų mityba
    • Sveikos akytės
  • Lavinimas
    • Darželinukas
    • Mokinys
    • Būreliai
    • Privatus lavinimas
  • Psichologija
  • Laisvalaikis
    • Ką veikti su vaiku
    • Krikštynos
    • Gimtadieniai
    • Šeimos šventės
    • Kelionės
    • Horoskopai
    • Kalba vaikai
  • Mamos puslapis
    • Ginekologas atsako
    • Psichologija
    • Mamos sveikata ir grožis
    • Šeimų istorijos
    • Lieknėjimas
    • Receptai
    • Tėčiams
    • Buitis
    • Motinystė svetur
    • Karjera
  • Naujienos
    • Tinklaraštis
  • Projektai
    • Žalia šeima
    • Savanorystės pamokos šeimoje
    • Knygų žiurkės prieš kompiuterių peles
    • Animacija Z kartos vaikams
    • Teatras Z kartos vaikams
    • Jaunas kaimas
    • Mūsų namai – tavo namai
    • Keturi milijonai
    • Vaikai, pažinę karą
    • Vaikams atsiveria senovė
    • Pogimdyminė depresija
    • Emigrantų vaikai
    • Priimti kitokį
    • Aš vaikas ir knyga
    • Kultūros skiepas
    • Neišnykstanti Lietuva
  • Nėštumo skaičiuoklė
  • E.parduotuvė

© Mamos žurnalas 2023 Visos teisės saugomos