• APIE MUS
  • MŪSŲ KONSULTANTAI
  • REKLAMA
  • PRENUMERTA
  • KONTAKTAI
  • TEMOS
Mamos Žurnalas
  • Nėštumas ir gimdymas
    • Nėštumas
    • Gimdymas ir po jo
    • R. Šemetos mokyklėlė
    • Mano gimdymo istorija
    • Nėštumo kalendorius
    • Renkame vardą
    • Retas vardas
    • Redakcijos projektai
  • Žindymas
    • Žindymo ABC
    • Žindymo problemos
    • Žindymo konsultanto K.Vitkausko puslapis
    • Žindymo istorijos
    • Klausimai – atsakymai
  • Kūdikis
    • Naujagimis
    • Kūdikio raida
    • Papildomas maitinimas
    • Kūdikio priežiūra
    • Kūdikių ligos
    • Redakcijos kūdikiai
  • Vaiko sveikata
    • Ekologija
    • Pediatras atsako
    • Miego problemos
    • Vaikų ligos
    • Alergiškas vaikas
    • Sveiki dantukai
    • Logopedo konsultacija
    • Liaudies medicina
    • Imuniteto stiprinimas
    • Vaikų mityba
    • Sveikos akytės
  • Lavinimas
    • Darželinukas
    • Mokinys
    • Būreliai
    • Privatus lavinimas
  • Psichologija
  • Laisvalaikis
    • Ką veikti su vaiku
    • Krikštynos
    • Gimtadieniai
    • Šeimos šventės
    • Kelionės
    • Horoskopai
    • Kalba vaikai
  • Mamos puslapis
    • Ginekologas atsako
    • Psichologija
    • Mamos sveikata ir grožis
    • Šeimų istorijos
    • Lieknėjimas
    • Receptai
    • Tėčiams
    • Buitis
    • Motinystė svetur
    • Karjera
  • Naujienos
    • Tinklaraštis
  • Projektai
    • Žalia šeima
    • Savanorystės pamokos šeimoje
    • Knygų žiurkės prieš kompiuterių peles
    • Animacija Z kartos vaikams
    • Teatras Z kartos vaikams
    • Jaunas kaimas
    • Mūsų namai – tavo namai
    • Keturi milijonai
    • Vaikai, pažinę karą
    • Vaikams atsiveria senovė
    • Pogimdyminė depresija
    • Emigrantų vaikai
    • Priimti kitokį
    • Aš vaikas ir knyga
    • Kultūros skiepas
    • Neišnykstanti Lietuva
  • Nėštumo skaičiuoklė
  • E.parduotuvė
No Result
View All Result
  • Nėštumas ir gimdymas
    • Nėštumas
    • Gimdymas ir po jo
    • R. Šemetos mokyklėlė
    • Mano gimdymo istorija
    • Nėštumo kalendorius
    • Renkame vardą
    • Retas vardas
    • Redakcijos projektai
  • Žindymas
    • Žindymo ABC
    • Žindymo problemos
    • Žindymo konsultanto K.Vitkausko puslapis
    • Žindymo istorijos
    • Klausimai – atsakymai
  • Kūdikis
    • Naujagimis
    • Kūdikio raida
    • Papildomas maitinimas
    • Kūdikio priežiūra
    • Kūdikių ligos
    • Redakcijos kūdikiai
  • Vaiko sveikata
    • Ekologija
    • Pediatras atsako
    • Miego problemos
    • Vaikų ligos
    • Alergiškas vaikas
    • Sveiki dantukai
    • Logopedo konsultacija
    • Liaudies medicina
    • Imuniteto stiprinimas
    • Vaikų mityba
    • Sveikos akytės
  • Lavinimas
    • Darželinukas
    • Mokinys
    • Būreliai
    • Privatus lavinimas
  • Psichologija
  • Laisvalaikis
    • Ką veikti su vaiku
    • Krikštynos
    • Gimtadieniai
    • Šeimos šventės
    • Kelionės
    • Horoskopai
    • Kalba vaikai
  • Mamos puslapis
    • Ginekologas atsako
    • Psichologija
    • Mamos sveikata ir grožis
    • Šeimų istorijos
    • Lieknėjimas
    • Receptai
    • Tėčiams
    • Buitis
    • Motinystė svetur
    • Karjera
  • Naujienos
    • Tinklaraštis
  • Projektai
    • Žalia šeima
    • Savanorystės pamokos šeimoje
    • Knygų žiurkės prieš kompiuterių peles
    • Animacija Z kartos vaikams
    • Teatras Z kartos vaikams
    • Jaunas kaimas
    • Mūsų namai – tavo namai
    • Keturi milijonai
    • Vaikai, pažinę karą
    • Vaikams atsiveria senovė
    • Pogimdyminė depresija
    • Emigrantų vaikai
    • Priimti kitokį
    • Aš vaikas ir knyga
    • Kultūros skiepas
    • Neišnykstanti Lietuva
  • Nėštumo skaičiuoklė
  • E.parduotuvė
No Result
View All Result
Mamos Žurnalas
No Result
View All Result

Makaronų padažų receptais dalinasi tinklaraštis „Mama, ką valgom“, ir jūs išgelėti nuo minties – ką vėl pagaminti?

in Mamos puslapis, Receptai
0
Makaronų padažų receptais dalinasi tinklaraštis „Mama, ką valgom“, ir jūs išgelėti nuo minties – ką vėl pagaminti?

Vaikai mėgsta makaronus, o gydytojai juos „palaimina“ – jeigu iš viso grūdo, makaronai yra sveiki ir tinkami vaikams

Vaikai mėgsta makaronus, o gydytojai juos „palaimina“ – jeigu iš viso grūdo, makaronai yra sveiki ir tinkami vaikams, ypač, jeigu naudojami įvairūs padažai. Receptais dalinasi tinklaraščio „Mama, ką valgom“ autorė ir 3 metų Jurgio mama Morta Belenavičienė.

Receptais dalinasi tinklaraščio „Mama, ką valgom“ autorė ir 3 metų Jurgio mama Morta Belenavičienė

PASTA AL RAGU
Mūsų šeima be galo mėgsta makaronus – juos gaminamės dažnai, su įvairiais padažais, daržovėmis, mėsa, dažniausiai jie mus gelbsti, kai maisto reikia greitai, o šaldytuvas jau apytuštis. Šįkart dalinuosi tiršto, kvapnaus ir intensyvaus skonio ragù receptu, kurio paslaptis – laikas. Žodžiais tokio skonio nenusakysi, tad imkite ir paragaukite!

Produktai:

650 g maltos kiaulienos ir jautienos

2 morkos

1 saliero stiebas

2 nedideli svogūnai

2 skiltelės česnako

1 pakuotė trintų pomidorų

230 g šilto sultinio

Šlakelis alyvuogių aliejaus

  • Pirmiausia kuo smulkiau supjausčiau morkas, salierą, svogūną ir česnaką (galima susmulkinti maisto smulkintuvu).
  • Tada dideliame puode, kuriame ir virs visas ragù, įkaitinau šlakelį aliejaus ir pakepinau smulkintas daržoves apie 5 min., kol šiek tiek parudavo.
  • Į puodą sudėjau maltą mėsą, padidinau ugnį ir nuolat maišydama leidau apskrusti, kol išbėgs sultys ir mėsa subyrės.
  • Tuomet supyliau pomidorų tyrę, leidau užburbuliuoti, supyliau šiltą sultinį ir palikau troškintis ant žemos ugnies mažiausiai dvi valandas – grįždavau
    pamaišyti kas 15–20 min.
  • O tada liko tik išsivirti mėgstamų makaronų, sumaišyti juos su padažu, užsibarstyti tarkuoto kietojo sūrio ir ragauti!
  • Šį ragù galima naudoti kepant lazaniją, reikia pasigaminti bešamelio, susluoksniuoti su lazanijos lakštais ir pašauti į orkaitę.
PASTA AL RAGU

CITRININIAI CUKINIJŲ MAKARONAI

Produktai:

200 g mėgstamų kietagrūdžių makaronų

1 svogūnas

2 česnako skiltelės

1 cukinija

1 indelis rikotos sūrio

1/2 citrinos sulčių

Keli šaukštai alyvuogių aliejaus

Šviežiai maltų pipirų

Rozmarinų

Kietojo sūrio

  • Pirmiausia užviriau makaronus – šįkart valgėme mažučius „kepuriukus“, jie visai greitai išverda, o Jurgiui patogu juos po vieną išrankioti ir sukramtyti. Tačiau mažesniems valgytojams geriausia rinktis stambesnius tuščiavidurius makaronus – juos lengviau suimti ir susiploję jie nekelia rizikos užspringti.
  • Susmulkinau svogūną ir česnaką ir kepiau keletą minučių. Svogūnas ir česnakas – tai kiekvieno gero padažo paslaptis, tad pirmiausia juos pakepinus padažo skonis tampa daug išraiškingesnis.
  • Kai svogūnas tapo skaidrus, sumečiau cukiniją ir troškinau, kol suminkštėjo – Jurgiui tiko ir šiek tiek traškesnė cukinija, bet gaminant jaunesniems valgytojams reikėtų ją kepinti tol, kol visai išsileis.
  • Šiek tiek apkepinusi cukiniją sudėjau rikotos sūrį, prieskonių ir uždengusi palikau troškintis.
  • Kai cukinija suminkštėjo, įpyliau alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių ir subėriau išvirusius makaronus.
  • Viską išmaišiau, įdėjau į lėkštę, užbėriau kietojo sūrio ir – skanaus!
CITRININIAI CUKINIJŲ MAKARONAI

MAKARONAI SU BROKOLIŲ PESTO

Geriausi pietūs būna tie, kurių gaminti beveik nereikia, o skonis vis tiek puikus! Tikiu, kad ne man vienai taip atrodo, tad dalinuosi keliais mūsų mėgstamais pesto padažo, kurį valgome su makaronais, receptais.

Produktai:

1 brokolio galva

150 ml graikinių riešutų (pakepintų)*

2 česnako skiltelės

3–4 v. š. graikinių riešutų aliejaus

Šviežiai malti pipirai

Itališkų prieskonių mišinys

Druska (pagal skonį)

250 g mėgstamų kietagrūdžių makaronų

Šiek tiek tarkuoto kietojo sūrio

  • Brokolį stambiai supjausčiau ir sudėjau į plačią keptuvę, įpyliau šiek tiek vandens, uždengiau dangčiu ir pagarinau 3–5 min., kol suminkštėjo.
  • Tada atidėjau į šalį, kad šiek tiek pravėstų, iš keptuvės išpyliau vandenį ir joje apie 1 min. pakepinau smulkintą česnaką.
  • Į virtuvinį kombainą sudėjau riešutus, brokolį, česnaką bei prieskonius, įpyliau graikinių riešutų aliejaus ir viską sutryniau iki daugmaž vientiso padažo.
  • Makaronus išviriau pagal pakuotės instrukciją, sumaišiau su ką tik pagamintu puikiuoju pesto, o ant viršaus užbarsčiau kietojo sūrio.
  • Šį pesto įvertino visi valgytojai – tai puiki alternatyva tradiciniam bazilikų pesto, kurį irgi labai mėgstame. Tiesa, gaminant mažesniems valgytojams reikėtų riešutus susmulkinti pirmiausia, kad neliktų didelių gabaliukų, o druskos nedėti visai. *jei graikiniai riešutai nekepinti, juos galima paskrudinti sausoje keptuvėje arba orkaitėje.
MAKARONAI SU BROKOLIŲ PESTO

MAKARONAI SU ŽALIŲJŲ ŽIRNELIŲ PESTO PADAŽU

Produktai:

500 ml šaldytų žaliųjų žirnelių

2 česnako skiltelės

1 didelis arba 2 mažesni svogūnai

Nedidelė sauja anakardžių riešutų

4–5 v. š. alyvuogių aliejaus

5 džiovinti mėtos** lapeliai (arba daugiau, jei norisi intensyvesnio skonio)

Šviežiai malti pipirai pagal skonį

Druska pagal skonį

200 g mėgstamų makaronų*

Šiek tiek tarkuoto kietojo sūrio

  • Į plačią keptuvę įpyliau šlakelį vandens, subėriau šaldytus žirnelius, uždengiau dangtį ir pagarinau kelias minutes. Tada žirnelius atidėjau į šalį, o keptuvėje pakepinau svogūną, česnaką ir riešutus.
  • Džiovintus mėtos** lapelius užpyliau šlakeliu verdančio vandens, o vėliau sutryniau kartu su kitais prieskoniais.
  • Į virtuvinį kombainą sudėjau česnaką, svogūną bei riešutus ir susmulkinau (kad neliktų didelių riešutų gabaliukų), tada subėriau žirnelius bei prieskonius, įpyliau alyvuogių aliejaus ir viską sutryniau. Jei padažo norisi skystesnio, galima pilti daugiau aliejaus.
  • Makaronus išviriau, sumaišiau su žaliųjų žirnelių pesto padažu ir sudėjau į lėkštes, o ant viršaus užbarsčiau kietojo sūrio.
  • Norisi priminti, kad tokį padažą ruošiant mažesniems valgytojams reikėtų riešutus susmulkinti pirmiausia, kad neliktų didelių gabaliukų, o druskos nedėti visai, nes jos yra ir sūryje. *galima rinktis bet kokius mėgstamus makaronus, tačiau renkantis makaronus su daugiau griovelių, juos valgysite su daugiau padažo, nes jis visas nenubėgs nuo slidžių makaronų **galima naudoti ir šviežius mėtos lapelius, tuomet skonis intensyvesnis, dėkite tiek, kiek norisi
MAKARONAI SU ŽALIŲJŲ ŽIRNELIŲ PESTO PADAŽU

MAKARONAI SU SAULĖJE DŽIOVINTŲ POMIDORŲ PESTO

Produktai:

100 g saulėje džiovintų pomidorų (sausų)

3 česnako skiltelės

120 ml graikinių riešutų

50 ml alyvuogių aliejaus

2 v. š. koncentruotos pomidorų pastos (nebūtina)

30 ml tarkuoto kietojo sūrio

Čili dribsniai

Druska

Pipirai

  • Šiam pesto naudojau sausus pomidorus, nes juose nėra jokių priedų. Saulėje džiovinti pomidorai dažniausiai konservuojami su actu, cukrumi ir kitais priedais, kurių norisi išvengti, ypač ruošiant maistą mažajam valgytojui.
  • Taigi, pomidorus užmerkiau iš vakaro ir įdėjau į šaldytuvą, bet pakaktų juos užpilti karštu vandeniu ir palaikyti kelias valandas, kol suminkštės.
  • Į nedidelį prikaistuvį įpyliau alyvuogių aliejaus, sudėjau traiškytas česnako skilteles bei riešutus ir viską kaitinau apie 4–5 min. nuolat maišydama, kol česnakas ir riešutai parudavo.
  • Sudėjau pomidorų pastą ir pamaišiau dar 2 min., kol ir ji pakeitė spalvą. Tada išjungiau ugnį ir palikau atvėsti (geriausia perpilti į kitą indą, kad atvėstų greičiau).
  • Per tą laiką uždėjau virti makaronus.
  • Kai paruoštas mišinys šiek tiek pravėso, sudėjau jį į virtuvinį kombainą ir sumaliau, kad neliktų didelių riešutų gabaliukų. Tada sudėjau suminkštėjusius saulėje džiovintus pomidorus, prieskonius, dar šiek tiek alyvuogių aliejaus ir viską sutryniau.
  • Padažą sukrėčiau į plačią keptuvę, ant viršaus sudėjau išvirusius makaronus ir įpyliau kelis samčius nuo makaronų likusio vandens bei alyvuogių aliejaus – taip padažas šiek tiek suskystės, tačiau vis tiek bus kreminis ir ryškaus skonio. Išmaišiau, kad padažas padengtų makaronus, jei reikia, galima dar įpilti vandens. Ir viskas!
MAKARONAI SU SAULĖJE DŽIOVINTŲ POMIDORŲ PESTO

MAKARONAI SU BUROKĖLIŲ IR GRIETINĖLĖS PADAŽU

Produktai:

4 vidutiniai burokėliai (naudoju virtus ir supakuotus be druskos ar cukraus)

100 ml anakardžių riešutų (pernakt išmirkytų)

250 ml grietinėlės (jei norisi augalinės versijos, galima naudoti kokosų pieną, bet jo skonis čia itin aiškiai jaučiasi, man grietinėlė tiko labiau)

Keli žiupsniai druskos, pipirų ir čili dribsnių

1–2 v. š. citrinos sulčių

Sauja trupinto fetos sūrio

200 g mėgstamų makaronų (čia naudojau linguine)

  • Pirmiausia pradėjau nuo makaronų, nes padažą pagaminti taip paprasta ir greita, kad jį pasigaminus makaronų dar ilgai tektų laukti.
  • Kol jie verda, į indą aukštais kraštais sudėjau į kelias dalis perpjautus burokėlius, mirkytus ir nusunktus anakardžius bei grietinėlę ir rankiniu smulkintuvu sutryniau iki vientisos masės. Jei naudosite virtuvinį kombainą ar kitą stambesnį smulkintuvą, pirmiausia atskirai susmulkinkite riešutus, kad neliktų didelių gabaliukų.
  • Į padažą subėriau prieskonius ir supyliau citrinos sultis, vis paragaudama, ar nieko netrūksta.
  • Paruoštą padažą sumaišau su makaronais, ant viršaus bėriau fetos sūrio, kuris čia puikiai atsveria burokėlių saldumą.
MAKARONAI SU BUROKĖLIŲ IR GRIETINĖLĖS PADAŽU

VIENO PUODO MAKARONAI SU PAPRIKOMIS IR OŽKOS SŪRIU

Produktai:

Keli šaukštai lydyto sviesto

2 svogūnai

2 česnako skiltelės

1/2 a. š. čili dribsnių

Šviežiai maltų pipirų

3 raudonos saldžiosios paprikos

200 ml daržovių arba vištienos sultinio

600 ml pomidorų tyrės

200 g šviežių špinatų

400 g penne ar rigattoni makaronų

60 g kietojo ožkos sūrio

  • Pirmiausia įjungiau kaisti orkaitę iki 220°C. Ketaus puode (o jei neturite, – gilioje keptuvėje) įkaitinau kelis šaukštus lydyto sviesto ir sudėjau smulkintus svogūnus, po kelių minučių sudėjau ir juostelėmis supjaustytas paprikas ir viską kepinau apie 15 min. Tada sudėjau traiškytas česnako skilteles, čili dribsnių bei šviežiai maltų pipirų ir viską pakepinau dar pora minučių.
  • Į puodą supyliau sultinį, pakaitinau, kol jis ėmė burbuliuoti, tada sumažinau ugnį ir supyliau pomidorų tyrę, sudėjau šviežius špinatus ir patroškinau apie 10 min., kas kelias minutes vis pamaišydama.
  • Į padažą subėriau makaronus, gerai išmaišiau (jei naudojate keptuvę, o ne ketaus puodą, dabar metas viską supilti į kepimui orkaitėje tinkamą indą), o ant viršaus dosniai užbarsčiau ožkos sūrio. Pašoviau į orkaitę ir uždengusi kepiau 25 min., kol makaronai suminkštėjo, o padažas ėmė burbuliuoti.
  • Šis greitas pietų patiekalas mūsų namuose skina visus laurus – visi trys mes labai mėgstame makaronus, o man ypač patinka, kad tokius pietus galima pasidaryti iš ryto, prieš einant į lauką, o grįžus liks tik šiek tiek pasišildyti!
VIENO PUODO MAKARONAI SU PAPRIKOMIS IR OŽKOS SŪRIU

VISO GRŪDO MAKARONAI SU LAPINIAIS KOPŪSTAIS IR POMIDORAIS

Produktai:

300 g mėgstamų makaronų

300 g šviežio lapinio kopūsto

400 g pomidoriukų

4 česnako skiltelės

100 ml pomidorų tyrės

Sauja tarkuoto kietojo sūrio

Alyvuogių aliejaus

Saujelė kepintų kedrinių pinijų

Pipirų, raudonėlių, druskos pagal skonį

  • Pradėjau nuo lapinio kopūsto – jį nuploviau, nupjoviau lapus nuo kietosios koto dalies, sudėjau į dubenį, gausiai užpyliau alyvuogių aliejaus ir minkiau rankomis apie 1 min.
  • Tada palikau pastovėti apie 20 min. ir ėmiausi pomidoriukų. Juos apšlaksčiau alyvuogių aliejumi, į kepimo formą drauge įmečiau česnako skilteles ir pašoviau į 200°C orkaitę maždaug 20 min., kol gražiai apkepa ir susiraukšlėja.
  • Kol pomidoriukai kepė, išviriau makaronus.
  • Galiausiai keptuvėje įkaitinau šiek tiek alyvuogių aliejaus, suverčiau lapinį kopūstą ir pakepinau apie 5 min. Subėriau iškepusius pomidoriukus, išspaudžiau iškepusias česnako skilteles ir supyliau pomidorų tyrę. Subėriau prieskonius ir leidau kelias minutes pasitroškinti, tada suverčiau makaronus, viską išmaišiau, įdėjau į lėkštę, ant viršaus užbarsčiau sūrio ir kedrinių pinijų.
VISO GRŪDO MAKARONAI SU LAPINIAIS KOPŪSTAIS IR POMIDORAIS

JAPONIŠKI SOBA MAKARONAI SU BROKOLIAIS

Kai norisi egzotiškų skonių

Produktai:

50 g soba (grikių) makaronų

1 nedidelis brokolis

1 pakuotė konservuotų avinžirnių

1 v. š. žemės riešutų kremo

1 v. š. vandens

Pipirų, čili dribsnių pagal skonį

  • Brokolį trumpai paviriau puode, kol suminkštėjo, bet galima jį paruošti bet kuriuo norimu būdu – virti, garinti ar kepti orkaitėje.
  • Kol brokolis verda, atskirai išviriau makaronus, tada perliejau juos šaltu vandeniu, kad nustotų virti ir nesuliptų.
  • Puode pašildžiau riešutų kremą su trupučiu vandens, kad padažas suskystėtų, sumaišiau makaronus su padažu. Į lėkštę sudėjau makaronus, ant viršaus subėriau avinžirnius** ir brokolius bei viską apibarsčiau sezamų sėklomis. * Šiuos pietus gaminome visai šeimai, tik sau padažą gaminomės iš to paties riešutų kremo, sojos padažo ir klevų sirupo. ** Jei valgytojas dar jaunas, avinžirnius reikėtų patraiškyti šakute, kad nekiltų rizikos užspringti.
JAPONIŠKI SOBA MAKARONAI SU BROKOLIAIS

Susiję straipsniai

  • pieno produktai gali jums netikti
    7 priežastys, kodėl pieno produktai gali jums netikti – atsako dietistė Raminta Bogušienė
  • penki produktai
    Lengvi virtuvės burtai: kodėl mamoms tinka receptai iš penkių produktų. Vaišina tinklaraštis „Penki produktai“
  • makaronai
    Nereikėtų jaudintis, jei vaikas kiekvieną dieną prašo makaronų
  • zuikio receptai
    Paskyros „Zuikio receptai“ kūrėja dalinasi mėgstamiausių sūnaus patiekalų aukso fondu
  • Tęsiame pažintį su mamomis-maisto tinklaraštininkėmis, susipažinkite su „Skaniai ir sveikai“ + 4 geriausi receptai
  • Vaikų mityba pagal Valdorfo pedagogikos principus: daug ką galite pritaikyti namuose
  • Šaltibarščiai iš miltelių? Taip, nes supermaisto gamintojai pirmiausia juos sukūrė savo 3 ir 5 metų dukrytėms
  • telefonas
    „TikTok“ ir vaikų mityba – šis socialinis tinklas gali būti puikus pagalbininkas, pratinant vaikus sveikai maitintis
Tags: Makaronų padažasMakaronų receptai
Next Post
Kaip pasirinkti tinkamą odontologijos kliniką pagal savo poreikius

Kaip pasirinkti tinkamą odontologijos kliniką pagal savo poreikius

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


− 1 = vienas


TAIP PAT SKAITYKITE

Mamos puslapis

Verslo dovanos vasaros renginiams ir festivaliams
Šilumos siurbliai oras-vanduo: modernus ir ekonomiškas šildymo sprendimas
Valymo paslaugų darbuotojai – XXI a. neregimi psichologai?
TV3 „Žinių“ vedėja Justina Bezaraitė: „Gailiuosi tik vieno – kad vaiko nenusprendėme turėti anksčiau“

Kūdikis

 Ką duoti kūdikiui nuo 6 mėnesių? Verdame avižų košę – 10 receptų mažiausiems
Nuo kada vaikui reikia batų? Nuomonės nuolatos svyruoja tarp dviejų stovyklų – už ir prieš
Dantukų dygimas – procesas, trunkantis ilgus mėnesius ir užvaldantis visą šeimą
Perkame nešioklę: nepamirškime kelių pagrindinių visoms nešioklėms svarbių saugumo aspektų

Laisvalaikis

Mama šešiais balsais. Šeima dalinasi ypatinga patirtimi, kaip vaikams skaito garsiai
Kiek kartų per savaitę vaikui skaityti garsiai, kad lavėtų jo smegenys
Šaltibarščius gali pagaminti net darželinukas. Įrodymas + vaikams tinkamas šaltibarščių receptas
Automobilio patikra prieš kelionę: ką būtina patikrinti?

Nėštumas

Dovilė: „Brandi motinystė pati pasirinko mane“
10 metų kelionė iki susitikimo su dukra: joga, osteopatija, ajurveda ir net inkstų atšildymas. Bet buvo verta!
Ką daro vyras gimdykloje: paduoda vandens ir palaiko už rankos? Gerda sako – vyrai gali daug daugiau
Brangus kiekvienas plaukas. Apie plaukų ir galvos odos priežiūrą nėštumo periodu ir po jo

Receptai

Vaikams augant, „auga“ ir blynai. Idėjomis dalinasi „Zuikio receptai“
Juodasis šokoladas – ir sveika, ir skanu. 5 netikėti receptai su juoduoju šokoladu
Lengvi virtuvės burtai: kodėl mamoms tinka receptai iš penkių produktų. Vaišina tinklaraštis „Penki produktai“
Šeši spalvoti receptai su daržovių ir vaisių milteliais – sveikam vaikų stalui

Tėčiams

Daugiavaikiai Mikalauskai, jų sodybos romantika, vaikai „kaimietukai“ ir tiesioginė tikros laimės transliacija
 Medicininiai tyrimai atskleidžia, kad į šeimą atėjus naujai gyvybei depresiją patiria iki 10 proc. vyrų
Tėčio dienos proga siūlome dovanų idėją tėčiams, kuri bus įveikiama bet kokio amžiaus vaikams
8–12 proc. vyrų yra nevaisingi. Jeigu tai jūsų vyras, perduokite jam – yra gerų žinių

Vaiko psichologija

Jūsų vaikas šaukia: „Nekenčiu tavęs!“ Kaip į tai reaguoti?
 Nenoriu žaisti su vaikais. Ką apie šią būseną sako specialistai
Kaip vaikai mokosi jausti: mažų vaikų didelės emocijos
Paauglys paprašo leidimo nakvoti pas savo vaikiną ar merginą. Kokius niuansus siūlo apsvarstyti specialistai

Ekologija

Tylūs pavojai virtuvėje: ekspertė paaiškino, kaip indai gali iš lėto nuodyti organizmą
Natūralus, ekologiškas, be GMO ir konservantų, biodinaminis… Kaip išnarplioti šią etikečių dilemą
„Natūralus“, „ekologiškas“, „nekenksmingas aplinkai“ – šių žodžių gali nebelikti įvairių produktų etiketėse. Kodėl?
Sauskelnių eksperimentas: trys šeimos per tris mėnesius „sutaupė“ 3 780 sauskelnių. Kaip?

Kelionės

Automobilio patikra prieš kelionę: ką būtina patikrinti?
Su mažu vaiku skrendame į indiškas vestuves: išteka teta Milda!
Kūdikis lėktuve! Daug skraidančių šeimų patarimai tiems, kurie ruošiasi pirmajam skrydžiui su kūdikiu
5 Italijos salos, kurias verta aplankyti. Rekomenduoja knygų apie Italiją autorė

Jaunas kaimas

Dėl ko gyvename kaime? Todėl, kad mieste nėra ką veikti
Kodėl vaikams augti kaime iki mokyklos yra nepalyginamai geriau
Sakalas Zacharijus ir jo ožkelės, kurios pozavo net „Playbojui“
Rojus Legų kaime: vilniečių šeima įsuko baidarių verslą ir nepasigenda sostinės
Affidea pasiūlymas
Boozt
Meridiano licėjus
saulės kremas
krizinio nėštumo centras
Kuoro optika
must bee
TuTu
Livin - ekologiški ir natūralūs produktai
 vasaros kolekcija
zyle
Pilvuko pūtimo vaistai
dantukų dygimo skausmas
pampers baby
picerija
pledukai
Lenor
batukai
kabrita
kosmetika moterims
Mamos žurnalo prenumerata
papuošalai
žuvų taukai
auksomeistrai.lt

ŽYMOS

Ankstukas Antibiotikai Atopinis dermatitas Autizmas Depresija Etnokultūra Garsi mama Gerosios bakterijos Globa Imunitetas Imuniteto stiprinimas Kalbos raida Kalėdos Karantinas Knygos mamoms Knygos tėvams Knygos vaikams Ką veikti su vaiku Kūdikio raida Lieknėjimas Lietuvių autorių knygos vaikams Mamų bendruomenės Mažakraujystė Motinystė ir karjera Motinystė svetur Naujos knygos Neišnešiotukas Nerimas Nevaisingumas Papildomas maitinimas Pogimdyminė depresija Skaitymas Skyrybos Svoris po gimdymo Teatras vaikams Vaikiškos knygos Vaikystė senovėje Vaikų ir tėvų santykiai viduriavimas Vilma Grigienė Vitaminas D Vėlyva motinystė Įvaikinimas Šemeta Žaislai
  • APIE MUS
  • MŪSŲ KONSULTANTAI
  • REKLAMA
  • PRENUMERTA
  • KONTAKTAI
  • TEMOS

Sekite mus:

  • Kontaktai
  • Sveiki pirmieji metai
  • Privatumo politika
  • Prenumerata
  • Temos
  • Nėštukė
  • liekna.com

© Mamos žurnalas 2023 Visos teisės saugomos

No Result
View All Result
  • Nėštumas ir gimdymas
    • Nėštumas
    • Gimdymas ir po jo
    • R. Šemetos mokyklėlė
    • Mano gimdymo istorija
    • Nėštumo kalendorius
    • Renkame vardą
    • Retas vardas
    • Redakcijos projektai
  • Žindymas
    • Žindymo ABC
    • Žindymo problemos
    • Žindymo konsultanto K.Vitkausko puslapis
    • Žindymo istorijos
    • Klausimai – atsakymai
  • Kūdikis
    • Naujagimis
    • Kūdikio raida
    • Papildomas maitinimas
    • Kūdikio priežiūra
    • Kūdikių ligos
    • Redakcijos kūdikiai
  • Vaiko sveikata
    • Ekologija
    • Pediatras atsako
    • Miego problemos
    • Vaikų ligos
    • Alergiškas vaikas
    • Sveiki dantukai
    • Logopedo konsultacija
    • Liaudies medicina
    • Imuniteto stiprinimas
    • Vaikų mityba
    • Sveikos akytės
  • Lavinimas
    • Darželinukas
    • Mokinys
    • Būreliai
    • Privatus lavinimas
  • Psichologija
  • Laisvalaikis
    • Ką veikti su vaiku
    • Krikštynos
    • Gimtadieniai
    • Šeimos šventės
    • Kelionės
    • Horoskopai
    • Kalba vaikai
  • Mamos puslapis
    • Ginekologas atsako
    • Psichologija
    • Mamos sveikata ir grožis
    • Šeimų istorijos
    • Lieknėjimas
    • Receptai
    • Tėčiams
    • Buitis
    • Motinystė svetur
    • Karjera
  • Naujienos
    • Tinklaraštis
  • Projektai
    • Žalia šeima
    • Savanorystės pamokos šeimoje
    • Knygų žiurkės prieš kompiuterių peles
    • Animacija Z kartos vaikams
    • Teatras Z kartos vaikams
    • Jaunas kaimas
    • Mūsų namai – tavo namai
    • Keturi milijonai
    • Vaikai, pažinę karą
    • Vaikams atsiveria senovė
    • Pogimdyminė depresija
    • Emigrantų vaikai
    • Priimti kitokį
    • Aš vaikas ir knyga
    • Kultūros skiepas
    • Neišnykstanti Lietuva
  • Nėštumo skaičiuoklė
  • E.parduotuvė

© Mamos žurnalas 2023 Visos teisės saugomos

No Result
View All Result
  • Nėštumas ir gimdymas
    • Nėštumas
    • Gimdymas ir po jo
    • R. Šemetos mokyklėlė
    • Mano gimdymo istorija
    • Nėštumo kalendorius
    • Renkame vardą
    • Retas vardas
    • Redakcijos projektai
  • Žindymas
    • Žindymo ABC
    • Žindymo problemos
    • Žindymo konsultanto K.Vitkausko puslapis
    • Žindymo istorijos
    • Klausimai – atsakymai
  • Kūdikis
    • Naujagimis
    • Kūdikio raida
    • Papildomas maitinimas
    • Kūdikio priežiūra
    • Kūdikių ligos
    • Redakcijos kūdikiai
  • Vaiko sveikata
    • Ekologija
    • Pediatras atsako
    • Miego problemos
    • Vaikų ligos
    • Alergiškas vaikas
    • Sveiki dantukai
    • Logopedo konsultacija
    • Liaudies medicina
    • Imuniteto stiprinimas
    • Vaikų mityba
    • Sveikos akytės
  • Lavinimas
    • Darželinukas
    • Mokinys
    • Būreliai
    • Privatus lavinimas
  • Psichologija
  • Laisvalaikis
    • Ką veikti su vaiku
    • Krikštynos
    • Gimtadieniai
    • Šeimos šventės
    • Kelionės
    • Horoskopai
    • Kalba vaikai
  • Mamos puslapis
    • Ginekologas atsako
    • Psichologija
    • Mamos sveikata ir grožis
    • Šeimų istorijos
    • Lieknėjimas
    • Receptai
    • Tėčiams
    • Buitis
    • Motinystė svetur
    • Karjera
  • Naujienos
    • Tinklaraštis
  • Projektai
    • Žalia šeima
    • Savanorystės pamokos šeimoje
    • Knygų žiurkės prieš kompiuterių peles
    • Animacija Z kartos vaikams
    • Teatras Z kartos vaikams
    • Jaunas kaimas
    • Mūsų namai – tavo namai
    • Keturi milijonai
    • Vaikai, pažinę karą
    • Vaikams atsiveria senovė
    • Pogimdyminė depresija
    • Emigrantų vaikai
    • Priimti kitokį
    • Aš vaikas ir knyga
    • Kultūros skiepas
    • Neišnykstanti Lietuva
  • Nėštumo skaičiuoklė
  • E.parduotuvė

© Mamos žurnalas 2023 Visos teisės saugomos