• Apie mus
  • Reklama
  • Prenumerata
Mamos Žurnalas
  • Nėštumas ir gimdymas
    • Nėštumas
    • Gimdymas ir po jo
    • R. Šemetos mokyklėlė
    • Mano gimdymo istorija
    • Nėštumo kalendorius
    • Renkame vardą
    • Retas vardas
  • Žindymas
    • Žindymo ABC
    • Žindymo problemos
    • Žindymo konsultanto K.Vitkausko puslapis
    • Žindymo istorijos
    • Klausimai – atsakymai
  • Kūdikis
    • Naujagimis
    • Kūdikio raida
    • Papildomas maitinimas
    • Kūdikio priežiūra
    • Kūdikių ligos
    • Redakcijos kūdikiai
  • Vaiko sveikata
    • Ekologija
    • Pediatras atsako
    • Miego problemos
    • Vaikų ligos
    • Alergiškas vaikas
    • Sveiki dantukai
    • Logopedo konsultacija
    • Liaudies medicina
    • Imuniteto stiprinimas
    • Vaikų mityba
  • Lavinimas
    • Darželinukas
    • Mokinys
    • Būreliai
  • Psichologija
  • Laisvalaikis
    • Ką veikti su vaiku
    • Krikštynos
    • Gimtadieniai
    • Šeimos šventės
    • Kelionės
    • Horoskopai
    • Kalba vaikai
  • Mamos puslapis
    • Ginekologė atsako
    • Psichologija
    • Mamos sveikata
    • Šeimų istorijos
    • Lieknėjimas
    • Receptai
    • Tėčiams
    • Buitis
    • Motinystė svetur
    • Karjera
  • Redakcija
    • Tinklaraštis
    • Naujienos
    • Redakcijos projektai
  • Projektai
    • Žalia šeima
    • Savanorystės pamokos šeimoje
    • Knygų žiurkės prieš kompiuterių peles
    • Animacija Z kartos vaikams
    • Teatras Z kartos vaikams
    • Jaunas kaimas
    • Mūsų namai – tavo namai
    • Keturi milijonai
    • Vaikai, pažinę karą
    • Vaikams atsiveria senovė
  • Nėštumo skaičiuoklė
  • E.parduotuvė
No Result
View All Result
  • Nėštumas ir gimdymas
    • Nėštumas
    • Gimdymas ir po jo
    • R. Šemetos mokyklėlė
    • Mano gimdymo istorija
    • Nėštumo kalendorius
    • Renkame vardą
    • Retas vardas
  • Žindymas
    • Žindymo ABC
    • Žindymo problemos
    • Žindymo konsultanto K.Vitkausko puslapis
    • Žindymo istorijos
    • Klausimai – atsakymai
  • Kūdikis
    • Naujagimis
    • Kūdikio raida
    • Papildomas maitinimas
    • Kūdikio priežiūra
    • Kūdikių ligos
    • Redakcijos kūdikiai
  • Vaiko sveikata
    • Ekologija
    • Pediatras atsako
    • Miego problemos
    • Vaikų ligos
    • Alergiškas vaikas
    • Sveiki dantukai
    • Logopedo konsultacija
    • Liaudies medicina
    • Imuniteto stiprinimas
    • Vaikų mityba
  • Lavinimas
    • Darželinukas
    • Mokinys
    • Būreliai
  • Psichologija
  • Laisvalaikis
    • Ką veikti su vaiku
    • Krikštynos
    • Gimtadieniai
    • Šeimos šventės
    • Kelionės
    • Horoskopai
    • Kalba vaikai
  • Mamos puslapis
    • Ginekologė atsako
    • Psichologija
    • Mamos sveikata
    • Šeimų istorijos
    • Lieknėjimas
    • Receptai
    • Tėčiams
    • Buitis
    • Motinystė svetur
    • Karjera
  • Redakcija
    • Tinklaraštis
    • Naujienos
    • Redakcijos projektai
  • Projektai
    • Žalia šeima
    • Savanorystės pamokos šeimoje
    • Knygų žiurkės prieš kompiuterių peles
    • Animacija Z kartos vaikams
    • Teatras Z kartos vaikams
    • Jaunas kaimas
    • Mūsų namai – tavo namai
    • Keturi milijonai
    • Vaikai, pažinę karą
    • Vaikams atsiveria senovė
  • Nėštumo skaičiuoklė
  • E.parduotuvė
No Result
View All Result
Mamos Žurnalas
No Result
View All Result

Vylius Blauzdavičius dalijasi gardžiausių kepsnių receptais ir kviečia susidraugauti su ugnimi

Mamos puslapis, Receptai
0
Vylius Blauzdavičius dalijasi gardžiausių kepsnių receptais ir kviečia susidraugauti su ugnimi
Tikroji kūryba prasideda gamtoje prie kepsninės

„Žmonės perka brangius sportinius automobilius, šoka parašiutu ar lenda į ledinį vandenį, kad pajustų ryškių emocijų. O maistas – ir ne vieną, bet keliskart per dieną – gali suteikti daugiau emocijų ir potyrių nei stipriausias adrenalinas“, – įsitikinęs laidų apie maistą kūrėjas, mėsos parduotuvių „Chef the Viking“ ir restorano „Smoke“ šeimininkas Vylius Blauzdavičius. Nuo šiol jis – ir knygos „Ant ugnies“ autorius (išleido BALTO leidybos namai).

Vylius Blauzdavičius knygoje dalijasi savo patirtimi, gardžiausių kepsnių receptais ir kviečia susidraugauti su ugnimi: „Daug kas mano, kad prilygti virtuvės šefui neįmanoma – jo ir orkaitė kitokia, ir puodai, prieskoniai ypatingi. Ne, nereikia jokių profesionalams skirtų prietaisų. Aš gaminu pačiose įvairiausiose vietose: virtuvėje, lauke, turguje ar šventiniame renginyje. Tikroji kūryba prasideda gamtoje prie kepsninės. Kai viską lemia ne prietaisas, o ugnis. Ji geba sukurti visiškai skirtingus skonius. Jei mėsą ar duoną dėsite ant anglių, išgausite vieną skonį, jei virš ugnies – kitą, šalia ugnies – trečią. O jei mėsą kepsite nuo ugnies toliau ir tik ant dūmų, skonis bus dar kitoks.

Man patinka dalintis. Patinka, kai atėję į parduotuvę man ką nors naujo papasakojate. Mums tikrai ne visada pavyks pagaminti vienodai. Bet dalinimasis skatins tobulėti. Ir ši knyga gimė iš noro dalintis. Mėsos kepimo technika, mano atradimai virtuvėje, maisto kelias iki mūsų skrandžių – visa tai noriu papasakoti. Nebūtina tiksliai atkartoti mano receptų, tik noriu, kad, rinkdamiesi mėsą ar pradėję ją gaminti, žinotumėte, kaip tai daryti skaniausiai.“

Šią savaitę Vylius pakvietė draugus į knygos pristatymo vakarėlį neseniai duris atvėrusiame savo restorane „Smoke“ Vilniuje. Interviu su mėsos guru – apie neįprastą vaikystės svajonę, ilgą kelią iki jos išsipildymo ir kasdienines pamokas.

Jūs taip gardžiai pasakojate apie maistą, kad klausantis nejučia ima kauptis seilės!

Kaip sako mano draugai: „Vyliau, išgirsti tave ir iškart užsimanai valgyti.“ Miškas, darosi žvarbu,  imu jiems pasakoti, kokį sultingą mėsainį paruošiu…

Esate užsiminęs, kad mėsos parduotuvė – dar vaikystės svajonė. Atrodytų, jog berniukai svajoja apie visiškai kitokias profesijas…

Bandau atgaminti ir suprasti, kas padarė įtaką ir pažadino tokį norą. Mano senelis dirbo kiaulių kombinate. Anuomet jo darbas visiškai neimponavo, bet ir nebuvo atgrasus, kaip vaikams galėtų pasirodyti. Daug laiko leidau kaime, vaikystėje ne kartą mačiau, kaip kemšamos dešros, tvarkoma skerdiena. Suaugusieji vaikų nesikviesdavo padėti, bet man tokie darbai atrodė labai natūralūs – neapeidavau ratu.

Knyga „Ant ugnies“

Gaminate nuo mažens?

Mama architektė daug dirbo, mes su penkeriais metais vyresniu broliu turėjome maistu pasirūpinti patys. Jau dešimties pagamindavau sau ir broliui nesudėtingus valgius. Tai buvo išgyvenimo klausimas: nepasiruoši – ir neturėsi ką valgyti. Greitai supratau, kad sukiojimasis virtuvėje man ne tik būtinybė, bet ir labai malonus laisvalaikio praleidimo būdas. Ėmiau mėgautis, kad gaminu ir pavyksta. Firminis paauglystės patiekalas – vištiena su „Uncle Ben’s“ padažu ir ryžiais.

Mokykloje nebuvau geras mokinys, mokytojai negailėjo man karčių žodžių, tikrai ne kartą girdėjau, kad nežinia, kas iš manęs išeis, kokią profesiją galėsiu rinktis. Jie buvo baisiausi demotyvatoriai, nupiešdavo tamsią ateitį. Ruošdamas maistą pasijusdavau stiprus, tai buvo terpė, kur man sekėsi. Labai ryškiai pamenu, kai būdami kokie ketvirtokai su klase stovyklavome gamtoje, išviriau makaronų, šiek tiek sultinio ir įdėjau tušonkės. Visiems labai patiko. Aš jaučiausi savo stichijoje.

Tačiau baigęs mokyklą ne iškart pasukote kulinarijos link. Dešimtmetį buvote žinomas ekstremaliojo sporto pasaulyje, filmavote varžybas, tapote „Sony“ prekės ženklo vaizdo ambasadoriumi Europoje.

Į ekstremalų sportą nuėjau paskui brolį, ilgainiui supratau, kad man labiau patinka ne pačiam juo užsiimti, o stebėti ir fiksuoti žmones, kurie tai daro.

Nors maistas visuomet buvo šalia, žaidžiau dėl savo malonumo. Prieš devynerius metus visiškai atsitiktinai atsidūriau televizijos kulinariniame projekte „Susitikime virtuvėje“. Kai per atranką staiga apsigalvojau ir jau sukau išėjimo link, mane sustabdė projekto režisierius Andrius Lygnugaris. Jei ne jis, būčiau vėl nutolęs nuo savo svajonės. Projektą laimėjau, bet ir toliau filmavau sporto renginius. Vis dėlto virtuvės menas viliojo labiau ir labiau, dar po kelerių metų sukūriau trumpametražį filmą apie virtuvės šefą Andrių Kubilių. Tada ir atsirado mano veiklą lydintis ženklas „Viking the Chef“. Ilgainiui, žodžiai susikeitė vietomis, nes „šefas“ pasidarė svarbesnis.

Manyčiau, kad ilga mano kelionė į mėsininkus prasidėjo prieš gerą dešimtmetį, kai mamos sodyboje pirmą kartą pats paskerdžiau ėriuką ir visą savaitgalį iš jo gaminau įvairiausius valgius: ne tik kepiau kumpius, troškinau kitas dalis, bet ir viriau iš kaulų sriubas. Man buvo be galo įdomu. Į gyvulius, jų skerdieną visuomet žiūrėjau su pagarba. Kaip į maistą, skirtą žmogui išgyventi. Tačiau dabar padarėme iš maisto kultą ir dažnas ima tik tai, kas jam skaniausia. Mano principas kitoks: jei paskerdei gyvulį, turi suvalgyti viską.

Ilgainiui susibūrimai su draugais tapo tradicija, vis dažniau ėmėme rinktis sodyboje savaitgaliais, o aš palengva, kaip tik dabar suprantu, pradėjau sukti mėsininko profesijos link.

Kiekvienas turi savo atsipalaidavimo ritualų, aš atgaudavau jėgas parą ar dvi gamindamas – su draugų kompanija išvažiuodavome į sodybą, kai šeštadienio rytą stodavau prie viryklės, tai atsitraukdavau tik sekmadienio vakarą. Taip išsivalydavau, išsivaduodavau nuo kasdienybės. Draugai aplink šurmuliuoja, veikia, ką sumanę, o man jokios pagalbos ir nereikia.

Iš pradžių mėsą kepiau žemėje, be jokio grilio. Sunku gal patikėti, bet po žeme viską galima kepti – netgi duoną

Kada pats spėjate pavalgyti?

Visuomet ragauju gamindamas. Mėgaujuosi procesu, įsimetu į burną ir toliau dirbu. Iš pradžių mėsą kepiau žemėje, be jokio grilio. Sunku gal patikėti, bet po žeme viską galima kepti – netgi duoną.

Dar vienas stiprus postūmis susidomėti mėsa buvo sūnus: jam kraujyje trūko svarbių medžiagų, pradėjau domėtis, ką valgydamas galėtų jų gauti. Radau, kad žvėrieną. Draugas medžiotojas parūpindavo elnienos, o aš ėmiau eksperimentuoti, ruošti įvairiais būdais, kad sūnui būtų skanu ir nepabostų. Paskui tą patį pradėjau daryti su jautiena. Taip pamažu ir išsirutuliojo, kad sukaupiau tikrai nemažą žinių apie mėsą bagažą.

Niekada taip ir nebuvo pagundos eiti mokytis kulinarijos?

Yra žmonių, kurie gali mokytis, yra ir tokių, kurie negali. Aš tas antrasis. Negaliu susikaupti ir išklausyti, man viską reikia suprasti pačiam. Visko, ką žinau, išmokau pats, nusideginau ne kartą, ir tą pačią vietą. Viskas bandymo metodu. Be abejo, turiu draugų šefų ir galiu paklausti patarimo, bet dažniau ieškau atsakymo pats. Žinau tą posakį, kad protingi mokosi iš svetimų klaidų. Aš viską išmokau iš savųjų.

Neskaičiuoju nesėkmingų bandymų. Geriau bandyti ir klysti, ir vėl bandyti, nei gailėtis, kad ko nepadarei. Tačiau reikėtų klaidų nepamiršti ir iš jų mokytis. Pavyzdžiui, svarbu, kad brandinama jautiena nebūtų per drėgna, kad temperatūra nešokinėtų, tik bandydamas ir gilindamasis išmoksti atskirti pelėsius, nes jų kitoks atspalvis, kvapas. Na, porą tonų mėsos per tuos bandymus tenka išmesti… Bet jei skaičiuosi nuostolius, geriau nė nepradėk. Tik rizikuojant, vaikštant briauna įvyksta įdomiausių dalykų.

Ar jūsų valgiaraštyje daug mėsos?

Nebūtinai tik mėsos. Labai mėgstu ir žuvį. Esu nuotaikos žmogus. Pyragai? Tik duok jų ar kokią bandelę, žinau, kad balti miltai sveikatai nėra gerai, bet man labai patinka. Kepu ir pats sviestines bandeles, bet šiaip desertų negaminu – nemėgstu tikslių receptų…

Mano vaikams labai patinka mėsa, kartais įkeliu vaizdo įrašą, kaip godžiai valgo ją pusžalę. Steikas jiems visuomet turi būti su krauju, sultingas. Vaikai labai gerai jaučia, ar mėsa tikrai kokybiška. Be abejo, mokykloje kyla problemų – jie atsisako valgyti nekokybišką maistą. Patys kepasi blynus, pyragus, keksus.

Ar yra toks patiekalas, kuris visada vilioja?

Jautienos tartaras. Visada man jis skanu. Kaip ir mano dukrai – jei ant stalo bus tartaro, jai tiks.

Daugelis grilį ir lauko kepsnines prisimena tik pavasarį, kai pradeda džiuginti saulė. Jūs siūlote nepamiršti grilio ir žiemą?

O kodėl ne? Pabandykite ir pamatysite, kaip smagu su draugais ir žiemą sustoti prie laužo: nuimi kepsnį nuo ugnies ir greitai valgai, kad tik nespėtų pravėsti.

Kokią klaidą dažniausiai daro žmonės?

Nori mėsą iškepti kuo greičiau. Sumeta malkas į šašlykinę, jos dar nevirto anglimis, o jau deda iešmus. Mėsa dega, varva. Jei kepėjas dar anglis pastumdo, sukyla debesis pelenų ir nusėda ant kepsnio. Mėsa tik apdega iš viršaus, o vidus taip ir lieka žalias. Nereikia skubėti.

Irma Laužikaitė, Mikos Savičiūtės nuotraukos

mamoszurnalas.lt_630x400

Susiję straipsniai

  • Akvilės Kavaliauskaitės „Kūnai“ atstovauja Lietuvai prestižiniame tarptautiniame projekte
  • Antrosios knygos „Ant medinės lentelės“ pristatyme – žinomiausios gero maisto gerbėjos
  • Atvirai apie Harry ir Meghan: kas slepiasi už skambių antraščių ir gandų?
  • BALTO kalėdiniai pasiūlymai: įkvėpimą grąžinantys receptai, jautrios išpažintys ir įtraukiantys romanai
  • Estrados legendos Nelly Paltinienės ir jos vyro Arvydo atminimas atgijo mažyčiame muziejuje
  • Kalėdiniai skaitiniai – apie piligrimystę ir ryšį su savuoju vidiniu vaiku
  • Knyga, kurioje rasite ne tik patiekalų, bet ir laimės receptų – „Sodo istorijos“
  • Kulinarė Julija „Kitchen Julie“ dalijasi nostalgiškų lietinių receptais
  • Maisto tinklaraštininkės Running Vita knyga „Kaip per sviestą“ – viskas prasidėjo nuo karšto sumuštinio recepto
  • Naują knygą pristatanti Lina Ever: „Už varginantį ėjimą piligrimas apdovanojamas kur kas didesniais dalykais“
  • Sveiko maisto technologė – bandelės nėra blogis! + cinamono bandelių receptas sveikiems priešpiečiams
  • „Mirtis – tai ne pabaiga“: kaip parašyti bestselerį dviese
  • skaitymas
    „Paskutinis traukinys į Londoną“: romane atgimė sukrečianti Antrojo pasaulinio karo istorija
  • „Ten, kur gieda vėžiai“: 10 faktų apie pasaulį pakerėjusią istoriją

 

Gairės: GrilinimasGrilisMėsos receptaiReceptai iš mėsos
Next Post
Paprasti dalykai, kurie džiugina mūsų vaikus

Paprasti dalykai, kurie džiugina mūsų vaikus

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


šeši + = 8

REKOMENDUOJAMI VIDEO

TAIP PAT SKAITYKITE

Mamos puslapis

Ekspertų patarimai naujakuriams arba planuojantiems virtuvės remontą – kurias taisykles galima laužyti
Langus išvalys robotas, ir jam nereikės tabletės nuo galvos skausmo
VERGNANO – itališkos kavos kultūros ženklas, vertinamas pasaulyje jau 150 metų
Nepersistenkite naudodami gydomuosius šampūnus nuo pleiskanų

Kūdikis

Ankstyvasis mokymasis: lavinamosios kortelės kūdikiams?
Kaip susekti, ar kūdikis vystosi normaliai? Auksiniai raidos specialistės patarimai
Retos vaikų ligos – iššūkis tiek vaikui, tiek jo tėvams. Arijaus istorija
Kalbėdama su kūdikiu pasidažykite lūpas

Laisvalaikis

Populiarėja kino turizmas: į Angliją dėl Hario Poterio, į Prancūziją dėl Emilijos, į Graikiją dėl „Mama Mia“
12 šeimos narius apjungiančių veiklų idėjų
  REGINA – norintiems tikro poilsio ir ramybės Druskininkuose
Kruizas su vaikais – dar daugelio neatrastas, bet be galo žavus ir patogus keliavimo būdas

Nėštumas

Nėštumo metu išprotėjo oda
Cezario pjūvio operacija: ko tikėtis ir kaip jai pasiruošti?
Semdama šventą Lurdo vandenį meldžiau Dievo vieno dalyko – vaiko. Trys „nevaisingų“ moterų istorijos
Ala Pugačiova šia mokslo pažanga pasinaudojo, galite ir jūs

Receptai

VERGNANO – itališkos kavos kultūros ženklas, vertinamas pasaulyje jau 150 metų
Paskyros „Zuikio receptai“ kūrėja dalinasi mėgstamiausių sūnaus patiekalų aukso fondu
Kulinarė Julija „Kitchen Julie“ dalijasi nostalgiškų lietinių receptais
Jeigu jau pradėjote kraustytis iš proto dėl šventinio meniu, Kristina „Ant medinės lentelės“ jums turi paruoštuką

Tėčiams

8–12 proc. vyrų yra nevaisingi. Jeigu tai jūsų vyras, perduokite jam – yra gerų žinių
Kūdikio gimimo proga: 11 dovanų idėjų mamai nuo vyro
Tyrimas atskleidė: 1 iš 10 vyrų patiria pogimdyminės depresijos požymius
Nusivylimai lovoje persikelia į kasdienybę – kai nesiseka ten, nesiseka ir kitur

Vaiko psichologija

Pasitikrinkite ar turite savybių, kurios padeda užauginti sėkmingą vaiką
„Tavo tėvas visada dirba ir niekada neturi mums laiko“ + „Tavo motina visada mane kankina“
Grubūs žodžiai, nepadorūs pasisakymai, kuriais siekiama įžeisti, užgauti ir įskaudinti irgi yra smurtas prieš vaiką
Vaikas masturbuojasi, kaip man reaguoti? Atsako psichoterapeutė

Ekologija

Kartą ir visiems laikams – plauti ar neplauti rūšiuojamas atliekas?
Kaip sutvarkyti namus, kad juose būtų kuo sveikiau gyventi vaikui
Tvarios Kalėdos: patarimai, kaip neapšnerkšti planetos per didžiąsias metų šventes
Agneta Kleizienė: „Grynas oras ir buvimas lauke yra esminiai vaiko poreikiai“  

Kelionės

Populiarėja kino turizmas: į Angliją dėl Hario Poterio, į Prancūziją dėl Emilijos, į Graikiją dėl „Mama Mia“
Kruizas su vaikais – dar daugelio neatrastas, bet be galo žavus ir patogus keliavimo būdas
7 patarimai, planuojantiems kelionę su jaunesniais nei 5 metų vaikais
Knygos „Ką veikia Japonija“ autorius: „Ir Lietuva, ir Japonija yra lėtai gyvenimą vartojančios šalys“

Jaunas kaimas

Dėl ko gyvename kaime? Todėl, kad mieste nėra ką veikti
Kodėl vaikams augti kaime iki mokyklos yra nepalyginamai geriau
Sakalas Zacharijus ir jo ožkelės, kurios pozavo net „Playbojui“
Rojus Legų kaime: vilniečių šeima įsuko baidarių verslą ir nepasigenda sostinės

Dovanų kuponas

Dovanų kuponas
vitamino d tyrimas
batukai
kosmetika moterims
Makalius
Livin - ekologiški ir natūralūs produktai
Mamos žurnalo prenumerata
vitaminai vaikams
humer
kūdikių maistelis
vitaminai vaikams
revu klinika
vitaminai nėščiosioms
avene
papuošalai
vežimėliai
filharmonija
Zuza.lt - Vaikų prekės
žuvų taukai
medistus
probiotikai vaikams
auskarai
dantų klinika
vaxol
auksomeistrai.lt-300X300
neutral
knygos tėvams

ŽYMOS

Aktyvių mamų zona Antibiotikai Atopinis dermatitas Ekologija Etnokultūra Garsi mama Gerosios bakterijos Gimdymo baimė Globa Imunitetas Kalbos raida Kalėdos Karantinas Knygos mamoms Knygos tėvams Knygos vaikams Kūdikio raida Lieknėjimas Mamų bendruomenės Mažakraujystė Motinystė ir karjera Motinystė svetur Naujos knygos Neišnešiotukas Nemiga Nevaisingumas Papildomas maitinimas Pirmokas Pogimdyminė depresija Skyrybos Svoris po gimdymo Teatras vaikams Vaikiškos knygos Vaiko raida Vaikystė senovėje Vaikų ir tėvų santykiai viduriavimas Vieniša mama Vilma Grigienė Vitaminas C Vitaminas D Vėlyva motinystė Įvaikinimas Šemeta Žaislai
  • Apie mus
  • Reklama
  • Prenumerata

Sekite mus:

  • Kontaktai
  • Sveiki pirmieji metai
  • Privatumo politika
  • Prenumerata
  • Nėštukė
  • liekna.com

© Mamos žurnalas 2023 Visos teisės saugomos

No Result
View All Result
  • Nėštumas ir gimdymas
    • Nėštumas
    • Gimdymas ir po jo
    • R. Šemetos mokyklėlė
    • Mano gimdymo istorija
    • Nėštumo kalendorius
    • Renkame vardą
    • Retas vardas
  • Žindymas
    • Žindymo ABC
    • Žindymo problemos
    • Žindymo konsultanto K.Vitkausko puslapis
    • Žindymo istorijos
    • Klausimai – atsakymai
  • Kūdikis
    • Naujagimis
    • Kūdikio raida
    • Papildomas maitinimas
    • Kūdikio priežiūra
    • Kūdikių ligos
    • Redakcijos kūdikiai
  • Vaiko sveikata
    • Ekologija
    • Pediatras atsako
    • Miego problemos
    • Vaikų ligos
    • Alergiškas vaikas
    • Sveiki dantukai
    • Logopedo konsultacija
    • Liaudies medicina
    • Imuniteto stiprinimas
    • Vaikų mityba
  • Lavinimas
    • Darželinukas
    • Mokinys
    • Būreliai
  • Psichologija
  • Laisvalaikis
    • Ką veikti su vaiku
    • Krikštynos
    • Gimtadieniai
    • Šeimos šventės
    • Kelionės
    • Horoskopai
    • Kalba vaikai
  • Mamos puslapis
    • Ginekologė atsako
    • Psichologija
    • Mamos sveikata
    • Šeimų istorijos
    • Lieknėjimas
    • Receptai
    • Tėčiams
    • Buitis
    • Motinystė svetur
    • Karjera
  • Redakcija
    • Tinklaraštis
    • Naujienos
    • Redakcijos projektai
  • Projektai
    • Žalia šeima
    • Savanorystės pamokos šeimoje
    • Knygų žiurkės prieš kompiuterių peles
    • Animacija Z kartos vaikams
    • Teatras Z kartos vaikams
    • Jaunas kaimas
    • Mūsų namai – tavo namai
    • Keturi milijonai
    • Vaikai, pažinę karą
    • Vaikams atsiveria senovė
  • Nėštumo skaičiuoklė
  • E.parduotuvė

© Mamos žurnalas 2023 Visos teisės saugomos