Vasara – greitų ir paprastų užkandukų metas. Daug laiko būdami gryname ore, lakstydami, maudydamiesi ir šokinėdami vaikai nuolat nori įkrauti savo energijos atsargas. Geriausia, kai užkandis tiesiog paimamas į ranką.
Pateikiame keletą vaikams tinkamų greitų užkandžių receptų, kuriuos rekomenduoja dietistė Vaida Kurpienė.
Varškės kamuoliukai
Ingredientai:
180 g varškės;
1 kiaušinis;
15g kokoso miltų.
Iš esamų ingredientų užmaišome tešlą. Drėgnomis rankomis formuojame kamuoliukus. Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių, kol gražiai apskrunda.
Avinžirnių traškučiai
Ingredientai:
Avinžirniai;
Lydytas sviestas ar kiti augaliniai riebalai;
Prieskoniai: druska, saldžiosios paprikos milteliai.
Mirkytus avinžirnius išverdame, nesūdome.
Dubenėlyje sumaišome avinžirnius su lydytu sviestu arba kitais augaliniais riebalais, kad kepami jie nedžiūtų ir dailiai apskrustų.
Paberiame paruoštus avinžirnius ant skardos su kepimo popieriumi ar keraminiame inde. Pabarstome druska ir saldžiosios paprikos milteliais.
Pašauname į orkaitę, kad apskrustų apie 15–20 minučių 200℃ temperatūroje.
Atvėsiname ir pateikiame.
Vaisiai ant bambuko
Dar vienas paprastas užkandis ne tik mažiems padaužoms, bet ir jų tėveliams – banano ir ananaso gabaliukai.
Pagardinti kokoso drožlėmis arba lukštentomis kanapių sėklomis. Valdyti galima mažais pirštukais arba naudojant bambukinius pagaliukus.
„Mamos žurnalas“