Virtuvės entuziastė Viktorija, tinklaraščio „Gaminame ir mėgaujamės“ įkūrėja, dalinasi vasariui tinkamais receptais, nes šį mėnesį turime ir Užgavėnes, ir Valentiną.
Amerikietiški blyneliai
Gera diena prasideda nuo skanių pusryčių, o tam puikiai tiks purūs amerikietiški blyneliai. Paskaninę juos uogomis ar uogiene, pusryčiams turėsite desertinius blynelius, o jeigu šalia patieksite keptos šoninės, – bus pikantiškas variantas.
Reikės:
3 kiaušinių
140 ml pieno
115 g miltų
1 a. š kepimo miltelių
Druskos
Kaip gaminti:
- Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus atskirai išplakite su druska iki standžių putų.
- Kiaušinių trynius išplakite su pienu ir įsijokite miltus. Viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
- Į trynių ir miltų masę atsargiai, dalimis įmaišykite kiaušinių baltymus.
- Kepkite ant sausos keptuvės su nepridegančiu paviršiumi, nustatę vidutinę kaitrą.
Patarimas: Į tešlą galima įmaišyti uogų arba šokolado gabaliukų. Iškeptus blynelius galima paskaninti klevų sirupu ir keptu kumpiu, bus tikra amerikiečių klasika.
Kokosiniai saldainiukai
Šv. Valentino dienos klasika – „Rrafaelo“ saldainiai. O kodėl nepabandžius jų padaryti patiems? Žinoma, tai nėra tradiciniai saldainiai su kremu ir vaflio apvalkalu, bet net skaniau, nes čia daug daugiau kokosų.
Reikės:
300 g kokoso drožlių
100 g grietinėlės
Kelių šaukštų kondensuoto pieno arba agavų sirupo
60 g tirpinto sviesto
Baltojo šokolado ir kokoso drožlių saldainių padengimui
Kaip gaminti:
- Kokoso drožles, grietinėlę, kondensuotą pieną/agavų sirupą ir tirpintą sviestą gerai išmaišykite. Masė išeina sausoka, tačiau tvirtai suspaudus iš jos pavyksta suformuoti rutuliukus. Formuokite norimo dydžio rutuliukus ir dėkite juos kelioms valandoms į šaldiklį – taip bus lengviau juos padengti šokoladu.
- Užšalusius rutuliukus merkite į tirpintą šokoladą ir apvoliokite kokoso drožlėse.
Kukurūzų ir žiedinių kopūstų kreminė sriuba
Romantiškiems pietums nepelnytai pamiršome sriubas. O juk skaniai paruošta ir gražiai patiekta sriuba gali būti ne tik šventė jūsų skrandžiui, o ir stalo puošmena.
Reikės:
300 g žiedinių kopūstų (šaldytų arba šviežių)
1 indelio konservuotų kukurūzų
100 ml grietinėlės
Druskos
Džiugo sūrio
Žolelių patiekimui
Kaip gaminti:
- Išvirkite žiedinį kopūstą iki minkštumo ir nupilkite skysčius, bet ne visą, šiek tiek palikite.
- Į puodą su žiediniu kopūstu sudėkite kukurūzus, pieną ir druską. Viską pavirkite, kol užkais pienas (užkaitusį nukelkite nuo kaitros).
- Viską sutrinkite elektriniu trintuvu. Kadangi sutrynus kukurūzus lieka luobelės, reikėtų juos dar pertrinti per sietelį, tuomet sriuba išeis pasakiškai kreminė.
- Prieš patiekimą galima įtarkuoti šiek tiek sūrio ir paskaninti žolelėmis.