Chalva yra riebus rytietiškas saldumynas. Mūsų parduotuvėse galima nusipirkti riešutų, saulėgrąžų, sezamų arba jų mišinio chalvos. Chalva parduodama sveriama arba supakuota. Kokybiška chalva turi būti visiškai sausa, sluoksniuotos skaidulinės struktūros ir šiek tiek trapi. Chalva neturi būti karstelėjusi, pernelyg saldi ir veltis tarp dantų. Gera chalva turi būti lengva, greitai tirpstanti burnoje, joje neturi būti saulėgrąžų arba riešutų luobelių, paviršius – be tamsių apnašų. Nefasuota chalva kokybės nepraranda per 2 mėn. (jei laikoma ne aukštesnėje kaip 18℃ temperatūroje), o esanti vakuuminėje pakuotėje – iki pusės metų. Perkant būtina atidžiai perskaityti etiketę. Gera chalva turi būti pagaminta tik iš natūralių ingredientų, be jokių maisto priedų, pažymėtų E raide su atitinkamu skaičiumi, arba parašytų neaiškių medžiagų pavadinimų.
Specialistų nuomone, vaikams iki 5–6 metų nerekomenduojama valgyti chalvos, nes jų dantys yra greitai pažeidžiami – juose gali įstrigti ir ilgai likti saldumynų gabalėlių, ypač jei paragavus saldumyno nebus išskalauta burna ir išsivalyti dantukai. Be to, chalvos gabalėliai kartais gali pažeisti burnos gleivinę. Vyresni vaikai chalvą gali valgyti nedideliais kiekiais – apie 10–15 g per dieną. Žinoma, jei jie neturi antsvorio ir nėra alergiški sėkloms bei riešutams.