Receptu dalinasi tinklaraščio „Mama, ką valgom“ autorė ir 3 metų Jurgio mama Morta Belenavičienė.
Kai svilina karštis ir norisi ko nors gaivaus bei vėsaus, užkandžiui galima išbandyti jogurtinį šaltuką! Pagaminamas per kelias minutes, o jei naudosite šaldytas šilauoges, valgyti bus galima iškart.
JOGURTINIS ŠALTUKAS SU ŠILAUOGĖMIS
Reikės:
200 ml šilauogių
5 v. š. graikiško jogurto
2 v. š. riešutų kremo (naudojau migdolų)
Kelių saujų pabarstukų (naudojau pūstas soras)
Gaminame:
Šilauoges, jogurtą ir riešutų kremą sudėjau į virtuvinį kombainą, sutryniau, supyliau į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, išlyginau ir ant viršaus užbėriau pūstų sorų.
Įdėjau į šaldiklį bent pusvalandžiui, kol sustingo, ištraukusi sulaužiau nedideliais gabaliukais ir ragavome!
Sulaužius pailgais ir siaurais gabaliukais tokį šaltuką gali ragauti ir kūdikiai – jis lengvai tirps burnoje, o šaltis nuramins dėl dygstančių dantų patinusias dantenas! Tik mažesniems valgytojams nereikėtų dėti pabarstukų, nes sušalę jie gali tapti kieti ir lengviau sukramtomi.
Atsigaivinkite ir jūs!