• APIE MUS
  • MŪSŲ KONSULTANTAI
  • REKLAMA
  • PRENUMERTA
  • KONTAKTAI
  • TEMOS
Mamos Žurnalas
  • Nėštumas ir gimdymas
    • Nėštumas
    • Gimdymas ir po jo
    • R. Šemetos mokyklėlė
    • Mano gimdymo istorija
    • Nėštumo kalendorius
    • Renkame vardą
    • Retas vardas
    • Redakcijos projektai
  • Žindymas
    • Žindymo ABC
    • Žindymo problemos
    • Žindymo konsultanto K.Vitkausko puslapis
    • Žindymo istorijos
    • Klausimai – atsakymai
  • Kūdikis
    • Naujagimis
    • Kūdikio raida
    • Papildomas maitinimas
    • Kūdikio priežiūra
    • Kūdikių ligos
    • Redakcijos kūdikiai
  • Vaiko sveikata
    • Ekologija
    • Pediatras atsako
    • Miego problemos
    • Vaikų ligos
    • Alergiškas vaikas
    • Sveiki dantukai
    • Logopedo konsultacija
    • Liaudies medicina
    • Imuniteto stiprinimas
    • Vaikų mityba
    • Sveikos akytės
  • Lavinimas
    • Darželinukas
    • Mokinys
    • Būreliai
    • Privatus lavinimas
  • Psichologija
  • Laisvalaikis
    • Ką veikti su vaiku
    • Krikštynos
    • Gimtadieniai
    • Šeimos šventės
    • Kelionės
    • Horoskopai
    • Kalba vaikai
  • Mamos puslapis
    • Ginekologas atsako
    • Psichologija
    • Mamos sveikata ir grožis
    • Šeimų istorijos
    • Lieknėjimas
    • Receptai
    • Tėčiams
    • Buitis
    • Motinystė svetur
    • Karjera
  • Naujienos
    • Tinklaraštis
  • Projektai
    • Žalia šeima
    • Savanorystės pamokos šeimoje
    • Knygų žiurkės prieš kompiuterių peles
    • Animacija Z kartos vaikams
    • Teatras Z kartos vaikams
    • Jaunas kaimas
    • Mūsų namai – tavo namai
    • Keturi milijonai
    • Vaikai, pažinę karą
    • Vaikams atsiveria senovė
    • Pogimdyminė depresija
    • Emigrantų vaikai
    • Priimti kitokį
    • Aš vaikas ir knyga
    • Kultūros skiepas
    • Neišnykstanti Lietuva
    • Vaiko odos priežiūra
  • Nėštumo skaičiuoklė
  • E.parduotuvė
No Result
View All Result
  • Nėštumas ir gimdymas
    • Nėštumas
    • Gimdymas ir po jo
    • R. Šemetos mokyklėlė
    • Mano gimdymo istorija
    • Nėštumo kalendorius
    • Renkame vardą
    • Retas vardas
    • Redakcijos projektai
  • Žindymas
    • Žindymo ABC
    • Žindymo problemos
    • Žindymo konsultanto K.Vitkausko puslapis
    • Žindymo istorijos
    • Klausimai – atsakymai
  • Kūdikis
    • Naujagimis
    • Kūdikio raida
    • Papildomas maitinimas
    • Kūdikio priežiūra
    • Kūdikių ligos
    • Redakcijos kūdikiai
  • Vaiko sveikata
    • Ekologija
    • Pediatras atsako
    • Miego problemos
    • Vaikų ligos
    • Alergiškas vaikas
    • Sveiki dantukai
    • Logopedo konsultacija
    • Liaudies medicina
    • Imuniteto stiprinimas
    • Vaikų mityba
    • Sveikos akytės
  • Lavinimas
    • Darželinukas
    • Mokinys
    • Būreliai
    • Privatus lavinimas
  • Psichologija
  • Laisvalaikis
    • Ką veikti su vaiku
    • Krikštynos
    • Gimtadieniai
    • Šeimos šventės
    • Kelionės
    • Horoskopai
    • Kalba vaikai
  • Mamos puslapis
    • Ginekologas atsako
    • Psichologija
    • Mamos sveikata ir grožis
    • Šeimų istorijos
    • Lieknėjimas
    • Receptai
    • Tėčiams
    • Buitis
    • Motinystė svetur
    • Karjera
  • Naujienos
    • Tinklaraštis
  • Projektai
    • Žalia šeima
    • Savanorystės pamokos šeimoje
    • Knygų žiurkės prieš kompiuterių peles
    • Animacija Z kartos vaikams
    • Teatras Z kartos vaikams
    • Jaunas kaimas
    • Mūsų namai – tavo namai
    • Keturi milijonai
    • Vaikai, pažinę karą
    • Vaikams atsiveria senovė
    • Pogimdyminė depresija
    • Emigrantų vaikai
    • Priimti kitokį
    • Aš vaikas ir knyga
    • Kultūros skiepas
    • Neišnykstanti Lietuva
    • Vaiko odos priežiūra
  • Nėštumo skaičiuoklė
  • E.parduotuvė
No Result
View All Result
Mamos Žurnalas
No Result
View All Result

Vaišina „Mamos restoranas“ – tinklaraščio istorija ir 4 superreceptai

in Mamos puslapis, Receptai
0
Vaišina „Mamos restoranas“ – tinklaraščio istorija ir 4 superreceptai

Jei susilaukėte vaiko, vadinasi, turite ir savo restoraną. Šiame restorane neįtikėtinai jautriai atliepiami kliento poreikiai, o patiekalus išskirtinai gamina pats šefas. Taip, tai mamos restoranas. Tęsdami pažintį su mamomis-maisto tinklaraštininkėmis, šį kartą kalbiname tinklaraščio „Mamos restoranas“ kūrėją Ingą Švelnienę. Inga su šeima gyvena Ispanijoje.

Pirmiausia skaitykite Ingos istoriją, o tada išbandykite jos restorano patiekalus.

 Trumpai apie save

Mano profesija su maisto gamyba neturi nieko bendro, esu baigusi verslo vadybos studijas ir daug metų dirbau personalo valdymo, pardavimų bei rinkodaros srityse. Prieš 5 metus sukūriau instagramo paskyrą @mamosrestoranas, nes norėjau vienoje vietoje turėti mūsų šeimos mėgstamus receptus bei slapta vyliausi, kad dukros irgi mieliau gamins, kai receptai bus pateikti joms priimtinesne forma (Deimantei 16 m., Gabrielei 14 m.).

Prieš kelerius metus metų nusprendžiau, kad jau laikas ir tinklaraščiui https://mamosrestoranas.lt, nes jame galima dar patogiau rasti receptus. Vėliau mamosrestoranas atsirado feisbuke ir tiktoke, gal kada nors receptai bus išleisti ir kaip knyga.

Anksčiau tinklaraštis buvo tik hobis, bet pastaruoju metu vis daugiau pasineriu į šią veiklą, kuriu receptus, fotografuoju bei filmuoju pagal klientų užsakymus.

Dukros yra pagrindinės tinklaraščio įkvėpėjos, ir jei ne jos, kažin ar dabar turėčiau šį mėgstamą užsiėmimą.

Kodėl mamos restoranas

Kai dukros kartais prašydavo važiuoti kur nors papietauti, visada juokais sakydavau, kad šiandien pietausime mamos restorane. Taip ir gimė pavadinimas. Suprantu, kad per drąsu vadintis restoranu, bet kodėl gi ne? Kasdien pietums dengiu stalą – būtinai tiesiu staltiesę ar bent jau medžiaginius stalo padėkliukus, taip turime galimybę nors kartą per dieną visi kartu susėsti prie stalo ir susikurti mažą šventę.

Man svarbiausia, kad maistas būtų ne tik skanus, bet ir maistingas, gražus bei spalvingas. Suvalgyti vaivorykštę – tai pagrindinė mintis, kuria vadovaudamasi gaminu patiekalus. Kuo daugiau spalvų ir skirtingų produktų, tuo daugiau naudos mūsų organizmui.

Kai gimsta vaikas, nebegali valgyti bet ką

Nebuvau iš tų žmonių, kurie gali valandų valandas praleisti virtuvėje. Nors mama ir močiutė visada daug gamino, aš nejaučiau didelio malonumo suktis virtuvėje. Prieš 16 metų gimus dukrai supratau, kad nebeturiu teisės valgyti bet kada, bet kokį maistą, – taip prasidėjo draugystė su maisto gamyba. Daug skaičiau, domėjausi, kaip mityba daro įtaką mūsų savijautai bei sveikatai. Suvokimas, kad patys save sukuriame, kad esame tai, ką valgome, išties yra sukrečiantis.

Nuolat ieškau sveikesnių alternatyvų, stengiuosi, kad maiste būtų kuo mažiau cukraus, kvietinių miltų bei perdirbto maisto, tad ne visada lengva įtikti visų skoniui, ypač kai namuose auga paauglės. Nedemonizuoju jokio maisto, tiesiog vis primenu sau ir dukroms, kad verta pagalvoti, ko tikimės valgydami vienokį ar kitokį maistą. Juk tai, kaip jaučiamės, didele dalimi priklauso nuo mūsų mitybos.

Dukras nuo mažumės pratinau prie sveikesnės mitybos. Vis stengdavausi pasiūlyti daržovių, tarkime, papjaustydavau ir padėdavau ant stalo vaisių, uogų ar daržovių arba važiuojant namo iš darželio ar būrelių turėdavau šiaudeliais pjaustytų morkų, agurkų ar mažų pomidoriukų. Dažnai tekdavo atlaikyti nepasitenkinimo tiradą, bet stovint spūstyse mano pasiūlymas dažniausiai būdavo priimtas.

Natūralu, kad augant dukroms, keitėsi ir receptai, juk jos visada buvo pagrindinės maisto kritikės

Auga vaikai, auga receptai

Natūralu, kad augant dukroms, keitėsi ir receptai, juk jos visada buvo pagrindinės maisto kritikės. Patiekaluose atsirado daugiau prieskonių bei įvairesnių daržovių. Būdamos mažos, dukros buvo labai išrankios maistui ir atsisakydavo net paragauti, jei išvaizda nepatikdavo. Tuomet pradėjau patiekti maistą atskirai, t.y. nemaišydavau produktų. Ant stalo po truputį atsirado daug lėkštelių su skirtingomis daržovėmis, nustojau gaminti troškinius ir salotas (manau, dažna mama yra susidūrusi su 1–2 metų vaikų isterija, kad agurkas buvo prisilietęs prie pomidoro). Augdamos dukros po truputį pradėjo valgyti daugiau įvairesnio maisto. Be to, pastebėjau, kad svarbu nepasiduoti, nes kas vieną dieną neskanu, kitą dieną jau gali tapti mėgstamiausiu patiekalu. Ir atvirkščiai. O dabar mūsų namuose yra ir troškinių, ir salotų. Beje, salotas dukros visada mieliau valgo, jei jose papildomai yra ir uogų ar vaisių.

Gana sunkiai mūsų šeimoje prigijo lęšių bei avinžirnių patiekalai, dukroms jie iki šiol nėra mėgstamiausi. Bet stengiuosi, jog mityba būtų kuo įvairesnė, todėl ieškome kompromisų. Ir jeigu vieną dieną pietums lęšių troškinys, kitą dieną bus dukrų ypač mėgstamas patiekalas. O tokie yra keli: troškinti kukuliukai su bulvių koše, paelija, troškinta vištiena, na ir, žinoma, blynai.

Sezoniniai receptai

Receptų atsiradimą tiesiogiai lemia sezoniškumas. Kartą per savaitę perku sezonines daržoves bei vaisius turguje. Prieš eidama apsipirkti, susidarau maisto planą, bet pasilieku vietos ir improvizacijoms. Gana dažnai nutinka taip, kad galvoje gimsta idėja, tam tikras produktų derinys, tuomet lieka tik įgyvendinti. Dar vienas triukas, kurį irgi taikau, tai suvedu į guglo paiešką produktus, kuriuos turiu ar reikia skubiai sunaudoti, ir pažiūriu, kokių patiekalų galima iš jų sukurti. Mėgstu idėjų ieškoti įvairiomis kalbomis, nes ypač įdomu atrasti naujus skonius.

Paprastai gaminu šeimai, patiekiu ir iškart nufotografuoju. Jeigu turiu daugiau laiko, tuomet panaudoju įvairias dekoracijas, kad nuotraukos ir vaizdo įrašai atrodytų patraukliau.

Žinoma, jeigu kuriu receptus klientams, tuomet analizuoju, lyginu, bandau skirtingus variantus, kol šeima patvirtina, kad receptas vertas dėmesio. O tokių receptų fotografavimas bei filmavimas gali užtrukti ir keletą valandų.

„Mamos restoranas“ vaišina

AVINŽIRNIŲ TROŠKINYS SU ŠPINATAIS

AVINŽIRNIŲ TROŠKINYS SU ŠPINATAIS

INGREDIENTAI

1 poras (arba svogūnas)

4 skiltelės česnako

1 morka

2 šaukštai pomidorų pastos

prieskoniai: druska, pipirai, garam masala, aitrioji paprika, saldžioji paprika, ciberžolė

2–3 stiklinės virtų avinžirnių

1 pomidoras

šviežių ar šaldytų špinatų

1 stiklinė sultinio (arba vandens)

½ stiklinės kokosų pieno

GAMINAME

Keptuvėje su šaukštu ar dviem ypač tyro alyvuogių aliejaus kelias minutes pakepiname nedideliais gabalėliais pjaustytą porą. Beriame druskos.

Dedame smulkintą česnaką, pakepiname minutėlę.

Suberiame kubeliais pjaustytą morką. Galime įpilti šlakelį vandens.

Dedame pomidorų pastą, beriame prieskonius, išmaišome ir patroškiname keletą minučių. Prieskonius naudokite tokius, kokius mėgstate. Man patinka būtent garam masala prieskonių mišinys, taip pat įberiu vos vos aitriosios paprikos.

Suberiame virtus (ar konservuotus avinžirnius), kubeliais pjaustytą pomidorą bei špinatus, įpilame stiklinę sultinio (ar vandens). Patroškiname keletą minučių.

Pilame kokosų pieną ir dar truputį patroškiname. Lai kokosų pienas negąsdina, – nuo tokio nedidelio kiekio kokoso nesijaučia, bet troškiniui jis suteikia malonaus švelnumo. Jeigu mėgstate, galite įpilti ir daugiau.

Dažniausiai valgome su rudaisiais ryžiais bei daržovėmis.

VIŠTIENOS KUKULIAI SU DARŽOVĖMIS

VIŠTIENOS KUKULIAI SU DARŽOVĖMIS

INGREDIENTAI

600 g vištienos šlaunelių mėsos

1 nedidelė cukinija

1 morka

2 šaukštai virtų rudųjų ryžių (nebūtina)

1 kiaušinis

sauja tarkuoto kietojo sūrio

sauja šviežių petražolių lapelių

⅓  a. š. druskos

1 a. š. džiovintų česnakų miltelių

1 a. š. džiovintų svogūno miltelių

½ a. š. kalendros

½ a. š. baziliko

½ a. š. raudonosios saldžiosios paprikos

žiupsnelis ciberžolės, maltų juodųjų pipirų ir kumino

Iš šio kiekio išeina pilna skarda kukuliukų (42 vnt.)

GAMINAME

Vištienos šlaunelių mėsą be odelės supjaustau nedideliais gabalėliais (maždaug 2–3 cm) ir sudedu į kombainą su S formos peiliuku. Pasmulkinu beveik iki faršo konsistencijos.

Per smulkesnę burokinę tarką sutarkuoju cukiniją ir palieku kiaurasamtyje nuvarvėti. Nuspaudžiu skystį.

Morką irgi sutarkuoju.

Į kombainą sudedu visus ingredientus ir sutrinu iki daugmaž vientisos masės. Nereikia persistengti.

Jeigu namuose yra „maisto inspektorių“, cukiniją galima nuskusti, o morkos nedėti.

Į kepimo skardą tiesiu kepimo popierių, šiek tiek patepu aliejumi.

Suformuoju kukuliukus, išdėlioju skardoje, dar vos vos pašlakstau aliejumi ir dedu į iki 200°C įkaitintą orkaitę. Kepu 25 min.

Jeigu norisi, iškepusius kukuliukus visada dar galima patroškinti.

Padažą gaminu štai taip:

Į įkaitintą keptuvę pilu 2 šaukštus ypač tyro alyvuogių aliejaus, dedu šaukštą miltų (naudoju pilno grūdo ryžių arba speltos miltus). Tuomet nuolat maišydama pakepinu apie minutę.

Po truputį pilu sultinį į keptuvę, nuolat maišau, kad susidarytų vientisas padažas. (Naudoju naminį sultinį arba 2 puodeliuose karšto vandens ištirpinu sultinio kubelį).

Į padažą sudedu orkaitėje iškeptus kukuliukus, uždengiu ir patroškinu porą minučių.

AVIŽINIS OBUOLIŲ IR KRIAUŠIŲ PYRAGAS SU VARŠKE

AVIŽINIS OBUOLIŲ IR KRIAUŠIŲ PYRAGAS SU VARŠKE

INGREDIENTAI

200 g avižinių miltų

100 g migdolų miltų

50 g cukraus

150 g šalto sviesto

50 g avižinių dribsnių

400 g varškės

2 kiaušiniai

80 g cukraus

6 obuoliai

4 kriaušės

1 šaukštelis cinamono

Sauja migdolų drožlių

 

Pyragą sluoksniuosime. Pirmiausia apatinė trupinių masė, tada varškė, ant viršaus obuoliai ir kriaušės ir tada trupiniai su avižiniais dribsniais.

Iš šio kiekio išeis gana didelis drėgnas bei kvapnus pyragas, jis šaldytuve laisvai gali būti iki 5 dienų.

GAMINAME

Dubenyje sumaišau avižinius miltus su migdolų miltais bei cukrumi.

Sudedu nedideliais gabalėliais pjaustytą šaltą sviestą ir greitai pirštais maišau su miltais. Masė turėtų išeiti kaip šlapio smėlio.

Į kitą dubenį atidedu 1/3 masės ir į ją pirštais įmaišau avižinius dribsnius.

Varškę išplaku su kiaušiniais ir cukrumi (dažniausiai trintuvu, kad išeitų kreminė konsistencija).

Obuolius bei kriaušes nulupu, išimu sėklalizdžius, supjaustau plonomis riekelėmis.

Į kepimo indą sudedu 2/3 trupinių masės. Pirštais ir delnu suspaudžiu bei sulyginu.

Užpilu varškę, tolygiai paskirstau.

Sudedu obuolius, pabarstau cinamonu. Sudedu kriaušes.

Rankomis šiek tiek paspaudžiu visą pyragą.

Tuomet ant viršaus pabarstau atidėtą 1/3 trupinių masės.

Tada papuošiu migdolų drožlėmis.

Dedu į iki 190°C įkaitintą orkaitę. Įdėjusi pyragą, kaitrą sumažinu iki 180°C ir kepu apie valandą.

Iškeptą pyragą palieku visiškai atvėsti ir laikau šaldytuve. Mums skaniausias jis praleidęs naktį šaldytuve.

OBUOLIŲ TRUPINIUOTIS SU ŠILAUOGĖMIS

OBUOLIŲ TRUPINIUOTIS SU ŠILAUOGĖMIS

INGREDIENTAI

6 obuoliai

150 g šilauogių (gali būti ir šaldytos)

žiupsnis cinamono

citrinos žievelė (nutarkuota)

1/2 citrinos sulčių

TRUPINIAI:

100 g smulkintų riešutų (migdolų, lazdynų)

100 g avižų miltų

30 g avižinių dribsnių

20 g maltų moliūgų sėklų

40 g rudojo cukraus

70 g ypač tyro alyvuogių aliejaus (galima keisti šaltu sviestu)

1/2 a. š. burokėlių miltelių (nebūtina)

GAMINAME

Visus trupiniams skirtus ingredientus sumaišau.

Supilu aliejų arba sudedu šaltą gabaliukais supjaustytą sviestą ir pirštais sumaišau, kol išeina kažkas panašaus į trupinius.

Obuolius nulupu bei supjaustau kubeliais.

Į indą sudedu supjaustytus obuolius, citrinos žievelę, išspaudžiu citrinos sulčių, užbarstau cinamono.

Uogas supilu ant obuolių.

Trupinius sudedu ant obuolių bei uogų.

Dedu į įkaitintą 180°C orkaitę ir kepu ~40 min

Paprastai šį trupiniuotį kepu, kai yra pernokusių vaisių, tad obuolius galima drąsiai keisti kitais sezoniniais vaisiais. Skanu ir kriaušės, ir persikai. Uogas irgi keiskite tokiomis, kokias turite.

Skanaus!

Susiję straipsniai

  • Kada valgyti pusryčius? Ką gerti ryte? Kokie pusryčiai vertingiausi? Klausimų lavina dietistei
  • Karina iš „Paprasta gaminti": Vienas žmogus apsikrauti ir ruošti vakarienę visai šeimai ar giminei tikrai neturėtų, prie šventinio stalo turėtų prisidėti visi
  • Karina iš „Paprasta gaminti“ siūlo 3 receptus iš moliūgų
  • Kotrynos Starkienės burtai auginant dukras
  • Tofu spurgytės
    Ką įdėti į užkandžių dėžutę? Siūlome keletą dietistės Vaidos Kurpienės receptų
  • penki produktai
    Lengvi virtuvės burtai: kodėl mamoms tinka receptai iš penkių produktų. Vaišina tinklaraštis „Penki produktai“
  • Maisto tinklaraščio „Saulėta virtuvė“ autorė: „Mano meilės kalba yra pyragai“
  • Marijos kūdikių receptų paskyros lankomumas – beveik 25 000 sekėjų!
  • Medeina
    Medeina Andriulienė: „Man sesė atrodė išprotėjusi, kad turi tokią didelę šeimą, o dabar pati auginu keturis!“
  • Pyragas
    Metas pradėti ruošti kalėdinį brandintą pyragą: geri patarimai ir receptas
  • moliūgų receptai
    Moliūgai veržiasi ant stalo – rudeniniais receptais dalinasi tinklaraštis „Paprasta gaminti“
  • Obuoliai veržasi ant rudeninio stalo – trys receptai, kokių dar nežinojote
  • Plikyti pyragaičiai su varškės kremu – desertas, kuris kilsteli „tris metrus iki dangaus“
  • Prabangus restoranas Vilniuje – „Trinity“
  • Skanukai, kurie sušildo: keksiukų, varškės sūrelių, avižinių sausainių ir griliažo receptas
  • Tinklaraštis „Mama, ką valgom“ siūlo 4 rudeniškus patiekalus
  • Tinklaraštis „Saulėta virtuvė“ siūlo 4 šildančius patieklaus vaikams
  • mamų versliukai
    Vaikas + instagramas = galimybės. Pristatome mamų versliukus
  • Vaikų mityba pagal Valdorfo pedagogikos principus: daug ką galite pritaikyti namuose
  • Vaišina tinklaraštis „Mamos virtuvės paslaptys“: keturi sveiki desertai
  • Šeši spalvoti receptai su daržovių ir vaisių milteliais – sveikam vaikų stalui

 

Tags: Mamos receptas
Next Post
disneyland

„Keliaujančios mamos“ dalijasi mamos Lauros ir septynmečio Jono kelione į disneilendą Paryžiuje

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


6 − = keturi

NAUJIENOS IŠ INTERNETO

TAIP PAT SKAITYKITE

Mamos puslapis

Dirgliosios žarnos sindromas ir endometriozė – dvi būklės, kurios gali būti painiojamos
Pakilo temperatūra: kam labiau tiks ibuprofenas, o kam paracetamolis? Yra aiškus algoritmas
Pirtis – širdies draugė ar priešė? Suomijoje atliktas tyrimas nustebimo kardiologus
Kaip SEO paverčia vietinį verslą matomu visoje Lietuvoje

Kūdikis

10 tyrelių su mėsa – dalinasi „Zuikio receptai“
Migdymas gultukuose, autokėdutėse, vibrogultukuose nerekomenduojamas. Kodėl?
Sensacija ir stebuklas Kauno klinikose – Klaudija gimė sverdama 390 gramų, 22 nėštumo savaitę. Mamos ir gydytojų pasakojimas
Moliūgų patiekalai kūdikiui. „Zuikio receptai“ siūlo 20 variantų

Laisvalaikis

Laikas kurti fotografijas-atvirutes, kad dar iki švenčių spėtumėte užsakyti brangiausiems žmonėms
Urban stiliaus vaikas ir gamta: ką veikti su miesto vaiku lauke? Jauna mokslininkė rado atsakymą
Trys rudeniškos edukacijos – paukščių žiedavimas Ventės rage, apsilankymas delfinų namuose ir eksperimentai Mokslo saloje
Dvyliktojo gimtadienio tema – disko! Gimtadienių profesionalės patarimai

Nėštumas

Ar nėštumo metu patariama keisti lytinio gyvenimo rutiną?
Ar tikslūs nėštumo ir ovuliacijos testai? Taip, jei nedarysite šių klaidų
Dukra gimė 32 savaičių, dėl sūnaus gydytojai siūlė daryti valymą. Jaudinanti Monikos motinystės istorija
Gimdymas, kurio niekada nepamiršiu. Pasakoja keturios garsios Lietuvos dulos

Receptai

Purūs čirviniai blynai – kaip išsikepti tobulus savaitgalio pusryčius?
Vaikams augant, „auga“ ir blynai. Idėjomis dalinasi „Zuikio receptai“
Juodasis šokoladas – ir sveika, ir skanu. 5 netikėti receptai su juoduoju šokoladu
Lengvi virtuvės burtai: kodėl mamoms tinka receptai iš penkių produktų. Vaišina tinklaraštis „Penki produktai“

Tėčiams

Psichologė: būna, jog tėčiais tapę vyrai nepalaiko net savo partnerių, kai joms reikalinga pagalba
Tyrimas atskleidė: vyras po gimdymo – nulis dėmesio, vienišumas ir pareigų našta
Daugiavaikiai Mikalauskai, jų sodybos romantika, vaikai „kaimietukai“ ir tiesioginė tikros laimės transliacija
 Medicininiai tyrimai atskleidžia, kad į šeimą atėjus naujai gyvybei depresiją patiria iki 10 proc. vyrų

Vaiko psichologija

Kodėl net TikTokas berniukus spaudžia savo vertę įrodyti jėga, o mergaites – nuolankumu
Vaikystėje prasidėjusi konkurencija su broliais ir seserimis niekur nedingsta – ji persikelia į kitas gyvenimo sritis
Dažniausiai vaiko klausiame, kokie pažymiai, ką valgė, ko išmoko. Ir retai – o kaip jautėsi?
Antrasis vaikas šeimoje: kaip padėti pirmagimiui priimti pokyčius

Ekologija

Tylūs pavojai virtuvėje: ekspertė paaiškino, kaip indai gali iš lėto nuodyti organizmą
Natūralus, ekologiškas, be GMO ir konservantų, biodinaminis… Kaip išnarplioti šią etikečių dilemą
„Natūralus“, „ekologiškas“, „nekenksmingas aplinkai“ – šių žodžių gali nebelikti įvairių produktų etiketėse. Kodėl?
Sauskelnių eksperimentas: trys šeimos per tris mėnesius „sutaupė“ 3 780 sauskelnių. Kaip?

Kelionės

Su vaikais – į „Energylandią“. Tatjana pasakoja, kaip pasilinksmino Lenkijoje su 4 vaikais
Kelionė į Islandiją – magiška gamta, kuri atrodo lyg iš kitos planetos?
Laplandija su INTERLUX TRAVEL ir tūkstantis stebuklų. Rezervuokite dabar ir sutaupykite
Kelionė į Kiniją su vaikais pamatyti pandų – patikėkite, verta

Jaunas kaimas

Dėl ko gyvename kaime? Todėl, kad mieste nėra ką veikti
Kodėl vaikams augti kaime iki mokyklos yra nepalyginamai geriau
Sakalas Zacharijus ir jo ožkelės, kurios pozavo net „Playbojui“
Rojus Legų kaime: vilniečių šeima įsuko baidarių verslą ir nepasigenda sostinės
Bioderma
Šviesų festivalis Rumšiškėse
Gedimino miesto darželis
liekna.com
rudens/žiemos kolekcija
natur vital akcija
must bee
Hila
Denticija
Kelionė į Laplandiją
Sniego karalienė
autistikšų vaikų plaukimas
Strazdanėlės
Vaikų dantų protezavimo kompensavimas
krizinio nėštumo centras
evoliucija
Livin - ekologiški ir natūralūs produktai
zyle
Pilvuko pūtimo vaistai
dantukų dygimo skausmas
pampers baby
Lenor
kabrita
kosmetika moterims
Mamos žurnalo prenumerata
papuošalai
žuvų taukai
auksomeistrai.lt

ŽYMOS

Ankstukas Antibiotikai Atopinis dermatitas Autizmas Depresija Etnokultūra Garsi mama Gerosios bakterijos Globa Imunitetas Imuniteto stiprinimas Kalbos raida Kalėdos Karantinas Knygos mamoms Knygos vaikams Ką veikti su vaiku Kūdikio raida Lieknėjimas Lietuvių autorių knygos vaikams Mamų bendruomenės Mažakraujystė Motinystė ir karjera Motinystė svetur Naujos knygos Neišnešiotukas Nerimas Nevaisingumas Papildomas maitinimas Pirmokas Pogimdyminė depresija Skaitymas Skyrybos Svoris po gimdymo Teatras vaikams Vaikiškos knygos Vaikystė senovėje Vaikų ir tėvų santykiai viduriavimas Vilma Grigienė Vitaminas D Vėlyva motinystė Įvaikinimas Šemeta Žaislai
  • APIE MUS
  • MŪSŲ KONSULTANTAI
  • REKLAMA
  • PRENUMERTA
  • KONTAKTAI
  • TEMOS

Sekite mus:

  • Kontaktai
  • Sveiki pirmieji metai
  • Privatumo politika
  • Prenumerata
  • Temos
  • Nėštukė
  • liekna.com

© Mamos žurnalas 2023 Visos teisės saugomos

No Result
View All Result
  • Nėštumas ir gimdymas
    • Nėštumas
    • Gimdymas ir po jo
    • R. Šemetos mokyklėlė
    • Mano gimdymo istorija
    • Nėštumo kalendorius
    • Renkame vardą
    • Retas vardas
    • Redakcijos projektai
  • Žindymas
    • Žindymo ABC
    • Žindymo problemos
    • Žindymo konsultanto K.Vitkausko puslapis
    • Žindymo istorijos
    • Klausimai – atsakymai
  • Kūdikis
    • Naujagimis
    • Kūdikio raida
    • Papildomas maitinimas
    • Kūdikio priežiūra
    • Kūdikių ligos
    • Redakcijos kūdikiai
  • Vaiko sveikata
    • Ekologija
    • Pediatras atsako
    • Miego problemos
    • Vaikų ligos
    • Alergiškas vaikas
    • Sveiki dantukai
    • Logopedo konsultacija
    • Liaudies medicina
    • Imuniteto stiprinimas
    • Vaikų mityba
    • Sveikos akytės
  • Lavinimas
    • Darželinukas
    • Mokinys
    • Būreliai
    • Privatus lavinimas
  • Psichologija
  • Laisvalaikis
    • Ką veikti su vaiku
    • Krikštynos
    • Gimtadieniai
    • Šeimos šventės
    • Kelionės
    • Horoskopai
    • Kalba vaikai
  • Mamos puslapis
    • Ginekologas atsako
    • Psichologija
    • Mamos sveikata ir grožis
    • Šeimų istorijos
    • Lieknėjimas
    • Receptai
    • Tėčiams
    • Buitis
    • Motinystė svetur
    • Karjera
  • Naujienos
    • Tinklaraštis
  • Projektai
    • Žalia šeima
    • Savanorystės pamokos šeimoje
    • Knygų žiurkės prieš kompiuterių peles
    • Animacija Z kartos vaikams
    • Teatras Z kartos vaikams
    • Jaunas kaimas
    • Mūsų namai – tavo namai
    • Keturi milijonai
    • Vaikai, pažinę karą
    • Vaikams atsiveria senovė
    • Pogimdyminė depresija
    • Emigrantų vaikai
    • Priimti kitokį
    • Aš vaikas ir knyga
    • Kultūros skiepas
    • Neišnykstanti Lietuva
    • Vaiko odos priežiūra
  • Nėštumo skaičiuoklė
  • E.parduotuvė

© Mamos žurnalas 2023 Visos teisės saugomos

No Result
View All Result
  • Nėštumas ir gimdymas
    • Nėštumas
    • Gimdymas ir po jo
    • R. Šemetos mokyklėlė
    • Mano gimdymo istorija
    • Nėštumo kalendorius
    • Renkame vardą
    • Retas vardas
    • Redakcijos projektai
  • Žindymas
    • Žindymo ABC
    • Žindymo problemos
    • Žindymo konsultanto K.Vitkausko puslapis
    • Žindymo istorijos
    • Klausimai – atsakymai
  • Kūdikis
    • Naujagimis
    • Kūdikio raida
    • Papildomas maitinimas
    • Kūdikio priežiūra
    • Kūdikių ligos
    • Redakcijos kūdikiai
  • Vaiko sveikata
    • Ekologija
    • Pediatras atsako
    • Miego problemos
    • Vaikų ligos
    • Alergiškas vaikas
    • Sveiki dantukai
    • Logopedo konsultacija
    • Liaudies medicina
    • Imuniteto stiprinimas
    • Vaikų mityba
    • Sveikos akytės
  • Lavinimas
    • Darželinukas
    • Mokinys
    • Būreliai
    • Privatus lavinimas
  • Psichologija
  • Laisvalaikis
    • Ką veikti su vaiku
    • Krikštynos
    • Gimtadieniai
    • Šeimos šventės
    • Kelionės
    • Horoskopai
    • Kalba vaikai
  • Mamos puslapis
    • Ginekologas atsako
    • Psichologija
    • Mamos sveikata ir grožis
    • Šeimų istorijos
    • Lieknėjimas
    • Receptai
    • Tėčiams
    • Buitis
    • Motinystė svetur
    • Karjera
  • Naujienos
    • Tinklaraštis
  • Projektai
    • Žalia šeima
    • Savanorystės pamokos šeimoje
    • Knygų žiurkės prieš kompiuterių peles
    • Animacija Z kartos vaikams
    • Teatras Z kartos vaikams
    • Jaunas kaimas
    • Mūsų namai – tavo namai
    • Keturi milijonai
    • Vaikai, pažinę karą
    • Vaikams atsiveria senovė
    • Pogimdyminė depresija
    • Emigrantų vaikai
    • Priimti kitokį
    • Aš vaikas ir knyga
    • Kultūros skiepas
    • Neišnykstanti Lietuva
    • Vaiko odos priežiūra
  • Nėštumo skaičiuoklė
  • E.parduotuvė

© Mamos žurnalas 2023 Visos teisės saugomos