Šeši spalvoti receptai su daržovių ir vaisių milteliais, kuriais dalinasi 3 vaikų mama ir URBANFOOD bendrasavininkė Gintarė Laucė.
Atėjus šaltajam sezonui, vis daugiau laiko randame eksperimentams virtuvėje. Labai kviečiu į naujų receptų bandymus įtraukti ir vaikus – kiek patirtis rodo, jie daug mieliau ragauja tai, ką pasigamina patys. Dalinuosi savo mėgstamiausiais 6 receptais, kuriuos mielai gamina ir valgo 3 bei 5 metų dukterys (šeimoje dar auga kūdikis – aut.past). Į visus receptus įtraukti „Urbanfood“ daržovių ir vaisių milteliai tam, kad užtikrintume kuo didesnę mitybos įvairovę ir palengvintume gamybos procesą, kai užtenka tik norimą kiekį greitai įmaišyti.
Varškėčiai su daržovėmis
Išminkome 200 g varškės (9%) su 0,5 a. š. kumino, druskos ir pipirais. Sudedame 100 g tarkuotos cukinijos, 2 v. š. viso grūdo speltos miltų, 1 a. š. brokolių miltelių ir viską gerai išminkome.
Formuojame varškėčius ir kepame ant lydyto sviesto keptuvėje, kol apskrus.
Patiekiame su salotomis ir norimu padažu.
Receptas iš puslapio „Ajurvedinė maisto kultūra“

Morkų blynai
Sumaišome 200 ml miltų, žiupsnelį druskos, 0,5 v. š. valgomosios sodos arba kepimo miltelių, 2–3 v. š. morkų miltelių, norimo saldiklio pagal poreikį.
Įmaišome 1–1,5 stiklinės augalinio pieno. Putlesniems blynams reikės tirštesnės tešlos, jei norite plonesnių blynų, galima įpilti daugiau pieno.
Kepame keptuvėje su trupučiu aliejaus. Apverčiame, kai viena pusė apskrunda ir ant viršaus ima rastis burbuliukų.
Patiekiame su norimais priedais. Labai tinka natūralus jogurtas, klevų sirupas, karijos arba graikiniai riešutai.

Pusryčių varškytė su slyvų milteliais
Sumaišykite 150 g desertinės varškės su 1 a. š. slyvų miltelių. Ant viršaus uždėkite pusę pjaustyto banano, 30 g šviežio pjaustyto kokoso ir užberkite 2 a. š. sėklų mišinio.
Receptas iš tinklaraščio „Skaniai ir lengvai“

Nevirta košė su kokosų pienu ir burokėliais
Sumaišome 5 v. š. avižinių dribsnių, 3 v. š. šalavijo sėklų, saujelę smulkintų mėgstamų riešutų.
Išplakame plaktuvu 0,5 skardinės kokosų pieno su 3 v. š. vandens, 5 vnt. datulių ir 3 a. š. burokėlių miltelių.
Sausąjį mišinį sumaišome su kokosų pieno plakiniu.
Sluoksniuojame su mėgstamomis uogomis.
Uždengiame ir paliekame bent kelioms valandoms, geriausia pernakt.
Receptas iš tinklaraščio „Duonos ir žaidimų“

Špinatų tortilijos
Sumaišome 200 g viso grūdo speltos miltų, 200 g šviesių speltos miltų, 2,5 a. š. špinatų miltelių, žiupsnelį druskos. Supilame 240 ml vandens, 4 v. š. alyvuogių aliejaus. Išmaišome ir išminkome iki vientisos masės.
Supjaustome tešlą į 8 dalis, suminkome į rutuliukus.
Iškočiojame kiekvieną rutuliuką į blyną.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir kepame kiekvieną blyną iš abiejų pusių.
Receptas iš tinklaraščio „Odė daržovėms“

Avižiukai
Sutriname du gerai prinokusius bananus, įberiame avižinių dribsnių, saulėgrąžų, moliūgo ir šalavijo sėklų, kokosų drožlių, druskos. Viską sumaišome ir palaikome 5 minutes. Formuojame sausainėlius ir kepame 15 minučių 170 laipsnių orkaitėje. Kai iškeps galima apibarstyti aviečių ar kitų uogų milteliais.
Visi ingredientai – iš akies.
Receptas iš Deimantės sveikatingumo klinikos

Daugiau sveikų „Urbanfood“ receptų rasite čia:
Gudrybės, kaip sustiprinti vaiko imunitetą prieš virusų sezoną – dalinasi supermaisto gamintoja