
Tikriausiai nėra šeimos, kuri vasarą nenaudotų ledo kubelių.
Įprotis gėrimus šaldyti ledo kubeliais atsirado kur kas anksčiau, nei XIX amžiuje buvo išrastas šaldytuvas, o kartu su juo – ir ledo kubelių gaminimo funkcija. Juk visi žinome, kad gėrimų savybės, ypač karštuoju metų laiku, labai priklauso nuo temperatūros. Ar norėtumėte drungnos kokakolos, giros ar šilto alaus? Daugelio gėrimų skonio sodrumas atsiskleidžia juos atvėsinus iki tam tikros temperatūros.
Tad šaldytuve dažniausiai turime pačių pasigamintų ledo kubelių formų arba perkame ledukus iš parduotuvės. Pastarieji, deja, neretai būna sulipę, praradę pirminę savo išvaizdą, todėl serviruojant gėrimus neatrodo labai estetiškai.
Šių metų naujiena – ICEBREAKER® ledukų šaldymo ir serviravimo formos, kurios keičia mūsų požiūrį į gėrimų kultūrą. ICEBREAKER® – paprasta, tvari, higieniška, ją itin lengva naudoti.
Serviruoti ledukus galima ten, kur patogu. Forma išlieka užšalusi kelias valandas kambario

temperatūroje, visą dieną – šaltkrepšyje. Daugiau jokio ledukų lietimo rankomis – net ir juos serviruojant! Daugiau jokio vandens išsiliejimo, net ir tada, kai ledukai laikomi ne šaldiklyje. ICEBREAKER® yra 100 proc. sandarus. Uždaryta forma nesugeria kvapų iš šaldiklyje esančių produktų.
Naudoti itin paprasta – reikia formą pripildyti ir užšaldyti. Atidarius pakanka pakratyti, ir jau galima serviruoti. ICEBREAKER® forma net kelias valandas, būdama kambario temperatūroje, gali išlaikyti ledukus neištirpusius. Šiek tiek atitirpusio ledo skystį lengvai išpilsite. Taip būsite tikri, jog serviruosite į gėrimą vien tik ledukus.
ICEBREAKER® ledukų šaldymo ir serviravimo formą galima pasiimti keliaujant ar iškylaujant. Ji higieniška, o svarbiausia – neužima daug vietos. Net ir vasaros sezonui pasibaigus, kai ledukų poreikis sumažėja, toks prietaisas virtuvėje neužims daug erdvės. ICEBREAKER® sukurtas taip, kad jis lengvai tilptų šaldiklyje ir nenaudojamas neužimtų daug vietos lentynoje. Prietaisą galima plauti indaplovėje.

KUR PANAUDOTI LEDUKUS
Ledo kubeliai puikiai tinka ne tik gaiviesiems gėrimams, alui ar vynui atvėsinti. Vasarą galite mėgautis šalta arbata arba kava.
Šalta kava
Pasigaminti šaltą kavą paprasčiau, negu atrodo.
Paruoškite mėgstamą kavą šiek tiek stipresnę, negu įprastai, nes tirpstantys ledukai šiek tiek praskies gėrimą. Į stiklinę pirmiausia sudėkite ledukus, tada supilkite kavą. Gėrimas atvės akimirksniu, išlaikydamas visus poskonius.
Mėgstantiems kavą su pienu, siūlome kokosų pieną sumaišyti su kondensuotu pienu (šių ingredientų santykį nustatykite pagal skonį, mėgstantiems saldžiau kondensuoto pieno reikės daugiau). Gerai išmaišytą pieno mišinį supilkite į paruoštą mėgstamą kavą. Į stiklinę sudėkite ledo kubelius ir užpilkite ant jų kokosinę kavą.
Šalta arbata
Šaltą arbatą išpopuliarino amerikiečiai, pastebėję, kad tonizuojančios arbatos savybės išlieka net ir ją atvėsinus. Šaltajai arbatai paruošti tinka bet kurios arbatžolės, tik jų reikės dvigubai daugiau, negu ruošiant karštą arbatą. Stiprią atvėsusią arbatą perkoškite į stiklo indą su ledo kubeliais. Suberkite smulkintų vaisių, šiek tiek įpilkite šviežių sulčių.
Šaltą arbatą galima ruošti ir iš vaisinės arbatos pakelių. Ją pagardinti galima mėgstamo sirupo šlakeliu ar šiek tiek cukraus.
Gaivios vasaros jums linki www.gerduva.lt