
Puikiai visi žinome, kad maistas, kurį vartojame, turi labai didelę įtaką mūsų išvaizdai, sveikatos būklei bei bendra savijautai. Taigi, kas kartą, kai ruošiate maistą sau, savo šeimai ar draugams, turite galvoti ne tik apie tai, kaip kuo greičiau viską atlikti, bet ir kokius sprendimus įgyvendinti gaminant, maistas taptų dar vertingesnis, dar draugiškesnis jūsų sveikatai bei grožiui. Gera žinia ta, kad tai padaryti tikrai nedusnu, štai, keli patarimai, kurių laikantis, jūsų paruoštas maistas atneš daugiau naudos.
Naudokite kuo įvairesnius aliejus
Ar žinojote, kad didžioji dalis žmonių, ruošiančių maistą apsiriboja vos dviejų rūšių – saulėgrąžų bei alyvuogių aliejais? Šie aliejai iš tiesų turi naudingų medžiagų savo sudėtyje, tačiau neriekia pamiršti, kad aliejų, tinkamų maisto gamybai, pagardinimui, yra kur kas daugiau. Būtinai įtraukite į racioną ir avokadų, linų sėmenų, makadamijų, vynuogių kauliukų, abrikosų kauliukų, argano, migdolų, lazdyno riešutų aliejus. Šie aliejai yra ypač vertingi įvairiais vitaminais, mineralais, skaidulomis, Omega 3, Omega 6, Omega 9 rūgštimis, tad jūsų gaminamiems patiekalams suteiks dar daugiau vertės. Šie aliejai puikiai tinka ruošiant padažus, užpilus, salotas, užkandžius, sumuštinius.
Naudokite kuo daugiau sėklų
Sėklos tokios mažytės, tačiau jose slypi didžiulė galia nei nauda jūsų sveikatai. Įvairios sėklos (sezamų, moliūgų, saulėgrąžų, aguonų ir t.t.), yra turtingos vitaminais, mineralais, Omega 3, Omega 6, Omega 9 rūgštimis, tad kuo dažniau jomis gardinkite gaminamus patiekalus – košes, salotas, sumuštinius, kokteilius, desertus ir t.t.
Atsakingai ruoškite maistą po atviru dangumi
Dauguma žmonių ypač mėgsta po atviru dangumi ruoštą maistą. Jei ir jūs esate vienas jo gerbėjų, įsitikinkite, kad jį ruošiate atsakingai. Siekiant užtikrinti atsakingą grill patiekalų ruošimą, puikiu pasirinkimu taps Kamado Bono kepsninės, kurios pasižymi unikaliu maisto ruošimo procesu bei moderniomis technologijomis, tad pagamintas maistas yra ne tik labai gardus, bet ir išsaugojęs daugiau maistinių medžiagų. Daugiau apie šio pasirinkimo naudą galite sužinoti čia.
Tad įgyvendinkite šiuos sprendimus bei mėgaukitės dar savo sveikatai naudingesniu bei draugiškesniu maistu.
Susiję straipsniai