• APIE MUS
  • MŪSŲ KONSULTANTAI
  • REKLAMA
  • PRENUMERTA
  • KONTAKTAI
  • TEMOS
Mamos Žurnalas
  • Nėštumas ir gimdymas
    • Nėštumas
    • Gimdymas ir po jo
    • R. Šemetos mokyklėlė
    • Mano gimdymo istorija
    • Nėštumo kalendorius
    • Renkame vardą
    • Retas vardas
    • Redakcijos projektai
  • Žindymas
    • Žindymo ABC
    • Žindymo problemos
    • Žindymo konsultanto K.Vitkausko puslapis
    • Žindymo istorijos
    • Klausimai – atsakymai
  • Kūdikis
    • Naujagimis
    • Kūdikio raida
    • Papildomas maitinimas
    • Kūdikio priežiūra
    • Kūdikių ligos
    • Redakcijos kūdikiai
  • Vaiko sveikata
    • Ekologija
    • Pediatras atsako
    • Miego problemos
    • Vaikų ligos
    • Alergiškas vaikas
    • Sveiki dantukai
    • Logopedo konsultacija
    • Liaudies medicina
    • Imuniteto stiprinimas
    • Vaikų mityba
    • Sveikos akytės
  • Lavinimas
    • Darželinukas
    • Mokinys
    • Būreliai
    • Privatus lavinimas
  • Psichologija
  • Laisvalaikis
    • Ką veikti su vaiku
    • Krikštynos
    • Gimtadieniai
    • Šeimos šventės
    • Kelionės
    • Horoskopai
    • Kalba vaikai
  • Mamos puslapis
    • Ginekologas atsako
    • Psichologija
    • Mamos sveikata ir grožis
    • Šeimų istorijos
    • Lieknėjimas
    • Receptai
    • Tėčiams
    • Buitis
    • Motinystė svetur
    • Karjera
  • Naujienos
    • Tinklaraštis
  • Projektai
    • Žalia šeima
    • Savanorystės pamokos šeimoje
    • Knygų žiurkės prieš kompiuterių peles
    • Animacija Z kartos vaikams
    • Teatras Z kartos vaikams
    • Jaunas kaimas
    • Mūsų namai – tavo namai
    • Keturi milijonai
    • Vaikai, pažinę karą
    • Vaikams atsiveria senovė
    • Pogimdyminė depresija
    • Emigrantų vaikai
    • Priimti kitokį
    • Aš vaikas ir knyga
    • Kultūros skiepas
    • Neišnykstanti Lietuva
  • Nėštumo skaičiuoklė
  • E.parduotuvė
No Result
View All Result
  • Nėštumas ir gimdymas
    • Nėštumas
    • Gimdymas ir po jo
    • R. Šemetos mokyklėlė
    • Mano gimdymo istorija
    • Nėštumo kalendorius
    • Renkame vardą
    • Retas vardas
    • Redakcijos projektai
  • Žindymas
    • Žindymo ABC
    • Žindymo problemos
    • Žindymo konsultanto K.Vitkausko puslapis
    • Žindymo istorijos
    • Klausimai – atsakymai
  • Kūdikis
    • Naujagimis
    • Kūdikio raida
    • Papildomas maitinimas
    • Kūdikio priežiūra
    • Kūdikių ligos
    • Redakcijos kūdikiai
  • Vaiko sveikata
    • Ekologija
    • Pediatras atsako
    • Miego problemos
    • Vaikų ligos
    • Alergiškas vaikas
    • Sveiki dantukai
    • Logopedo konsultacija
    • Liaudies medicina
    • Imuniteto stiprinimas
    • Vaikų mityba
    • Sveikos akytės
  • Lavinimas
    • Darželinukas
    • Mokinys
    • Būreliai
    • Privatus lavinimas
  • Psichologija
  • Laisvalaikis
    • Ką veikti su vaiku
    • Krikštynos
    • Gimtadieniai
    • Šeimos šventės
    • Kelionės
    • Horoskopai
    • Kalba vaikai
  • Mamos puslapis
    • Ginekologas atsako
    • Psichologija
    • Mamos sveikata ir grožis
    • Šeimų istorijos
    • Lieknėjimas
    • Receptai
    • Tėčiams
    • Buitis
    • Motinystė svetur
    • Karjera
  • Naujienos
    • Tinklaraštis
  • Projektai
    • Žalia šeima
    • Savanorystės pamokos šeimoje
    • Knygų žiurkės prieš kompiuterių peles
    • Animacija Z kartos vaikams
    • Teatras Z kartos vaikams
    • Jaunas kaimas
    • Mūsų namai – tavo namai
    • Keturi milijonai
    • Vaikai, pažinę karą
    • Vaikams atsiveria senovė
    • Pogimdyminė depresija
    • Emigrantų vaikai
    • Priimti kitokį
    • Aš vaikas ir knyga
    • Kultūros skiepas
    • Neišnykstanti Lietuva
  • Nėštumo skaičiuoklė
  • E.parduotuvė
No Result
View All Result
Mamos Žurnalas
No Result
View All Result

Gurmaniškos vasaros atostogos: kur keliauja ieškantys kulinarinių patirčių?

in Kelionės, Laisvalaikis
0
Gurmaniškos vasaros atostogos: kur keliauja ieškantys kulinarinių patirčių?

Kalabrija

Cityscape panorama of Camara de Lobos, Madeira island, Portugal

Gastronomija – kultūros ir gyvenimo būdo atspindys, susijęs su kiekvienos šalies istorija. Maisto mylėtojai planuodami savo atostogas ieško ypatingų vietų, kuriose galėtų pasimėgauti tikrai geru, vietiniu maistu. Šią vasarą ieškantiems ypatingų kulinarinių patirčių keliautojams Lietuvos turizmo rinkos lyderis „Novaturas“ paruošė patogų „paruoštuką“ – sąrašą tiek keliautojų, tiek profesionalių maisto kritikų įvertintų restoranų, esančių populiariausiose atostogų kryptyse, kuriose kviečiama ne tik pasimėgauti vasariška šiluma ar pasigrožėti žydinčia gamta, bet ir gomurio pagalba susipažinti su vietine gastronomijos istorija.

Keliautojai ieško vis daugiau autentiškų patirčių, kurios leistų geriau pažinti lankomos šalies kultūrą ir papročius. Vienu iš būdų tampa maistas, leidžiantis sukurti ilgalaikius prisiminimus apie aplankytą šalį. Geriausia tai, kad net ir planuojant įprastas poilsines keliones, jas galima paversti tikra gastronomine patirtimi. „Novaturas“ pateikia populiariausiose vasaros kryptyse esančių restoranų sąrašą, kuriame – nuo jaukių ir keliautojų pamiltų šeimos restoranėlių, iki garsiausių maisto kritikų įvertintų restoranų.

Portugalija – smaližių rojus

Yra daugybė priežasčių, dėl kurių verta aplankyti Portugaliją, o kulinarinis šalies paveldas – viena jų. Kone pagrindinis patiekalų ingredientų šioje šalyje yra menkė ir sardinės, kurių gausu Portugalijos pakrantėse. Be to, čia galima gerokai pigiau įsigyti ir paragauti įvairių šviežių jūros gėrybių, pavyzdžiui, midijų, krabų ar krevečių. Taip pat labai populiarūs  ir daugelyje tipiškų portugališkų receptų naudojami moliuskai. Tačiau portugalai itin garsėja kaip desertų mėgėjai, todėl čia keliaujant galima išragauti šimtus saldumynų: pyragaičių, putėsių, pudingų ir gardžių kiaušinių bei cukraus mišinių, kuriuos reikia valgyti šaukštu.

 „Michelin“ žvaigždžių vertas skonis Algarvėje

Palma Maljorka

Piečiausiame, laukiniais paplūdimiais garsėjančiame Portugalijos regione Algarvėje įsikūręs „Vila Joya“ restoranas pasižymi nepaprastai aukštais kulinariniais standartais. Apsilankiusiųjų šiame restorane laukia netikėti skonių deriniai ir šviežiais ingredientais skaninti patiekalai. Tiesa, jame svečiuojantis galima mėgautis ne tik nuostabiu maistu, bet ir vaizdu į sodus bei Atlanto vandenyną. Šio restorano šefas austras Dieter Koschina yra pelnęs dvi maisto kritikų „Michelin“ žvaigždutes ir savo veiklą tęsia jau tris dešimtmečius, tad jo gaminamų patiekalų tobulumui nėra ribų.

Svečiuose pas geriausią Madeiros šefą

Jeigu vasaros atostogas planuojate Madeiroje, įsiminkite „William“ restorano pavadinimą – tai viena unikaliausių vietų saloje, iš kurios atsiveria panoraminiai vaizdai į įspūdingą Funšalio pakrantę. „William“ yra „Reid‘s Palace“ viešbučio restoranas, pavadintas Reido rūmų įkūrėjo Williamo Reido vardu. Prieš kelerius metus restoranas pelnė „Michelin“ žvaigždutę, o iš Madeiros salos kilęs, dar vaikystėje gaminti pradėjęs ir nuo 16 metų kulinariją studijavęs restorano šefas Luis Pestana yra pirmasis ir vienintelis Madeiros kilmės šefas, turintis tokį įvertinimą. Po 20 metų jis tapo vyriausiuoju virėju prestižiniuose Reido rūmuose, o dabar savo talentu žavi šio restorano svečius.

Maistas graikams – susibūrimo ritualas

Šimtai rojaus salų, nusėtų vaizdingais kaimeliais, miškai ir kalnai žemyno gilumoje, didingas Atėnų metropolis ir įspūdingi architektūriniai griuvėsiai, kadaise buvę pažangiausios pasaulio civilizacijos centras. Graikija  – patraukli vieta tiems, kurie ieško ne tik šilumos, bet ir kultūrinių patirčių. Graikų virtuvei būdingas paprastumas, o valgymas yra šeimos ir draugų susitikimo ritualas, kuriuo reikia mėgautis. Jis prasideda užkandžiais, kuriuos gali sudaryti alyvuogės, dešrelės, ančiuviai, ikrai, krevetės arba gardžios žuvų ikrų salotos, vadinamos „taramosaláta“. Pirmasis patiekalas paprastai būna graikiškos salotos su feta, o antrasis gali būti mėsa arba žuvis su daržovėmis. Desertui galima rinktis švelnaus skonio graikiškus sūrius, kurie gaminami iš avių pieno, ar jogurtą.

Degustacija Kretoje prie DiCaprio staliuko

Kalabrija

Vykstantiems atostogų į Kretą verta susiplanuoti vakarienę „Giorgos Plaka“ restorane, įsikūrusiame ant jūros uolų Elounda mieste, iš kurio atsiveria įspūdingas vaizdas į Spinalonga salą. Restoranas garsėja šviežia žuvimi bei jūros gėrybėmis ištisus metus. Sakoma, jog pasimėgauti kokybišku maistu bei ką tik sugautomis jūros gėrybėmis čia atvyksta ryškiausios pasaulio muzikos ir kino žvaigždės, tokios kaip Lady Gaga ir Leonardo DiCaprio. Restorane galima paragauti tiek mėsos patiekalų ir jūros gėrybių, tiek tradicinės graikiškos virtuvės patiekalų: keptos avienos su daržovėmis, įdarytų pomidorų ar baklažanų su sūriu. Tiesa, jų pateikimas bus vertas „instagramiškiausio“ atostogų kadro titulo.

Ispanija – tai ne tik paelija 

Ispanija ne ką mažiau turtinga kultūra, gastronomija ir pramogomis. Gotikinės, romaninės ir maurų architektūros derinys, nepakartojamas ispaniškas maistas ir saulėtas klimatas – tai tik kelios priežastys, dėl kurių ši šalis kas mėnesį pritraukia šimtus tūkstančių keliautojų. Ispanijos gastronomija yra viena iš įvairiausių Europoje. Pavyzdžiui, atostogaujant Malagoje galite rasti platų žuvų ir jūros gėrybių pasirinkimą, čia tiesiog būtina paragauti „espetos de sardinas“ (liet. „sardinių iešmeliai“). Malaga garsėja ir šviežia sriuba – „porra antequerana“. Ji gaminama su pomidorais, žaliaisiais pipirais ir paprastai patiekiama su virtu kiaušiniu bei tunu. Nereikėtų pamiršti ir žymiosios Ispanijos paelijos, kurią rasite kiekviename regione.

Elegantiški pietūs Malagoje su žirgais

Viešint Malagoje nepraleiskite progos apsilankyti „La Taberna de Mike Palmer“ – tai išskirtinis restoranas, įsikūręs miesto pakraštyje veikiančiame jodinėjimo klube. Restorano šefas Miguel Palma siūlo išbandyti atnaujintą tradicinę virtuvę ir platų patiekalų pasirinkimą su kokybiškais šviežiais ingredientais bei puikiu vynu. Apsilankę restorane būtinai paragaukite žymiojo ispaniško bulvių omleto (isp. „tortilla de patatas“) su viskiu, ant grotelių keptų baklažanų su medumi ir soja, brandintos jautienos nugarinės ar aštuonkojo su kiaušinių trynių padažu. O visos vakarienės metu žavesį kurs aplink risnojantys žirgai, treniruojami geriausių pasaulio raitelių.

Savamokslio genijaus virtuvė Maljorkoje

Budva

Kone geriausiai lankytojų vertinamas restoranas balto smėlio paplūdimiais ir gamtos draustiniais garsėjančioje Maljorkos saloje vadinasi „Zaranda“. Dar 2005 metais restoranas atvėrė duris Madrido centre ir gavo pirmąją „Michelin“ žvaigždutę. Po penkerių metų jis buvo perkeltas į Maljorką, o dar po dešimties gavo antrąją „Michelin“ žvaigždę. Šiuo metu restorane dirba keturiolikos profesionalų komanda, o pagrindinis šefas ir restorano įkūrėjas – savamokslis Fernando Perezu Arellano, karjeros viršūnę pasiekęs mokydamasis tik iš savo klaidų. Apsilankymas „Zarandoje“ gali tapti ryškiausiu jūsų atostogų prisiminimu, tik svarbu gerokai iš anksto rezervuoti staliuką.

Numylėta Italijos virtuvė

Italija – lyg visiems atvira knyga, kurios kiekvienas kampelis dosniai pasakoja savo istoriją per pastatus, paminklus, meną ir gastronomiją. Italijos geografija ir išskirtinis klimatas kviečia mėgautis saule, ežerais, kalvomis, paplūdimiais ir ugnikalniais. Italijoje yra ne tik išskirtinių turistinių vietų, bet ir rojų primenančių paplūdimių, esančių toli nuo miesto šurmulio. Itališka virtuvė pasižymi šviežių daržovių, vaisių, mėsos, žuvies, ryžių, makaronų ir duonos gausa. Vieni iš tipiškiausių patiekalų, kuriuos dažnai valgome ir Lietuvoje, yra picos, makaronai ir rizotas. Itališkas maistas priskiriamas vadinamajai Viduržemio jūros regiono gastronomijai, kuri mėgdžiojama ir praktikuojama visame pasaulyje. Tradiciniai desertai – ledai, geriau žinomi kaip „gelato“ ir burnoje tirpstantis itališkas tiramisu – nepalieka abejingų.

Vakarienė su „skaniausiu“ vaizdu į dvi jūras

Jeigu vasaros atostogas nusprendėte praleisti Kalabrijoje, užsukite į  „Due Mari“ restoraną, įsikūrusį pietiniame Italijos regione bei pasižyminčiame įspūdingu vaizdu į Jonijos ir Tirėnų jūras. Jame galėsite mėgautis ne tik skaniu maistu, bet ir įspūdingu saulėlydžiu vakarieniaujant. Specialūs ir populiariausi restorano patiekalai yra makaronai su vištienos kepenėlėmis bei medaus rutuliukai („pignolata al miele“), bet jame gausu ir kitų šedevrų, tarp kurių yra ir patiekalų, tinkančių vegetarams, veganams ar netoleruojantiems gliuteno.

Laisvės įkvėpta ir „Michelin“ apdovanota Sicilijos pažiba

Keliaujant po Siciliją verta užsukti į „Signum“ – tai restoranas su vaizdu į jūrą bei Panarėjos ir Strombolio salas. Romantiškai apšviestas restoranas pavasario ir rudens laikotarpiu priima lankytojus sodo verandoje, kuri patiks vertinantiems privatumą ir laiką dviese. Restoranas paliks įspūdį net preciziškiausiems klientams, nes čia dėmesys skiriamas kiekvienai smulkmenai. Patiekalai restorano personalo vertinami ne tik kaip maistas, bet ir kaip nepamirštama įspūdžių akimirka. Restorano šefė Martina Caruso 2019 metais „Michelin“ vadovo buvo pripažinta kaip viena geriausių aukštosios virtuvės šefių ir apdovanota žvaigžde. Pasak M. Caruso, maisto gaminimas jai –  lyg laisvės išraiška, atsispindinti ir jos gaminamuose patiekaluose.

Maisto natūralumą vertinanti Juodkalnija

Kreta

Bangų išraižyta Juodkalnijos pakrantė palieka neišdildomą įspūdį ir suteikia adrenalino ekstremalių vandens sportų mėgėjams. Smėlio paplūdimiai, salos, pusiasaliai, prabangios prieplaukos, įlankos, paplūdimių įvairovė, Bojanos upės santaka, Kotoro įlanka – visa tai Juodkalniją paverčia idealia vieta aktyvioms pažinimo atostogoms. Juodkalniečiai savo virtuvėje mėgsta mėsą, o kuo toliau nuo kalnų, tuo daugiau jų lėkštėse rasite ir sūrio, taip pat daržovių ir vaisių. Daugelis buvusios Jugoslavijos patiekalų yra panašūs į kaimyninių šalių virtuvę. Juodkalniečiai turi ir populiariausią patiekalą – užkandį „meze“ – supjaustytą iš įvairios mėsos, sūrių, alyvuogių, kiaušinių ir agurkų.

Į svečius kalvose pas Kuzmanų šeimos protėvį

Trokštantiems pabėgti nuo miesto šurmulio ir patirti vietinių gyvenimą, atrandant gastronomijos stebuklus aukštose kalvose, puikiai tiks restoranas „Budva“. Kelionės į šią vietą metu galėsite grožėtis nuostabiu Budvos įlankos horizontu, pamatyti Kosmač tvirtovę bei Stanjevici vienuolyną. Maisto mėgėjų šioje kelionėje laukia pietūs Kuzmanų šeimos ūkyje, kurio šeimininkas yra garsiosios Kuzmanų šeimos, šimtmečius gyvenusios šioje vietovėje, protėvis – Rajko. Pietūs jums bus gaminami iš ekologiškų šviežių daržovių ir vaisių, kuriuos sezono metu galėsite patys nusiskinti netoliese žydinčiame sode.

Autentiškas Turkijos skonis

Antalija – Turkijos provincija su daugybe lankomų vietų, uolėtais paplūdimiais su krištolo skaidrumo vandeniu ir gyvybingais miestais, kuriuos jau atrado daugybė keliautojų iš viso pasaulio, o tuo pačiu ir Lietuvos. Tačiau Antalija taip pat pasižymi istoriniu bei gastronominiu paveldu – Turkijos virtuvė sukurta remiantis nepaprasta produktų ir net maisto patiekimo vietų būdų įvairove. Alyvuogių aliejus ir jūros gėrybės – turkų virtuvės žvaigždės. Daugelyje turkiškų patiekalų naudojami baklažanai, pomidorai, alyvuogės, kmynai ir daug šviežių kvapiųjų žolelių.

Ilsintis Antalijoje nepraleiskite galimybės apsilankyti nedideliame šeimos restoranėlyje „Grand Friends & Steak Restaurant“. Keliautojų puikiai vertinama vieta patiks norintiems jaukios atmosferos bei pasiilgusiems šviežių jūros gėrybių. Restorane yra galimybė paragauti kalmarų, omarų, aštuonkojų, įvairių žuvų bei jūros dumblių, o nemėgstantys jūros gėrybių gali pasirinkti mėsos patiekalus. Restoranas įsikūręs netoli Antalijos senamiesčio, tad patyrinėjus miestą ir pasivaikščiojus aplink senamiestį, čia galima užsukti jaukiai vakarienei.

Susiję straispsniai

  • ledai
    10 naminių sveikų ledų idėjų vaikams be pridėtinio cukraus
  • Dvi kelionė su vaikais į Šventąją Žemę – prieš epidemiją ir per ją
  • Kasdien ruošiami patiekalai gali būti dar naudingesni jūsų sveikatai
  • Ispanija
    Kelionė į Ispaniją su 2 metų vaiku – ką aplankyti
  • ledai
    Ledai puodelyje ar ant pagaliuko? Ir kodėl tokia svarbi spalva? Pataria garsi maisto tyrinėtoja
  • makaronai
    Nereikėtų jaudintis, jei vaikas kiekvieną dieną prašo makaronų
  • Patarimai keliaujantiems į Madeirą su vaikais: ką veikti visai šeimai?
  • smėlis
    Poilsinė kelionė su vaikais – kaip jai pasiruošti lengviau?
  • Prabangus restoranas Vilniuje – „Trinity“
  • Trečio vaiko besilaukianti lėktuvo pilotė: „Piloto darbas idealus auginant mažus vaikus“
  • chemijos specialistė Dalia Uksienė
    Tylūs pavojai virtuvėje: ekspertė paaiškino, kaip indai gali iš lėto nuodyti organizmą
  • vasara
    Vaikučio vasaros krepšelis: 11 pirkinių, kurie apsaugos nuo atostogų nepatogumų
  • Čili sriuba
    Čili sriuba: istorija ir paprastas receptas, kurį galite išbandyti namuose
  • Šeimos atostogos: vietos, kurias būtina aplankyti su vaikais
Tags: Gurmanų kelionėsKulinarinės kelionės
Next Post
krūtis

Viena iš vienuolikos – tiek moterų suserga krūties vėžiu – kaip laiku pastebėti šią ligą

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


devyni + = 17


TAIP PAT SKAITYKITE

Mamos puslapis

Verslo dovanos vasaros renginiams ir festivaliams
Šilumos siurbliai oras-vanduo: modernus ir ekonomiškas šildymo sprendimas
Valymo paslaugų darbuotojai – XXI a. neregimi psichologai?
TV3 „Žinių“ vedėja Justina Bezaraitė: „Gailiuosi tik vieno – kad vaiko nenusprendėme turėti anksčiau“

Kūdikis

 Ką duoti kūdikiui nuo 6 mėnesių? Verdame avižų košę – 10 receptų mažiausiems
Nuo kada vaikui reikia batų? Nuomonės nuolatos svyruoja tarp dviejų stovyklų – už ir prieš
Dantukų dygimas – procesas, trunkantis ilgus mėnesius ir užvaldantis visą šeimą
Perkame nešioklę: nepamirškime kelių pagrindinių visoms nešioklėms svarbių saugumo aspektų

Laisvalaikis

Mama šešiais balsais. Šeima dalinasi ypatinga patirtimi, kaip vaikams skaito garsiai
Kiek kartų per savaitę vaikui skaityti garsiai, kad lavėtų jo smegenys
Šaltibarščius gali pagaminti net darželinukas. Įrodymas + vaikams tinkamas šaltibarščių receptas
Automobilio patikra prieš kelionę: ką būtina patikrinti?

Nėštumas

Dovilė: „Brandi motinystė pati pasirinko mane“
10 metų kelionė iki susitikimo su dukra: joga, osteopatija, ajurveda ir net inkstų atšildymas. Bet buvo verta!
Ką daro vyras gimdykloje: paduoda vandens ir palaiko už rankos? Gerda sako – vyrai gali daug daugiau
Brangus kiekvienas plaukas. Apie plaukų ir galvos odos priežiūrą nėštumo periodu ir po jo

Receptai

Vaikams augant, „auga“ ir blynai. Idėjomis dalinasi „Zuikio receptai“
Juodasis šokoladas – ir sveika, ir skanu. 5 netikėti receptai su juoduoju šokoladu
Lengvi virtuvės burtai: kodėl mamoms tinka receptai iš penkių produktų. Vaišina tinklaraštis „Penki produktai“
Šeši spalvoti receptai su daržovių ir vaisių milteliais – sveikam vaikų stalui

Tėčiams

Daugiavaikiai Mikalauskai, jų sodybos romantika, vaikai „kaimietukai“ ir tiesioginė tikros laimės transliacija
 Medicininiai tyrimai atskleidžia, kad į šeimą atėjus naujai gyvybei depresiją patiria iki 10 proc. vyrų
Tėčio dienos proga siūlome dovanų idėją tėčiams, kuri bus įveikiama bet kokio amžiaus vaikams
8–12 proc. vyrų yra nevaisingi. Jeigu tai jūsų vyras, perduokite jam – yra gerų žinių

Vaiko psichologija

Jūsų vaikas šaukia: „Nekenčiu tavęs!“ Kaip į tai reaguoti?
 Nenoriu žaisti su vaikais. Ką apie šią būseną sako specialistai
Kaip vaikai mokosi jausti: mažų vaikų didelės emocijos
Paauglys paprašo leidimo nakvoti pas savo vaikiną ar merginą. Kokius niuansus siūlo apsvarstyti specialistai

Ekologija

Tylūs pavojai virtuvėje: ekspertė paaiškino, kaip indai gali iš lėto nuodyti organizmą
Natūralus, ekologiškas, be GMO ir konservantų, biodinaminis… Kaip išnarplioti šią etikečių dilemą
„Natūralus“, „ekologiškas“, „nekenksmingas aplinkai“ – šių žodžių gali nebelikti įvairių produktų etiketėse. Kodėl?
Sauskelnių eksperimentas: trys šeimos per tris mėnesius „sutaupė“ 3 780 sauskelnių. Kaip?

Kelionės

Automobilio patikra prieš kelionę: ką būtina patikrinti?
Su mažu vaiku skrendame į indiškas vestuves: išteka teta Milda!
Kūdikis lėktuve! Daug skraidančių šeimų patarimai tiems, kurie ruošiasi pirmajam skrydžiui su kūdikiu
5 Italijos salos, kurias verta aplankyti. Rekomenduoja knygų apie Italiją autorė

Jaunas kaimas

Dėl ko gyvename kaime? Todėl, kad mieste nėra ką veikti
Kodėl vaikams augti kaime iki mokyklos yra nepalyginamai geriau
Sakalas Zacharijus ir jo ožkelės, kurios pozavo net „Playbojui“
Rojus Legų kaime: vilniečių šeima įsuko baidarių verslą ir nepasigenda sostinės
Affidea pasiūlymas
Boozt
Meridiano licėjus
saulės kremas
krizinio nėštumo centras
Kuoro optika
must bee
TuTu
Livin - ekologiški ir natūralūs produktai
 vasaros kolekcija
zyle
Pilvuko pūtimo vaistai
dantukų dygimo skausmas
pampers baby
picerija
pledukai
Lenor
batukai
kabrita
kosmetika moterims
Mamos žurnalo prenumerata
papuošalai
žuvų taukai
auksomeistrai.lt

ŽYMOS

Ankstukas Antibiotikai Atopinis dermatitas Autizmas Depresija Etnokultūra Garsi mama Gerosios bakterijos Globa Imunitetas Imuniteto stiprinimas Kalbos raida Kalėdos Karantinas Knygos mamoms Knygos tėvams Knygos vaikams Ką veikti su vaiku Kūdikio raida Lieknėjimas Lietuvių autorių knygos vaikams Mamų bendruomenės Mažakraujystė Motinystė ir karjera Motinystė svetur Naujos knygos Neišnešiotukas Nerimas Nevaisingumas Papildomas maitinimas Pogimdyminė depresija Skaitymas Skyrybos Svoris po gimdymo Teatras vaikams Vaikiškos knygos Vaikystė senovėje Vaikų ir tėvų santykiai viduriavimas Vilma Grigienė Vitaminas D Vėlyva motinystė Įvaikinimas Šemeta Žaislai
  • APIE MUS
  • MŪSŲ KONSULTANTAI
  • REKLAMA
  • PRENUMERTA
  • KONTAKTAI
  • TEMOS

Sekite mus:

  • Kontaktai
  • Sveiki pirmieji metai
  • Privatumo politika
  • Prenumerata
  • Temos
  • Nėštukė
  • liekna.com

© Mamos žurnalas 2023 Visos teisės saugomos

No Result
View All Result
  • Nėštumas ir gimdymas
    • Nėštumas
    • Gimdymas ir po jo
    • R. Šemetos mokyklėlė
    • Mano gimdymo istorija
    • Nėštumo kalendorius
    • Renkame vardą
    • Retas vardas
    • Redakcijos projektai
  • Žindymas
    • Žindymo ABC
    • Žindymo problemos
    • Žindymo konsultanto K.Vitkausko puslapis
    • Žindymo istorijos
    • Klausimai – atsakymai
  • Kūdikis
    • Naujagimis
    • Kūdikio raida
    • Papildomas maitinimas
    • Kūdikio priežiūra
    • Kūdikių ligos
    • Redakcijos kūdikiai
  • Vaiko sveikata
    • Ekologija
    • Pediatras atsako
    • Miego problemos
    • Vaikų ligos
    • Alergiškas vaikas
    • Sveiki dantukai
    • Logopedo konsultacija
    • Liaudies medicina
    • Imuniteto stiprinimas
    • Vaikų mityba
    • Sveikos akytės
  • Lavinimas
    • Darželinukas
    • Mokinys
    • Būreliai
    • Privatus lavinimas
  • Psichologija
  • Laisvalaikis
    • Ką veikti su vaiku
    • Krikštynos
    • Gimtadieniai
    • Šeimos šventės
    • Kelionės
    • Horoskopai
    • Kalba vaikai
  • Mamos puslapis
    • Ginekologas atsako
    • Psichologija
    • Mamos sveikata ir grožis
    • Šeimų istorijos
    • Lieknėjimas
    • Receptai
    • Tėčiams
    • Buitis
    • Motinystė svetur
    • Karjera
  • Naujienos
    • Tinklaraštis
  • Projektai
    • Žalia šeima
    • Savanorystės pamokos šeimoje
    • Knygų žiurkės prieš kompiuterių peles
    • Animacija Z kartos vaikams
    • Teatras Z kartos vaikams
    • Jaunas kaimas
    • Mūsų namai – tavo namai
    • Keturi milijonai
    • Vaikai, pažinę karą
    • Vaikams atsiveria senovė
    • Pogimdyminė depresija
    • Emigrantų vaikai
    • Priimti kitokį
    • Aš vaikas ir knyga
    • Kultūros skiepas
    • Neišnykstanti Lietuva
  • Nėštumo skaičiuoklė
  • E.parduotuvė

© Mamos žurnalas 2023 Visos teisės saugomos

No Result
View All Result
  • Nėštumas ir gimdymas
    • Nėštumas
    • Gimdymas ir po jo
    • R. Šemetos mokyklėlė
    • Mano gimdymo istorija
    • Nėštumo kalendorius
    • Renkame vardą
    • Retas vardas
    • Redakcijos projektai
  • Žindymas
    • Žindymo ABC
    • Žindymo problemos
    • Žindymo konsultanto K.Vitkausko puslapis
    • Žindymo istorijos
    • Klausimai – atsakymai
  • Kūdikis
    • Naujagimis
    • Kūdikio raida
    • Papildomas maitinimas
    • Kūdikio priežiūra
    • Kūdikių ligos
    • Redakcijos kūdikiai
  • Vaiko sveikata
    • Ekologija
    • Pediatras atsako
    • Miego problemos
    • Vaikų ligos
    • Alergiškas vaikas
    • Sveiki dantukai
    • Logopedo konsultacija
    • Liaudies medicina
    • Imuniteto stiprinimas
    • Vaikų mityba
    • Sveikos akytės
  • Lavinimas
    • Darželinukas
    • Mokinys
    • Būreliai
    • Privatus lavinimas
  • Psichologija
  • Laisvalaikis
    • Ką veikti su vaiku
    • Krikštynos
    • Gimtadieniai
    • Šeimos šventės
    • Kelionės
    • Horoskopai
    • Kalba vaikai
  • Mamos puslapis
    • Ginekologas atsako
    • Psichologija
    • Mamos sveikata ir grožis
    • Šeimų istorijos
    • Lieknėjimas
    • Receptai
    • Tėčiams
    • Buitis
    • Motinystė svetur
    • Karjera
  • Naujienos
    • Tinklaraštis
  • Projektai
    • Žalia šeima
    • Savanorystės pamokos šeimoje
    • Knygų žiurkės prieš kompiuterių peles
    • Animacija Z kartos vaikams
    • Teatras Z kartos vaikams
    • Jaunas kaimas
    • Mūsų namai – tavo namai
    • Keturi milijonai
    • Vaikai, pažinę karą
    • Vaikams atsiveria senovė
    • Pogimdyminė depresija
    • Emigrantų vaikai
    • Priimti kitokį
    • Aš vaikas ir knyga
    • Kultūros skiepas
    • Neišnykstanti Lietuva
  • Nėštumo skaičiuoklė
  • E.parduotuvė

© Mamos žurnalas 2023 Visos teisės saugomos